Siz düşünüyorsunuz işte. Ama herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Size basit gelmiştir taşıyana ağır gelmiştir o yük.Dertleri yarıştırmıyorum. Sonunda ölümün olduğu bu dünyada insanların çoğunun kafasına dert diye taktığı şeylerin çok boş şeyler olduğunu düşünüyorum.
katılıyorum buna.bizim hayatımızı etkilemeyen olaylara çok kısa süre üzülüp rutinimize dönüyoruz gülüyoruz unutuyoruz.insanın evladının ölmesiyle arkadaşının ölmesi o kadar farklı ki mesela.Bence sadece insanın kendi ailesi gerçekten etkileniyor mesela benim babam öldü kim gerçekten etkilendi?tabiki insanlara çok faydası olmuş sevilen biri olduğu için üzülmüşlerdir ama olan bize oldu yani herkes hayatına devam etti bu normal olan yoksa hayat yaşanmaz hale gelir
Yatıştırıyorsunuz işte. Herkesin derdi kendine büyüktür. Ona bakılırsa siz de sizinle alakası olmayan şeylere üzülüyorsunuzDertleri yarıştırmıyorum. Sonunda ölümün olduğu bu dünyada insanların çoğunun kafasına dert diye taktığı şeylerin çok boş şeyler olduğunu düşünüyorum.
Duyarsızlığa sebep olan ne biliyor musunuz? Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak. Ölümü unutmak, umursamamak. Asıl duyarsızlık bu. Şu lanet dünyada ne oluyorsa insanların ölmeyecekmiş gibi yaşama hırsı yüzünden oluyor.ölümlüyüz diye dertlenmeyelim mi hiç bir şeye?duyarsızlığa sebep olur bir süre sonra.başka insanlara katılaşmaya başlarız ayrıca kendimize de.bır genç kızın sevgilisinden ayrılması bile ona kısa zaman da olsa derttir.hayat sadece gülüp eğlenerek güzel hale gelmez ki.
inanır mısın daha bu akşam tam senin dediklerine moralim bozuldu. Tıpatıp aynı şeyleri düşünürken çıktı konun karşıma. Ben de bazem çok zorlanıyorum insanların bencilliğine ve aptallığına.kimse kimseyi önemsemiyor gerçekten.işyerinden örnek vereyim.hergün gördüğüm insanlar yüzüme bakıp bir selam vermeyi çok görüyor.daha bugün diğer birime yemeğe gittik.bir şöyle yüzüme direkt bakıp hoşgeldin diyen olmadı yaa. Öyle kimseyle gözgöze bile gelmeden yemeğimi yedim çektim gittim. Yarına da kahvaltı çıkarttılar. Eeee ben ne anladım bu işten.içtenlik yok saygı sevgi yokBu aralar okuduğum haberler inanılmaz canımı sıkıyor, hayata bağlanmamı zorlaştırıyor. Kendimi gittikçe daha soyut, daha kopuk ve daha yalnız hissediyorum. Herşey ve herkes anlamsız hale geliyor. Buradaki dertleri okuyunca "sizinki de dert mi, ne saçma şeyleri kafanıza takıyorsunuz" diyesim geliyor.
En son dünkü bir haber. 20 yaşında gencecik bir kız intihar etmiş. Hala etkisinden çıkamadım. Böyle bir son olur mu? 20 yaş. Kafayı yiyeceğim düşündükçe. Kız devlet korumasında büyümüş, işe girmiş bir ilkokulda. Demek ki sadece iş sahibi olmakla, para kazanmakla bitmiyor herşey.
Kimsenin kimseyi umursadığı, önemsediği yok. Herkes nasıl bu kadar umursamaz olabiliyor? Keşke bende öyle olabilsem. Kafayı yiyeceğim artık dayanamıyorum.
Peki dertlenerek kendimizi üzerek depresyona sokarak napıyoruz? Birileri için elimden bir şey gelmiyorsa kendimi üzmemek için yok sayıyorum. Elimden geliyorsa da geldiği kadar deva olmaya çalışıyorum. Müdahale edemediğim şeyler yüzünden kendi hayatımı mahvetmek bana saçma geliyorGörmezden gelerek, kafamızı çevirerek kendimizi kandırmaktan başka ne yapıyoruz ki? Kendimize yalancı bir dünya kurup o dünyada oyalanmak doğru mu acaba, inanın bilmiyorum.
diğer insanların haklarına zararımız olmadığı sürece herşey benim olsun demediğimiz sürece ne sakıncası var ki?hepimiz hayatımızı 80 lere kadar yaşamak üzerine planlıyoruz maddi manevi.belki yarın öleceğiz bunu bilemeyiz.çocuklarımızı eğitim alsın diye o okuldan o okula o kurstan o kursa yolluyoruz.ne yapalım bir dağ başına yerleşip sadece yemek kafamıza bir çatı ayarlayıp ölümü mü bekleyelim?Duyarsızlığa sebep olan ne biliyor musunuz? Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak. Ölümü unutmak, umursamamak. Asıl duyarsızlık bu. Şu lanet dünyada ne oluyorsa insanların ölmeyecekmiş gibi yaşama hırsı yüzünden oluyor.
