O lazım değil, bunu hallederiz... Eee napıcaz?

HaslanmisPattis

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2016
5.245
21.900
348
Kızlar selam.

Elalemden mi etkileniyorum bilmiyorum ama aklı selim yorumlara ihtiyacım var.

Malum doğuma az kaldı. Doğum sonrası eşimle ikimiz olucaz. Biraz mecburi biraz istek. Tabi gelen giden olur da düzenli arkamızı toplayacak biri yok.

Eşimin zaten çok yoğun bir işi yok. Yani yoğun olsa da o dönem ortağı halleder uzun çalışma saatleri yok. Yardımcı olur sorun çıkacağını sanmıyorum.

Doğum şekli belli değil. Normal diye gidiyoruz, bir aksilik çıkarsa sezaryen olacak anca.

Ben yine de bebek bakımı + ev işi + yemek olunca kısmen zorlanacağımızı düşünüyorum.

Eşime büyük temizliği yapalım bak aradan çıksın diyorum. Mevlüde doğru yapıcam karışma sen kafasında. Buzluğa yemek yapıp atalım kolaylık olur diyorum. Ya yemek yapmakta ne var sen de yaparsın ben de kafasında.

Bebek bakımından ziyade ben bizim sefil olacağımızı düşünüyorum.

Öylece bekliyoruz yani.

Gerçekten ne lazım olacak? Hallolur mu her şey? Yoksa hazırlık yapmak mı gerek? Bakıyorum nette tarhana çorbası dışında bir şey yapamadım, zeytin ekmek yedim hep diyen insanlar dolu.

Sizin doğum sonrası hazırda bulundursaydım,öncesinde yapsaydım iyiydi dediğimiz şeyler oldu mu?

Eşinizin işi rahatmış hallolur endişe etmeyin bence. Yemek yapmakta ne var eğer eli de yatkınsa bir saatte bir kaç çeşit yapar. Ama mesela ani bastıran bebek görmesi ziyaretleri olabilir onlar için kek, pogaça, börek türü şeyler stoklanabilir sanki.

Dondurucuya.kofte börek sarma konabilir. bayatlamayan kurabiyelerden yapilabilir.
Misafir va icin kolaylik olur

Ayyyy kıyamam cidden az kalmış.
Allahım kolaylık versin inşallah.
Bilmiyorum da ben senin yerinde olsam temizlik için bir yardımcı ayarlardım.
Eşinin ya da senin yapabileceğin bir iş değil çünkü bu.
Buzluğa yemek falan atmazdım.
Bana çok anlamsız geliyor.
Millet bebe görüp gitsin,sofra açacak değilim,hiç kimse de kusura bakmasın. Bugüne kadar evimizde yediklerine içtiklerine saysınlar derdim.
Ev pırıl pırıl olsun bence gerisi önemli değil.
O da senin ve bebenin sağlığı için inan ki.

En iyisi istedikten sonra agrin sizin da olmazsa herseyini tek basina halledebilirsin hic korkma.
Sen yapamam edememem deme yeter ki.
Guclu ol.

Eşiniz çok ev işi, yemekle haşır neşir olmadıysa önceden, şu anda "Yaparız ya, hallederiz ya" diyordur. Bana kalırsa eşinizi pek sallamayın bu konuda. Zor olabilir sizin için.

Buzluğa bişeyler atabilirsiniz. Börek falan sarın atın. Köfte hazırlayıp buzluğa atın. Tavuk koyun. Bakliyatları haşlayıp, buzdolabı poşetlerine koyup saklayabilirsiniz. Hemen çıkarıp yemek yaparsınız. Çorba yapabilirsiniz bolca, cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Henuz dogum yapmadim, sonrasini da tecrube etmedim haliyle ama belki sarmadir borektir yapip dolaba koyabilirsiniz? Hem pisirmesi kolay olur hem de bir nevi guvence. Ayrica dogumdan sonra oyle ahim sahim yemek yapmasaniz da olur (en azindan bir sure) diye dusunuyorum, corba yaparsiniz, yanina da fasulye vs. Oldu bitti :) ha bir de tabii yeriniz varsa bol bol taze fasulyeyi soganla az bir sey tencerede cevirip atabilirsiniz, boylelikle yemek yapmasi da kolay olur.

yemek de ev de hallolur

sıkma kendini

yalnız eğer maddi imkanın varsa her hafta bir yardımcı edin

o kadar kolaylaşıyor ki hayat

doğumdan sonra bu şekilde yardımcım yoktu

doğumdan önce büyük temizlik yaptırmıştım vs vs

şimdi var her hafta yarım gün o kadar rahatım ki aylık maliyeti 250 tl

yemek dediğin yarım saat

arada insana terapi oluyor

sen bebeğe bakk ben yemek yapayım diye mutfağa kaçmak güzel

eşin de yaparsa sorun yok

hiç bir şey bilemezse

tavuk patates atar fırına oldu yemek

huzur olsun yeter

pis olsun ortalık kırışık olsun kıyafetler önemsiz

Ha bide geleni gideni sormussun da hic ugrasma buyuk hazirlik icin felan hazir biseyler yaparsin.
Temizligi de dogumdan once hallet gercekten kolaylik olur.sen kendini toparlayana kadar.
En onemlisi dogumdan once evi dip kose temizlemek.bunun icinde bi yardimci daha iyi olur senin icin.

