Ocak 2013 de hamile olduğunu öğrenenler....

işallah cnm benim sizi teyze yaprım

aman faydalı şeyler yiyiim de sütüme geçsin dediğiniz neler var?..
mesela ben kereviz, brokoli,karnıbahar gibi sebzeleri değişik şekiillerde yapıp yiyorum.zaten seviyorum bu sebzeleri..yumurta muhakkak tüketiyorum.bunun dışında meyve sebze et balık kuruyemiş, komposto ve süt içiyorum..gaz sorunumuz çok az çok şükür o yüzden pek bi kısıtlama getirmiyorum seçeneklere..şuan hatırladıklarım bunlar..sizlerde durumlar nedir?

bazen kusarken cok fazla uzağa atıyo. doktora bi söylim ben annem hep sen üşütüyosun o yüzden kusuyo dedi bende es geçtim önemli olabilir. bende vitamin kullanıyorum ama son 2 haftadır içmiyorum içmem lazım aslında.
inş. canım hayırlısı olsun dua etme seklide cok önemli biliyosun.. güzel haberlerini hatta her türlü haberini bekliyoruz tatlım...
kendileri baksa sakin diye şükrederler heralde. :)))

ben var ya dogumdan sonra cok kilo aldım :( ben karnıbahar,brokoli,ıspanak,lahanaya bayılıyorum ama gaz yapıcak diye yemiyorum aaah bi onları yesem tığ gibi olurum tam da mevsimi karnıbahara hasretim suan sabah öğle akşam her gün yesem bıkmam. ben hep tatlı seyler yiyorum. bisküvi. çikolata,helva aaahh basıma dert oldu bunlar ama engel olamıyorum canım acayip istiyo tatlıyada pek dşkün değildim zamanında :))) annelikten önce:)) ben bide sütüm artsın diye humana biye bi cay var onu içiyorum faydasını gördüm ama sorsan ki yiyecek olarak faydalı ne yiyosun yumurtayı düzenli yiyorum arada tavuk ve yogurt yiyorum başka saglıklı bişey yok. coook kilo aldım yardım edin kızlaaaaaaaaaaaarrr psikolojim bozuldu ((( neler yemeliyim. karnıbahar ve brokoliden korkuyorum yavruma sıkıntı vermesin diye. bide acayip memeye düşkün devamlı emmek istiyo basım dertte asırı bagımlı oldu bana baska kucakta hemen gözlerini bana dikiyo bana gelmeye calısıyo kurban olurum ben ona suan uyuyo özledim cadıyı

Elif cim,ben de çok kg aldım hamileliğimde
şuan CANAN KARATAY ın kitabını okuyorum.o kitaptan öğrendiklerime göre kilo yapan en önemli düşman şeker..yağın şeker gibi kilo yapıcı bi etkisi yok.. özellikle kan şekerini çabuk yükselten gıdalar kiloya neden oluyr.mesela ekmek, patates, meyve suları taze sıkılmış da olsa,bunlar yasaklılardan aklıma gelenler,canan hoca
ekmek yerine kahvaltıda kuruyemiş,tereyağında 2 yumurta
öğle yemeğinde buğday(kitabında salatası var çok lezzetli)zeytinyağlı yada proteinin yanında yenmeök üzere tavsiye edyr.meyveyi pek tvsiye etmyr kan şekerini ççabuk yükselttiğşinden.mesela kebap yiyebilirsiniz diyor.pirinç yer.ine bulguru önerrşyr.tatlıya aşerince kuru kayısı mkuru incir yiyin diyr.bu yazdıklarm kan şekerini çabuk yükseltmedğnden dahac sağlıklı.şimdilik bu kadar..ben de başlıcam bu diyete sanırım sütümüz kesilmez bu diyetyle
kitapta hem sağlıklı hem lezzetli yemek tarifleri de vr

(( inşallah verebiliriz. ssütü setkilicek diye cok korkuyorum yoksa şimdiye kadar bu kadar dert etmek yerine diyet yapsam daha az stres yapardım hayırlısı olsun bakalım. canan karatay dogru diye bildiklerimizin gercegini gösterdi. meyve saglıklı diyette fazla yiyenler oluyo halbuki meyvedede baya seker var. neyse hakkımızda hayırlsı artık ( ama su bi gercek psikolojim bozuk neredeyse gardırobumu yeniledim diyebilirim. sütyen desen hiçbiri olmuyo (

