verem savaş derneğinden istediler tüberküloz var mı diye.yani ben evleneli 2,5 yıl oldu en son böyleydi.belki il il değişiyordur izmirde böyleydi ya da uygulama kalkmıştır bilemedim şimdi.ha birde verem savaştan alınan belgeyi onaylatıp teslim ediyorduk sanki nikah dairesine.Ciger mi ? O ne icin ki ? 7 ay once nikah yaptik biz sadece kan verdik bide anemi icin kan verdik
çok teşekkürler o kadar emek verip yazmışsınız o zaman hemen başlayayım ben :)biraz şans işi ve bulunduğunuz il ilçeye göre de değişiyor diye düşünüyorum...
genelde işi uzatan hastaneler oluyor, yok yarın sabahtan gelin kan verme zamanı geçti vs diye onlar işleri uzatıyor..
yoksa belediyede yapılacak uzun uzadıya bir iş yok...
hastaneden yana şansınız olursa 1 gün içerisinde işlerinizi halledersiniz...
biz nişanlımla farklı ilçelerde oturuyoruz, nikahımız da farklı bir ilçe de kıyılacak... düğün salonuna gelecek nikah memuru.. dolayısıyla düğün salonunun olduğu ilçenin belediyesine başvuruda bulunmamız gerekti.. (3 farklı ilçe )
bu da işlerimizin biraz uzun olmasına yol açtı...
hoş yine de bir gün içerisinde hallettik ...
sizin durum nasıl bilemiyorum o yüzden detay vermeyeyim... karışık gelmesin benim durumdan dolayı :)
en sade halle benim yaşadıklarım ;
sağlık ocaklarına sabahtan kan vermek gerekiyor.. bazı yerler öğleden sonra kan almıyor.. bu da işin uzamasına yol açar.. o yüzden sabah erkenden gitmekte fayda var...
ve sağlık ocağında kan verdikten sonra doktorlar bize bunun nikah başvurumuza engel olmayacağını söylediler...
kan sonuçlarımız 3 gün sonra çıktı ama o da sadece bilgilendirme amaçlıydı...
biz kanları verdikten sonra belediyeye gidip işlerimizi hallettik..
yani 3 gün beklememizi gerektiren bir şey olmadı ... kan sonucu sadece bilgi amaçlıdır dendi !
sonucu bekleyip de başvuruda bulunmanıza gerek yok anlayacağınız ...
hatta nişanlım şehir dışında olduğu için kan sonuçlarını almaya ben tek gittim...
hiç de bir sorun olmadı...
sizde izin alamayacaksanız nişanlınız alabilir sonuçları ...
bir gn içerisinde sabahtan yaptığınız halde hepsi halledilir...
o hayallerim bu yönde benimdebiz iki saatte halletmiştik...
önce hangi belediyeye bağlıysan oraya gidiyorsun onlar sana bir liste veriyor... listede kan verme ve ciğer filmi vs var. biz önce kan verdik sonra akciğer filmi çektirdik sonra da bir yere para yatırdık bu kadar...o hayallerim bu yönde benimde
evlenecek esler arasinda rh uyusmazligina vs bakıyorlar canm cocuk olunca sıkıntı olmasin diye. rh uyusmazlgi varsa kadna hamileyken ilac igne fln yapiyorlar. anemi olmasn cocuk yda down Sendromlu yda herhangi bi hastalık.aklima takildi nicin bu saglik raporlarini istiyorlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?