- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.503
- 88
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Direk söyleyebilirsin zaten eşin anlamış. Üstelik bu durumdayken kalkıp memlekete gitmesi hiç normal bir durum değil. Masraflarımız çok olacak ve geldiğinde boş geleceksin yine bize yardım etmeyecekler de. Bebeğimiz için söylüyorum şuan burda çalışmaya daha çok ihtiyacın var de. Sorumsuz insanlar..Kızlar merhaba nasılsınız? Çok şükür buralarda felaket olmayan konularda açmak nasip oldu bana diyip size hormonlarımın beni dürttüğü yerden sormak istiyorum .
4 yıllık evliyim. Maddi durumumuz normal asgari ücret. Yada ben öyle sanıyorum bilmiyorum eve gelen para bu yani eşimin. Bu konuda ona güvenmiyorum biriktiriyor olabilir ailesine aktarıyor olabilir öyleyse hakkımı helal etmiyorum.
Neyse hamileyim şuanda . İlk hamile kaldığımda eşimle konuştuk ailem odasını alsın dedi . Bende annemde anne yani beşiğini almak istiyor dedim . Oda tamam söyleyelim ozaman dedi .
Eşimin ailesinin durumu oldukça iyi elektrik su gibi fatura sıkıntıları yok . 2 maaşları var. Bizden çok çok iyiler . Benim ailemin durumu da bizim gibi asgari düzeyde. Benim annem hamileliğimi ilk duyduğu andan itibaren ihtiyaçlarımın çoğunu kendisi seve seve aldı . Hala da almaya devam ediyor ben alma dedikçe içimden geliyor o benim yavrum diyor. İlk torun bişey diyemiyorum.
Annem beşiğimi falan aldı sonra kızım bebek arabasını da biz alalım siz çok masraf üstündesiniz zaten dedi kabul etmedim . Bildiğim kadarıyla eşimin az birikmişi var neden bu kadar yükseklikle olayım aileme diye düşündüm. Neyse bi yere alışverişe gittiğimizde eşim anneme söyle biraz da onlar alsn dedi güldü ben niye soyliyim almak isteyen alır zaten dedim . Neyse baya zaman geçti artık şuan alıyoruz bişeyler kayınvalidem hemen hazıra kondu oğlum bebek arabasını ben alıyım dedi. Bişey demedim . Geçen gün kendi annemlere gittik annem aldıklarını gösterince eşim ne kadar çok şey almışsın alma artık dedi. Eve geldik bana diyor ki anneme şöyle bişeyler alsn annemde . Sormayana ne soyliycem ben dedim.kimseden 5 kuruşa ihtiyacımız yok az olsun kendimiz yaparız dedim ( annemin çabalayıp onun annesinin hicbisey yapmaması zoruna gider gibi oldu sanırım).
Neyse kızlar 4 yıldır evliyiz eşimin ailesi köylü tarlaları falan var biz kaç yıldır gidiyoruz eşim orda işçilik yapıyor ben evde hizmetcilik bildiğiniz . Eşim burda işini bırakıp gidiyor cebimizde 5 kuruş para yok . Ne işçiliği için para veriyorlar ne bişey yapıyorlar. Yol paramızı bile kendimizden veriyoruz enayi yerine kullanıyorlar bizi . Kv ben hamile kalana kadar torun torun diyip durdu şuan hicbisey yapmadı ve yapmıyor. Ve eşim yine şu masrafını üstüne kalkıp memleketine tarlaya işçilik yapmaya gidecek 1 buçuk aylığına . Bende ailemin yanında kalacağım rahatsız olduğum için . Cebinde doğru düzgün para yok . Hala alacağımız bi sürü eksiğimiz var . Eşimin gitmesini hiç istediyorum bu sene çünkü zaten çok zorlanıyoruz bişeyler alırken.
Kv eşimin kız kardeşlerinin evini bildiğiniz döşeli Hali alır, dolap alır, sürekli para verir . Ama bizden yemeye çalışıyor . Memlekete gittiğimizde eşimin kız kardeşleri eşlerini bırakıp geldi diye evde oturmalarina rağmen para verir günlük . Bize hiçbirsey yok enayi yerine koyar ve hala bizim paramızda gözü. Şimdi ben eşime demek istiyorum ki . Bu yıl ki hasat parasını sana versinler.
