O kadar öğretmen açıkta ama!

nutmeg

Never give up!
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
1.198
3.060
53
İyi akşamlar hanımlar,
Bugün canımı sıkan bir olaydan bahsetmek istiyorum size...
Uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarımla bugün buluştuk. Hepimiz yaşıtız.(21) Biri evli, bebekli adı Ayşe olsun, biri de liseden sonra okumadı mağazada çalışıyor onun da adı Fatma olsun. Hasret giderdik, her şey iyi giderken, konu KPSS için dershaneye yazılmama geldi. Diyaloğu kelimesi kelimesine hatırlamasam da şu şekilde:

Fatma: Seni en son gördüğümde test çözüyordun (ygs'yi kast ediyor) yine mi test çözeceksin ehehehe
Ben: Hayat şartları, valla çözmek zorundayım
Fatma: Ee şimdi öğretmen mi oluyorsun
Ben: Evet atanabilirsem inşallah
Fatma: O kadar öğretmen açıkta ama (??)
Ben: Benim branşımın ataması diğerlerine göre biraz daha iyi şükür, atanamayanların çoğunun branşı birbirinden farklı hepimiz aynı dersin öğretmeni değiliz (ciddi ciddi çocuğa anlatır gibi anlatıyorum)
Fatma: O kadar öğretmen neden atanamadı o zaman, kaç bin kişi var sen nasıl atanacaksın (açıklamamı beğenmedi galiba)
Ayşe: Tutsak başaracak inşallah, ben ona güveniyorum tamam uzatmayalım

Deyip konuyu değiştirdi.

O an sessiz kaldım, laf söylemediğim için pişmanım. Ama nasıl canım sıkıldı bilseniz, normalde çat diye lafı yerleştiren ben o an çocuğa anlatır gibi anlattım tek tek.

Moralim motivem sıfıra düştü. Tamam atanamayabilirim ben bu ihtimali, emeklerimi çöpe atma ihtimalini göze aldım. Şimdi dersin başına oturasım gelmiyor....Sürekli kulağımda o sözü çınlıyor ''o kadar öğretmen açıkta ama''

Kötü niyetli mi söyledi bilmiyorum, ama söylenmez ki bu...Normalde her lafa alınmam, güler geçerim ama bu hassas noktam çok mutsuz oldum..Nasıl tavır takınmalıyım?

Neyse başınızı ağrıttım yine hanımlar hakkınızı helal edin

Eeee ne demiş ki Fatma anlamadım. Konu hakkında bilgi sahibi olmayabilir. Ben de bu konuda bilgi sahibi değilim. Arkadaşımla böyle bir muhabbette daha da uzatabiliriz konuyu.
Neye alınıp neye kızdığınızı ben anlamadım mesela. Yanımda olsanız bende didiklerim.

Kpss stresi, sorularindan daha agir. Bu stres yuzunden biraz alinganlasmissiniz gibi geldi bana. Kotu niyetli bir sey soylememis.

Yani siz kötü niyetle söylemediğini düşünüyorsunuz hanımlar doğru mu anladım.. Umarım öyledir..

Aslında işin zor, planın nedir nasıl çalışacaksın gibi bir soru yöneltse bu kadar alınmazdım. Benim branşım farklı dediğim halde, aynı soruyu ısrarla tekrar sordu

Ben okumadım, sen okudun ama işsizsin ve işsiz kalacaksın mı demek istedi acaba? Bilemeyiz.. Motivasyon düşüklüğünü kabul etme ve devam et. Olur ya da olmaz bildiğin yoldan ilerle.

Olabilir o kadar Öğretmenin Açıkta olması KPSS ye çalışmayacağınız girmeyeceğiniz anlamına gelmez

Evet sözü çok motivasyon düşürücü ama siz takılmayın mücadele etmeyi seçin ne yani öğretmenlik bitirip mağazada mi çalışacaktınız

Açıkta olan kadar o kadar öğretmen de atanıyor canım.motivasyon önemli neden atananların içinde olmayasınız ki.
Canınızı sıkmayın.
Tabi ki, benimle aynı branşta olan biri ilk girişinde atandı neden olmasın. Zor ama imkansız değil. Bir de moralimi bozmasalar

Yani siz kötü niyetle söylemediğini düşünüyorsunuz hanımlar doğru mu anladım.. Umarım öyledir..
Bence oyle. Biraz patavatsiz olabilir belki. Morale ihtiyaci oluyor insanin sinav doneminde. Atanamama ihtimalini soylemese iyi olurmus. Ama artniyet yok gibi.

Ben okumadım, sen okudun ama işsizsin ve işsiz kalacaksın mı demek istedi acaba? Bilemeyiz.. Motivasyon düşüklüğünü kabul etme ve devam et. Olur ya da olmaz bildiğin yoldan ilerle.
Haklısınız çok teşekkür ederim. Yine bildiğimi yapacağım, inşallah iyi haberleri veririm size:)

burdaki bazi arkadaslar alingansiniz demis.ben sizi en iyi anlayacak kisiyim kac yil atanamadim ne psikoloji kaldi ne bisey.agzi olan konustu cok cektim.sinav bu kadar zorlamadi beni.sinav donemi her laf insanin zoruna gidiyor.bosverin bilip bilmeden konusmus.birak atanamiyor desin sizde inadina calisin ve atandiginiz gun gulerek bak demekki ataniliyomus diyin

Öğretmenlik olmasa yüksek lisans yapacağım inşallah, ama çok kırıcı değil mi sizce de sorusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…