işallah cnm benim sizi teyze yaprımElif cim berilim bugün tam 50 günlük oldu.18 eylülde doğdu teyzesi minik kuşum...
Şenay cım reklamlarda çıkıyor ya hani lactamil de diyor ki emziren her anne vitam,n ve mineral kaybeder..doğru aslında..hamileyken de kullanıyrduk minikler bizden geçiniyr..benim beril de dün biraz daha fazla kusmaya başladı.ben de her emzirmeden sonra bi müddet dik tutuyorum göğsüme yaslayark oturtuyorum.bugün hiç kusmadı bakalım sonra ne olacak.bir de bugün bu kusma için dr a götürdükç.dr çok normaşl karşıladı bebeklerin mide kapakçıkları gelişmediğindenn emzirdikten sonra yatırılırsa bardak gibi boşalır mideleri dedi..kg suna da dr gayet iyi dedi ama bana zayıff gelio sanki boya mı verio?şuan 4150 gr.
bu arada dr a gitmeden önce benim kaynvalde ve kayınpeder bu bebek neden bu kadar sakin bi sorun mu var diye sor demişlerdi.dr da yanımda kayınpedeer de vardı.dr.a diyor ki bebek çok sakin bi sorun mu var.aman ALLAH ım..siz daha ne istiyorsunuz bazı insanlar sakin bazıları sinirli olur.bebekler de böyledir..bi tuhaf vallahi bunlar çok gülüyorum.acıktı mı öyle bi ağlııyor ki..
inşallah bu ay muradına erersin canım benim. aynı resimdeki gibi tombik, topacık bi bebeğin olur..sağlıklı hayırlı
bazen kusarken cok fazla uzağa atıyo. doktora bi söylim ben annem hep sen üşütüyosun o yüzden kusuyo dedi bende es geçtim önemli olabilir. bende vitamin kullanıyorum ama son 2 haftadır içmiyorum içmem lazım aslında.Elif'cim her öğünden sonra çıkarıyor ama bu fazlalık çıkarması değil bari kusma..cocuk cerrahisi reflü dedi...bebe bisküvisi vermiyorum ama ek gıdaya geçişte veririm diyordum artık evde kendim yapacağım..
Elevit te domuzdan elde edilen madde olduğu için başka bir vitamin kullanacağım..emzirirken vitamin kullanıyorum..ve balık yağı..
inş. canım hayırlısı olsun dua etme seklide cok önemli biliyosun.. güzel haberlerini hatta her türlü haberini bekliyoruz tatlım...iyiyim cnm çok şükür cumanız mubarek olsun slm kızlar. cnm doğru sölüyosun evet 4 kasımda adet olmam grekiyodu olmadım cnm lütfen bana dua edin kızlar hamile olayım allah rızası için lütfen dua edinbunun gibi olurum işallah
kendileri baksa sakin diye şükrederler heralde. :)))Elif cim berilim bugün tam 50 günlük oldu.18 eylülde doğdu teyzesi minik kuşum...
maş. canım rabbim dahada büyüüdklerini görmeyi bizlere hayırlıısyla nasip etsin.
Şenay cım reklamlarda çıkıyor ya hani lactamil de diyor ki emziren her anne vitam,n ve mineral kaybeder..doğru aslında..hamileyken de kullanıyrduk minikler bizden geçiniyr..benim beril de dün biraz daha fazla kusmaya başladı.ben de her emzirmeden sonra bi müddet dik tutuyorum göğsüme yaslayark oturtuyorum.bugün hiç kusmadı bakalım sonra ne olacak.bir de bugün bu kusma için dr a götürdükç.dr çok normaşl karşıladı bebeklerin mide kapakçıkları gelişmediğindenn emzirdikten sonra yatırılırsa bardak gibi boşalır mideleri dedi..kg suna da dr gayet iyi dedi ama bana zayıff gelio sanki boya mı verio?şuan 4150 gr.
