O lazım değil, bunu hallederiz... Eee napıcaz?

Akika kurbanı bizde de var.

İnsanlar aslında bebek görmeye gitmemeli
zaten 40 gün sonra mevlüt okutuluyor
O zaman gitmek daha mantıklı.
Zaten ilk günler zor birde ekstra misafir hem bebek için
hem anne için eziyet.

eeehheeeee maaşallah kıskandım valla böyle olsa ben her sene 1 çocuk doğururdum heralde

Akika kurbanı bizde de var.

İnsanlar aslında bebek görmeye gitmemeli
zaten 40 gün sonra mevlüt okutuluyor
O zaman gitmek daha mantıklı.
Zaten ilk günler zor birde ekstra misafir hem bebek için
hem anne için eziyet.
Evet haklısın ama turkıyed ebu ısler bıraz degısık
Ben mesela hıc duymamıstım 40 mevludu yapıyor ınsanlar
Ben 10 günlükken mevludu yapmıştım özellikle geceye kadar gelen olmuştu yapılsın cıksın aradan gelen gelsın gelmeyeden sonradan gelmesın dıye cokta rahat olmustu. akşama kadar olunca davet mevlut bıtse bıle hayırlamaya gelenler geceye kadar olmustu .
Halıyle ınsanlar 40 tan once ve sonra ıkı kere gelıyor burasda

Eğer öyleyse hiç sıkıntı etme :) yağ-salça ve soğan kavurulur içine dökülür eşinininde eli yatkınmış zaten.Temizliğide dert etme hatta öyle büyük temizlik yapma gelecek olan misafirler için üstten yap çünkü evine gelecek gidecek insanlar daha çok batacak.Kayınvaliden geldiğinde de börek-kek getiriyormuş buda güzel :)

Bizde öyle değil
Ya hastaneye gidilir
Yada mevlüt beklenir. Bende genellikle ya hastaneye giderim
yada mevlüde.
Ayrıca eve gidip zahmet vermek istemem kimseye.

doğumdan sonra her şey çok farklı olabiliyor, umarım bebeğiniz sakin bir bebek olur sizi extra yormaz.

benim 3 ay kadar yemek yapmayı bile canım istememişti. kahvaltıyı da zorla yapıyordum. bebeğime alışamamıştım. gelenim de çok oluyordu. eşim her konuda yardımcıdır ama ne de olsa işten 6 buçukta geldikten sonra yemek yapayım dese saat 8 i buluyor.

bu hamileliğim kendime dondurucu almamla başladı :) kemik tavuk haşlayıp suyunu alıyorum, onu ayrı etlerini ayrı paketleyip koyuyorum, bol bol sebze attım zaten yazdan, fasulye, bamya.. nohut fasulye haşlayıp atıyorum ara ara vaktim oldukça. bi yerde pide yeyip beğendiysem 5 tane de paket yaptırıyorum, tek tek paketleyip atıyorum. annem geldikçe canım dolma istedi diye sardırım, yiyebildiğimi yeyip kalanını atıyorum buzluğa.

böyle böyle ilk aylar bizi bi süre rahat ettirecek kadar yemek depoladım. hepsi bir anda olmuyor, siz de aklınıza geldikçe vakit buldukça ufak ufak atın elinizin altında bulunsun derim.

Yahu bana cok ozensın geldı ama .
Kızma sakın bana ama sonucta belkı ılk ve son dogumun neden herkes gıbı hazırlanmıyorsunuz bu surece.

Yanı sen lohusa olacaksın dısarıda ne oldugu bellı olmayan seyler yememelısın bence, hem eve mısafırlıge hazır kek veya pastaneden yag ıcındekı bır urunu vermek bana ayıp gelıyor hanı normalde bıle oyle ama sonucta bunun bır hazırlıgı olmalı. dogumdan sonra kımse kalmayacak sende kı gun ıcınde atıyorum boregın kurabıyen serbetın olsun.
Bırde erkek temızlıgınden ne olur ayol duvar avıze heryerı koltuk sılıp yıkamak paklamak gerekıyor yenı bır bebek gelıyor mıkrobu pıslıgı lekesı cartu curtu artık yenı defter acmak gerek.
Benmı cok hassasım yahu

Ben çalışmadığım dönemde bile alıyorum kadın. Ama kimi insan kadınların yaptığı işi beğenmez, kendi yapınca içine siner belki öyle bir durumdur.

Bizde öyle değil
Ya hastaneye gidilir
yada mevlüde.
A bak ben hastaneye bu defa ınsallah zıyaretcı kabul etmeyı dusunmuyorum :)
Insanın gazı olur bıseyı olur memesı ortalıkta malum sutaş gibi rahatsız olmustum .
Ama bu defada evde agırlamak var

Bulantın yoksa otur masaya börek yap yemek yap fazlaca koy buzluğa .

