bebeğine çok çok sevindim :) Eski üyelerdensin, seni hatırlıyorum, tebrik ederim :) Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin :)
kedi bakmanın insan sağlığına etkileri hakkında bu kadar donanımlıyken sevdiklerinden gelen bu baskıya da üzüldüm, mutluluğun gölgeleniyor. İnşallah kedicikleri de kendini de üzmeden onları bilinçlendirmenin bir yolunu bulursun.
hayırlı olsun Amonra,çok sevindim bebiş haberine...
Sen zaten bilinçli bir kadınsın,toksoplazma testlerini yaptırırsın evdeki kedilerle beraber.Bi sorun çıkmazsa bebeğini kucağına alana kadar evden dışarı çıkartmazsın ev kedilerini,ne olur ne olmaz; dışarıda başka kediden ya da yedikleri yemekten virüs kapabilirler diye...
Kumlarını eşin temizler,dışarıdaki kedilerle o ilgilenir olur biter...
Köydeki kadınlar tavuğundan ineğine yakın temas halinde tüm hayvanlarla da sapasağlam doğuruyorlar çocuklarını,sen aşılı kedilerinden mi hastalık kapacakmışsın?
Elbetteki seni sevdiklerinden,düşündüklerinden diyorlar ama herkesin hayatı kendine.Sanki bebek yokken oyalasın diye mi aldın da bebek gelir gelmez sokağa atasın?
onlarda can nihayetinde...
bi dahakine "abla sen böyle deyince çok üzülüyorum,doktor üzülme sakın dedi.Kediler değil de böyle konuşmanız bana zarar verecek,lütfen konuyu kapatalım" tarzı şeyler söyleyebilirsin...
Sokaktaki kediciklere eşin bakmaya devam edebilir ama evdeki kediciklerinizin aşıları tamsa sana hiç bir zararları yok... tüylerindeki bakteriler ya da bilmemneler onlara değil bize zarar vermesinler diye aşı oluyolar, tamda bu şekilde aşısız kediler yıllarca sokakta hasta olmadan yaşayabiliyor... benim kedim vardı ama evlenmeden önce babam "ev sahibi istemiyor" diyerekbaşkasına vermişti, kaçmış oradan da, bir daha göremedim... çok bilgiliyim ve bu konuda da eminim, insanlar kulaktan dolma şeylere çok inanıyor, sen onlara aldırma... gerekirse bu konudaki bilimsel çalışmaların çıktısını al, istemeyene seni kırmaya kalkana da bu yazıdan verip sonra da beni kırdığınızın farkındamısınız der geçersin... ama aşıları yoksa, yaptırmanı tavsiye ederim, o cidden tehlikeli boyutlara ulaşabilir... sokaktaki kedicikler seni seviyordur elbet ama, bir süre sensiz de idare edebilirler, eşin de her türlü onlara hazırladıklarınızı verebilir...
üzüldüm acıkcası ..
abimlerinde 2 tane kedileri var onların henüz bebekleri yok ama olmadığı halde ,bebek oldugunda napıcaksınız onları ?* atın soğaga gitsin diyen komşular tanıdıklar var.
böyle söyleyebilenler nerden bilecek o masunlarında sizin evladınız kadar kıymetli olabilceklerini ki..
herkes sürekli konuşacak.bebek dogana kadar dogduktan sonra da..
hatta ufak bi soguk algınlıgı geçirirken yada bi hapşiriğinda "biz sana söylüyoruz dinlemiyosun hasta edeceksin bebegini" dicekler.
desinler boşver üzme kendini hiç , sonuçta onların istegini yerine getiremiceksin madem kendini yıpratma.
hamileliginde hayırlı olsun.inşallah saglıklıca kucagına alırsın
Eğer kırılmazsan bana biraz haklı gibi geldiler. Yani biraz ters ve abartı konuşuyor olabilirler sağlık açısından bakımlı oldukları sürece zararlarıda olmayabilir ama 1 değilki 4 diyorsunuz:/ üstelik bebişiniz olunca bişey olursa ya zarar verirse üstelik gelen bebişi kıskanacaklardır zaten bebiş de kuyruğunu çeker kızdırır ne biliyim hep bi tehlike yani rahat olamicak zarar verebilir birinden biri sonuçta :/ bu arada hayırlı olsun :)
Mesela benim toksoplazma testim negatif çıktı, doktor kedi kumunu geç kedi dahi elleme dedi.
Bu senin hür iradenle karar verebileceğin birşey değil, buna çıkacak testlerin ve doktor karar verecek.
Öncelikle hayırlı olsun,darısı benim gibi tüm bebek isteyelerin başına..konuna gelince,eşimin kuzeninin eşi veteriner,2 çocukları var..ve evlerinde bir köper iki kedileri var..gayet sağlıklı bi şekilde yaşayıp gidiyorlar hep birlikteçevreye fazla kulak asma bence,ne istiyorsanız onu yapın.
Merhaba herkese.
Konu aslında dert değil ama üzüntü verici benim için. Şöyle ki; ben eşimle 4 yıldır evliyim. Uzun yıllar istememize rağmen çocuk sahibi olamadık biz. Benim diyabet hastası olmam sebebiyle de son 1 yıldır sadece benim sağlığıma odaklandık. Bebek fikrini ertelemiştik ki kendiliğinden geldi bebeğimiz. Her şey rüya gibi gelişti. Yıpratıcı bir süreçte çocuk sahibi olacağımızı düşünüyorduk artık iyiden iyiye.