bu arada dr a gitmeden önce benim kaynvalde ve kayınpeder bu bebek neden bu kadar sakin bi sorun mu var diye sor demişlerdi.dr da yanımda kayınpedeer de vardı.dr.a diyor ki bebek çok sakin bi sorun mu var.aman ALLAH ım..siz daha ne istiyorsunuz bazı insanlar sakin bazıları sinirli olur.bebekler de böyledir..bi tuhaf vallahi bunlar çok gülüyorum.acıktı mı öyle bi ağlııyor ki..
aman faydalı şeyler yiyiim de sütüme geçsin dediğiniz neler var?..
mesela ben kereviz, brokoli,karnıbahar gibi sebzeleri değişik şekiillerde yapıp yiyorum.zaten seviyorum bu sebzeleri..yumurta muhakkak tüketiyorum.bunun dışında meyve sebze et balık kuruyemiş, komposto ve süt içiyorum..gaz sorunumuz çok az çok şükür o yüzden pek bi kısıtlama getirmiyorum seçeneklere..şuan hatırladıklarım bunlar..sizlerde durumlar nedir?
Elif cim,ben de çok kg aldım hamileliğimde
şuan CANAN KARATAY ın kitabını okuyorum.o kitaptan öğrendiklerime göre kilo yapan en önemli düşman şeker..yağın şeker gibi kilo yapıcı bi etkisi yok.. özellikle kan şekerini çabuk yükselten gıdalar kiloya neden oluyr.mesela ekmek, patates, meyve suları taze sıkılmış da olsa,bunlar yasaklılardan aklıma gelenler,canan hoca
ekmek yerine kahvaltıda kuruyemiş,tereyağında 2 yumurta
öğle yemeğinde buğday(kitabında salatası var çok lezzetli)zeytinyağlı yada proteinin yanında yenmeök üzere tavsiye edyr.meyveyi pek tvsiye etmyr kan şekerini ççabuk yükselttiğşinden.mesela kebap yiyebilirsiniz diyor.pirinç yer.ine bulguru önerrşyr.tatlıya aşerince kuru kayısı mkuru incir yiyin diyr.bu yazdıklarm kan şekerini çabuk yükseltmedğnden dahac sağlıklı.şimdilik bu kadar..ben de başlıcam bu diyete sanırım sütümüz kesilmez bu diyetyle
kitapta hem sağlıklı hem lezzetli yemek tarifleri de vr
(( inşallah verebiliriz. ssütü setkilicek diye cok korkuyorum yoksa şimdiye kadar bu kadar dert etmek yerine diyet yapsam daha az stres yapardım hayırlısı olsun bakalım. canan karatay dogru diye bildiklerimizin gercegini gösterdi. meyve saglıklı diyette fazla yiyenler oluyo halbuki meyvedede baya seker var. neyse hakkımızda hayırlsı artık ( ama su bi gercek psikolojim bozuk neredeyse gardırobumu yeniledim diyebilirim. sütyen desen hiçbiri olmuyo (
Elif cim,ben de çok kg aldım hamileliğimde
şuan CANAN KARATAY ın kitabını okuyorum.o kitaptan öğrendiklerime göre kilo yapan en önemli düşman şeker..yağın şeker gibi kilo yapıcı bi etkisi yok.. özellikle kan şekerini çabuk yükselten gıdalar kiloya neden oluyr.mesela ekmek, patates, meyve suları taze sıkılmış da olsa,bunlar yasaklılardan aklıma gelenler,canan hoca
ekmek yerine kahvaltıda kuruyemiş,tereyağında 2 yumurta
öğle yemeğinde buğday(kitabında salatası var çok lezzetli)zeytinyağlı yada proteinin yanında yenmeök üzere tavsiye edyr.meyveyi pek tvsiye etmyr kan şekerini ççabuk yükselttiğşinden.mesela kebap yiyebilirsiniz diyor.pirinç yer.ine bulguru önerrşyr.tatlıya aşerince kuru kayısı mkuru incir yiyin diyr.bu yazdıklarm kan şekerini çabuk yükseltmedğnden dahac sağlıklı.şimdilik bu kadar..ben de başlıcam bu diyete sanırım sütümüz kesilmez bu diyetyle
kitapta hem sağlıklı hem lezzetli yemek tarifleri de vr
Canlarım geldim..