ben bu işin psikolojik boyutuna çok inanıyorum.moral bozukluğu süte çok etki ediyr.ben ilk hamileleiğimde de çok kg almıştım.o zamanlar çok takıyordum.millet çok kg almışsın deyince..sanki bilmiyorum ben derdim hep içimden.neyse şimdi hiiiç takmıyorum.çünkü ben hayatımda ne zaman istersem zayıflayabilirim ama kızımı emzirmenin zevkini hiç yaşayamam başka bi zaman...hiç sorun değil aldığım kg lar..zaten emzirmek de zayıflatıyr.ama sen doğumdan sonra daha çok kg alldım diyorsan en başta hayatından şekeri çıkarman lazım...zaten süt yapıcı bi özelliği yok.koca karılar diyor tatlı süt yapar diye..bol su içip çeşitli besinlerden yeteri kadar almak yeter..şu karatay diyetini de daha dikkatli takip edicem ben de..Şenay da onu uyguluyormuş..

acelem yok yani yavaş yavaş veririm diyorum zaten kg ları.ilkinde de 2 yılda dönebilmiştim eski halime..30 kg kadar vermiştim 2 yılda.

Canlarım geldim..
Elifcim uzağa doğru fışkırtıyorsa , günde 5-6 üst değiştiriyorsan , kustuktan sonra ağzını geviş getirir gibi oyntıyora..Reflü olabilir..
Kızlar bugün itibarı ile 67 rakamını gördüm.. Canan Karatay diyetini uyguluyorum..

Bloğumda yazdıgım yazıyı aynen kopyalıyorum..
Ekmek
Makarna
Patates
Pilav
Şeker
Kurabiye
Pasta
Börek
Mantı
Karpuz
Kavun
Üzüm
Dondurma
Lahmacun
Pide
Meyve suyu
Cola
Asitli her türlü içecek'leri çıkarmam oldu .
Her gün yapılan bir saatlik egzersizle kilolar gitti.
Ramazanla birlikte biraz daha yavaşladıysa da gram bazın da gitmeler devam ediyor.
Canan Efendigil Karatay'ın kitabını kesinlikle edinin arkadaşlar , hatta baş ucu kitabı yapın.
Kitapta yazan önerileri uyguladığınız da kesinikle farkı görüyorsunuz.
Canan hocanın bir yazısını ekte veriyorum..

Tatlandırıcı kullanmayın diyor Canan hoca, ama ben Stevya ( doğal tatlandırıcı )kullanıyorum.

çok iyi canım maşallah,
kim istemz hem sütten kesilmeyip hem zayıflayabilmeyi.sen bunu başarabilmişsin..egzersiz de yapıyorum diyorsun ya..bana bi dr sütünüzün kesilmemesi için iyi yemeniz, bol su içmeniz ve iyi dinlenmeniz lazım demişti.ben de ilk kızımı emziremediğimden korktum fazla egzersiz falan yapamadım.sen mesela ne yapıyprsun.cd takıp hareket mi yapıyprsn?egzersiz derken.bizde koşu bandı var eşim hergün spor yapar.ama ben sütüm kesilir diye çok korktumn açıkçası dr da öyle söyleyince..hani, ilk kızımı fazla emziremedim ya..bu da öyle olur diye korkuyorum biraz..ondan spor yapmadım hiç.yememe de pek kısıtlama getirmedim.ama canan hocanın diyetiyle sütüm kesilmez gibi..
bir de tatlandırıcıya ve hatta tüm fabrikasyon ürünlere, paketlenmiş ürünlere karşı hoca..doğal,organik yiyin diyor.ben buna da dikkat ediyorum.ama tatlandırıcı konusunda çok cesur buldum seni.ben bu konularda çok korarım sütüme geçecek de bi şey olacak diye..doğal diyorlar ama ne kadar güvenilri..mesela hani benim dikişlerimden akıntı geliyrdu ya eczacı bana bi, merhem verdi ben de prospektüsü okumadan sürdüm o merhemi.sürdükten sonrra okudum.emzirme döneminde kullanmaayınız yazıyrdu..ve banyoya girip öyle bi yıkadım ki..nneyse bi şey olmadı ALLAH tan...

biz de dün ebebek mağazasıından chicco lıte way baston puset aldık.bi topikte çok iyi yorumlar almış.bakalım ben bu sitenin yokuşlarında kaç yıl kullanabileceğim?.indirime girmişti..350 den 280 e düşmüştü.sitesinde de var..
aslında ben koca tekerleklilerdn istiyorudm.araba da old.için.ağılık sorun olmaz diye..çünkü en sağlamları onlarmış.sürüş olarak da en iyileri büyük tekerleklilermiş.çok araaştırdım ben..şimdiki aklım olsa büyük kızıma bi koca tekerlekli alırım bu kızıma da kalır.oysa ki bizim bu 4. araba.hiçbibiri iyi öıkmadı..birini de ihtiyacı olan birine verdin o daha iyiyidi..ancak bu daha uygun geldi maddi anlamda..şuan malum taşınma durumu falan ekonomik olarak biraz sıkıntı var..

