- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.503
- 88
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Aynı model demek ki senin eşle benimki .Valla gelmemesi daha kötü ortalığı uzaktan karıştırıyor gelse ağzının payını veririm ben içimde tutamam amma arsızdır benimki hamileyken işine yaramadımya ondan gelmiyor önceden ihtiyaçlarını giderir bide haftada bir evini temizlerdim salakmışım .. Eşim bişey diyemez çocuğunu sevseydi torununu görmeye gelirdi bide doğumdan çıktıktan 4 saat sonra nasılsın bile demeden arayıp para istedi eşim telefonu alıp odadan çıkıp kız yürüyemiyor çok dikişi var ne saçmalıyorsun dedi ama bişey olmaz abartma diyor bana arsız benimki arsız .. Yüzüne tükür içinde ne varsa söyle yarrabi şükür diyor laf açılıncada ben kötüyüm herşeyi kırarak söylüyor oluyorum iyi yapıyorum ohhh .
Aynen öyle canım ne kusura bakiyim benim esim tam da öyle yumurtadan çıkmamış tavuk gibi annesi ne derse o . O yüzden ilk defa böyle birşey geldi aklımaOooooooo bak bak bak ergen ruhlunun birtanesi daha
Beni yanlis anlama başkasının dolduruşuna gelen insan henuz olgunlasmamis bir insandir
Kendi aileside kiskanc bu denli kiskanip arkalarindan konuscagina,senin ailenin,onlar da biseyler yapsinlar madem
Ama yapmazlar. Yapmadiklari gibi de baskasina burun kivirirlar.var böyle insanlar.
Aynı model demek ki senin eşle benimki .
Oğullarını büyütmeden evlendirip başımıza bela ediyorlar . Benimki annesini terslemez bile öyle. Allaha havale ediyorum dussunler yakalarimizdan ..
Aynen öyle canım ne kusura bakiyim benim esim tam da öyle yumurtadan çıkmamış tavuk gibi annesi ne derse o . O yüzden ilk defa böyle birşey geldi aklıma
Ailesinin işini yapmasında bi problem yok . Ailesinin işini yapsın ama burdaki işini bırakıp gitmesin ben onun ailesi degol miyim ? O ay evime tek 1 lira para girmiyor ben mecbur muyum oraya gidip sabah öğle akşam 10 15 kişiye hizmetcilik etmeye? Sadece karın tokluğuna? Değilim bunu anlayamıyorlar bu 1. 1 buçuk aylik ev masrafı bana ekleniyor ne derdim var bu 10 gün 5 gün değil 1 ay 1 buçuk ay .Daha 26. haftaya girmişsiniz bir durum bakalım hemen yarın çocuk doğacak gibi almadılar da etmedilet diyorsunuz ben o tarihlerde ancak başlamıştım almaya annem yeni yeni aldı erken diye. Annem aldı onlar almadı yok niye almadı yok hasat parasını versinler falan ben eşimr şahsen böyle konular açamam kaldı ki ailesinin işini.yapıyor.
Hem önyargılısınız emin olmadığınız halde belki fazla alıyor da ailesine gönderiyor diye durumları iyiyse neden yollasın eşiniz para..Hemen hakkımı helal etmem falan.
Benim kayınpederiminde durumu çok iyi kaynanam yok kaynım yurtdışında biz ilgileniyoruz ama ilgileniyoruz diye şunu alsın bunu alsın durumu iyi bizde herşeye koşturuyoruz demiyorum o ailr herşeyden önce oğullarınu büyütmüş mecbur mu değil bir bebeğin sorumluluğu önce anne babasındadır ihtiyaçların hepsini aileler mi.yapsın? oda birinden araba ötekinden zaten araba alırız demiş hazıra kondu diyorsunuz ne alaka
Aslında beklentim yoktu eşim soktu bunu benim aklıma ama ben bunu onlara söyleyemem söylemesi gereken eşim ve tarlada geçecek olan paranın 3 5 bin lirasını vermelerini istemesini önericem.Bazı bölgelerde ilk bebeğin ihtiyaçlarını kız tarafı yapar. Eşimle memleketlerimiz farklı olmasına rağmen gelenek böyleydi onlardada. Benim ailemde de böyleydi. Bebeğimin her ihtiyacını ailem yaptı. Annemle Beraber alışverişe çıktık a dan z’ye Doğum çantasına kadar yaptık. Alışveriş için 5bin lira almıştık babamdan bundan 8 sene öncesi.
Kayınvalidem de birkaç parça zıbın vs hediye ile çeyrek takmıştı . Hepsi bu kadar . Benm ailem Doğumda 2 cumhuriyet takmışlardı.. Biz birşey sormadık onlar bişey demedi. Beklentiye girmedim .
Benim ailem yapıyor onlar yapmıyor diye düşünmeyin. O sizin bebeğiniz , sorumlulukları size ait. ihtiyacını evvela karşılaması gereken annesi babası. Büyükanneler dedeler maddi destek olur Yada olmaz , aslında mecburiyetleri Yok. Bir ihtiyacın var mı diye sorsalar söylersiniz ama ısmarlama emrivaki yapmakta hoş değil bence. Hamilesin diye kafaya takıyorsun sanırım, kendini stresse sokma herşey yoluna girer.
Bu arada oda almanı tavsiye etmem. Biz kardeşi olunca yaptık odasını . Uzun ve bol çekmeceli bir şifonyer dolap yaptırdık marangoza. Birde beşik koyduk odaya o kadar . 4 yaşına kadar uyudu içinde.
Aslında beklentim yoktu eşim soktu bunu benim aklıma ama ben bunu onlara söyleyemem söylemesi gereken eşim ve tarlada geçecek olan paranın 3 5 bin lirasını vermelerini istemesini önericem.
