O örtüler kalkmalı

elifff_____ elifff_____ ve kıskançlık içermeyen bir konu.. Kıymetini bilelim lütfen konunun :-)
aksine bence buradaki kıskanılan kişi de kayınvalide
olay o kadar küçücük ki aslında ama elif eşinin kayınvalidesinin sözüyle hareket ediyor olmasını hazmedemedi ve daha kötüsü kıskandı o yüzden de hıncını örtüymüş vırtmış zırtmış şeylerden çıkarıyor

Öncelikle 'Şöyle dert için konu açma, böyle şeyler için konu açma' deme hakkını ve yetkisini kendinizde nasıl görüyosunuz onu anlamadım.
Açamazsınız, haftalık konu kotanız şu kadardır diye bi kural mı var? İstemiyosan çık konudan yorum yapma kardeşim nerelerde görüyosunuz kendinizi yani? İsterse eşim bu sabah bana gülümsemeden işe gitti kafama taktım diye konu açar, beğenmiyorsan başka konu okursun.

Elif çoğu konunda şaşırırdım ama bunda haklısın, analık hakkı diye kimse kimsenin evine müdahale edip üstüne oğlunu dolduramaz böyle analık hakkı yok, gelin beğenmemiş ki kaldırmış ne şikayet ediyosun bu kötü niyettir. Çaktırmadan yavaştan kaldıracaksın artık.

Gerçekten istemiyor annesinin dolduruşuna gelmiş örtü sevmeyen adam ne güzel diyo örtüyü görünce
Elif sana basit bir sorum var.
Kayınvalideni sevmiyorsun, kısmen haklısın da benim evime gelip eşyalarımın yerini değiştiren birinden ben de pek hoşlanmazdım.
Kocanla ilgili sorunlar zaten adeta bir BDV külliyatı.
Bu evlilikte mutlu musun diye sorsam? Sanmam, bir örtüyü bile aman zaten bir sürü sorunumuz var şimdi onu kaldırıp yeni bir sorun daha yaratmayayım diye elleyemiyorsun bile.
Peki bunu kendine neden yapıyorsun, Elif?
Derdin gücün ne?
Adamı kıskanmasan anasının ağzına bakıyor diye kızıyorsun. Elif sen bu adamla ve bu hayatla mutlu değilsin. Bu adam seni anasının ağzına bakarak sinir etmese, senin takıntılarını besleyerek mutsuz ediyor.
Neden Elif?
Seni de bir ana doğurdu, kendine neden bunu yapıyorsun?

gün geçmiyor ki yeni bir konu açmayayım:)
Geçen gün bişey olduda birden ara ara aklıma gelip canımı sıkıyo.
Halıları kv ile beraber yılamaya vermiştik halılar geldiği saat biz işte olduğumuz için kv aldı bizim eve halıları neyse sarmış filan akşam eve bi geldim sehpa,kitaplık, masa, salonda ne kadar varsa hepsinin üzerine örtü örtülmüş!!
Ben tabi şok oldum hiç sevmem örtüyü o hışımla hepsini kaldırdım
Hemen kv yi aradım anne ben sevmem bilmiyomusum dedim oda tamam bana getir ben örteyim o kadar para verdim dedi. Sanki ben istedim..
Nryse götürdüm ama büyük sehpa ve masada ki örtüler kaldı neymiş eşim beğenmiş bilmiyorum benim inadıma mı yapıyo artık
Bir yandan diyorum ki onunda evi belki gerçekten hoşuna gitmiştir ama yok düşündüğüm şeye inanamıyorum.
Bu arada gelin çiçeğimde konsolun önünde duruyo kv koymuş isteöiyorum onu orada dedim eşimde nolur kalsın çok güzel oldu hiç hatrım yok mu dedi.
Ben şimdi ne söyliyimde onlarıda yok ediyim sizce zaten o kadar sorunumuz varken bircde bu yüzden tartışmak istemiyorum tartışmadan çözmek istiyorum.
Sessiz sedasız kaldırınca oğluna şikayet edipyomuş dil döküyomuş ona kaldırıyo bana inat diye
Kardeş kusura bakma ota b.ka dertleniyon.. kocalarından dayak yiyen aldatılan üstüne koca tarafından her türlü baskıyı gören evladı ölüm hastalığında olan öz ailesi sahip çıkmayan kadınlar var.. sen neden her şeye delleniyon otur bi şükret haline.. sen böyle yaptıkça üstüne daha çok bela çekiyon.. hep şikayet hep şikayet olmaz ki canım