Sevimcim egzersiz olarak o dönem işe yürüyordum 45 dk sürüyordu çok iyi gelmişti bana ama Deniz de henüz egzersize başlamadım çünkü egzersiz esnasın da vücut laktoz sanırım üretiyormuş bunun için egersiz yapacaksan egsersizden sonra gelen sütü sağıp atmak lazımmış onun için sadece diyetle 67 yi gördüm..egzersizle olsa çok daha fazla verirdim eminim.. yavaş yavaş gitssin ama bebeğim de emsin istiyorum onun için egzersiz Deniz ek gıdalara geçince..

Arabada hayırlı olsun birtanem..inşallah içine sinen bir şey olur.. ben Kraftan çok memnun kaldım..

evet dogumdan sonra neredeyse dogumdan önceki son kiloma geldim. 9 aylık hamile gidiyim diyim. 80 le girdim 72 ,ile cıktım. suan gene aynı kg deyim. şekeri cıkarmam lazım evet ama inan ben tatlıyı cok sevmediğim halde asırı derecede tatlı yemek istiyorum ve yiyorum da ( nasıl yapıcam inşallah başarabilirim.
acelem yok yani yavaş yavaş veririm diyorum zaten kg ları.ilkinde de 2 yılda dönebilmiştim eski halime..30 kg kadar vermiştim 2 yılda.
maş. ya helal olsun aaah bi emzirme işi olmasaydı coktan veriridim. ama sevdiğim sebzelerin hiçbirini yiyemiyorum umarım cok kilo almadan durabilirm

aaaaayy inanamıyorum maş. ya kaç kiloyla girdin kaçla cıktın canım zaten en son konusmamızdada fazla kilo almamıstın. kilonda suan cok güzel.

Kızlar bayadır yokum 3 gundr migde bulantsyla ugrasyorum yarin doktora gidıcem bkalm ne diycek.
Sizce neden olmus olabilir.
Betim benzim attı ıstfra etmekten.
Doktora gtmeyede korkuyorum kotu bsy ckr dye
eshmle gitçez yarin

Canım 13 kg aldım..78 ile girdim şu zamana kadar 10 kg gitti..68..hatta bugün 67..
Hedef 60 :)

Kızlar bayadır yokum 3 gundr migde bulantsyla ugrasyorum yarin doktora gidıcem bkalm ne diycek.
eshmle gitçez yarin

Üşütmüşsündür..

eshmle gitçez yarin

hic sorma bende iki gundur mahvoldum kusuyorum midemi cikarcam.nerdeyse oyle bi aksilikli esimin nobet gunlerine denk geldi yanima gelcek kimse yok defne agliyo yatagindan kaldiramiyorum o agladi ben agladim sonunda istanbuldan gelip aldilar beni acile gittik doktor psikiyatriye hemen gorunmelisin depresyon dedi derinlesmesine izin verme dedi oyle iste..umarim onemli biseyn yktr senin gecms olsn cnm

Esim hamilesindir deyip dalga gecip durdu ama gectigyle kaldi bende korktm acba yine bebekmi gelxo diye.
Ama üsütmüsum allahma bin sukur.
ilac werdi ictm rahatladim gecti.
deniz okula baslamadan 2.yi dusunmuyorum

ben de saçlarımı boyatmak istiyorum ama emzirdiğim için nasıl olur bilemiyorum..
bir de benim cadı son zamanlarda atıyorum 10,15 dk emiyor sonra memede uyuyor ve 2,3 dk şekerleme yapıp uyanoyor..gün içinde 1,2 saat uyuduğu da oluyor..sütüm yetmiyor mu diye korkuyorum kaka durumu da günde 3,4 defa kaka yapıyor ama toplu ve yoğun yapıyor..çişli bezi de oluyor.

5 gün sonra 2 aylık oluyor benim cadı.bakalım ne durumda sağlık ocağında tartıyorz.boyunu ve kg sunu ölçüyoruz.verem aşısı olacak 5 gün sonra.büyük kızımı emziremediğimden en büyük korkum bunda da sütümün yetmemesi..o yüzden bu kadar tedirginim.

ayrıca emzik almıyor hala.beni emzik niyetine kullandığından şüpheleniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…