Hayırlı olsun Allah kaderini güzel yazsın bebeğinizin...
Eşiniz dışardakilerle ilgilenir sizde evde kedilerle kalabilirsiniz bir problem yok.
Ve çok büyük sevap bu yaptığınız.
Yakınlarınıza bunu anlatın ya da anlatmaktan yorulduysanız;
Tıkayın kulaklarınızı boşverin kendi kendilerine konuşup dursunlar
Amin teşekkür ederim. Ama kimseye veremem çok kötü olur onlar için. Hem kim alsın alsa bile iyi bakabilir mi. Aklim oynar bunları düşündükçe. Ama sanirim butcemizi zorlayip daha buyuk ve en azından emniyetli bir balkonu olan eve kiraya cikabiliriz. O zaman yaşam alanları bebekten ilk zamanlar için daha uzak olur.amonra bebeğe sevimdim Allah analı babalı büyütsünhamilelik, çevre baskısı vs seni oldukça bunaltacaktır. bence bebek 1 yaşını doldurana kadar evinizde kedi bakmayın. bu sayede yakın çevrenizin baskısından kurtulmuş olursun ve nispeten daha iyi bir hamilelik geçirirsin. ne kadar az stres olursa o kadar iyi olur
bebeğin sağlıkla gelsin. hikayemiz çok benziyor. kedime kurban olun siz diye terslendim ben 9 ay. en beteri kaynvalidemle mücadelemdi.8 aylıkken dehşet bi tartışma yaşadık kedi konusunda ama eşim de benim desteğimdi. çok riskli bir gebelik geçirdim, 9 ay insülin, progesteron iğnesi, 6. evlilik yıldönümümde anca doğan bir bebek...plesantam erken yaşlandığı için sıskacık doğan...kedim kızımın ablası, harika oyunlar oynuyorlar. huysuz kedim, kendini sevdirtmeyen uyuz kedim, kızımı çok seviyor ve hiç kızmıyor ona. herkese anlayacağı dilden konuş amonra. ben başta toxo plazmayla ilgili bilgi veriyordum yok parazit kontrolü yok bilmem ne ama kimsenin önyargısı kırılmıyor. sağlıklı bir bebk hayvanla iç içe olunan ortamda doğuyor asıl, alerji riski düşüyor vs. dilerim sımsıkı kucakladığında yavrunu etrafındakiler de anlar bunu. kv benden özür diledi kızımla kedimin ilişkisini gördükçe.Merhaba herkese.
Konu aslında dert değil ama üzüntü verici benim için. Şöyle ki; ben eşimle 4 yıldır evliyim. Uzun yıllar istememize rağmen çocuk sahibi olamadık biz. Benim diyabet hastası olmam sebebiyle de son 1 yıldır sadece benim sağlığıma odaklandık. Bebek fikrini ertelemiştik ki kendiliğinden geldi bebeğimiz. Her şey rüya gibi gelişti. Yıpratıcı bir süreçte çocuk sahibi olacağımızı düşünüyorduk artık iyiden iyiye.
Ama rabbim ol deyince oluyormuş meğer. Tabi bu durumdan ben ve eşim inanılmaz mutluluyuz, heyecanlıyız. Aileler, arkadaşlar, eş, dost da sağ olsunlar öyle. Ancak bir sorun var can sıkıcı olan. Kedilerimiz. Bizim açımızdan değil ama etrafımız açısından.
Bizim evimizde 4 tane kedimiz var, sokakta ise baktığımız yaklaşık 20 tane. Evlendikten bir süre sonra edinmeye başladık ve her yıl sayı birer birer arttı. Bazı dönemler sayı onları buldu. Eşimle sokaktan alıp, bakımlarını, tedavilerini yaptırıp yuvalandırdığımız sayısı yüze yakın hayvanımız oldu.
Maddi manevi çok sarsıldığımız zamanlarda oldu ama allah bir şekilde yardım etti bize. Biz bu durumdan hiç rahatsızlık duymuyoruz. ama hamile olduğumu duyan, öğrenen herkes buna en yakınlarım da dahil tebrikten sonra ilk söyledikleri cümle o kedileri evden gönder artık!! oluyor. Feci canımı sıkıyor bu durum. Yıllardır zaten yeni yıkabilmiştik insanların ön yargılarını.
Bunu zaman zaman kırıcı olarak, tavır alarak yaptığımız da oldu. Buna mecbur bırakıldık daha doğrusu. Evinize gelmeyiz diyene gelmeyin siz bilirsiniz demekten hiç çekinmedik karı koca. ama şimdi işi iyice abartıp bebeğe zarar vereceklerine, düşük yapacağıma kadar getirdiler. bu konuda oldukça bilinçli ve donanımlıyım. kulaktan dolma fikirlerle değil bilimsel verilerle cevap versem bile cehaleti yenmek, sabit fikri kırmak çok zor.
