Ocağınıza düştüm kızlar :)

biraz şans işi ve bulunduğunuz il ilçeye göre de değişiyor diye düşünüyorum...
genelde işi uzatan hastaneler oluyor, yok yarın sabahtan gelin kan verme zamanı geçti vs diye onlar işleri uzatıyor..
yoksa belediyede yapılacak uzun uzadıya bir iş yok...
hastaneden yana şansınız olursa 1 gün içerisinde işlerinizi halledersiniz...

biz nişanlımla farklı ilçelerde oturuyoruz, nikahımız da farklı bir ilçe de kıyılacak... düğün salonuna gelecek nikah memuru.. dolayısıyla düğün salonunun olduğu ilçenin belediyesine başvuruda bulunmamız gerekti.. (3 farklı ilçe )
bu da işlerimizin biraz uzun olmasına yol açtı...
hoş yine de bir gün içerisinde hallettik ...

sizin durum nasıl bilemiyorum o yüzden detay vermeyeyim... karışık gelmesin benim durumdan dolayı :)

en sade halle benim yaşadıklarım ;
sağlık ocaklarına sabahtan kan vermek gerekiyor.. bazı yerler öğleden sonra kan almıyor.. bu da işin uzamasına yol açar.. o yüzden sabah erkenden gitmekte fayda var...

ve sağlık ocağında kan verdikten sonra doktorlar bize bunun nikah başvurumuza engel olmayacağını söylediler...
kan sonuçlarımız 3 gün sonra çıktı ama o da sadece bilgilendirme amaçlıydı...
biz kanları verdikten sonra belediyeye gidip işlerimizi hallettik..
yani 3 gün beklememizi gerektiren bir şey olmadı ... kan sonucu sadece bilgi amaçlıdır dendi !
sonucu bekleyip de başvuruda bulunmanıza gerek yok anlayacağınız ...

hatta nişanlım şehir dışında olduğu için kan sonuçlarını almaya ben tek gittim...
hiç de bir sorun olmadı...
sizde izin alamayacaksanız nişanlınız alabilir sonuçları ...

bir gn içerisinde sabahtan yaptığınız halde hepsi halledilir...

o zaman 1 gün yeterli sanırsam ben tahlilleri yapar işlemleri sözlüme bırakırım çok saolun kızlar çok çok çok :)

Ciger mi ? O ne icin ki ? 7 ay once nikah yaptik biz sadece kan verdik bide anemi icin kan verdik
verem savaş derneğinden istediler tüberküloz var mı diye.yani ben evleneli 2,5 yıl oldu en son böyleydi.belki il il değişiyordur izmirde böyleydi ya da uygulama kalkmıştır bilemedim şimdi.ha birde verem savaştan alınan belgeyi onaylatıp teslim ediyorduk sanki nikah dairesine.

çok teşekkürler o kadar emek verip yazmışsınız o zaman hemen başlayayım ben :)

o hayallerim bu yönde benimde
önce hangi belediyeye bağlıysan oraya gidiyorsun onlar sana bir liste veriyor... listede kan verme ve ciğer filmi vs var. biz önce kan verdik sonra akciğer filmi çektirdik sonra da bir yere para yatırdık bu kadar...

Bizim de 2 gün sürdü. Belediyenin sağlık hizmetleri birimine gittik hem kan tahlili hem ciğer filmi çekimini orada yaptırdık. Pazartesi yaptırdık, çarşamba sonuçları alıp aile hekimine onaylattık.