12 yaşında bir oğlum var ve gerçekten artık endişeleniyorum ne nazlarla büyütüyoruz evlatlarımızı uykusuz kalıyoz ağlıyoz gülüyoruz onun geleceği ile ilgili hayaller kuruyoruz evlendiği gün en mesut günümüz oluyor sonra biri gelip sırf oğlunun evine örtü serdin diye azarlıyor yazık üzülüyorum gençlere artık
bende 10 sene kv oturdum benimki asabiydide beni evden kovmuşluğuda vardor eşimin yanında senin için gelmedimki sen git deyince gideyim dedim güldüm
çünkü biliyorum ki eşim beni seviyor ama bir o kadar da annesini seviyor onu seçim yapmaya zorlamadım iş gereği başka şehire gittik hala kışın gelir 4 5 ay bende kalır oğlunu seviyorsan annesinide kabulleneceksiniz kızlar
bir empati yap bakalım eşin senin anneni arayıp bir konuda terslese tepkin ne olur o zaman herkes ayağa kalkar.ama biz kv bağırabiliriz neden çünkü oğlu bizi istedi ... sana tecrübeli bir abla tavsiyesi kv sorun yaşadığın sürece eşinlede aran hiç iyi olmayacak..
Ben onu azarlamadımmm bunu binince kez söyleyişim güzellikle söyledim emin olun azarlamak gibi bişey yapsam anında oğluna yetiştirirdi ki ki zaten o benim büyüğüm herşeyden önce azarlama söz konusu bile olamaz
Ayrıca çok kötü kvler var onlarıda mı sevsin gelinleri böyle bi mantık olamaz kv ile sorun yaşanabilir erkek aradaki dengeyi sağlayacak.

benim annem de tam senesi bilmem ama 10-15 sene kayınvalideyle yaşadı-babaannemle yaşadık
ve babaannem Allah canına sağlık versin tam Osmanlı kadınıdır dediğim dedik ve de kendi evlatları bitanedir en yakışıklı en güzeldir, herşeyin en iyisine onlar layıktır, bi hata varsa kesin karşı taraftadır falan filan kısaca zor bir kadındır 80 küsür yaşında şimdi de benim evliliğimle ilgili yorumlardan kaçmıyor :)
ama annemin tek bi saygısızlığını hatırlamam
aksine hala eve bişe girdi mi illaki babaanneme de yollanır o sever diye ya da yazlığa gidecekleri zaman babaannemde gelsin diye en önce annem söyler deniz iyi gelir, havası değişir falan diye
sizin gibi annem gibi insanlar mı doğruyu yapıyor yoksa konu sahibi gibi minicik sorunları dağ yapan, herşey benim istediğim gibi olsun diyen kadınlar mı artık bilmiyorum çünkü nedense gördüğüm konu sahibi gibi kadınlar hep el üstündeler ama sizin gibi annem gibi fedakar kadınlar hep üzülüyorlar :KK43:
Bende bu güne kadar bir saygısızlık yapmadım bundan sonrada yapmam zaten ama minicik bi sorun dediğibde çok can sıkabiliyor daha bu evde neler neler yaptı bu ilk vukuat değil ama herkesin bir sabrı var