Yada doğuma kadar yaptığın yemeklerden 1-2 porsyonluk koy buzluğa extra yorgunluk olmaz.

Hazır dondurulmuş börekte alabilirsin.

Ama bebek görmeye gelene masa kurmana gerek yok kuru pasta meyve suyu ikram eder yollarsın.

Temizlik içinde yardımcı tut için rahat etsin

Insanın gazı olur bıseyı olur memesı ortalıkta malum sutaş gibi rahatsız olmustum .

Yok yaa hastaneye gelenleri bizde
hemşireler uyarıyordu
Oksijen den dolayı çıkmalısınız diye
Ayak üstü şipşak hızlandırılmış güzel oluyor :)

Eve gelen olmaması daha iyi.
Mevlütler zaten dolup taşıyor
herkes birden aradan çıkıyor, tek kalem mis.

CuteMom elinde bi serbet tarifi var mi acaba cidden soruyorum lazim :)
Bence de haklisin kesinlikle eve yeni bir bebek geliyor kendini yormadan da olsa bir sekilde hazirlik yapılmali.

Bu mantığa göre benim buzluk bayağı dolu denebilir
Ben mesela 1 kg mercimekten çorba yapıp beşe bölüp buzluğa atmaktan bahsediyordum. Ya da fasulyeyi salçalı falan pişirip atmaktan. Yoksa olanlar bayağı pratikleştiriyor.

arkadaşım yeminlen bunların hiçbiri benim aklımın ucundan bile geçmemişti. kızım 6 aylık oldu bile Eşiniz gibi düşünüyorum şahsen yormayın kendinizi

Ben psikopata başladım sanırım.
Zaten hiç doğum psikolojik de yok direk eve gelelim hayatımıza dönelim istiyorum.
Benimki de anlamadan yaşına gelsin ya.

Amaaan pek uğraşacak bir şry yok o zaman.

Ya eşime söyleme sebebim izin almak gibi değil. Yapalım demek ama yanaşmıyor.
Eşya ıvır zıvır bitti neyse ki.
Hatta canımız sıkıldı evi griye boyatmaya karar verdik, hafta 35
Bir yerde sıkışıcaz ama nerde.

Mevlitte bizde kapalı pide dağıtılırmış.
Babaannem öyle dedi.
Dışarıda yaptırılıyormuş.

Doğru haklısın bebek gelince domestosla evi yıkayamayız.

Büyük ölçüdr iki bir şey yapayım ama çok da zorunlu değil hissine kapıldım.

Ben ciddi ciddi ev işini seviyorum ya.
Bir yer temiz olduğunda "afferin kız sana" deyip makas almayı da seviyorum.
Çalışsam ya da yetişemesem ben de alırdım.

Bizde de pideymiş yeni trend
Pilav tatlı yokmuş artık.

Akıma kurbanı bizde yok heralde. Doğum da görmedim ki hiç.

Ya eşimin ailesi tarafta misafir kültürü pek yok. Hani tam ağırlamazlar ya da beklemezler. Bendekiler de beni eleştirmez heralde

Doğurdum eve geldim süpürge açtım diyen sezaryenliler ya da normal doğurdum hastaneden koşarak çıktım diyenler yalancı mı ya...

Bence de haklisin kesinlikle eve yeni bir bebek geliyor kendini yormadan da olsa bir sekilde hazirlik yapılmali.
http://www.annesininmelegi.com/2016...-gelisim-beslenme-bakim-egitim/hamilelik.html

bence yenı bır bıreyın varlıgı hem kabul edılmelı hemde ona uygun olarak bır kutlama degıl ama alısıla gelmıs sekılde olmalı.
Buarada H HaslanmisPattis artık annenle ılıskılerını duzeltmeyı dusunmuyormusun , eger annenle aranız ıyı olsaydı mesela emın ol sırtın yere gelmezdı . Torunu olacak bır adım atmalısın bence.

