O perde kalkar mi?

Aynı model demek ki senin eşle benimki .
Oğullarını büyütmeden evlendirip başımıza bela ediyorlar . Benimki annesini terslemez bile öyle. Allaha havale ediyorum dussunler yakalarimizdan ..

Aynen öyle canım ne kusura bakiyim benim esim tam da öyle yumurtadan çıkmamış tavuk gibi annesi ne derse o . O yüzden ilk defa böyle birşey geldi aklıma

Bende evlendim evleneli kafam daha cok çalışır oldu. Boyleleri sagolsun sanki savasa girdik evlilik mi soguk savas mi belli degil ALLAH yardimcimiz olsun

Ailesinin işini yapmasında bi problem yok . Ailesinin işini yapsın ama burdaki işini bırakıp gitmesin ben onun ailesi degol miyim ? O ay evime tek 1 lira para girmiyor ben mecbur muyum oraya gidip sabah öğle akşam 10 15 kişiye hizmetcilik etmeye? Sadece karın tokluğuna? Değilim bunu anlayamıyorlar bu 1. 1 buçuk aylik ev masrafı bana ekleniyor ne derdim var bu 10 gün 5 gün değil 1 ay 1 buçuk ay .
Kaldı ki ben şuan hamileyim eşimin bunu düşünmesi gerek . Düşünmüyor. Ailesinin bunu düşünmesi gerek düşünmüyor .

Eşimin ailesine para verdiğini kv ağzından kaçırdı kaç kere . O yüzden hakkımı helal etmiyorum. Ben ne sıkıntıyla geçinmeye çalışıyorum. Ben yarım kilo kıymayı 2 ay kullanıyorum o 2 kilo kıymayı 1 günde yer Allahtan reva mı? Kaldı ki ben onun parasını onunla kazanmıyorum kendi parasını kendi yesin şuana kadar eşime dedim para olmayınca kalmayınca bile sakın istemiyorsun diye . O nedenle bizden tirtiklamanin derdinde ? .kadın benim 1500 lira maaş gözünü dikmiş hala idare et idare et. Ediyorum zaten etmezsem böyle olmazdı . Kendisi ne diye odare etmiyor . O yüzden hakkımı helal etmiyorum benim gezmedigimden çok gezip benm alamadığım herşeyi alıp herkese bi güzel yedirip bizden neyin parasını istiyor? Esimde hata onda degol . Yaşlı falan da değiller.
Lafa gelince oğlum oğlum oğlum oğlum diyor .oraya gidiyoruz kızlarının cebine sırf anneleriyle kalmaya gittiler diye parayı dolduruyor .oğlunu düşünen derki oğlum karında sende allah razı olsun işini gücünü bıraktın eve gidince nadir mabur olma . En azından eşimin gündelik parasını versin ama yok .
Evime ne aldıysam kendi arttırdığımla aldım gidip herkesin yanında onların herşeyimizi ben yapıyorum diye yalan söylemesini biliyor.
Oğlum bu tarlalar hep senin bizim ayrıMiz gayrimiz yok diyor . Zaten yapmıyorsa yapmasın ama eşim artik bunu görsün istiyorum . Evimde kahvaltılık yokken sırf annesi istiyor diye annesinin komşularını cebindeki son parayla yemeğe götürüyor biz fedakarlık yaparken çekinmiyoruz. .
Onlar bizim için hiç bişey yapmıyor . Bunu görsün artık istiyorum .