Ama rabbim ol deyince oluyormuş meğer. Tabi bu durumdan ben ve eşim inanılmaz mutluluyuz, heyecanlıyız. Aileler, arkadaşlar, eş, dost da sağ olsunlar öyle. Ancak bir sorun var can sıkıcı olan. Kedilerimiz. Bizim açımızdan değil ama etrafımız açısından.
Bizim evimizde 4 tane kedimiz var, sokakta ise baktığımız yaklaşık 20 tane. Evlendikten bir süre sonra edinmeye başladık ve her yıl sayı birer birer arttı. Bazı dönemler sayı onları buldu. Eşimle sokaktan alıp, bakımlarını, tedavilerini yaptırıp yuvalandırdığımız sayısı yüze yakın hayvanımız oldu.
Maddi manevi çok sarsıldığımız zamanlarda oldu ama allah bir şekilde yardım etti bize. Biz bu durumdan hiç rahatsızlık duymuyoruz. ama hamile olduğumu duyan, öğrenen herkes buna en yakınlarım da dahil tebrikten sonra ilk söyledikleri cümle o kedileri evden gönder artık!! oluyor. Feci canımı sıkıyor bu durum. Yıllardır zaten yeni yıkabilmiştik insanların ön yargılarını.
Bunu zaman zaman kırıcı olarak, tavır alarak yaptığımız da oldu. Buna mecbur bırakıldık daha doğrusu. Evinize gelmeyiz diyene gelmeyin siz bilirsiniz demekten hiç çekinmedik karı koca. ama şimdi işi iyice abartıp bebeğe zarar vereceklerine, düşük yapacağıma kadar getirdiler. bu konuda oldukça bilinçli ve donanımlıyım. kulaktan dolma fikirlerle değil bilimsel verilerle cevap versem bile cehaleti yenmek, sabit fikri kırmak çok zor.
Biliyorum kötülüğümü istemiyorlar. Çünkü bunu söyleyen insanlar gerçekten beni seven, düşünen ve benimde sevdiğim insanlar. Ama beni ne kadar üzdüklerini bir bilseler. Ben yıllarca onları evladım gibi sevdim. Hepsi el kadarken geldi evime. Elimde büyüdüler. Bana dost oldular. Şimdi ben onları nasıl atarım sokağa ya da nasıl veririm başkasına. Kaldı ki yetişkin kedi sahiplendirmek inanılmaz zordur. Yavrular bile yuva bulamazken hiç şansları yok. Kaldı ki zaten böyle bir niyetim de yok.
Üzerimde ciddi psikolojik baskı kuruluyor. Çocukla aynı evde olmaz diyerek abuk subuk hurafelerden bahsediyorlar ve ciddi şekilde sinirlenirim yıpranmaya başladı. Önceden olsa hiç takmazdım ama bebeği öne sürmüyorlar mı deliriyorum. Herkesle tek tek kavga edecek gücüm, halim inanın yok. Çünkü kendimi son yıllarda hiç olmadığım kadar mutlu hissediyorum bebeğimden dolayı ve bu mutluluğumu saçmasapan inanışları yüzünden insanların kaçırmasına tahammül edemiyorum artık.
malesef bizdede var o ön yargıdan Allahın cahillesi aslında sevgisiz insanlar ,hazmedemiyolar 2 masum hayvan bakılmasına
benim annemin kedileri var birsürü bahçede hangi birine aşı yaptırcaklar her gittiğimde öpüyorum onları sıkıştırıyorum ,hatta hamileliğimin ilk aylarında 5 tane yavru genç hastalığından öldü hepsine tek tek ilaç içirdik ağızlarını sildik ,toksopilazma testim temiz çıktı çok şükür ,her kanser olan ,bitarafında ur çıkan kedimi bakıyo Allahaşkına ,Allah istemezse hiçbişey olmaz milleti takma diycemm ama aynılarını yaşadığım için sinirlenmemek elde değil
bir tanıdığımın evinde var 5 tane....onlarında çocukları yok eğlensinler diye bir tane aldılar zamanla evdekiler 5 dışardakiler 40-50 oldu...bilemiyorum kalbini kırmak istemem ama evi çok kokuyor...ben gittiğimde çok az oturabiliyorum...bu kişi aslında çok ta titiz biridir...bütün gün bu kedilerle uğraşıyor yemeleri,içmeleri,kılları,tüyleri...kendi yemiyor onları besliyor,kendi doktora gitmiyor onları veterinere götürüyor....bence bebekli evde 4 kedi zor yaa....ağzına yüzüne girer tüyler...kokuları boğar bebeği....ne bileyim o tanıdığımın evinde bir bebek düşündüm de birden....olmadı...oturmadı...yada ben çocuklarım doğduğunda çok pipiriklenmiştim....bir kedi belkiiii....bilemedim valla...bebeğin hayırlı olsun inş. sağlıklı kucağına alırsın....
bu benim hür irademle karar verebileceğim bir şey. toksoplazma benim de negatif ama doktorum kedilerini elleme gibi bir şey söylemedi. zaten söylese ilk ve son gidişim olurdu kendisine. aşıları ve parazit tedavileri olan hiç bir hayvan tehlike oluşturmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?