selam arkadaşlar bende 31 aralıkta kürtaj odum doktorum bana bir ay kullanmam için ginera adlı doğum konturol hapı verdi bunun nedeni rahimde yapışıklık olmasındiye başka doktorlarada sordum bazen veriyoruz dediler. ocak ayında hapı kullandım bitti ve 25 ocakta regili oldum 28de bitti şubat 1de eşimle korunmasız ilişgiye girdik hamile kalma tehlikesi varmıdır.hap kullandığım için korkuyorum hapın bir zararı dokunur diye
selam arkadaşlar bende 31 aralıkta kürtaj odum doktorum bana bir ay kullanmam için ginera adlı doğum konturol hapı verdi bunun nedeni rahimde yapışıklık olmasındiye başka doktorlarada sordum bazen veriyoruz dediler. ocak ayında hapı kullandım bitti ve 25 ocakta regili oldum 28de bitti şubat 1de eşimle korunmasız ilişgiye girdik hamile kalma tehlikesi varmıdır.hap kullandığım için korkuyorum hapın bir zararı dokunur diye
yaa çok erken degilmi hani rahimin toparlanmsı açısından bildigim kadarıyla kürtajlarda sonra 2-3 ay korunuluyor.bende 27 aralıkta kürtaj oldum ve lekelenmelerim daha dün b,itti yani 15 gün sürdü gerçi ilk hafta hiö kanama olmamıştı ama 10. günden sonra lekelenmeler olmdu..ben 2 ay felan beklemeyi düşünüyorum. bu benim ikinci kürtaj bide;öncekinde 3 ay beklemiştik 5. ayımda hamile kalmıştım bakalım artı hayırlısı..bu süre zarfındada tehlillerim felan olacak..
sevgili kader arkadaşım ikimizde hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız benim ilk hamileliğim hüsranla bitti 5 haftalıkken 20 eylülde kürtaj oldum.bir kez regli olduktan sonra tekrar hamile kaldım malesef oda aynı şekilde oldu 7 haftalıkken onuda kaybettim ilaçla düşük yaptırdılar sonra kürtaja girdim çok kötüydü aralığın 23 de kürtaj oldum.şimdi doktor 6 ay hamileliği yasakladı.eşim araştırılmasını istiyor tahliller yaptırmak istiyor ama ben istemiyorum korkuyorum çünkü tekrar hastane katlananmıyorum.yapılan tahliller neler hangi aşamalardan geçiyorsun sonuçlar ne kadar zamanda belli oluyor nasıl bi süreç çok merak ediyorum.sorularıma cevap verirsen yardımcı olursan çok sevinirim sanada çok geçmiş olsun rabbim hayırlısını versin en kısa zamana bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
sevgili kader arkadaşım ikimizde hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız benim ilk hamileliğim hüsranla bitti 5 haftalıkken 20 eylülde kürtaj oldum.bir kez regli olduktan sonra tekrar hamile kaldım malesef oda aynı şekilde oldu 7 haftalıkken onuda kaybettim ilaçla düşük yaptırdılar sonra kürtaja girdim çok kötüydü aralığın 23 de kürtaj oldum.şimdi doktor 6 ay hamileliği yasakladı.eşim araştırılmasını istiyor tahliller yaptırmak istiyor ama ben istemiyorum korkuyorum çünkü tekrar hastane katlananmıyorum.yapılan tahliller neler hangi aşamalardan geçiyorsun sonuçlar ne kadar zamanda belli oluyor nasıl bi süreç çok merak ediyorum.sorularıma cevap verirsen yardımcı olursan çok sevinirim sanada çok geçmiş olsun rabbim hayırlısını versin en kısa zamana bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
çok geçmiş olsun canım sana ve bebeğini kaybeden herkese...benim 9 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj oldum. ilk hamileliğimdi ama yine de kürtajdan hemen sonra alınan bebeği laboratuvara gönderdim tahlil için. sonuçları 20 günde geldi, bebeğim turner sendromluymuş. yani ileride çocukta gelişim bozukluğuna neden olan bir tür kromozom anomalisi. doktorumun söylediğine göre eğer bebekte herhangi bir sorun çıkmasaymış, o zaman sorun bizde demekmiş ve bizi araştırıp ona göre tedaviye almaları gerekirmiş. bu araştırmanın ve tadavinin nasıl yapıldığı konusunda bir bilgim yok ama en azından bu acıyı tekrar yaşamaktansa hastaneye katlanıp önlemini almakta fayda var diye düşünüyorum. Allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah hayırlısıyla, sana ve hepimize...
hepimize geçmiş olsun arkadaşlar, rabbim hiç birimize tekrar yaşamak zorunda bırakmasın bu durumu!
ben de düşük yaptım ve sonrasında bir adet gördüm, tabi adetim biter bitmez de denemelere başladık ama 4 gün içinde tekrar adet gördüm, yani dört gün arayla toplamda 15 güne yaklaştı adetim içinizde böyle bi durumla karşılaşan var mı ya da bilgisi olan. doktora da gidemedim, normal midir acaba? :18:
arkadaşlar herkese geçmiş olsun. ben ağustos 2010da kızımı doğurdum ve 4. ayımda bilmeden hamile kalmışım hem de adetimin hemen sonrasında. her ay adet oluyordum 40ım çıktıktan sonra. ama bebeğim rahmin çok altına tutunmuş alınması gerekiyordu. 5. haftasını doldurmuştu ertesi gün aldırmaya giderken düşük yaptım ve doktorum kürtaja aldı. gebeliğim 5. haftasında olunca kanül ile çekti geri kalan ne varsa ((. ben buna çok üzüldüm sağlıklı bir bebeğim vardı istemeden ikinci olmuştu ama aldırınca çok üzüldüm. bundan sonra 3 hafta korunduk ve ben kürtajdan sonra çok rahattım. evimi bile aynı gün temizledim bulantılar yok oldu. yine de bebek istedim ve 3 hafta sonra korunmamaya başladık. kürtaj sonrası kırkım çıktı ve hala adet değilim. hesabıma göre 4 haftalık gebeyim. ocak 19da aldırdım. 3 hafta ilişki doğal olarak yasak. ilk kızımda sağlıklı bir şekilde rahmime yerleşsin diye kendime çok dikkat ettim evlendikten sonra 2ayda hamile kaldım. ikinci bebeğimde hiç dikkat etmedim kilo vercem diye egzersiz yapmaktan şu suyu iç bunu yeme derken bebeğim rahme düzgün yerleşmemiş. gerçi doktorum bu durumun nadir olduğunu ve neden olduğunun tam açıklaması olmadığını da söyledi. bu sefer isteyerek hamile kaldım. yani umarım hamileyim. kürtajdan sonra kendime dikkat ettim. ağır kaldırma yok. umarım boşuna ümitlenmiyorumdur. yani içerde kan birikmesi olmamıştır. bir hafta arayla idrar testi yaptım pozitif çıktı. 6. haftamda doktora gitmeyi planlıyorum. umarım bir sorun çıkmaz. umarım bu sefer sağlıklı bir gebeliğim olur. bu dileğim hepimiz için.
umarım iyi bir gebelik olur senin adına sevindim katinamu gerçekten :) Bu arada ben ilk reglimi oldum ve ardından korunmuyoruz. Bakalım bizim sonumuz nasıl olacak. Kısmet