Çocuğumun okulunda çocuğumdan ve öğretmeninden başka hiçbir şeyle ilgili değilim. Velilerle sohbet etmek zorunda değilsiniz, bırakın ne halleri varsa görsünler. "Bizle muhatap olmuyor" ne ya, olmak zorunda mıyım, siz kimsiniz yani.Oğlum bu sene birinci sınıfa başladı. İki yasinda ve hiperaktif bir bebeğim var. Bahçede oğlumu beklerken durması için ağaçların yanında bekliyoruz o toprakla vs oynuyor falan sonra oğlum geliyor gidiyoruz. Bu bazi velileri rahatsız etmiş. Çünkü orada gurup halinde konuşup, çocuğunu bekleyen velilerin benimki gibi durmayan kendini yerlere atan bebegi yok. Biliyorlar goruyorlar bebeği oradan alıp onların yanına gittiğimde olanlari. Hastayim bugün eşim gitmiş oglumu almaya, içlerinden biri oğlunuz oğlumun lazerini almış demiş. Sonra kadının oğlu hayır ben verdim ama o bugün getirdi demiş. Hemen şikayet. Oğlumun beş tane lazeri var, kimsenin oyuncağına tenezzül edecek biri değil. Çocuğun ışıklı kalemini kırınca kadının oğlu, çocuk kendi vermiş lazeri ve oğlum eve gitirir getirmez götür oğlum dedim.
İçlerinden biri de eşime arkadan zaten eşiniz bizle hiç muhatap olmuyor demis.
Açıkçası bu okulu da velileri de pek sevemedim ve yanıma gelip konuşan olmazsa, konuşmuyorum. Sizler nasılsınız kizlar? Hepiniz diger velilerle yakın misiniz? Uzaktan izlediğim kadarıyla aralarında guruplasmislar.
Çocuklar hakkında dedikodu yapmak acınası bir durumKesinlikle değişti. Kardeşimin zamanındaki (10 yıl önce) veliler böyle değildi hepsi arkadaş gibiydi ne laf ne söz vardı. Çocuklarına prens prenses muamelesi yapmadıkları içindi sanrım
Abla şimdi benim oğlum biraz farklı. Bir de ben mahallede kimseyi tanımıyorum. Kendi aralarında hepsi arkadaş o yüzden çocuklar birbirine girse şikayetçi olmuyorlar arkadaşlıkları bozulmasın diye. Bizimki birine dokunsa dedikodu kazanı kaynıyor hem de nasıl. Bu bana değil sadece benim gibi çoğu kişiye yapılıyor. Valla onlarla oturup başka çocukların dedikodusu yapamam
Çocuklar hakkında dedikodu yapmak acınası bir durum
Gıybet dünya var olduğundan beri vardır herhalde ama bacak kadar çocuklar hakkında konuşmak da nasıl bir şeydir anlamıyorum, gerçi mahallelerde var böyle şeyler bende genelde mahallede yaşadım bilirim böyle tipleri, tanışmamak ve muhatap olmamak en iyisi, dedikodudan başka bir şey katmayacak ilişkilere gerek yok
Ya valla şimdi küçük çocuğu olan kadınlar af buyursun hepsini kastederek yazmıyorum ama son zamanlarda Pelinsu Berkecan anneleri çoğaldı, elbette herkesin evladı kendisine kıymetli, anneler çocuklarını korusunlar arkasında dursunlar ama başkasının çocuğuna bağırmak da çiğlik.daha dün mesaj atmış öğretmen. Bir veli okul içerisinde başka bir çocuğa bağırmış kızmış. Bunu bile kendinde hak görüyor insanlar. Öğretmen de" bir daha tekrarlamayacağım aynısı olursa sonuçlarına katlanırsınız. Her veli kendi çocuğundan sorumlu başka çocuklarla muhatap olmayın "yazmış. Şimdi veli grubundan dedikodu döner
Muhattap olunacak tipler değilmiş zaten bence siz doğru yoldasınız.Oğlum bu sene birinci sınıfa başladı. İki yasinda ve hiperaktif bir bebeğim var. Bahçede oğlumu beklerken durması için ağaçların yanında bekliyoruz o toprakla vs oynuyor falan sonra oğlum geliyor gidiyoruz. Bu bazi velileri rahatsız etmiş. Çünkü orada gurup halinde konuşup, çocuğunu bekleyen velilerin benimki gibi durmayan kendini yerlere atan bebegi yok. Biliyorlar goruyorlar bebeği oradan alıp onların yanına gittiğimde olanlari. Hastayim bugün eşim gitmiş oglumu almaya, içlerinden biri oğlunuz oğlumun lazerini almış demiş. Sonra kadının oğlu hayır ben verdim ama o bugün getirdi demiş. Hemen şikayet. Oğlumun beş tane lazeri var, kimsenin oyuncağına tenezzül edecek biri değil. Çocuğun ışıklı kalemini kırınca kadının oğlu, çocuk kendi vermiş lazeri ve oğlum eve gitirir getirmez götür oğlum dedim.
