O Kedileri Evden Gönder !??

Hayırlı olsun Allah kaderini güzel yazsın bebeğinizin...
Eşiniz dışardakilerle ilgilenir sizde evde kedilerle kalabilirsiniz bir problem yok.
Ve çok büyük sevap bu yaptığınız.
Yakınlarınıza bunu anlatın ya da anlatmaktan yorulduysanız;
Tıkayın kulaklarınızı boşverin kendi kendilerine konuşup dursunlar

amonra bebeğe sevimdim Allah analı babalı büyütsün hamilelik, çevre baskısı vs seni oldukça bunaltacaktır. bence bebek 1 yaşını doldurana kadar evinizde kedi bakmayın. bu sayede yakın çevrenizin baskısından kurtulmuş olursun ve nispeten daha iyi bir hamilelik geçirirsin. ne kadar az stres olursa o kadar iyi olur

benim eski veterinerim. hamileydi. sağlıklı bir bebeği oldu. bütün hamileliği boyunca mesleğini yaptı kliniğinde. evdede irran kedisi vardı. hiçbir sorunuda olmadı. boşver milleti.

Son düzenleme:
sen kedilerin gerekli aşılarını düzenli olarak yaptırırsan,kist,paraziti ,karma vs. bir sorun olmaz.
bak benim eski kadın veteriner ,öyle olsa hamileyken mesleğini yapmazdı. o kediye bakmazdı.
en çok o bilecektir zararı varsa değil mi.

Son düzenleme:

Amin çok teşekkür ederim. Artik oyle yapicaz ya da yav he he aticaz sokaga diyip bildiğimizi okuyacagiz

benimde kedim vardı doktorum (en yakın arkadasım)bebek için cok zararlı dedi tüyü cocuga tahmin edebilicginden dahada zarar verir dedi göndermek zorunda kaldım ilk zamanlar cok aglamıştım.ama alıştım ve ayda bir görmeye gidiyorum..bu arada allah bebegini saglıcakla kucagına almayı nasip etsin

Amin teşekkür ederim. Ama kimseye veremem çok kötü olur onlar için. Hem kim alsın alsa bile iyi bakabilir mi. Aklim oynar bunları düşündükçe. Ama sanirim butcemizi zorlayip daha buyuk ve en azından emniyetli bir balkonu olan eve kiraya cikabiliriz. O zaman yaşam alanları bebekten ilk zamanlar için daha uzak olur.

bebeğin sağlıkla gelsin. hikayemiz çok benziyor. kedime kurban olun siz diye terslendim ben 9 ay. en beteri kaynvalidemle mücadelemdi.8 aylıkken dehşet bi tartışma yaşadık kedi konusunda ama eşim de benim desteğimdi. çok riskli bir gebelik geçirdim, 9 ay insülin, progesteron iğnesi, 6. evlilik yıldönümümde anca doğan bir bebek...plesantam erken yaşlandığı için sıskacık doğan...kedim kızımın ablası, harika oyunlar oynuyorlar. huysuz kedim, kendini sevdirtmeyen uyuz kedim, kızımı çok seviyor ve hiç kızmıyor ona. herkese anlayacağı dilden konuş amonra. ben başta toxo plazmayla ilgili bilgi veriyordum yok parazit kontrolü yok bilmem ne ama kimsenin önyargısı kırılmıyor. sağlıklı bir bebk hayvanla iç içe olunan ortamda doğuyor asıl, alerji riski düşüyor vs. dilerim sımsıkı kucakladığında yavrunu etrafındakiler de anlar bunu. kv benden özür diledi kızımla kedimin ilişkisini gördükçe.

öncelikle hamileliğin hayırlı olsun..evde bakılan kedilerden toksoplazma bulaşma riski çok azdır aslında ancak sokak kedileri için olay böyle değil maalesef..dikkatli olmak gerek.özellikle dışkıları ile asla temas etmemeli..sen testlerini yaptır eğer pozifit çıkarsa bu hastalığı daha önce geçirmişsin ve bağışıklığın var demektir ancak yinede dikkatli olmalısın her zaman..ayrıca toksoplazma özellikle çiğ etten ve toprakla temas eden yıkanmamış sebzelerden bulaşan bir hastalık asıl buna dikkat etmek çok önemlidir..

bende hamileyken evimizde kedimiz vardı aynen senin duyduğun şeyleri duydum ben de at bunu evden diyenler bile oldu..ama önemsemedim..testimde sanırım iyi çıkmıştı tam hatırlamıyorum şu anda..bu hamilliğimde toksoplazma testi yaptırmadım hatta bugün acaba yaptırsam mı diye düşünüyordum..neyse,kedimiz hamileliğimim 5.ayında aniden öldü..çok üzüldük..çocuklarım 3 yaşında şimdi ve kedilerden kaynaklı bir sorun yaşamadım..

bir de belki bu cümlem cahilce gelecek ama köydeki kadınlar ne yapıyor çok merak diyorum..tüm hayvanlarla,toprakla taşla iç içeler ama çoğu sorun da yaşamıyor..bazn diyorum biz mi çok abartıyoruz ki ben de çok pimpirikli biriyimdir..

benim eski veterinerim. hamileydi. sağlıklı bir bebeği oldu. bütün hamileliği boyunca mesleğini yaptı kliniğinde. evdede irran kedisi vardı. hiçbir sorunuda olmadı. boşver milleti.