Çünkü çocuk doğduktan sonra torun torun diye dolasacaklar ortada eşime de vermek istemezse hasat parasını ondan sürekli bişeyler kisitliyorlar görsün istiyorum gerçek yüzlerini vermeyince. Aslında kimseye ihtiyacım yok odada yapmak mecburiyetinde değilim ama kurulup her yer de benim kendimi idare etmeye çalışarak yaptığım herşeyi kendi biz yaptık yapıyoruz diye anlatıyor sibir oluyorum .
Bunu eşime nasıl söylemeliyim hem onların gerçek yüzlerini bi nebzede olsun görmeleri için hemde benim aileme olan anlamsız düşmanlığı biraz yatışsin istiyorum . Bizim iÇin asıl çabalayan benim ailem . Kafam kazankusura bakmayın ne çok yazdım. Süper fikirlerinize ihtiyacım var. Yoksa hiç uğraşmayayim mi?
Hazmedemedi benim annem her ihtiyacımız olduğu zaman yanımızda. Her anlamda bizi düşünür bişeyler alır . Ordan elim boş gelmez ona bile takardi kendi ailesi yapmadığı için . Anneme değil kendi annesinin doldurusuyla ben dahil benim tarafımı pek sevmiyor .Eşin,senin annen icin amma cok almışsın demiş,sana da demis ki kendi annesi icin,benim annemlere söyle alsınlar. Sende almak isteyen alır demissin
Son paragrafta da aileme olan düşmanlıgi demissin.
Ben anlamadim eşin,senin anneyi pek sevmiyor mu?
Bunuda söyleyin benin ailem eksikleri tamamlamaya çalışırken sen burdaki maaşını bırakıp bizi daha mı eksik bırakacaksın zaten ailen yapmıyor niçin beni muhattap ediyorsun ben söylersem belki alınırlar senin söylemen daha doğru diyin. Bence tabii :)Hazmedemedi benim annem her ihtiyacımız olduğu zaman yanımızda. Her anlamda bizi düşünür bişeyler alır . Ordan elim boş gelmez ona bile takardi kendi ailesi yapmadığı için . Anneme değil kendi annesinin doldurusuyla ben dahil benim tarafımı pek sevmiyor .
Burda çalışmaya ihtiyacı var evet ama herşeyi hazırladı beni aileme göndermezdi şimdiye kadar bu benim için bi fırsat olacak zor zamanlarımı ailemle geçireceğim en azından o yüzden gitme demek istemiyorum hamileliğimi burnumdan getirir ama gittiğine pişman olsun istiyorum uyandırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? Ona kalsa beni bile bu halimle onlara hizmetcilik yapmaya götürecek.Direk söyleyebilirsin zaten eşin anlamış. Üstelik bu durumdayken kalkıp memlekete gitmesi hiç normal bir durum değil. Masraflarımız çok olacak ve geldiğinde boş geleceksin yine bize yardım etmeyecekler de. Bebeğimiz için söylüyorum şuan burda çalışmaya daha çok ihtiyacın var de. Sorumsuz insanlar..
