- 11 Temmuz 2013
- 263
- 0
- 46
EDAcım,
canım kardeşim..öncelikle bebeğini ALLAH sana bağışlasın..daha önce de dediğimgibi hakkında hayırlısı olsun.hatırlıyormusun bir derdimvar topiğine bi başlık açmıştın.orda da başına gelenleri yazmıştın..ben de tesadüf eseri profilimde görmüştüm yazdıklarını.okuyunca yorumlara kayıtsız kalamamıştım..admin bile onları uyarıyor ama onlar anlamıyorlar..bi insanın zor anından kötü durumundan kendilerine malzeme çıkarıyorlar..işte buna kayıtsız kalamam ben..orda da belliymiş aslında ufak ufak..hani eşin kadını kapıya kadar getirmiş ya..aldatıldığını söyleyince aklıma o gelmişti..herkes iyi niyetli değil.çok önemli sırlarımızı sanal da olsa anlattığımız zaman her türlü insanla karşılaşabilriiz demek istediğim...
her ne olduysa olmuş. artık ileriye bakmalısın..bak göreceksin ZAMAN YARALARINI İR BİR SARACAK...
ben de iyiyim canm inşallah sen de iyisindir.
ben şunu sorcam sana
benim emzirmelerim bazen biraz uzun sürüyor.atıyorum sadece bir memeden 25 dk da doyduğu da oluyor,iki memeden topmal 50 dk da doyduğu da acaba sütüm yetmiyor mu sen de nasıl oldu canım.humana still içiyorum bol su içiyorum.kaka durumu iyi ama son götürdüğüm dr uzayan sarılıkla ilgili bir öğün mama vermekten çekinmeyin dedi..çocuk iyi kaka yapıpyr iyi uyuyor besledikten sora midesi yayvan oluyor.ama dr niye öyle dedi.bir de iki memeden en fazla 30 dk amzirin deedi.acaba sütüm yetmiyor mu..zaten kızım küvezde 300 gr zayıflamıştı.2900 gibi çıktı küveden..
benim götürdüğüm dr ben biz fazla sarınca hafiften kızdı.bir zıbın bir tulum bir de yelek yeter dedi.hem de yenidoğan uzömanı gittiğim dr.ayrıca eldiven falan takmayın dedi. ama arada elleri soğuk olunca takıyorum.yatırırken de fazla sıcağa alıştırmmamak adına ince bi kundakla kundaklayıp kundak battaniyeyle sarıyorum tulumun üstüne o kadar canım...
bir de size devit 3 verdi mi dr lar.arkadaşlar.bebeklerinize veriyo musunuz devit 3.bize verdi ama ilk kızımda hiç kullanmamıştım...
Eda cım zaman nelere gebedir.inan hiç birimiz ilemeyiz ama yaramızı sarmak için çok iyii ilaçtır...Benim icn artk bi olüdn farki yok.
Bu yolun geri donusude yok.
Yasmda genc.
Unutrm zamanla belki hc şanmyorum ama
illa bi araya gelcz bi kzmz war cnku.
Kç gndur kapinin onunde bi yatmadgi kaldi ama.
Affdemem-
Canım İzmirdeydim..yeni döndük..onun için giremedim topiğe Deniz bir memede en fazla 5 -10 dk kalıyor.. Doğa da böyleydi..her altını açtığım da kaka yapmış oluyor , boyu ve kg si iyi...Her bebek emzirme sürelerinde farklılık yaşayabilir bence çok kalmasını dert etme sadece seninle daha uzun vakit geçirmek istiyor kızım annesi...
Devit 3 ,, Deniz iki haftalıkken kullanmaya başladık günde 3 damla..
Kıyafete gelince.. bady , çorap ,alt üst takım ve üstüne tulum giydiyorum..
Ben daha az giydiriyordum ama çok huzursuzdu Deniz.. ablam bu şekilde giydirdiğinden beri daha rahat uyuduğunu keyıflı oldugunu gördüm..belki de üşüyordu meleğim..
Denizim annesi.. başına gelenleri okudum.. Allah ıslah eylesin..hakkın da ne hayırlısı ise o olsun demekten başka bir şey diyemiyorum...
Eda cım bence öyle hüzünlü şarkılar dinleyip kendine daha fazla eziyet etme..kendi iyiliğin için...tam tersi şöyle hareketli neşeli şarkılar dinle ki kafan dağılsın..yine gördüm profilden...
Şenay cım kız benim cimcime emziği reddediyor malesef seninki alıyor mu emzik..yarın hepatit b aşımız var bakalımne olacak..
Eda cım bence öyle hüzünlü şarkılar dinleyip kendine daha fazla eziyet etme..kendi iyiliğin için...tam tersi şöyle hareketli neşeli şarkılar dinle ki kafan dağılsın..yine gördüm profilden...
Şenay cım kız benim cimcime emziği reddediyor malesef seninki alıyor mu emzik..yarın hepatit b aşımız var bakalımne olacak..