Biliyorum kötülüğümü istemiyorlar. Çünkü bunu söyleyen insanlar gerçekten beni seven, düşünen ve benimde sevdiğim insanlar. Ama beni ne kadar üzdüklerini bir bilseler. Ben yıllarca onları evladım gibi sevdim. Hepsi el kadarken geldi evime. Elimde büyüdüler. Bana dost oldular. Şimdi ben onları nasıl atarım sokağa ya da nasıl veririm başkasına. Kaldı ki yetişkin kedi sahiplendirmek inanılmaz zordur. Yavrular bile yuva bulamazken hiç şansları yok. Kaldı ki zaten böyle bir niyetim de yok.
Üzerimde ciddi psikolojik baskı kuruluyor. Çocukla aynı evde olmaz diyerek abuk subuk hurafelerden bahsediyorlar ve ciddi şekilde sinirlenirim yıpranmaya başladı. Önceden olsa hiç takmazdım ama bebeği öne sürmüyorlar mı deliriyorum. Herkesle tek tek kavga edecek gücüm, halim inanın yok. Çünkü kendimi son yıllarda hiç olmadığım kadar mutlu hissediyorum bebeğimden dolayı ve bu mutluluğumu saçmasapan inanışları yüzünden insanların kaçırmasına tahammül edemiyorum artık.
sen kedilerin gerekli aşılarını düzenli olarak yaptırırsan,kist,paraziti ,karma vs. bir sorun olmaz.
bak benim eski kadın veteriner ,öyle olsa hamileyken mesleğini yapmazdı. o kediye bakmazdı.
en çok o bilecektir zararı varsa değil mi.
benim eski veterinerim. hamileydi. sağlıklı bir bebeği oldu. bütün hamileliği boyunca mesleğini yaptı kliniğinde. evdede irran kedisi vardı. hiçbir sorunuda olmadı. boşver milleti.
Amin teşekkür ederim. Ama kimseye veremem çok kötü olur onlar için. Hem kim alsın alsa bile iyi bakabilir mi. Aklim oynar bunları düşündükçe. Ama sanirim butcemizi zorlayip daha buyuk ve en azından emniyetli bir balkonu olan eve kiraya cikabiliriz. O zaman yaşam alanları bebekten ilk zamanlar için daha uzak olur.
Merhaba herkese.
Konu aslında dert değil ama üzüntü verici benim için. Şöyle ki; ben eşimle 4 yıldır evliyim. Uzun yıllar istememize rağmen çocuk sahibi olamadık biz. Benim diyabet hastası olmam sebebiyle de son 1 yıldır sadece benim sağlığıma odaklandık. Bebek fikrini ertelemiştik ki kendiliğinden geldi bebeğimiz. Her şey rüya gibi gelişti. Yıpratıcı bir süreçte çocuk sahibi olacağımızı düşünüyorduk artık iyiden iyiye.
Ama rabbim ol deyince oluyormuş meğer. Tabi bu durumdan ben ve eşim inanılmaz mutluluyuz, heyecanlıyız. Aileler, arkadaşlar, eş, dost da sağ olsunlar öyle. Ancak bir sorun var can sıkıcı olan. Kedilerimiz. Bizim açımızdan değil ama etrafımız açısından.
Bizim evimizde 4 tane kedimiz var, sokakta ise baktığımız yaklaşık 20 tane. Evlendikten bir süre sonra edinmeye başladık ve her yıl sayı birer birer arttı. Bazı dönemler sayı onları buldu. Eşimle sokaktan alıp, bakımlarını, tedavilerini yaptırıp yuvalandırdığımız sayısı yüze yakın hayvanımız oldu.
Maddi manevi çok sarsıldığımız zamanlarda oldu ama allah bir şekilde yardım etti bize. Biz bu durumdan hiç rahatsızlık duymuyoruz. ama hamile olduğumu duyan, öğrenen herkes buna en yakınlarım da dahil tebrikten sonra ilk söyledikleri cümle o kedileri evden gönder artık!! oluyor. Feci canımı sıkıyor bu durum. Yıllardır zaten yeni yıkabilmiştik insanların ön yargılarını.
Bunu zaman zaman kırıcı olarak, tavır alarak yaptığımız da oldu. Buna mecbur bırakıldık daha doğrusu. Evinize gelmeyiz diyene gelmeyin siz bilirsiniz demekten hiç çekinmedik karı koca. ama şimdi işi iyice abartıp bebeğe zarar vereceklerine, düşük yapacağıma kadar getirdiler. bu konuda oldukça bilinçli ve donanımlıyım. kulaktan dolma fikirlerle değil bilimsel verilerle cevap versem bile cehaleti yenmek, sabit fikri kırmak çok zor.
Biliyorum kötülüğümü istemiyorlar. Çünkü bunu söyleyen insanlar gerçekten beni seven, düşünen ve benimde sevdiğim insanlar. Ama beni ne kadar üzdüklerini bir bilseler. Ben yıllarca onları evladım gibi sevdim. Hepsi el kadarken geldi evime. Elimde büyüdüler. Bana dost oldular. Şimdi ben onları nasıl atarım sokağa ya da nasıl veririm başkasına. Kaldı ki yetişkin kedi sahiplendirmek inanılmaz zordur. Yavrular bile yuva bulamazken hiç şansları yok. Kaldı ki zaten böyle bir niyetim de yok.