Bazı bölgelerde ilk bebeğin ihtiyaçlarını kız tarafı yapar. Eşimle memleketlerimiz farklı olmasına rağmen gelenek böyleydi onlardada. Benim ailemde de böyleydi. Bebeğimin her ihtiyacını ailem yaptı. Annemle Beraber alışverişe çıktık a dan z’ye Doğum çantasına kadar yaptık. Alışveriş için 5bin lira almıştık babamdan bundan 8 sene öncesi.
Kayınvalidem de birkaç parça zıbın vs hediye ile çeyrek takmıştı . Hepsi bu kadar . Benm ailem Doğumda 2 cumhuriyet takmışlardı.. Biz birşey sormadık onlar bişey demedi. Beklentiye girmedim .
Benim ailem yapıyor onlar yapmıyor diye düşünmeyin. O sizin bebeğiniz , sorumlulukları size ait. ihtiyacını evvela karşılaması gereken annesi babası. Büyükanneler dedeler maddi destek olur Yada olmaz , aslında mecburiyetleri Yok. Bir ihtiyacın var mı diye sorsalar söylersiniz ama ısmarlama emrivaki yapmakta hoş değil bence. Hamilesin diye kafaya takıyorsun sanırım, kendini stresse sokma herşey yoluna girer.
Bu arada oda almanı tavsiye etmem. Biz kardeşi olunca yaptık odasını . Uzun ve bol çekmeceli bir şifonyer dolap yaptırdık marangoza. Birde beşik koyduk odaya o kadar . 4 yaşına kadar uyudu içinde.

Aslında beklentim yoktu eşim soktu bunu benim aklıma ama ben bunu onlara söyleyemem söylemesi gereken eşim ve tarlada geçecek olan paranın 3 5 bin lirasını vermelerini istemesini önericem.
Keşke vermeseler de görse eşim bunu diyorum zaten vermeyeceklerine çok eminim . Belkide dediğim gibi bunu kurup duruyorum kafamda . Oğlum gel tarlada çalış diyor . Karın hamile bu sene gelme diyemiyor çıldırıyorum bu kadına gerçekten

Tabi ki sen söyleme , boşver beklentiye de girme canım. Boşuna stresse sokma kendini. Tüm ihtiyacını ailen yapsada Doğum parası gerekiyor yine de. Normal mi sezeryan mı belli olmuyor kı. Bezi sütü biberonu emziği bunlar hep ciddi masraf. Eşine çalışmasının karşılığını hastane doğum masrafı olarak verebilirler.

Keşke en azından bunu düşünebilseler. Dediğim gibi şu zamanıma kadar hicbisey beklemedim onlardan.hormonlar yüzünden herşeyi takar oldum kafama .çok teşekkür ederim yaklaşımın için

Benim de aklıma başka birsey geldi :) Esin tek gidecekmis ve ailesinin doldurusuna gelmeye meyilliymis. Şimdi siz olmadığınız için daha çok dolduracaklar esinizi. Bu geldikten sonra sorun olabilir.

Benim anlamadığım eşin kendisi niye söylemiyor annesine bişeyler alın diye de hep sizi yüz göz etmeye çalışıyor ? Benim iki taraftan da ses yok.. sanırım bende artık başkalarından bişeyler beklemeyi kestim..

Eşiniz neden söylemiyor da topu size atıyor soyle birseyler alsınlar diye kendi ailesi degil mi ? Eğer birilerine karşı bi mahcupluk hissediyorsa bence o siz olmalısınız. ..

Soylerseniz siz kötü olursunuz bence.

Şöyle düşünün kaynana tarafi sizin aileniz olsa ve sizin ailenizin kaynana tarafi olsa.

Esiniz bunu sizin gözünuze soksa rezillik olur.

Eş bu insan karsisinda onuru ve gururu ile durmak istiyor ve ailelerimiz hepsi insan iyisiyle kotusuyle.

Bunu esiniz de biliyordur.
Kendi diyemedigi için size pasliyor zaten iliskileri yolunda değil.

Bir buçuk ay sıkın disinizi.
Arkasi bahar sizin Onlar' a yaptığınız iyilik Mehmet' ten döner size.

Çocuğunuz rızki ile gelecek hayirlar getirsin size :)

Damda dogan kuzunun bahcede otu bitermis.

Siz bebeginize ve sagliginiza iyi bakin.

Ailesi için esinizle kötü olmayın.
Hassas konu.

Keşke herkes böyle aklıbaşında yorum yapsa. Burada bazı insanlar evliliği hangimiz işte cikariz oyununa çevirmiş.

Eşin zaten durumu biliyor bence hiç hasat parasına sen karışma onun için birşey deme çünkü ailesinin parası sen karisamazsin. Adama birşey desen sana babamın parası sana ne derse ne diyeceksin boşver.