Sevimcim ben epey uğraştım emzik için sen de vazgeçme.. nuk aldım büyükmüş ucu chicco yeni doğan aldım onu aldı.. sonra da yıne nuka gectık.. bızım de bugun 2 ay bıtıyor
Şenay ım mrh.
biliyosun benim cimcime erken doğdu..dr erken doğumdan kaynaklı uzayan sarılığı var demişti ya..bir de bir öğün mama vermekten çekinmeyin demişti..sütüm yettiği halde..sonradan öğrendim ki dr sarılığı çabuk atsın diye mama ver demiş.çünkü sarılık kakayla atılıyormuş..bugün kızımı sağlık ocağına götürdüm..hepatit aşısı için..aşımızı olmadan önce de tartlıdık..2 haftada 400 gr almışız gelişimi iiyi dedi hemşire..yalnız benim cimcime biraz kayifçi bi bebek.dinlene dinlene emmeyi çok seviyor..emerken bile çoğu zaman gözler kapalı,dedim.çok normal dedi hemşire küçük olduğundan yoruluyr..yalnız sarılığı hala var gibi..acaba dr u dinlememekle hata mı yapıyorum..sütüm yeterken neden mama vereyim?..hem sarılığı çok fazla değil.kayınvalidem bile azalmış cildindeki sarılık diyor..
bunlar beni fazlasıyla düşündürüyor...acaba kan tahlilindeki sarılık ölçümüne de mi baktırsam bi..kalça çıkığına bile gçtrümdk..benim kayınvalde dr mübarek..eşim de bu sefer destekleyince gerek yok dediler..
ayrıca bu aşı çok uyku yapar mı acaba bebeğim geldiğimizden beri uyuyor.
senin de verem aşısı zamanı gelmiş olmalı..hemşire 2 aylık olduğunda verem aşısı var dedi..
bende de nuk var..kabul etmedi cimcimoş bir türlü..chiccoyu belki alır.i deneyeyim..
Şenay ım mrh.
biliyosun benim cimcime erken doğdu..dr erken doğumdan kaynaklı uzayan sarılığı var demişti ya..bir de bir öğün mama vermekten çekinmeyin demişti..sütüm yettiği halde..sonradan öğrendim ki dr sarılığı çabuk atsın diye mama ver demiş.çünkü sarılık kakayla atılıyormuş..bugün kızımı sağlık ocağına götürdüm..hepatit aşısı için..aşımızı olmadan önce de tartlıdık..2 haftada 400 gr almışız gelişimi iiyi dedi hemşire..yalnız benim cimcime biraz kayifçi bi bebek.dinlene dinlene emmeyi çok seviyor..emerken bile çoğu zaman gözler kapalı,dedim.çok normal dedi hemşire küçük olduğundan yoruluyr..yalnız sarılığı hala var gibi..acaba dr u dinlememekle hata mı yapıyorum..sütüm yeterken neden mama vereyim?..hem sarılığı çok fazla değil.kayınvalidem bile azalmış cildindeki sarılık diyor..
bunlar beni fazlasıyla düşündürüyor...acaba kan tahlilindeki sarılık ölçümüne de mi baktırsam bi..kalça çıkığına bile gçtrümdk..benim kayınvalde dr mübarek..eşim de bu sefer destekleyince gerek yok dediler..
ayrıca bu aşı çok uyku yapar mı acaba bebeğim geldiğimizden beri uyuyor.
senin de verem aşısı zamanı gelmiş olmalı..hemşire 2 aylık olduğunda verem aşısı var dedi..
bende de nuk var..kabul etmedi cimcimoş bir türlü..chiccoyu belki alır.i deneyeyim..
ayyrıca dikişlerimden sarı i sıvı geliyor.dokununca iltihap mı kaptı acaba sizde oldu mu
bi hemişre arkadaşım var dikişleri atıyor olabilir vücut dedi.hiç ağrım da yok bu arada..gitmeli miyim kadın doğuma bilemedim.en iiyiisi dr umu arayayaım
Canım bizim sarılık değeri 13 e çıktı ... saatte bir emzir , şekerli su ve ardından saf su içir.. bu suları günde 2- 3 defa içirebilirsin.Ben öyle yaptım.
Bebeğin gözlerini siyah bir tülbent ile sarıp , beyaz florans ışığında sadece bady ile gece yatır sabaha kadar yap bunu.. bunu da yaptım.
Sarılık değerini mutlaka ölçtür 18 de riskli.
Kalça çıkığı ultrasonu ses dalgası bebeğe zararı yok , zaten artık mecburi sağlık bakanlığı istiyor..5 dk sürüyor mutlaka yaptır. elle muayee de bir şey olmasada ultrasonda çıkabılıyormus.. çocuk sakat kalır allah esırgesın..dınleme kayın valıdenı.. ben yaptırdım.
Verem aşımız yarın olacak , bızım de ıdrar kulturumuz alınacak dun 3 saat hast. kaldık işemedi zilli..yarın onu vereceğiz.
Dikişlerinden sarı su gelmesi iltihap olabilir bende de sulanma oldu herman bey gün aşırı baticon sür temız bezle sar kurut dedi yaptım geçti.sende dene..
evet canım ben de bunu yapmaki stiyorum ancak hava sıcak değil.üşütmesin yavrucak..küvezde gözüne gözlük gibi bi şey takıp ışık altında bekletiolardı..bizimki de bi müddet öyle bekledi..u sarılığa karşı sanırım çok da sıcak tutmamak gerekiyo sanırım bir de..
bugün kan vermeye gittik.ah canım yavrum..ağlamasına dayanamadım.hemşireler soruyo..ilk bebeğiniz mi diye..yahu ben 5 yaşındaki kızımdan kan aldıklarında da böyle oluyorum..kendimbile kan versem bakamam.kaldıki onlar daha bebek çocuk..dayanır mı insan olan..
dikişlerim için ben de batikon falan aldım pansumanaa başladım iyi geldi inşallah iyileşir şimdilik bi sorun yok gibi.yani ağrı yok hiç..
Daha iyi olmana sevındım sevımcım..
bu arada senın facebook hesabın varmı sevımcım..
Sevimcim sen Berilin fot yayınladın mı ben mi kaçırdım..merak ettim cimcimeyi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?