Elifcim uzağa doğru fışkırtıyorsa , günde 5-6 üst değiştiriyorsan , kustuktan sonra ağzını geviş getirir gibi oyntıyora..Reflü olabilir..
Kızlar bugün itibarı ile 67 rakamını gördüm.. Canan Karatay diyetini uyguluyorum..
Bloğumda yazdıgım yazıyı aynen kopyalıyorum..
Ekmek
Makarna
Patates
Pilav
Şeker
Kurabiye
Pasta
Börek
Mantı
Karpuz
Kavun
Üzüm
Dondurma
Lahmacun
Pide
Meyve suyu
Cola
Asitli her türlü içecek'leri çıkarmam oldu .
Her gün yapılan bir saatlik egzersizle kilolar gitti.
Ramazanla birlikte biraz daha yavaşladıysa da gram bazın da gitmeler devam ediyor.
Canan Efendigil Karatay'ın kitabını kesinlikle edinin arkadaşlar , hatta baş ucu kitabı yapın.
Kitapta yazan önerileri uyguladığınız da kesinikle farkı görüyorsunuz.
Canan hocanın bir yazısını ekte veriyorum..
Tatlandırıcı kullanmayın diyor Canan hoca, ama ben Stevya ( doğal tatlandırıcı )kullanıyorum.
çok iyi canım maşallah,
kim istemz hem sütten kesilmeyip hem zayıflayabilmeyi.sen bunu başarabilmişsin..egzersiz de yapıyorum diyorsun ya..bana bi dr sütünüzün kesilmemesi için iyi yemeniz, bol su içmeniz ve iyi dinlenmeniz lazım demişti.ben de ilk kızımı emziremediğimden korktum fazla egzersiz falan yapamadım.sen mesela ne yapıyprsun.cd takıp hareket mi yapıyprsn?egzersiz derken.bizde koşu bandı var eşim hergün spor yapar.ama ben sütüm kesilir diye çok korktumn açıkçası dr da öyle söyleyince..hani, ilk kızımı fazla emziremedim ya..bu da öyle olur diye korkuyorum biraz..ondan spor yapmadım hiç.yememe de pek kısıtlama getirmedim.ama canan hocanın diyetiyle sütüm kesilmez gibi..
bir de tatlandırıcıya ve hatta tüm fabrikasyon ürünlere, paketlenmiş ürünlere karşı hoca..doğal,organik yiyin diyor.ben buna da dikkat ediyorum.ama tatlandırıcı konusunda çok cesur buldum seni.ben bu konularda çok korarım sütüme geçecek de bi şey olacak diye..doğal diyorlar ama ne kadar güvenilri..mesela hani benim dikişlerimden akıntı geliyrdu ya eczacı bana bi, merhem verdi ben de prospektüsü okumadan sürdüm o merhemi.sürdükten sonrra okudum.emzirme döneminde kullanmaayınız yazıyrdu..ve banyoya girip öyle bi yıkadım ki..nneyse bi şey olmadı ALLAH tan...
biz de dün ebebek mağazasıından chicco lıte way baston puset aldık.bi topikte çok iyi yorumlar almış.bakalım ben bu sitenin yokuşlarında kaç yıl kullanabileceğim?.indirime girmişti..350 den 280 e düşmüştü.sitesinde de var..
