Tam olarak kaçta cikiyorlarsa o saatte orada olmaya çalışın sizde.Anlamamissiniz.
Çocukları akşam almaya gittiğimizde, aşağı inmelerini bekliyoruz bahçede birkaç dakika. Çocuklar sınıf sınıf iniyor. Sınıfımız geldiğinde çocuğunu alan gidiyor.
Şirret olmanın zamanı siz seneye yokuz diye idare etmeyi,mesafeli olmayı tercih etmişsiniz ama bu tarz insanların üstünden buldozer gibi geçmek lazım.Oyle bir iz birakin ki kalan senelerde adınızı duyana bir irkilme gelsin ........Arkadaşlar bir de şu var. Aralarında guruplasan velilerden birinin oğlu tenefüste oğlumun dudağını patlatmış. Yetmemiş, diğer sınıftaki çocuklara siz de vurun demiş. Onlarda vurmuşlar. Kadınla mecbur muhatap olmak zorunda kaldım. Öğretmenin yanında, yok benim çocuğuma iftira arıyorsunuz, benim oğlum asla yapmaz. Kafam allak bullak oldu o gün. Deli gibi savunuyor oğlunu. Oğlu da kendini. Benim oğlum da izliyor. Bu kadın da eşimi gorunce hemen gitmiş yanina. Sizi müdüre sikayet edecektim vazgeçtim demis. Konuşmuş bayağı. Of yüzlerini görmemek için daha uzakta durmak istiyorum
Kizim 6. Sınıfta bir tane bile veli ile tanışmadım, zaten bir süre kendimiz götürüp sonra servise başlamıştı. Bebek olunca götür getir zor olmustu. Oglum kreste bir veli bile tanımıyorum. Gerek yok, meslek icabı onlarcasiyla muhatap oluyorum zaten...Oğlum bu sene birinci sınıfa başladı. İki yasinda ve hiperaktif bir bebeğim var. Bahçede oğlumu beklerken durması için ağaçların yanında bekliyoruz o toprakla vs oynuyor falan sonra oğlum geliyor gidiyoruz. Bu bazi velileri rahatsız etmiş. Çünkü orada gurup halinde konuşup, çocuğunu bekleyen velilerin benimki gibi durmayan kendini yerlere atan bebegi yok. Biliyorlar goruyorlar bebeği oradan alıp onların yanına gittiğimde olanlari. Hastayim bugün eşim gitmiş oglumu almaya, içlerinden biri oğlunuz oğlumun lazerini almış demiş. Sonra kadının oğlu hayır ben verdim ama o bugün getirdi demiş. Hemen şikayet. Oğlumun beş tane lazeri var, kimsenin oyuncağına tenezzül edecek biri değil. Çocuğun ışıklı kalemini kırınca kadının oğlu, çocuk kendi vermiş lazeri ve oğlum eve gitirir getirmez götür oğlum dedim.
İçlerinden biri de eşime arkadan zaten eşiniz bizle hiç muhatap olmuyor demis.
Açıkçası bu okulu da velileri de pek sevemedim ve yanıma gelip konuşan olmazsa, konuşmuyorum. Sizler nasılsınız kizlar? Hepiniz diger velilerle yakın misiniz? Uzaktan izlediğim kadarıyla aralarında guruplasmislar.
Yıllar geçtikçe çocuk profilleri de veli profilleri de değişmiş sanırım :))) veli olduğum dönemlerde böyle kaprisler yoktu, toplaşınca dedikodudan başka ne oluyor ki
Boşversenize, kimseyle muhatap olmak zorunda değilsiniz, özellikle böyle kişilerle hiç olmayın.Oğlum bu sene birinci sınıfa başladı. İki yasinda ve hiperaktif bir bebeğim var. Bahçede oğlumu beklerken durması için ağaçların yanında bekliyoruz o toprakla vs oynuyor falan sonra oğlum geliyor gidiyoruz. Bu bazi velileri rahatsız etmiş. Çünkü orada gurup halinde konuşup, çocuğunu bekleyen velilerin benimki gibi durmayan kendini yerlere atan bebegi yok. Biliyorlar goruyorlar bebeği oradan alıp onların yanına gittiğimde olanlari. Hastayim bugün eşim gitmiş oglumu almaya, içlerinden biri oğlunuz oğlumun lazerini almış demiş. Sonra kadının oğlu hayır ben verdim ama o bugün getirdi demiş. Hemen şikayet. Oğlumun beş tane lazeri var, kimsenin oyuncağına tenezzül edecek biri değil. Çocuğun ışıklı kalemini kırınca kadının oğlu, çocuk kendi vermiş lazeri ve oğlum eve gitirir getirmez götür oğlum dedim.
