Bu susturucular olduktan sonra zaten... Nasıl yıkılmaz ortalık ben hayret ediyorum, nasıl "Namustur, genç kızın adı çıkardır, abi kardeş kan çıkardır" deyip ikna edebiliyorlar, onları en başında amcanız olacak tip düşünecekti. Sizin sessizliğinize güvenip girdi bu işlere, toplumun, ailenin susturucularına güvenip girdi...
2 buçuk, 3 yaşlarındaydım sanırım, o zamanlar çift katlı otobüsler vardı, orada bir muavinin tacizine uğradım. O kadar net ayırt edebildim ki şaşarsınız çünkü annem bundan 27 sene önce öyle bir farkındaydı ki ortamın, özel bölgeler eğitimini yaşıma uygun vermişti. Ne yaptım biliyor musunuz, arkamda annem olduğunun güveniyle bas bas söyledim milletin içinde ve annem "Şşş biraz bekle kızım" dedi. Otobüs gara girdi ve garla beraber o otobüs firmasına kadar başlarına yıkıldı. Hüngür hüngür tövbeler ederek ağladı o muavin, savunmaya kalkan şoför arkadaşlarına kadar hepsi sustu. Çünkü orada taciz edilen ve onun yakınlarının sesi hepsinin üzerinde yankılandı.
Bu işler böyle çözülür. O olayı hatırlıyorum ama acı ile değil, büyük bir rahatlık ve adalet duygusuyla.
Susturucuları dinlediğiniz sürece, sadece siz acı ile anacaksınız bu olayı. Düşünün.
Ardınızda kimse durmasın varsın, bir gölgeniz dursun, kendinize yaslanın ve bağırın. O bağrışa gelerek yanınızda duranlar illa ki olacak.