İçlerinden biri de eşime arkadan zaten eşiniz bizle hiç muhatap olmuyor demis.
Açıkçası bu okulu da velileri de pek sevemedim ve yanıma gelip konuşan olmazsa, konuşmuyorum. Sizler nasılsınız kizlar? Hepiniz diger velilerle yakın misiniz? Uzaktan izlediğim kadarıyla aralarında guruplasmislar.
Sizinki de pek sağlam kafa sayılmaz kadın çocuğunu almaya gidiyorYanlış bilmiyorsam okul acilali 1 ayı geçti. İlk gunler olsa neyse de hala bahcede neyi bekliyorsunuz???? Allahim ne kafalar var
Ezik durmak değil ya. Fazla şirret değilim. Uzlaşmacı olmaktan yanayım. Bunun sebebi de, anneleriyle fazla yuzgoz olursam, çocukları oğlumu dislarlar düşüncesi. Hangi biriyle mücadele edeceğimi de şaşırdım açıkçası çünkü çocuklardan biri oğluma iki gündür devamlı vuruyor, öğretmen şikayet istemiyorum demiş. Veliyle konusunca da benim oğlum yapmaz iftira atıyorsunuz şikayet edecem diyip üste cikiyor. Sanırım okulun ölum gurubuna düştüm.Bende kimseyle muhattap olmuyorum onlar benide garipsiyor ama bana gore insanlar yok iliski kurmuyorum kerhaba merhaba ama siz cok pasifainiz sizi sikayet edicektim diyen kadin ne hakla boyle birsey soyluyor? Ezik durmayin oglunuz dayak yediyse hesabini sorun siz uste cikin kamerayi gormek istiyorum gereken neyse yapilacak herkes cocuguna edep igretsin vs vs bazi konularda cazgir olmazsaniz cocugunuzda ezikir sizde boyle sacma sebeplerden yarin okula gitmek istemiyorum dersiniz yani ne alaka? Kimki onlar bukadar takiyosunuz
E neden bende sizi sikayet edicem demiyorsunuz ogretmenin sikayet istemiyorum demesi biseyi degistirmez ozaman sinifta duzeni saglasin cocuklarin arasi neden bozulsun ailelerin hepsiyle sorun yasamiyorsunuz sonuctacocugunuza vuran bir cocuk varsa sizde sikayetci olabilirsiniz karsi tarafin uste cikabilecegi bir durum yokEzik durmak değil ya. Fazla şirret değilim. Uzlaşmacı olmaktan yanayım. Bunun sebebi de, anneleriyle fazla yuzgoz olursam, çocukları oğlumu dislarlar düşüncesi. Hangi biriyle mücadele edeceğimi de şaşırdım açıkçası çünkü çocuklardan biri oğluma iki gündür devamlı vuruyor, öğretmen şikayet istemiyorum demiş. Veliyle konusunca da benim oğlum yapmaz iftira atıyorsunuz şikayet edecem diyip üste cikiyor. Sanırım okulun ölum gurubuna düştüm.
Bir kere dedim, ben de sizden şikayetçi olacagim diye. Görüşürüz dedi bana. Öğretmende bıkmış ya. O kadar kalabalık ki hangi biriyle.ugrasacagini şaşırmış durumda. Ama tabii ki şikayet istemiyorum demek çözüm değil. Yarın gitsem, cocuğun velisiyle konuşsam, bir sürü rezillik çıkacak buna o kadar eminim ki. Tamam konusurum bir daha yapmaz diyebilecek kişiler degil cogu. Anlatınca küçük şeyler gibi geliyor ama alışık olmadığım kişiler ve ortam olunca afalliyorum bende.E neden bende sizi sikayet edicem demiyorsunuz ogretmenin sikayet istemiyorum demesi biseyi degistirmez ozaman sinifta duzeni saglasin cocuklarin arasi neden bozulsun ailelerin hepsiyle sorun yasamiyorsunuz sonuctacocugunuza vuran bir cocuk varsa sizde sikayetci olabilirsiniz karsi tarafin uste cikabilecegi bir durum yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?