Yine eli boş dönerse de birşey deme onun ailesi bırak sen demeden birseylerin farkına varsin. Sonra elbet kendini çeker o da.

Karşılıklı saygı ve sevgiyle sorunları aşabilmek öyle güzel ki. Mutlu olmak hakli olmaktan önce gelmeli bence.

Bize böyle öğretmediler.

Universitede kuzenime hocasinin dediği " eskiden kotulerin adı mimlenirdi , şimdi iyilerin adi mimleniyor "

Insanlik olarak bozulduk ve degerlerimizi tükettik

Dediğiniz gibi mutluluk aslinda Kaf Dağı' nin ardında değil.
Muhsin Ünlü deyişi ile " Dünya' nin en güzel yeri sevdicegin yani " da algilatimizla oynadilar :/

O kadar süre nasıl izin alıyor işten? Yada döndüğünüzde ne yiyorsunuz?
Bir de kendi her sene aylarca ailesinin yanında kalıyor, sizi de peşinde sürüklüyor da siz niye aileme hasret kaldım modundasınız, neden size izin vermiyor?
Bence asıl sorunlarınız bunlar.

Benim de aklıma başka birsey geldi :) Esin tek gidecekmis ve ailesinin doldurusuna gelmeye meyilliymis. Şimdi siz olmadığınız için daha çok dolduracaklar esinizi. Bu geldikten sonra sorun olabilir.

Eşiniz neden söylemiyor da topu size atıyor soyle birseyler alsınlar diye kendi ailesi degil mi ? Eğer birilerine karşı bi mahcupluk hissediyorsa bence o siz olmalısınız. ..

Keşke herkes böyle aklıbaşında yorum yapsa. Burada bazı insanlar evliliği hangimiz işte cikariz oyununa çevirmiş.

Karşılıklı saygı ve sevgiyle sorunları aşabilmek öyle güzel ki. Mutlu olmak hakli olmaktan önce gelmeli bence.

Öyle güzel söylüyorsunuz ki .
Benim eşimle tartışmak gibi bi niyetim yok ama ailesi beni paramparça ediyor. Dün akşam kayınpederim benimle kavga edecekti neredeyse ! Neymiş ben köye niye gitmiyormusum bebeğe hiç bişey olmazmış. Eşim doktor yasak dedi diyor. O bişey olmaz diyor . Neden hizmetciliki yapacak kimseleri yok . Ele nasıl hesap verecekler gelinleri niye gelmedi diye ! Benim canım çocuğumun canı bu kadar mı kıymetsiz girdim içeri ağladım konusturmadilar bile beni . Eşim eve gelmiş noluyor yine sana diyor . Bişey yok dedim . Ben onları için artık konuşup ses çıkarmıyorum bile huzurumuz bozulmasın diye. Ama her türlü karıştırıyorlar karıştıracaklar eminim. Beklentim yok . Benim Nnem ben çocuğuyum diye aldı. O onun annesinin terbiyesizliği. Ama hala beni kullanmanın peşindeler hazmedemiyorum . Zorum gidiyor artık. Biraz belki yüzlerini görür dedim ama görmek isteyen görecek. Kavga etmekten yoruldum . Şu hamileliğimi sağ salim bitireyim sonrası Allah kerim . Anneden babadan bile bişey beklememesi taraftarıyım. Her zaman . Ama bizi mağdur etmesin maddi manevi . Arkamda Dursun konuşsun biraz gorsun istiyorum. Beni ailemden uzaklaştırmaya çalışacağına kendi ailesine bi baksın ama yok hep boş. Böyle bireyin hayali bile mümkün değil benim için anladığım kadarıyla

İşten nasıl izin alıyor anlamıyorum zaten . İki yakamızı bir araya getirene kadar neler çekiyoruz bu sene son seneye çocuk ta olcak cingar çıkarcam ya çalıştığınin parasıni versinler yada gitmiyoruz Dicem . Bu konuda bıktım aileme hasretim kalmıaya kavgalarda gürültülerle geçiyor. Oraya gidip gelmem . Bilmiyorum cok alalım bullak kafam tadını çıkarmaya çalışıyorum hamileliğin. Ama sorunlar rahat bırakmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…