H HaslanmisPattis ayrıca bende eve gelıp supurge acanlardan bırıydım ama yemek yesem tuvalete gıtcek vaktım olmuyordu, veya tuvalete gıtsem bosaltıgım mıdemı gerı dolduramıyordum. Ama hazırlıkların olsa derın temızlıgın yapılmıs olsa senı uzun sure ıdare eder

yemekleri pişirip koymaya gerek yok artık o kadar abartma:))
sen aslında hazırlığını yapmışssın bile.
herşey varmış.
bebeğin ihtiyaçları da hazır sanırım.
o zaman bacaklarını uzat yat doğuma kadar.
ziraaa uykusuz geceler sizi bekliyor:))

Ay burada 36 hafta erken olurmu dogum cantası 29 da hazırlanmıyormuydu yahu
buarada senınle hamıle olan bır arkadasın bugun acıklıgı cıktı @sevcan... sen onunla bırsın 1-2 gune doguma beklenıyor :) Nesıne erken yahuu

oyyy slim doğuracak

Canım sen eğer bu kadar telaşa kapılıyorsan kendini yormadan buzluk için bir şeyler yapabilirsin. Köfte, sarma, börek hemen çıkartılıp yenecek şeyler. Aklına ne geliyorsa.
Ben de gerekli diye düşünüyorum.
Sürekli dışarıdan söyleyemezsiniz. Ya da her an ikinizde yemekle uğraşmak istemeyebilirsiniz.

Sen tanıyorsun ikinizi. Elbet halledilir ama bu konuda endişen varsa yap at buzluğa, sıkıştığınız zaman çıkarırsın. Zaten buzluğa 1 ayin sabah akşam yemeğini atacak değilsin ya.

Temizlik için kendini çok yorma. Artik son düzlüğe girmişsin :) doğumdan önce tut birini bütün evi temizlet. İkiniz uğraşmayın.

Gelen misafirler için yemekti, kekti, börekti yapma, uğraşma yani. Bebeği görüp gitsinler.

Doğurdum eve geldim süpürge açtım diyen sezaryenliler ya da normal doğurdum hastaneden koşarak çıktım diyenler yalancı mı ya...

yoo yalancı değil

sezeryanla doğurdum

süpürge açabilirdim ama annem vardı o açtı

20 günden sonra da her işimi kendim yaptım

ama biraz da yapmamak lazım

vücut dinlenmeli

ben sıkıntı yaşamadım ama bu sen de sıkıntı yaşamayacaksın anlamına gelmez

yalnız yemek çok dert etme

tamam sağlıklı beslenmelisin de maddi durumunuz iyi ise et süt yoğurt yumurta yeter de artar

at düdüklüye eti yarım saat sonra sofrada sulu da yap bol bol iç

ya da mercimek çorbası 15 dakika sürer

yani sarma saracak halin yok ya

canın bir şey çekince de babası gider alır gelir

hem eşin de yemek yapıyormuş ki menemeni yemekten saymayan adam iyi yemek yaparrr

eeehheeeee maaşallah kıskandım valla böyle olsa ben her sene 1 çocuk doğururdum heralde

Totemim var, yeni yıla hamile girersem ikinciyi hemen yapıcam.

Bizim de 40 çıkmadan olacakmış, babaanne emri. Sömestr tatilinde yapacakmışız. Doğuma da babam, halalarım, babaannem, eşimin ailesi komple gelecek. 15 kişi falan olucaz.

Aslında kayınvalideme söylesem şimdi de yapar doldurur. Ama o da geldiğinde çayımızı kahvemizi içelim bebekle uğraş alım istiyorum

Bizde öyle değil
Ya hastaneye gidilir
yada mevlüde.

Ben hiç bilmiyorum bu rutinleri... Gelinmez sanıyorum yani ama

Ayrıca yapmasam da şu an yaptıklarımı fazla yapıp kalanı atabilirim gerçekten. Hoş buzlukta da aşırı yer tutacak ama.

Ya ben avize silmekten ne anlarım be
Kocamın işi onlar. Çamdır kapıdır perdedir hep o yaptı. Koltukları beraber sildik 2 3 kez de. Ben anca süpürge, vileda, toz. Adam benden iyi

Özensiz diyorsun da ailedeki tek doğum benim. Ben de erken derken doğunca öyle bir hazırlık aşaması yok. Bilmiyoruz yani.

Kaynanam da yönlendirmiyor ters teper sanıyor.

Ben çalışmadığım dönemde bile alıyorum kadın. Ama kimi insan kadınların yaptığı işi beğenmez, kendi yapınca içine siner belki öyle bir durumdur.

İhtiyaç duymadım şimdiye dek. İçime sinmez falan değil ya. Gayet yapıyorlar niye sinmesin.

Öff içim şişti düşününce.

Önerileri dikkate alıp ortaya karışık yapıcam sanırım.

Bizde de hastane ev tayfası aynı olur muhtemelen. Mevlüt için falan köyden gelirler ama planı yapılmış...

Şerbet ne ya :/

Geçen hafta eşim benden habersiz gitmiş. İnşallah çocuğun ölür mesajı almadan gittiğinden haberim bile olmayacaktı. O iş yaş.

İnanıyorum kızım çok uyuyacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…