Yerinde olsam haber izleyip gündem takip etmeyi bırakırdım. Geçen yıl bende inanılmaz haber izleyip gündemi takip etmeye başladım panik atak oldum sürekli fenalasiyodum atak geçiriyodum hastahanede kalp atışlarım 140 a çıktı korkunç birşey. Hemen kendime çeki düzen vermeye başladım haber programlarını ve gündemi takip etmeyi bıraktım zamanla düzeldim çok şükür. Aman aman sağlığının bozulmasını istemiyosan uzak dur derimBu aralar okuduğum haberler inanılmaz canımı sıkıyor, hayata bağlanmamı zorlaştırıyor. Kendimi gittikçe daha soyut, daha kopuk ve daha yalnız hissediyorum. Herşey ve herkes anlamsız hale geliyor. Buradaki dertleri okuyunca "sizinki de dert mi, ne saçma şeyleri kafanıza takıyorsunuz" diyesim geliyor.
En son dünkü bir haber. 20 yaşında gencecik bir kız intihar etmiş. Hala etkisinden çıkamadım. Böyle bir son olur mu? 20 yaş. Kafayı yiyeceğim düşündükçe. Kız devlet korumasında büyümüş, işe girmiş bir ilkokulda. Demek ki sadece iş sahibi olmakla, para kazanmakla bitmiyor herşey.
Kimsenin kimseyi umursadığı, önemsediği yok. Herkes nasıl bu kadar umursamaz olabiliyor? Keşke bende öyle olabilsem. Kafayı yiyeceğim artık dayanamıyorum.
Daha dışa dönük olmayı denediniz mi? Özel sektörde çalışmadım hiç ama çok okul gezdim. Gezdiğim her yerde de önceden oluşturulmuş kliklerin içine dahil olmaya ya da kendi ekibimi kurmaya çalıştım. Şuan dünyada bilmem kaç milyar insan var aralarında kaybolmak işten bile değil. Kendi farkınızı yaratmaya, fark edilmeye değil fark yaratmaya çalışmanız daha iyi olabilir belkiinanır mısın daha bu akşam tam senin dediklerine moralim bozuldu. Tıpatıp aynı şeyleri düşünürken çıktı konun karşıma. Ben de bazem çok zorlanıyorum insanların bencilliğine ve aptallığına.kimse kimseyi önemsemiyor gerçekten.işyerinden örnek vereyim.hergün gördüğüm insanlar yüzüme bakıp bir selam vermeyi çok görüyor.daha bugün diğer birime yemeğe gittik.bir şöyle yüzüme direkt bakıp hoşgeldin diyen olmadı yaa. Öyle kimseyle gözgöze bile gelmeden yemeğimi yedim çektim gittim. Yarına da kahvaltı çıkarttılar. Eeee ben ne anladım bu işten.içtenlik yok saygı sevgi yok
Orada konu mankeni gibi oturup önündekini yemişsin. Sosyalleşmiş mi oluyoruz biz şimdi ? Arkadaşlar pasta keser kimse kimseyi çağırmaz.en fazla 10 kişinin olduğu yerde seni unutmuşuz derler, bazen ikram dağıtılırken bile unutulacağımdan falan korkuyorum artık...off neler neler. Ne yapayım anneme dert yanarak dayanmaya çalışıyorum ki bu ilgisizliğe, sevgisizliğe, saygısızlığa. Annem de normal diyor ama normal olmamalı ya... bir allahın kuluyla yakın ilişki kuramıyorsun maalesef.
herkes size selam vermek zorunda ya da pastaya davet etmek zorunda değil ki.belki frekanslarınız tutmuyor hoşlanmıyorlar sizden.beni her gün görmek isteyen komşum da var mesela sebepsiz hiç sevmeyenler de var.gayet doğal ben de aynı hislerdeyim .herkesi sevmiyorum selam dahi vermek istemiyoruminanır mısın daha bu akşam tam senin dediklerine moralim bozuldu. Tıpatıp aynı şeyleri düşünürken çıktı konun karşıma. Ben de bazem çok zorlanıyorum insanların bencilliğine ve aptallığına.kimse kimseyi önemsemiyor gerçekten.işyerinden örnek vereyim.hergün gördüğüm insanlar yüzüme bakıp bir selam vermeyi çok görüyor.daha bugün diğer birime yemeğe gittik.bir şöyle yüzüme direkt bakıp hoşgeldin diyen olmadı yaa. Öyle kimseyle gözgöze bile gelmeden yemeğimi yedim çektim gittim. Yarına da kahvaltı çıkarttılar. Eeee ben ne anladım bu işten.içtenlik yok saygı sevgi yok
Orada konu mankeni gibi oturup önündekini yemişsin. Sosyalleşmiş mi oluyoruz biz şimdi ? Arkadaşlar pasta keser kimse kimseyi çağırmaz.en fazla 10 kişinin olduğu yerde seni unutmuşuz derler, bazen ikram dağıtılırken bile unutulacağımdan falan korkuyorum artık...off neler neler. Ne yapayım anneme dert yanarak dayanmaya çalışıyorum ki bu ilgisizliğe, sevgisizliğe, saygısızlığa. Annem de normal diyor ama normal olmamalı ya... bir allahın kuluyla yakın ilişki kuramıyorsun maalesef.