Kendin kaldır topla koca kadını niye azarlıyon ki
Azarlamadım buda binbirinci söyleyişim

aksine bence buradaki kıskanılan kişi de kayınvalide
olay o kadar küçücük ki aslında ama elif eşinin kayınvalidesinin sözüyle hareket ediyor olmasını hazmedemedi ve daha kötüsü kıskandı o yüzden de hıncını örtüymüş vırtmış zırtmış şeylerden çıkarıyor
Eşimin dolduruşa gelmesini hazmedememem normal evet ama kıskanıcak bi durum yok

Öncelikle 'Şöyle dert için konu açma, böyle şeyler için konu açma' deme hakkını ve yetkisini kendinizde nasıl görüyosunuz onu anlamadım.
Açamazsınız, haftalık konu kotanız şu kadardır diye bi kural mı var? İstemiyosan çık konudan yorum yapma kardeşim nerelerde görüyosunuz kendinizi yani? İsterse eşim bu sabah bana gülümsemeden işe gitti kafama taktım diye konu açar, beğenmiyorsan başka konu okursun.

Elif çoğu konunda şaşırırdım ama bunda haklısın, analık hakkı diye kimse kimsenin evine müdahale edip üstüne oğlunu dolduramaz böyle analık hakkı yok, gelin beğenmemiş ki kaldırmış ne şikayet ediyosun bu kötü niyettir. Çaktırmadan yavaştan kaldıracaksın artık.
Ellerine sağlık çok güzel yazmışsın

Kardeş kusura bakma ota b.ka dertleniyon.. kocalarından dayak yiyen aldatılan üstüne koca tarafından her türlü baskıyı gören evladı ölüm hastalığında olan öz ailesi sahip çıkmayan kadınlar var.. sen neden her şeye delleniyon otur bi şükret haline.. sen böyle yaptıkça üstüne daha çok bela çekiyon.. hep şikayet hep şikayet olmaz ki canım
Ya tamam onlar çok büyük dert şükrediyorum da ama neden kıyaslıyosun ki herkesin derdi kendine kim kendini üzmek ister ki elinde olan birşey mi insanın

Ben kvyi azarlamadım ki zaten o tip bi insan değilim güzelce dedim ki anne örtü sermişsin ama biliyosun ben sevmiyorum, hatta tşk bile ettim aldı diye bunu da şimdi anlatıyorum size ve ben sevmiyorum biliyosun anne dedim bu kadar

Allah başka dert vermesin canım.
Dursun bir hafta eşinin istedikleri.
Sonra sessizce kaldır.
Erkek aklı farketmez bile emin ol.
Kavga etmeye değmez.

Müdahale etmesine izin verme . .
Anahtarın varmıydı nasıl girmiş eve?
:işsiz:

Allah başka dert vermesin canım.
Dursun bir hafta eşinin istedikleri.
Sonra sessizce kaldır.
Erkek aklı farketmez bile emin ol.
Kavga etmeye değmez.
Bir hafta oldu zaten kaldırcam valla zaten iki tane kaldı baktıkça daralıyorum

Müdahale etmesine izin verme . .
Anahtarın varmıydı nasıl girmiş eve?
:işsiz:
Evet anahtarı var:(

Ya tamam onlar çok büyük dert şükrediyorum da ama neden kıyaslıyosun ki herkesin derdi kendine kim kendini üzmek ister ki elinde olan birşey mi insanın[/QUOTE]
elifcim alınma ama öyle yani.. bu kadar muzdaripsin maden zaten eşin de odundan bozma bi şeydi.. ayrılmayı düşünmüyo musun? yazık ya daha gençsin bi de bunun yaşlılığı var ne kadar daha bu mutsuz evliliği devam ettireceksin? o yaşlara geldiğinde tahammülün hiç kalmıycak.. güzel bi işin ve kariyerin var baksana yoluna..

kusura bakma ama kv hesap sorar gibi arayarak hakliyken haksiz duruma dusmusun ne gerek vardi aramaya kvni

Back
X