Üzerimde ciddi psikolojik baskı kuruluyor. Çocukla aynı evde olmaz diyerek abuk subuk hurafelerden bahsediyorlar ve ciddi şekilde sinirlenirim yıpranmaya başladı. Önceden olsa hiç takmazdım ama bebeği öne sürmüyorlar mı deliriyorum. Herkesle tek tek kavga edecek gücüm, halim inanın yok. Çünkü kendimi son yıllarda hiç olmadığım kadar mutlu hissediyorum bebeğimden dolayı ve bu mutluluğumu saçmasapan inanışları yüzünden insanların kaçırmasına tahammül edemiyorum artık.
benimde kedim vardı doktorum (en yakın arkadasım)bebek için cok zararlı dedi tüyü cocuga tahmin edebilicginden dahada zarar verir dedi göndermek zorunda kaldım ilk zamanlar cok aglamıştım.ama alıştım ve ayda bir görmeye gidiyorum..bu arada allah bebegini saglıcakla kucagına almayı nasip etsin
bebeğin sağlıkla gelsin. hikayemiz çok benziyor. kedime kurban olun siz diye terslendim ben 9 ay. en beteri kaynvalidemle mücadelemdi.8 aylıkken dehşet bi tartışma yaşadık kedi konusunda ama eşim de benim desteğimdi. çok riskli bir gebelik geçirdim, 9 ay insülin, progesteron iğnesi, 6. evlilik yıldönümümde anca doğan bir bebek...plesantam erken yaşlandığı için sıskacık doğan...kedim kızımın ablası, harika oyunlar oynuyorlar. huysuz kedim, kendini sevdirtmeyen uyuz kedim, kızımı çok seviyor ve hiç kızmıyor ona. herkese anlayacağı dilden konuş amonra. ben başta toxo plazmayla ilgili bilgi veriyordum yok parazit kontrolü yok bilmem ne ama kimsenin önyargısı kırılmıyor. sağlıklı bir bebk hayvanla iç içe olunan ortamda doğuyor asıl, alerji riski düşüyor vs. dilerim sımsıkı kucakladığında yavrunu etrafındakiler de anlar bunu. kv benden özür diledi kızımla kedimin ilişkisini gördükçe.
öncelikle hamileliğin hayırlı olsun..evde bakılan kedilerden toksoplazma bulaşma riski çok azdır aslında ancak sokak kedileri için olay böyle değil maalesef..dikkatli olmak gerek.özellikle dışkıları ile asla temas etmemeli..sen testlerini yaptır eğer pozifit çıkarsa bu hastalığı daha önce geçirmişsin ve bağışıklığın var demektir ancak yinede dikkatli olmalısın her zaman..ayrıca toksoplazma özellikle çiğ etten ve toprakla temas eden yıkanmamış sebzelerden bulaşan bir hastalık asıl buna dikkat etmek çok önemlidir..
bende hamileyken evimizde kedimiz vardı aynen senin duyduğun şeyleri duydum ben de at bunu evden diyenler bile oldu..ama önemsemedim..testimde sanırım iyi çıkmıştı tam hatırlamıyorum şu anda..bu hamilliğimde toksoplazma testi yaptırmadım hatta bugün acaba yaptırsam mı diye düşünüyordum..neyse,kedimiz hamileliğimim 5.ayında aniden öldü..çok üzüldük..çocuklarım 3 yaşında şimdi ve kedilerden kaynaklı bir sorun yaşamadım..
bir de belki bu cümlem cahilce gelecek ama köydeki kadınlar ne yapıyor çok merak diyorum..tüm hayvanlarla,toprakla taşla iç içeler ama çoğu sorun da yaşamıyor..bazn diyorum biz mi çok abartıyoruz ki ben de çok pimpirikli biriyimdir..
Teşekkür ederim. Ben hiç pimpiriklenmiyorum aksine. 2 ay hamile olduğumu bilmeden ne bayram temizlikleri yaptim koştum zipladim şükür bir şey olmamis. Simdi de sosyal hayatimdan geri kalmiyorum cok fazla yorulmadan dinlenerek her şeyi yapiyorum. Bana bu beylik laflari edenlerde ne hikmetse hep eskiler. Sanki onlar el bebek gul bebek sartlarda yasamis gibi. Niyetleri iyi biliyorum ama üslup kötü işte. ..
doğru kimseyede verilmez ki :26: eve çıkabilirsiniz umarım. bu arada konuyla alakası yok ama bebeğin doğum sırasında kök hücrelerinin saklanmasını sağlayın. tam doğru bir ifade olmadı ama umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Allah korusun ama bir hastalık durumu olduğunda kurtarıcı olabilir kök hücreler.
şimdi sana benim gibi akıl vermeye çalışan çok olur. bir kusurum olduysa affola :26:
Tebrik ederim canımMerhaba herkese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?