Bu tartışılabilir. Evet , bazı insanlar hiç ölmeyecek gibi hırslanıp çevresine zarar veriyor bu yanlış. Ama bir ömürde ölüm düşünülerek veya ona dertlenerek geçilmez. Bir öğrenci dersine dertlenir , iş sahibi işine dertlenir. Hepsi ölecek evet ama ölüm korkusu hayatın akışını engellememeli zaten.Duyarsızlığa sebep olan ne biliyor musunuz? Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak. Ölümü unutmak, umursamamak. Asıl duyarsızlık bu. Şu lanet dünyada ne oluyorsa insanların ölmeyecekmiş gibi yaşama hırsı yüzünden oluyor.
Kesinlikle çok kötü etkiliyor. Eşimi de depresyona sürüklüyor bu haberler ama başından alamıyorum adamı. Sürekli sinirli ve defalarca konuşmama rağmen vazgeçmedi. Sonuçta kendi hayatı zorlayamıyorum daYerinde olsam haber izleyip gündem takip etmeyi bırakırdım. Geçen yıl bende inanılmaz haber izleyip gündemi takip etmeye başladım panik atak oldum sürekli fenalasiyodum atak geçiriyodum hastahanede kalp atışlarım 140 a çıktı korkunç birşey. Hemen kendime çeki düzen vermeye başladım haber programlarını ve gündemi takip etmeyi bıraktım zamanla düzeldim çok şükür. Aman aman sağlığının bozulmasını istemiyosan uzak dur derim
Kesinlikle çok kötü etkiliyor. Eşimi de depresyona sürüklüyor bu haberler ama başından alamıyorum adamı. Sürekli sinirli ve defalarca konuşmama rağmen vazgeçmedi. Sonuçta kendi hayatı zorlayamıyorum daYerinde olsam haber izleyip gündem takip etmeyi bırakırdım. Geçen yıl bende inanılmaz haber izleyip gündemi takip etmeye başladım panik atak oldum sürekli fenalasiyodum atak geçiriyodum hastahanede kalp atışlarım 140 a çıktı korkunç birşey. Hemen kendime çeki düzen vermeye başladım haber programlarını ve gündemi takip etmeyi bıraktım zamanla düzeldim çok şükür. Aman aman sağlığının bozulmasını istemiyosan uzak dur derim
Kaderini yaşıyor herkes mi? Kanımca duyarsızlığa sebep olur böyle bir düşünce..Haberlere bakmıyorum. Sizde bu kadar etkileniyorsaniz bakmayın zaten dışarda kötü şeyler olduğunu biliyoruz detaylı öğrenmeyin. Hayatınıza bu kadar etki etmesin. İyiyi de kötüyü de yaratan bir Allah var ve en merhametli o . Kaderini yaşıyor herkes, hepimiz.uzmeyin kendinize bugünümuze elhamdülillah
Yani çabalamak lâzım tabi ama o gücü bulamıyorum valla.Daha dışa dönük olmayı denediniz mi? Özel sektörde çalışmadım hiç ama çok okul gezdim. Gezdiğim her yerde de önceden oluşturulmuş kliklerin içine dahil olmaya ya da kendi ekibimi kurmaya çalıştım. Şuan dünyada bilmem kaç milyar insan var aralarında kaybolmak işten bile değil. Kendi farkınızı yaratmaya, fark edilmeye değil fark yaratmaya çalışmanız daha iyi olabilir belki
Ölümden korku duymak kaçmayı gerektirir. Kaçmak da dünyaya daha çok bağlanmayı. Dünyalık şeyler peşinde koşturarak o korkuyu bastırmaya çalışıyor insanlar. Ben bunun çok anlamsız olduğunu düşünüyorum. Ölüm doğal bir şey ve ne kadar kaçarsak kaçalım kurtuluşumuz yok.Bu tartışılabilir. Evet , bazı insanlar hiç ölmeyecek gibi hırslanıp çevresine zarar veriyor bu yanlış. Ama bir ömürde ölüm düşünülerek veya ona dertlenerek geçilmez. Bir öğrenci dersine dertlenir , iş sahibi işine dertlenir. Hepsi ölecek evet ama ölüm korkusu hayatın akışını engellememeli zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?