O zaten bizle muhatap olmuyor ki

yanlış bişi dememiş muhatap olmuyor bizimle demiş
zaten bence de gereksiz yani niye muhatap olasınız ki

Düzgün insanlarla muhatap oluyorum elbette. Güzel bir grubumuz var,ayda bir yemeğe çıkıyoruz kadın kadına. Çocuklar da uyumlu. Ama benim gözlemlediğim ,sınıfta problem olarak nitelendirdikleri çocukların annelerine bir cephe alma durumları var ben de görüyorum bariz şekilde. Gerçi küçük bebekle çocuk almaya gelenlere hepimiz yardım ediyoruz. Herkes sırayla çocukla ilgileniyor,kucakta seviyorlar. Sizinkiler tuhafmış. Bizde böyle saçmasapan konuşan yok en azından

Bu yeni neslin bazı velileri de ayrı bi yaka silkmelik, ilkokul öğretmeni olsam bu tipleri fena bozardım valla. Varoş ve bilmiş haller, okuldan ayrılmamalar, sürekli bi kaos arayışı, evlerden ırak.
Kıskanç, hayatsız dedikoducular ya, bi de utanmadan eşine konuşmuşlar, rezalet Çok iyi yapıyorsun muhatap olmamakla, bırak kudursunlar.

Eşinize şikayet edenlerin değişik tipler olduğu belli ama hepsi mi aynı?
Benim özelde de görüştüğüm birkaç veli var. Çocuklarımız yakin arkadaş.
Diğerleri ile de artık üçüncü sınıf olduğu için bir selamlasmamiz, duruma göre muhabbetimiz oluyor.
Tamamen uzak durmaya gerek yok diye düşünüyorum ama olana da laf söylemenin manası yok. Herkesin kendi bileceği iş sonuçta.

Anlamamissiniz.

Çocukları akşam almaya gittiğimizde, aşağı inmelerini bekliyoruz bahçede birkaç dakika. Çocuklar sınıf sınıf iniyor. Sınıfımız geldiğinde çocuğunu alan gidiyor.
Tam olarak kaçta cikiyorlarsa o saatte orada olmaya çalışın sizde.
Hatta bikac dakika geç bile gidebilirseniz böylece daha az maruz kalmış olursunuz.
Oğlunuzu da tembihleyin bikac dakika beni bekle geçikeceğim vs diyerek.

Allah sabır versin

Soğuk yapıyor diyip sizinle konuşmaya çalışmayıp kocanızı görünce hemen atlamaları da ayrı tuhaf

Şirret olmanın zamanı siz seneye yokuz diye idare etmeyi,mesafeli olmayı tercih etmişsiniz ama bu tarz insanların üstünden buldozer gibi geçmek lazım.Oyle bir iz birakin ki kalan senelerde adınızı duyana bir irkilme gelsin ........

Ben ikizlerden birinin sınıf annesiyim. Grup kurdum ama lak lak yapmak yok. Genelde konuşmuyoruz bile. Velileri tanıyorum çünkü para filan topladıl.

Diğer ikiz sınıfından kimseyi tanımıyorum. Grupta boş konuşma yok.
O sınıfın sınıf annesi sen hiç bizimle konuşmuyorsun, hep onlarlasin dedi. Dedim mecbuuur.

Kizim 6. Sınıfta bir tane bile veli ile tanışmadım, zaten bir süre kendimiz götürüp sonra servise başlamıştı. Bebek olunca götür getir zor olmustu. Oglum kreste bir veli bile tanımıyorum. Gerek yok, meslek icabı onlarcasiyla muhatap oluyorum zaten...

O veliler de yan aınıfa yazılsalarmış keşke çocuklarından farksız böyle insanlar çok maalesef he de geç

Yıllar geçtikçe çocuk profilleri de veli profilleri de değişmiş sanırım :))) veli olduğum dönemlerde böyle kaprisler yoktu, toplaşınca dedikodudan başka ne oluyor ki

Kesinlikle değişti. Kardeşimin zamanındaki (10 yıl önce) veliler böyle değildi hepsi arkadaş gibiydi ne laf ne söz vardı. Çocuklarına prens prenses muamelesi yapmadıkları içindi sanrım