Ben 10 ay önce evlendim canım ciğer filmi istemişlerdi. Bide asıl sorun nikah tarihi yaz ayları olduğu için yoğun oluyor.Biz daha az yogun bir ilçeden misafirlik yöntemi ile yaptık ama oda normal nikah ücretinin 4 5 katı bunlarıda önemli. Bu şekilde yoğun olunca işler 2 3 gün sürüyor. 1 gün de sanmıyorum halledilcegini

Sağlık işlemlerini özel bir poliklinikte yaptırırsanız bence halledebilirsiniz.
bazı belediyeler ciğer Filmi istiyor. Bazıları gerek görmüyor. Ben vermemiştim, ama aynı şehirde yaşayan arkadaşımdan istemişlerdi.
Şöyleki akşam iş çıkışı fotoları çektirirsiniz, kanınızı verirsiniz. Ertesi gün en geç öğlene sonucunuz çıkar. Onlar çıkmadan nüfus Müdürlüğünden evraklarınızı alırsınız. Böylelikle en geç 11 de nikah dairesinde harcınızı yatırmış olursunuz. Ondan sonrası 30 dk lı iş.
İstanbulda oturmuyorsanız bence yarım gün içinde bile bu iş biter.

Bizimki şip şak oldu Belediye memuru tanıdıktı ama öyle olmasaydı bile bence de 1 gün izin yeterliydi

ilk önce nikah günü için birlikte gidiyorsunuz erken gidin ordan sağlık ocağına gönderiyor kan vermek için ciğer filmi falan ilkkez duyuyorum bunları hallettikten sonra nnişanlınız ödiceniz paranın makbuzunu kan tahlillerini yanlız götürebilir ama ilk birlikte gitmek zprundasınız

Ben ne Kan tahlili yaptirdim ne ciger filmi cektirdim ..agustosta 3 sene olacak evleneli..

Bence yarım yarım almanız daha doğru olacaktır sabahtan kan vereceksiniz ciger filmi isterlerse aynı şekilde çektireceksiniz sonraki gün öğlene kadar sonuçlar çıkmış olacaktır öğleden sonra alırsanız izni nişanlınızla beraber sonuçları alıp evlenme ehliyetini de nüfus müdürlüğünden aldıktan sonra direk başvuru yapabilirsiniz Yani bir gün sabah izni 1 saat bile sürmüyor zaten işe geri dönersiniz sonraki gün de öğleden sonra izin isterseniz sabahta alabilirsiniz işlerinizin yoğunluğuna bağlı olarak o da inanın 1 saat sürmeyecek işvereniniz de 2 saat için sorun yapmayacaktır böylelikle

Yasadiginiz sehire ve imkanlarınıza göre degisir. Akciğer filmi verem savas dispanserinde cektirdim bende. Onun disinda toplum sagligi merkezinde kan verdik. Nufus Müdürlüğü, sonra tekrar belediye.. araba olmasaydi ve islemleri kucuk bir yerde yapmasaydik asla bir gunde bitmezdi

Bi de şu var sağlık testleri evliliginize engel değil yani sonucu ne kadar geç çıkarsa çıksın sorun olursa biz sizi tedavi için cagiracagiz diyorlar yani sonucu beklemek zorunda degilsiniz

Bizim işlemlerimiz yarım gün sürmüştü. Bizim zamanımız kısıtlı olduğu için, özel hastanede işlemlerimizi halletmiştik. Kan tahlilleri ve ciğer filmi çekilmiştik.. Kendi aile hekimimiz yerine de, başvuru yaptığımız en yakın sağlık ocağından misafir olarak işlemlerimizi halletmiştik.. Belediyeye belirli bir harç ücreti yatırmıştık ve nikah memuruyla gün ve saat pazarlığı yapmıştık..

biz sabah dokuzda ciktik belediyeye gittik basvurumuzu verdik eger farkli belediyelerde oturuyosanz herkes kendi belediyesnden basvuracak dediler. sonra kaymakamlktan ikametgah gbi bsey aldik tekrar belediyeye geldik isleme koydular. tsm ye kan verdik kan sonuçları iki gun sonra cikti. sonuç kagidiyla tekrar belediyeye gittik bize gun verdi. yani yarim gun surmedi bzmki. kan sonuçlarıni beklemeyi saymassak.

aklima takildi nicin bu saglik raporlarini istiyorlar?
evlenecek esler arasinda rh uyusmazligina vs bakıyorlar canm cocuk olunca sıkıntı olmasin diye. rh uyusmazlgi varsa kadna hamileyken ilac igne fln yapiyorlar. anemi olmasn cocuk yda down Sendromlu yda herhangi bi hastalık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…