Evet tatlılıkla söyleyeyim istiyorum oraya gidip onlardan isteyince onlarda yok derlerse ozaman bi tokat olur onun için gibi düşünüyor mm sonrasında bak gördün mü sen ben bu halimle bırakıp gittin ihtiyacımız var onlar ellerini uzatmadilar gibiriyle söylerim dedim ama yanlış mı bu sizce?Bunuda söyleyin benin ailem eksikleri tamamlamaya çalışırken sen burdaki maaşını bırakıp bizi daha mı eksik bırakacaksın zaten ailen yapmıyor niçin beni muhattap ediyorsun ben söylersem belki alınırlar senin söylemen daha doğru diyin. Bence tabii :)
Erkekler de bu inat durumu var galiba . Sizi alıntılayamadim bi önceki yorumuma alintilayamadim sizi sizce nasıl olur o durum ?Bu çok ince bir çizgi galiba. Bu konuyu çok sık açarsanız inada bindirebilir. Olduğu gibi abartmadan ailesini suçlamadan " bak gitme para biriktirmemiz lazım hem seni de özlüyorum vs" diye damarına inceden işleyip hareket etmek daha mantıklı sanki. Ailesinin hatalı olduğunu %100 gorse de bu konuda uyarildilar mi aile kıymete biniyor. Gururuna yediremiyorlar. Nereden mi biliyorum babamdan. Annem uyardıkca o dikine gitti
Bence o zaman biraz alınabilir hamileliğin son aylarını evde zehir gibi geçirmeyin. Ama illa gitsin gelsin diyorsanız geldikten sonra eksikler bir bir çıkınca gitmeseydin belki daha az eksiğimiz olurdu dersiniz.. Ailesinin sorumsuzluğu eşinizin suçu değil.Evet tatlılıkla söyleyeyim istiyorum oraya gidip onlardan isteyince onlarda yok derlerse ozaman bi tokat olur onun için gibi düşünüyor mm sonrasında bak gördün mü sen ben bu halimle bırakıp gittin ihtiyacımız var onlar ellerini uzatmadilar gibiriyle söylerim dedim ama yanlış mı bu sizce?
Farkında olduğunu düşünmüyorum aslında. Biz şimdiye kadar hiç bişey istemedik onlardan . Laf gelince oğlum herşeyimiz senin diyorlar . Bakalım 3 5 bin TL oğulları için verebilecekler mi? Kavgayla değil şakayla söyleyeyim o zaman bence söyle derim . Kendileri kalitesizliklerini kabul etmiyorlar ki malesefEşin gayet herşeyin farkında canim. Sen söyleyerek sadece kendini ondan uzaklastirirsin. Boşver sen ailenin yanında hamileliğin tadını çıkar. Herkes kendine yakışanı yapar. Onlar bu şekilde davranarak kendi kalitesini göstermiş. Annen de kendi kalitesini göstermiş
Haklısıniz yeri gelince böyle söylemek daha güzel şimdi den söylersem benizorlar çünkü. Teşekkür ederimBence o zaman biraz alınabilir hamileliğin son aylarını evde zehir gibi geçirmeyin. Ama illa gitsin gelsin diyorsanız geldikten sonra eksikler bir bir çıkınca gitmeseydin belki daha az eksiğimiz olurdu dersiniz.. Ailesinin sorumsuzluğu eşinizin suçu değil.
Keşke hiç gelmese arayıp sormasa benimkide ama eminim ki lohusalik ta annem yanıma gelsin bile istemeyecek hanımefendı . Eşiniz ne diyor konuşmamaniza. ? Nedn bu kadar körler anlayamıyorumResmen beni ve yaşadığım durumu dile getirmişsiniz ..
Bebeğim 2 aylık oldu görmeye dahi gelmedi kayınvalidem ama malesefki eşim görmüyor görmemezlikten geliyor konduramıyor bazen hissediyorum eşimin kızdığını birçok annesiyle telefon konuşmasına şahitte oldum ama birtürlü o mesafeyi koyamadı kendini kullandırmayı çok sever kaynanam da duygu sömürüsünü konusunda çok başarılıdır ( tabiyki ben çoçuğumu görmeye gelmediği için komuşmuyorum)
İşe yaramaz bence. "Ben söylemiştim" le başlayan konuşmalar " haklısın" ile sonuçlanmıyor genelde. Kulak ardı edip dinlemez bence. Erkekler sandığımız gibi ufak beyinli değildir. Direkt komut verilmesi ve bir de başa kakılmasi sadece inatlaşma doğurur. Politik davranan soğukkanlı bacılar kazanıyor genelde.Erkekler de bu inat durumu var galiba . Sizi alıntılayamadim bi önceki yorumuma alintilayamadim sizi sizce nasıl olur o durum ?