Ben misafir kısmını hiç düşünmedim bile.
Hani biz açlıktan ölücez, kafamızı dizlerimizin arasına alıp ağlayacağız gibi hissediyordum.
Evet o tarz şeyler güzel olabilir.
Hatta gerekli geldi şu an.

Dondurucuya.kofte börek sarma konabilir. bayatlamayan kurabiyelerden yapilabilir.
Misafir va icin kolaylik olur

Laale ablacım nasılsın?
Temizlik konusunda kimseyi almıyoruz. Hani tanıdığımız falan yok. Kullanmadığımız bir salon var oradan bahsediyoruz temizlensin diye onun dışında evde sorun yok temiz. Ben de ağırlaşmadım hiç hala iş yapıyorum çok şükür. Mutfağı falan temizledim geçen hafta. En azından doğum zamanına kadar idare eder. Ha gerekirse alınacak tabi ki birileri yapacak bir şey yok.
Ben bizim yaşamsal faaliyetlerden korktuğum için buzluk fikrine yoğunlaştım aslında.

Para herşeyi çözer lanet olasıca pislik para

Kendiniz icin buzluga kofte ve börek yapıp koyun cok zorlandiginiz günlerde çıkarıp esiniz pisirir. arkadaslarimdan biliyorum ilk bir iki ay alisana kadar yemekte zorlandilar hep disaridan da yenmez sonucta. baskasini zaten agirlamazsin gelen gidene de ilk haftalarda kuru pasta meyve suyu tamamdir ki ikram beklemez kimse lohusa yalniz bir kadından.
Temizlik icin bir yardimci alabilirsiniz. kendinizi güzel seylerle yorun eskiler zamani gelen gebeye yer sildirtlermis acilmasi dogumu kolay olsun diye ama bilemiyorum. Ben olsam temizlik yapmak yerine gezerim bir süre rahat gezemem diye
Belki bebisiniz cok uslu bir bebek olacak bilemezsiniz ki yaptığınız hazirliklar yine boşa gitmeyecek bir sekilde rahat etmis olacaksiniz.
Cok kasmayin Allahin izniyle halledersiniz kolaylikla

Yani içiniz rahat eder en azından. Kimseye de o halde büyük hizmet etmek zorund değilsiniz ama bulunsun yani isterseniz.

Acıkcası benım herseyım hazırda vardı mısafırlere ıkramlıklar bıle , dogumdan sonra sefıl olunmuyor ama zaten evdesın sen esın olmadan bıle yapıp yapıp atabılırsın bunları bende dıfrıze

Ben olsam dolaba köfte kesin atarım çünkü güzel beslenmeye ihtiyacınız olacak ha deyince de et pişirmek kolay değil köfte stokunun kime zararı olabilir ki... Yap sen tepsilere diz dondur dondurduktan sonra buzdolabı poşetine koy yapışmıyor böylece. Misafir için değil kendin nitelikli beslenmek için hazırlık yapmalısın. Misafir biz zahmet bulduğunu yer bu süreçte.

Ben sadece gelen giden için pasta börek stoğu yaptım onları da annem yaptı en büyük hobisi:) Bebeğin kıyafetlerini yıkadım hazırladım yatağını falan hazırladım onun dışında hiç birşey yapmadım bir ay önce de temizlik yapmıştım zaten erken Doğum yaptım 37 haftalık bebeğe hep ben baktım yemeğe gelince benim annem yaptı yaptı getirdi ama ben yemedim size yardımcı olacak biri yoksa yemek işini dışardan söyleyin ama zaten süt olsun diye bol bol salata yersin su içersin

Misafire hazır börek ve yaprak sarma alırsınız. Her yerde satılıyor artık yaprak sarması. Bir kek de 5 dk da yapılıyor.

Çocuk ne kadar mızmız da olsa günde bir saat huzur verir. Ya da sen bebekle ilgilenirken eşin halleder. Aç kalmazsınız merak etme

Hiç boşuna strese girme.
Eşin mutfağa giren bir adam yapar yemeğinizi
Ki sende yapabileceksin kısa bir süre sonra.
Misafir geleceği zaman da su böregi
yanına tatlı alırsınız oldu bitti.

sanıyorum siz evdesiniz yemeği siz yapın. hatta temizliği de siz yapın. özellikle doğuma yakın yapın. 37. hafta da falan. doğuma da yardımcı olur. bebeğin hazırlıkları olduktan sonra gerisi önemli değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…