Üzgün olduğum zaman baya negatifleşyprum galiba ama şunu diyeyim ben çocukken zorbalığa uğradım o zamanda mı ben negatifdim.gerçekten olumlu olmaya çalışıyorum ama bazen hiç başaramıyorum.insanları asla kötü etkilemek istemem zaten
Ben de çocukken zorbalığa uğradım. İnsanlar çocukları çok masum, cennetten inme melek zannederler ama çoğu çocuk cennetten düşen şeytandan farksızdır. Çocukların (özellikle de hayvanlar tarafından yetiştirilen) empati duyguları yoktur, başka insanın kalbinin kirilacagini bilmezler, dünyayı kendi etrafında dönüyor sanırlar, aynı vahşi hayvanlar gibi sürü bilinci gelişmiştir, sürüye ait olmak için güçsüz görünce ezmekten geri kalmazlar. Genelde bir popüler kişinin alay ettiği çocukla tüm herkes alay etmeye heveslenir,bkz sürü psikolojsi.
Yani hangimiz küçükken zorbalığa uğramadık ki? Benim de sesim çok cirtlakti ve çok tezcanli bir çocuk olduğum için hoplaya zıplaya yürürdüm, okulda gulerlerdi. Ya da ne bileyim, kenar mahallede oturuyordum mahallenin apaçisi salak kiz yolumu kesip beni korkutmaya calismisti.
Çocukken zorbalığa ugradim, biraz üzüldüm sonra 'amaaan Allah'ın kekosu' dedim, hayatıma devam ettim.
Üniversite okuma çağına gelmişsin, hala eski travmalarindan kendini mağdur konuma getirip kendine mi acıyacaksin??
Yaşanmis ve bitmiş şeyler. Hala bitmediğini düşünüyorsan, içinde travmalari kalmışsa bunlardan tedavi olarak kurtulabilirsin.
Ben de üniversitede bir problemim için devlet hastanesi psikiyatrine gitmiştim,yararını görmüştüm. Sımdi de daha mutlu bir insan olmak, daha kaliteli yaşamak için psikologa başladım.
Sen tedavi gördüğünü soylemissin ama doktorunun 'bir şey yok sende' gibi şeyler dediğini yazmışsın. Böyle bir şey olabilir ki? Ben asla bir psikologun , psikiyatrin bu tarz cümle kurduğuna tanık olmadım. Bir şey yoksa bile sen hissediyorsan vardır, psikoloji yani bu:) acaba devlet hastanesinin psikiyatri de sana ilaclik bir şeyin yok mu demek istedi??
Bence psikolog tedavisine basla. Öğrenciymissin, ekonomik olarak rahat değilsen daha önce bu forumda isadem'den bahsetmişti bir arkadaş. Orada 8 seans ücretsiz terapi almış. Ayrıca Her belediyenin ASDEP'inde ücretsiz psikolog var.. devlet hastaneleri var...yani secenek çok.
bence 'sende bişey yok' diyen doktoru bırak, duygularını onemseyecej bir psikolog bul kendine.
veeee söylenmek yerine problemlerine bir çözüm aramalisin.
Çünkü bu dünyada hiç kimse asla senin mutluluğun için kendini heder etmez. Annen baban bile seni mutlu edecek şeye 'elalem ne der' düşüncesiyle ya da 'kizim oralarda başına neler gelir' panigiyle engel olmaya çalışır, sevgilin- kocan olsa önce kendini düşünür , duygusal triplere girer kendin için bencil hareketler yapmana engel olur
Yani bu işte hepimiz yalnızız.
Kendi mutluluğun için SEN çaba göstermelisin.
Bugüne kadar söylendin durdun, eline bir sey geçmedi.
Degil mi?
Demek ki söylenince yakınınca bir seyler olmuyor. Artık hareket etmen lazım.
Ve işe kendine olumsuz cümle kurmayı yasaklayarak yapabilirsin.
Şu konuyu okurken bile ... İnsan aci çektikçe olgunlaşır, zaten beni sevmez, ailem izin vermez, benden geçti, bu yazılar beni ancak anlık mutlu eder/hep mutsuz olurum, ben bakimsizim, ben çirkinim, benim boyum kısa,hobim yok, beceriksizim,yemek bile yapamiyorum, doktor olacağım ama onu da beceremem, sanat bana uzak,
estetik yeteneğim yok,hiç gulemeyecek gibiyim...
İçim kıyıldı.
Bir de aileme belki etmiyorum, insanlarla konuşmuyorum negatif yanımı bilmezler falan demissin. Sence bu kadaaaar negatif duygularla gezen bir insanın yaydığı kotu enerji on metre öteden belli olmaz mi???
Bir sal kendini.
bunca olumsuz duyguyla kendini o kadar küçültmüşsün ki.
oysa mesela, tıp okuyormuşsun.
Demek ki kafan calisiyor. Güzel bir mesleğin olacak. İnsanlar senden medet umacak... Bak, kendinle ilgili ne kadar güzel bir artı.
Biraz da güzel yanlarını ön plana cikarsana.
aynaya bak, iki yanağını sık, 'canım kendim' de.
ne bileyim, test çözerken doğru yaptığın sayı çoksa 'helal kız sana' de, kendini takdir et.
yazik günah değil mi bunca kötü eleştiri. Bunca olumsuz duyguyu baktığın çiçeğe versen , desen ki her gün 'ulan sen de çiçek misin, şu sokağı guzellestiren lalelere bak ,bir de sana bak! Çirkin! Sen sulanmaya bile layik değilsin. Kimse sana bakıp ne güzel cicek demeyecek, o kadar pis kokuyorsun ki kimse seni evine almayacak,kimse seni koklamayacak'
cicek bile solacaktır. Çok ciddiyim.
Hatta yapılmış deneyi var , "masaru emoto su deneyi " şeklinde arastir
Sen de kendine hakaret ettikçe, kendini kucumsedikce , diğerlerini üstün gördükçe bu hayat böyle devam edecektir.
baslangic olarak kendine güzel sozler söyle, o an inanmasan da söyle. Aynalara gülmeyi adet edin.
Olumlu düşünmeyle ilgili yazılar oku... Kendinle kucaklasmanin bir yolunu bul. Sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez. ( Ki bence en kötüsü insanın kendisini sevmemesi)