Tedavi olun, destek alınBu aralar okuduğum haberler inanılmaz canımı sıkıyor, hayata bağlanmamı zorlaştırıyor. Kendimi gittikçe daha soyut, daha kopuk ve daha yalnız hissediyorum. Herşey ve herkes anlamsız hale geliyor. Buradaki dertleri okuyunca "sizinki de dert mi, ne saçma şeyleri kafanıza takıyorsunuz" diyesim geliyor.
En son dünkü bir haber. 20 yaşında gencecik bir kız intihar etmiş. Hala etkisinden çıkamadım. Böyle bir son olur mu? 20 yaş. Kafayı yiyeceğim düşündükçe. Kız devlet korumasında büyümüş, işe girmiş bir ilkokulda. Demek ki sadece iş sahibi olmakla, para kazanmakla bitmiyor herşey.
Kimsenin kimseyi umursadığı, önemsediği yok. Herkes nasıl bu kadar umursamaz olabiliyor? Keşke bende öyle olabilsem. Kafayı yiyeceğim artık dayanamıyorum.
Buradaki dertleri okuyunca "sizinki de dert mi, ne saçma şeyleri kafanıza takıyorsunuz" diyesim geliyor.
Görmezden gelerek, kafamızı çevirerek kendimizi kandırmaktan başka ne yapıyoruz ki? Kendimize yalancı bir dünya kurup o dünyada oyalanmak doğru mu acaba, inanın bilmiyorum.Ben de çok etkilendiğim için mümkün olduğunca haberleri takip etmiyorum.
Benim anlamadığım bu zaten. Bir tarafta insanlar köle olmak pahasına da olsa yaşamaya, daha doğrusu nefes almaya devam etme isteği taşırken, hayata bu kadar bağlıyken, diğer tarafta insanların kimi hayatlarından vazgeçiyor. Hangisi doğru? Bunun yanıtını kimse bilmiyor bence.Çünkü insanlar geçim derdinde..
Ayın sonunu nasıl getiririz telaşında.
Yarın neye zam geleceğinin tedirginliği içerisinde..
Geri kalan zamanlarında da çalışıyorlar zaten.
Özetle Türkiye'nin içersinde bulunduğunu ekonomik buhran ve yaşam kalitesinin düşüklüğü insanları yordu,duyarsizlastirdi ve günden güne tuketiyor..
Olay bu.
Kendimi kandırdığımı düşünmüyorum, haberleri takip etmek anksiyetemi tetikliyor. Ne bana ne de başkalarına bir faydası olmuyor. Yalancı bir dünya değil bu, her şeyin farkındayım ve psikolojimi koruyorum.Görmezden gelerek, kafamızı çevirerek kendimizi kandırmaktan başka ne yapıyoruz ki? Kendimize yalancı bir dünya kurup o dünyada oyalanmak doğru mu acaba, inanın bilmiyorum.
Dertleri mi yarıştırıyoruz eğer öyleyse sizin bu açtıpınız konuda dert göremedim bile.Buradaki dertleri okuyunca "sizinki de dert mi, ne saçma şeyleri kafanıza takıyorsunuz" diyesim geliyor.
Onu aslında idrak edebilse herkes keşke. Tek bir yaşam var o da bu dünyadaki yaşam...onu herkes anlasa, belki hayatınin ve hayatların değerini anlayacak.Bende bugün amerikadaki vahseti izleyince üzüldüm direk dedim neden ya neden yapanda 18 yaşında taramış okulu kardeşim derdiniz ne ya şurda kaç yıl yaşayacaz bi insan gibi yaşayıp ölün
Görmezden gelerek, kafamızı çevirerek kendimizi kandırmaktan başka ne yapıyoruz ki? Kendimize yalancı bir dünya kurup o dünyada oyalanmak doğru mu acaba, inanın bilmiyorum.
ahiret inancı olan bir üye olarak asla bu dünyadan çabucak gitmeyi düşünmedim.hayat güzel nefes almak güzel.acılarla karşılaşsak da tamammülümüz zaman zaman azalsa da gene güzel.geçen gün göle yansıyan güneş ışınlarının dansını izledim.işte hayat bu dedim.basit şeyleri görebilen insanlar mutluluğu yakalarlar .Onu aslında idrak edebilse herkes keşke. Tek bir yaşam var o da bu dünyadaki yaşam...onu herkes anlasa, belki hayatınin ve hayatların değerini anlayacak.
Dertleri yarıştırmıyorum. Sonunda ölümün olduğu bu dünyada insanların çoğunun kafasına dert diye taktığı şeylerin çok boş şeyler olduğunu düşünüyorum.Dertleri mi yarıştırıyoruz eğer öyleyse sizin bu açtıpınız konuda dert göremedim bile.
ölümlüyüz diye dertlenmeyelim mi hiç bir şeye?duyarsızlığa sebep olur bir süre sonra.başka insanlara katılaşmaya başlarız ayrıca kendimize de.bır genç kızın sevgilisinden ayrılması bile ona kısa zaman da olsa derttir.hayat sadece gülüp eğlenerek güzel hale gelmez ki.Dertleri yarıştırmıyorum. Sonunda ölümün olduğu bu dünyada insanların çoğunun kafasına dert diye taktığı şeylerin çok boş şeyler olduğunu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?