Öyle değil mi bu veterinerlerde sonuçta doğuruyor. Çok mantıklı bir cevap. Bir süre bu cevabı kullanayım ben.

doğru kimseyede verilmez ki :26: eve çıkabilirsiniz umarım. bu arada konuyla alakası yok ama bebeğin doğum sırasında kök hücrelerinin saklanmasını sağlayın. tam doğru bir ifade olmadı ama umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Allah korusun ama bir hastalık durumu olduğunda kurtarıcı olabilir kök hücreler.

şimdi sana benim gibi akıl vermeye çalışan çok olur. bir kusurum olduysa affola :26:

Sevgili Amonra,
Öncelikle sana teşekkür ediyorum. Bu kadar duyarlı olduğun için.
Benim de bir tavşanım var, salonun ortasına 2 katlı çok çok büyük bir kafes yaptırdık onun için. Aldığımız günden beri gözünün içine bakıyoruz eşimle. Gözü enfeksiyon kaptı diye 1 haftadır ne üzüntü çektik.
Amaaa akrabalar, insanlar, arkadaşlar "verin de verin" demekten başka bir şey yapmıyorlar. Ekmek yemeğini siz mi veriyor, tuvaletini siz mi temizliyorsunuz? dediğimde bile verin'den başka cevap duymadım.
Eşim askere gitti, ve tavşanımızın evde olması bana o kadar iyi geliyor ki. O benim küçük bebeğim, dostum, arkadaşım gibi. Yemini verirken heyecanlanması, sevilmek için hemen kucağıma zıplaması beni o kadar mutlu ediyor ama anlamıyorlar.

Hamile olduğumu düşünemiyorum bile. Bütün sülale başımın etini yer at bunu evden diye!
Babam bile hamile kadınlar tavşana bakınca çocuğunun dudağı tavşan dudağı gibi oluyormuş diyor. düşün işte.
Her gün temizliğini bakımını yapıyorum.
Ama bir tane pisliğini görseler hemen "EVİNİ B.K GÖTÜRÜYOR" oluyor.
İstemeyen sevmeyen gelmesin diyorum ben de artık.

Kimse kusura bakmasın, çoğu insandan akrabamdan çok daha yakın bana küçük kızım.
Başkasına versem beni nasıl özler!
Başka bir yuvaya asla alışamaz.

Siz de 4 yıldır kedilerinizle mutlusunuz, belki önlemler alırsınız, gerekli düzenlemeler yaparsınız evde. Ama kimseye uyup da vermeyin kedicikleri. Milletin ağzı durmuyor, bilen bilmeyen herkes konuşuyor.

Tırnak makası aldım tavşana özel, laf ettiler.
Kafes yaptık, laf ettiler.
Bir yere giderken yanımızda götürüyoruz diye laf ettiler.
Her gün gözüne damla damlatıyorum iyileşsin diye, annenle bu kadar ilgilenmiyorsun diye laf ettiler.
Bıktım herkesin kendini ilgilendirmeyen şeylere bu kadar karışmasından.

bir de ben bebek gelince kedimin düzenini değiştirmedim. aldığım günden beri ayağımı yastık yapıp ayak ucumda uyur. aynen devam ettik. beşik odaya ilk kuruldu içine girip saatlerce kokladı inceledi, merakı gitti. eve bebeğimle girdim,ilk işim kediye bebeği koklatmak oldu. ay aman yanaşma yaklaşma demedik hiç, diyenleri uyardık :) kıskançlık olmadı o yüzden. kabullenmesi de zor olmadı. kedim çok huysuz olduğu için ellenmekten,eve yabancı birinin gelesinden hoşlanmaz. ama baktı ki yeni gelen yatıyor buna dokunmuyor, kız hareketlenene dek alıştı iyice.

Amin cok tesekkur ederim. Bir Doktor boyle cehaletle nasil hekimlik yapar şaşırıyorum doğrusu. Hangi sart ve kosullarda riskli olacağı hakkında da fikir sahibi olsaymis keske. Allahtan doktorum bu konuda cok gerçekçi ve ılımlı.

İnşallah sağ salim kucağıma aldığım zaman en güzel cevap olacak onlara. Şeker hastalığından dolayı yaşadığım en ufak sorunu kedilerime mal edecekler biliyorum allah fırsat vermesin. Sorunsuz bir gebelik gecireyim tek dileğim bu.