Açıkçası bu okulu da velileri de pek sevemedim ve yanıma gelip konuşan olmazsa, konuşmuyorum. Sizler nasılsınız kizlar? Hepiniz diger velilerle yakın misiniz? Uzaktan izlediğim kadarıyla aralarında guruplasmislar.
Hiç muhatap olmuyorum. O kadar lüzumsuz konuşmalar eylemler var ki vakit ayıramıyorum bile. Grup msjlarını bile okumuyorum. Benimle bir derdi olan gelip beni bulur nasılsa.Oğlum bu sene birinci sınıfa başladı. İki yasinda ve hiperaktif bir bebeğim var. Bahçede oğlumu beklerken durması için ağaçların yanında bekliyoruz o toprakla vs oynuyor falan sonra oğlum geliyor gidiyoruz. Bu bazi velileri rahatsız etmiş. Çünkü orada gurup halinde konuşup, çocuğunu bekleyen velilerin benimki gibi durmayan kendini yerlere atan bebegi yok. Biliyorlar goruyorlar bebeği oradan alıp onların yanına gittiğimde olanlari. Hastayim bugün eşim gitmiş oglumu almaya, içlerinden biri oğlunuz oğlumun lazerini almış demiş. Sonra kadının oğlu hayır ben verdim ama o bugün getirdi demiş. Hemen şikayet. Oğlumun beş tane lazeri var, kimsenin oyuncağına tenezzül edecek biri değil. Çocuğun ışıklı kalemini kırınca kadının oğlu, çocuk kendi vermiş lazeri ve oğlum eve gitirir getirmez götür oğlum dedim.
Çok sinir olduğum şey, hem suçlu hem güçlü, siz uyarın eğer bir daha böyle birşey yaşanırsa gözünüzün yaşına bakmam deyip müdüre şikayet edin (gerekirse polise de)Arkadaşlar bir de şu var. Aralarında guruplasan velilerden birinin oğlu tenefüste oğlumun dudağını patlatmış. Yetmemiş, diğer sınıftaki çocuklara siz de vurun demiş. Onlarda vurmuşlar. Kadınla mecbur muhatap olmak zorunda kaldım. Öğretmenin yanında, yok benim çocuğuma iftira arıyorsunuz, benim oğlum asla yapmaz. Kafam allak bullak oldu o gün. Deli gibi savunuyor oğlunu. Oğlu da kendini. Benim oğlum da izliyor. Bu kadın da eşimi gorunce hemen gitmiş yanina. Sizi müdüre sikayet edecektim vazgeçtim demis. Konuşmuş bayağı. Of yüzlerini görmemek için daha uzakta durmak istiyorum
Veliler birbirleriyle iletişim halinde değil pek gözlemlediğim kadarıyla. Aralarında küçük küçük guruplasmis ve dışarıda kalanlara dış kapının mandalı gözüyle bakar haldeler. Benim çocuğumu bırakın tutmayı, tuhaf tuhaf bakıyorlar bize. Bunlar ne yapıyor dercesine. Çünkü bebeğim yerlere atıyor kendini asla onların beklediği yere gelmiyor. Veliler ocu gormus gibi bakıyor, bir gorseniz. Hal böyle olunca aralarında olan iyi insanları da ben farkedemiyorum çünkü uzakta durmak durumunda kalıyorum. Vardır tabii aralarında iyi insanlar. Bana selam verene ben de veriyorum ancak hepsi bu kadar.Yani hiçbir veliyle iletişimde olmamanız vs de çok normal değil ki.
Yani bahçede beklerken iki selamlaşmak çok absürd değil ama küçük çocuğunuz var. Biz de öyle durmayanları kucaktan kucağa yapıp eyliyoruz mesela.
Ha eşinize şikayet etmeleri zaten çok salakça ama bir sınıfın tüm velileri de denyo olamaz.
İki çocuğum var okula hiç gitmem, ya annem alır yada ablam 4. Sınıftayiz ,sınıf temsilcisi beni ilk defa toplantıda gördü bundan önceki toplantılarada eşim gidiyordu.Adamcagizin etrafını sarmislar bir anda. Eşim kibarca cevabını vermis. Ama bir yandan şikayet bir yandan eşiniz soğuk vs. Yarın okula gitmek istemiyorum, bu nasıl ortam hiç anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?