Abla şimdi benim oğlum biraz farklı. Bir de ben mahallede kimseyi tanımıyorum. Kendi aralarında hepsi arkadaş o yüzden çocuklar birbirine girse şikayetçi olmuyorlar arkadaşlıkları bozulmasın diye. Bizimki birine dokunsa dedikodu kazanı kaynıyor hem de nasıl. Bu bana değil sadece benim gibi çoğu kişiye yapılıyor. Valla onlarla oturup başka çocukların dedikodusu yapamam

Dün kendimi içten içten eleştirmeye başlamıştım. Ben de mi hata var diye ama yazdıklarıniz beni kendime getirdi ve güç verdi. Bakamadigim birçok yönden baktım olaylara. Şuan daha güçlü hissediyorum. Bildiğim yoldan devam ediyorum. Sağolun hanımlar kalpten teşekkür ederim.

Boşversenize, kimseyle muhatap olmak zorunda değilsiniz, özellikle böyle kişilerle hiç olmayın.

Hiç muhatap olmuyorum. O kadar lüzumsuz konuşmalar eylemler var ki vakit ayıramıyorum bile. Grup msjlarını bile okumuyorum. Benimle bir derdi olan gelip beni bulur nasılsa.

Çok sinir olduğum şey, hem suçlu hem güçlü, siz uyarın eğer bir daha böyle birşey yaşanırsa gözünüzün yaşına bakmam deyip müdüre şikayet edin (gerekirse polise de)

Yani hiçbir veliyle iletişimde olmamanız vs de çok normal değil ki.
Yani bahçede beklerken iki selamlaşmak çok absürd değil ama küçük çocuğunuz var. Biz de öyle durmayanları kucaktan kucağa yapıp eyliyoruz mesela.
Ha eşinize şikayet etmeleri zaten çok salakça ama bir sınıfın tüm velileri de denyo olamaz.

Veliler birbirleriyle iletişim halinde değil pek gözlemlediğim kadarıyla. Aralarında küçük küçük guruplasmis ve dışarıda kalanlara dış kapının mandalı gözüyle bakar haldeler. Benim çocuğumu bırakın tutmayı, tuhaf tuhaf bakıyorlar bize. Bunlar ne yapıyor dercesine. Çünkü bebeğim yerlere atıyor kendini asla onların beklediği yere gelmiyor. Veliler ocu gormus gibi bakıyor, bir gorseniz. Hal böyle olunca aralarında olan iyi insanları da ben farkedemiyorum çünkü uzakta durmak durumunda kalıyorum. Vardır tabii aralarında iyi insanlar. Bana selam verene ben de veriyorum ancak hepsi bu kadar.

Bu zamana kadar kimse çocuğunu ben iki dakika tutayım sen oglunu al vs demedi. Bana adım atilmadi. Mecbur da degiller zaten beklemedim. Hep diğer sınıftaki annelere rica ettim çünkü oğlum sırada alınmayı bekleyen abisinin yanına iki adım gitmeme bile müsade etmiyor orada huyu suyu degisiyor.

Diğer sınıftaki annelerle daha iyi iletişim kurdum. Oğlumun sinifiyla selamlaşma var sadece. Ben bu kadarının yeterli olduğunu düşünüyorum açıkçası.

Adamcagizin etrafını sarmislar bir anda. Eşim kibarca cevabını vermis. Ama bir yandan şikayet bir yandan eşiniz soğuk vs. Yarın okula gitmek istemiyorum, bu nasıl ortam hiç anlamadım.
İki çocuğum var okula hiç gitmem, ya annem alır yada ablam 4. Sınıftayiz ,sınıf temsilcisi beni ilk defa toplantıda gördü bundan önceki toplantılarada eşim gidiyordu.

Bizim sınıf öğretmeni veliler ne kadar görüşüp kaynaşırsa çocuklar da o kadar iyi anlaşıyor, kavga gürültü azalıyor demişti. Gene de haliyle 37 sinin de velisiyle görüşemiyorsun. Bazı çocuklar bizim annelerimiz birbiriyle görüşmüyor o yüzden seni blackpink grubuna alamayız demişler kızıma.Tabi kızım kendi blackpınk grubunu kurmuş o ayrı.Buna çok şaşırdım.Konuştuğum her veliye de soruyorum çocuklara böyle mi öğütlüyorlar acaba diye... İnşallah bu durumu çocuklara yansıtmazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…