Muhtemelen evinde kedi bakan ve hamile kalan herkes sizin yaşadıklarınızı yaşıyor. Benim de 4 yaşında bir kedim var, hamile olduğumu öğrenen herkes "ee kediyi napıcaksınız" diye sordu. Ben de "hiç bişey" dedim. Üstüne bir de toksoplazma testim negatif çıktı, kedimize yaptırdık taşıyıcı çıktı, tam risk. Ama allaha şükür hiç bişey olmadı 35. haftamızı doldurduk bebeğimin de benim de sağlığım gayet iyi. Temizliğiyle eşim ilgilendi bu süreçte sadece. Hala daha "bebek gelince olmaz verin başkasına o kediyi" diyolar. Hiiiç aldırmıyorum artık sözlere, sizin mantığınızda köydeki herkes hasta olurdu, hayvanlarla içiçe yaşıyolar üstelik veteriner görmüyo o hayvanlar diyorum susuyorlar. Hiiç umursamayın, çünkü naparsanız yapın o insanlar bebek doğduktn sonra bile konuşmaya devam edecekler, ciddiye almaya değmez bence, herkesin kendi çocuğu kendi yaşamı kendi kararı...Bebeğiniz ve kedilerinizle mutlu, uzun bir yaşam sizim olsun..

Teşekkür ederim. Ben hiç pimpiriklenmiyorum aksine. 2 ay hamile olduğumu bilmeden ne bayram temizlikleri yaptim koştum zipladim şükür bir şey olmamis. Simdi de sosyal hayatimdan geri kalmiyorum cok fazla yorulmadan dinlenerek her şeyi yapiyorum. Bana bu beylik laflari edenlerde ne hikmetse hep eskiler. Sanki onlar el bebek gul bebek sartlarda yasamis gibi. Niyetleri iyi biliyorum ama üslup kötü işte. ..

benim hamileliğimde sürpriz oldu aslında ve aynen senin gibi hamile olduğumu bilmeden 1,5 ay neler yapmadım ki.yani ağır kaldırdım,yükseğe uzandım,yolculuklar yaptım vb... bişey olmadı çok şükür..ama lütfen bu testi ihmal etme,gerçekten önemli bi test..en azından için rahatlar.

Estafurullah. Kök hücre konusunda gittiğim hastanenin prensiplerini ogreneyim çok iyi fikir bu ilerde olası şeyler için. Bence her anne için önemli sağlıkta bu konuda yönlendirme ve bilgilendirme eksikliği ciddi boyutta. Teşekkür ederim değindiğin için.

Tebrik ederim canım
Benım de evımde 2 kedım var british asıları tam bize de cok diyen oldu ben de tansıonum cıkıyor siz boyle konusun bana siz daha cok zarar verıosun dıyorum susuyorlar biri kedi lafı acmaya görsün kalkıp gidiyorum offlayıp faydası oluyor

Zaten artık demez oldular
Ama bahcedeki kedilerden ve evdeki kedilerin dıskılarından uzak durmalısın benım esim temiZledi hep
Onun dışında tetanoz asını ihmal etme
Kedilere çiğ et veriomusum bılmıyorum bız hıc vermedık veterıner önermedi zaten en cok korkulan toxo o da çiğ etten geciyor kediye de bahcedeki kedilere ne verıyorsunuz?

Bn hep kediler hürmetine Allahın yardımcı olacagına inandım mırıldanmalarının dua yerıne gectiğini biliyorum onlar mırıldandıkca ben de şöyle olsun dua et böyle olsun dua et dedim inşallah kabul olmustur

Saglıcakla gecirecegin bir gebelik ve hayırlı doğum diliyorum

Öncelikle çok çok tebrik ediyorum bebeğiniz için ablacığım.. Allah'ım hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.

Bizim evde bebek yokken, evimizin en küçüğü olan kardeşim bile 17 yaşında iken köpeğimize neler neler dediler..
Ama olamaz böyle teoriler.. Uykunuzda ölürsünüz diyen bile oldu..

Çok sevdim ablam, yan komşum, aynı sizin gibi.. Kedileri var evinde 2-3 tane, bahçesinde ohoo..
Ona da kayınvalidesi acayip baskı yaptı.. Öyle ki kadıncağız üzüntüden bebeğini kaybedekti.. Derken sokakta başka bir kadının bebeğinin karnından bir yumak kedi tüyü çıktı.. Hepimiz afalladık.. Tabi savunacak yerimiz kalmamıştı..
Gittik bebeğinin karnından tüy çıkan ablaya.. Açık açık sorduk..
Kadın da bir şey itiraf etti..
Evini temizlemediğini, kedisine aşı vurdurmadığını, işte bebeğin pis yerlerde olduğunu ve tamamen çocukluk psikolojisinden (hani ağıza alıyorlar ya herşeyi) kaynaklı olduğunu söyledi..
Ben dikkat etmedim, tamamen pisliğimden başıma geldi böyle bişey, normalde asla olamaz dedi rahatladık.

Hayvanlarla büyümek, bebekler için çocuklar için hatta bizler için bile mükemmel bir şey..
O insanlar da umarım kılıçlarını yavaş yavaş bırakacaklar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…