Valla gelmemesi daha kötü ortalığı uzaktan karıştırıyor gelse ağzının payını veririm ben içimde tutamam amma arsızdır benimki hamileyken işine yaramadımya ondan gelmiyor önceden ihtiyaçlarını giderir bide haftada bir evini temizlerdim salakmışım .. Eşim bişey diyemez çocuğunu sevseydi torununu görmeye gelirdi bide doğumdan çıktıktan 4 saat sonra nasılsın bile demeden arayıp para istedi eşim telefonu alıp odadan çıkıp kız yürüyemiyor çok dikişi var ne saçmalıyorsun dedi ama bişey olmaz abartma diyor bana arsız benimki arsız .. Yüzüne tükür içinde ne varsa söyle yarrabi şükür diyor laf açılıncada ben kötüyüm herşeyi kırarak söylüyor oluyorum iyi yapıyorum ohhh .Farkında olduğunu düşünmüyorum aslında. Biz şimdiye kadar hiç bişey istemedik onlardan . Laf gelince oğlum herşeyimiz senin diyorlar . Bakalım 3 5 bin TL oğulları için verebilecekler mi? Kavgayla değil şakayla söyleyeyim o zaman bence söyle derim . Kendileri kalitesizliklerini kabul etmiyorlar ki malesef. Şuan ana iyi gelecek olan ailemde kalacak olmam senelerdir hasretim buna
Haklısıniz yeri gelince böyle söylemek daha güzel şimdi den söylersem benizorlar çünkü. Teşekkür ederim
Keşke hiç gelmese arayıp sormasa benimkide ama eminim ki lohusalik ta annem yanıma gelsin bile istemeyecek hanımefendı . Eşiniz ne diyor konuşmamaniza. ? Nedn bu kadar körler anlayamıyorum
Oooooooo bak bak bak ergen ruhlunun birtanesi dahaHazmedemedi benim annem her ihtiyacımız olduğu zaman yanımızda. Her anlamda bizi düşünür bişeyler alır . Ordan elim boş gelmez ona bile takardi kendi ailesi yapmadığı için . Anneme değil kendi annesinin doldurusuyla ben dahil benim tarafımı pek sevmiyor .
Hazira kondu derken şöyle bir konuşma geçti aramızda. Annem beşik alck dedim .o da aaa niye annen alıyomuş dedi . Esimde baştan beri o niyetlendi söyledi dedi . Bende dedim üzülme anne ihtiyacımız çok birini de sen alırsın dedim odasını mesela dedim güldüm. Biz oda bakmaya gittik kv kp takıldı peşimize . Mağazaların kapısının içerisinden bile geçmedi kaPıda beklediler. Araba vardı kapının önünde 700 TL civarı birşeydi esimde bu dimi bizim Internet ten baktığımız canlısı buymuş dedi kv geldi 150 TL lik araba gösteriyor oğlum araba bu da bunuda biz alalım dedi . Hayır bana kalsa tek kuruşlarini gerçekten ne muhtacım ne istiyorum ama herşeyi elinde tutup benim ailemi eşime kötüleye kötüleye nefret ettirdi eşime. Beni eşim sebepsiz yere aileme göndermek istemiyor . Kendi eşini de aynı şekilde doldurmuş kp ailesiyle görüsmuyor . Beni kayınvalide hep yok sayıyor eşim gerçekten onun kuklası gibi .iyiliğini istiyor gibi görünüp eşim ile tirtiklayip yardım etmiyor . Eşimin aldığı eşyaları bile eşimden sakiniyor . Lafa gelince konuşuyor ve hicbiseyi o yapmadı ben yaptım diyor . Ben bunun için söylemek istiyorum şimdiye kadar hep sustum çünkü . Bi anne evladından esirger mi ? Nedense bi tek bizden esirgiyor lafa gelince en çok oğlunu seviyor .hiç bir şey anlamadım.annesi bebek arabasını da biz alalım demiş,hazıra kondu diyorsunuz.neyin hazırına kondu?eksiklerinizi yaızın kayınvalidenize verin,içinden almak istediklerini alabilirsin,diyin. madem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?