Keşke vermeseler de görse eşim bunu diyorum zaten vermeyeceklerine çok eminim . Belkide dediğim gibi bunu kurup duruyorum kafamda . Oğlum gel tarlada çalış diyor . Karın hamile bu sene gelme diyemiyor çıldırıyorum bu kadına gerçekten
Keşke en azından bunu düşünebilseler. Dediğim gibi şu zamanıma kadar hicbisey beklemedim onlardan.hormonlar yüzünden herşeyi takar oldum kafama .çok teşekkür ederim yaklaşımın içinTabi ki sen söyleme , boşver beklentiye de girme canım. Boşuna stresse sokma kendini. Tüm ihtiyacını ailen yapsada Doğum parası gerekiyor yine de. Normal mi sezeryan mı belli olmuyor kı. Bezi sütü biberonu emziği bunlar hep ciddi masraf. Eşine çalışmasının karşılığını hastane doğum masrafı olarak verebilirler.
Keşke herkes böyle aklıbaşında yorum yapsa. Burada bazı insanlar evliliği hangimiz işte cikariz oyununa çevirmiş.Soylerseniz siz kötü olursunuz bence.
Şöyle düşünün kaynana tarafi sizin aileniz olsa ve sizin ailenizin kaynana tarafi olsa.
Esiniz bunu sizin gözünuze soksa rezillik olur.
Eş bu insan karsisinda onuru ve gururu ile durmak istiyor ve ailelerimiz hepsi insan iyisiyle kotusuyle.
Bunu esiniz de biliyordur.
Kendi diyemedigi için size pasliyor zaten iliskileri yolunda değil.
Bir buçuk ay sıkın disinizi.
Arkasi bahar sizin Onlar' a yaptığınız iyilik Mehmet' ten döner size.
Çocuğunuz rızki ile gelecek hayirlar getirsin size :)
Damda dogan kuzunun bahcede otu bitermis.
Siz bebeginize ve sagliginiza iyi bakin.
Ailesi için esinizle kötü olmayın.
Hassas konu.
Keşke herkes böyle aklıbaşında yorum yapsa. Burada bazı insanlar evliliği hangimiz işte cikariz oyununa çevirmiş.
Karşılıklı saygı ve sevgiyle sorunları aşabilmek öyle güzel ki. Mutlu olmak hakli olmaktan önce gelmeli bence.Bu durum evliliklere iliskilere yansımış durumda
Televizyonlar haberler nefreti öğretiyor bize :/
Karşılıklı saygı ve sevgiyle sorunları aşabilmek öyle güzel ki. Mutlu olmak hakli olmaktan önce gelmeli bence.
Benim de aklıma başka birsey geldi :) Esin tek gidecekmis ve ailesinin doldurusuna gelmeye meyilliymis. Şimdi siz olmadığınız için daha çok dolduracaklar esinizi. Bu geldikten sonra sorun olabilir.
Benim anlamadığım eşin kendisi niye söylemiyor annesine bişeyler alın diye de hep sizi yüz göz etmeye çalışıyor ? Benim iki taraftan da ses yok.. sanırım bende artık başkalarından bişeyler beklemeyi kestim..
Eşiniz neden söylemiyor da topu size atıyor soyle birseyler alsınlar diye kendi ailesi degil mi ? Eğer birilerine karşı bi mahcupluk hissediyorsa bence o siz olmalısınız. ..
Soylerseniz siz kötü olursunuz bence.
Şöyle düşünün kaynana tarafi sizin aileniz olsa ve sizin ailenizin kaynana tarafi olsa.
Esiniz bunu sizin gözünuze soksa rezillik olur.
Eş bu insan karsisinda onuru ve gururu ile durmak istiyor ve ailelerimiz hepsi insan iyisiyle kotusuyle.
Bunu esiniz de biliyordur.
Kendi diyemedigi için size pasliyor zaten iliskileri yolunda değil.
Bir buçuk ay sıkın disinizi.
Arkasi bahar sizin Onlar' a yaptığınız iyilik Mehmet' ten döner size.
Çocuğunuz rızki ile gelecek hayirlar getirsin size :)
Damda dogan kuzunun bahcede otu bitermis.
Siz bebeginize ve sagliginiza iyi bakin.
Ailesi için esinizle kötü olmayın.
Hassas konu.
Keşke herkes böyle aklıbaşında yorum yapsa. Burada bazı insanlar evliliği hangimiz işte cikariz oyununa çevirmiş.
Eşin zaten durumu biliyor bence hiç hasat parasına sen karışma onun için birşey deme çünkü ailesinin parası sen karisamazsin. Adama birşey desen sana babamın parası sana ne derse ne diyeceksin boşver.
Yine eli boş dönerse de birşey deme onun ailesi bırak sen demeden birseylerin farkına varsin. Sonra elbet kendini çeker o da.
Karşılıklı saygı ve sevgiyle sorunları aşabilmek öyle güzel ki. Mutlu olmak hakli olmaktan önce gelmeli bence.
Öyle güzel söylüyorsunuz ki .O kadar süre nasıl izin alıyor işten? Yada döndüğünüzde ne yiyorsunuz?
Bir de kendi her sene aylarca ailesinin yanında kalıyor, sizi de peşinde sürüklüyor da siz niye aileme hasret kaldım modundasınız, neden size izin vermiyor?
Bence asıl sorunlarınız bunlar.
O kadar süre nasıl izin alıyor işten? Yada döndüğünüzde ne yiyorsunuz?
Bir de kendi her sene aylarca ailesinin yanında kalıyor, sizi de peşinde sürüklüyor da siz niye aileme hasret kaldım modundasınız, neden size izin vermiyor?
Bence asıl sorunlarınız bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?