aslında ben koca tekerleklilerdn istiyorudm.araba da old.için.ağılık sorun olmaz diye..çünkü en sağlamları onlarmış.sürüş olarak da en iyileri büyük tekerleklilermiş.çok araaştırdım ben..şimdiki aklım olsa büyük kızıma bi koca tekerlekli alırım bu kızıma da kalır.oysa ki bizim bu 4. araba.hiçbibiri iyi öıkmadı..birini de ihtiyacı olan birine verdin o daha iyiyidi..ancak bu daha uygun geldi maddi anlamda..şuan malum taşınma durumu falan ekonomik olarak biraz sıkıntı var..
evet dogumdan sonra neredeyse dogumdan önceki son kiloma geldim. 9 aylık hamile gidiyim diyim. 80 le girdim 72 ,ile cıktım. suan gene aynı kg deyim. şekeri cıkarmam lazım evet ama inan ben tatlıyı cok sevmediğim halde asırı derecede tatlı yemek istiyorum ve yiyorum daben bu işin psikolojik boyutuna çok inanıyorum.moral bozukluğu süte çok etki ediyr.ben ilk hamileleiğimde de çok kg almıştım.o zamanlar çok takıyordum.millet çok kg almışsın deyince..sanki bilmiyorum ben derdim hep içimden.neyse şimdi hiiiç takmıyorum.çünkü ben hayatımda ne zaman istersem zayıflayabilirim ama kızımı emzirmenin zevkini hiç yaşayamam başka bi zaman...hiç sorun değil aldığım kg lar..zaten emzirmek de zayıflatıyr.ama sen doğumdan sonra daha çok kg alldım diyorsan en başta hayatından şekeri çıkarman lazım...zaten süt yapıcı bi özelliği yok.koca karılar diyor tatlı süt yapar diye..bol su içip çeşitli besinlerden yeteri kadar almak yeter..şu karatay diyetini de daha dikkatli takip edicem ben de..Şenay da onu uyguluyormuş..
maş. ya helal olsun aaah bi emzirme işi olmasaydı coktan veriridim. ama sevdiğim sebzelerin hiçbirini yiyemiyorum umarım cok kilo almadan durabilirmacelem yok yani yavaş yavaş veririm diyorum zaten kg ları.ilkinde de 2 yılda dönebilmiştim eski halime..30 kg kadar vermiştim 2 yılda.
Canlarım geldim..
Elifcim uzağa doğru fışkırtıyorsa , günde 5-6 üst değiştiriyorsan , kustuktan sonra ağzını geviş getirir gibi oyntıyora..Reflü olabilir..
Kızlar bugün itibarı ile 67 rakamını gördüm.. Canan Karatay diyetini uyguluyorum..
Bloğumda yazdıgım yazıyı aynen kopyalıyorum..
Ekmek
Makarna
Patates
Pilav
Şeker
Kurabiye
Pasta
Börek
Mantı
Karpuz
Kavun
Üzüm
Dondurma
Lahmacun
Pide
Meyve suyu
Cola
Asitli her türlü içecek'leri çıkarmam oldu .
Her gün yapılan bir saatlik egzersizle kilolar gitti.
Ramazanla birlikte biraz daha yavaşladıysa da gram bazın da gitmeler devam ediyor.
Canan Efendigil Karatay'ın kitabını kesinlikle edinin arkadaşlar , hatta baş ucu kitabı yapın.
Kitapta yazan önerileri uyguladığınız da kesinikle farkı görüyorsunuz.
Canan hocanın bir yazısını ekte veriyorum..
Tatlandırıcı kullanmayın diyor Canan hoca, ama ben Stevya ( doğal tatlandırıcı )kullanıyorum.
evet dogumdan sonra neredeyse dogumdan önceki son kiloma geldim. 9 aylık hamile gidiyim diyim. 80 le girdim 72 ,ile cıktım. suan gene aynı kg deyim. şekeri cıkarmam lazım evet ama inan ben tatlıyı cok sevmediğim halde asırı derecede tatlı yemek istiyorum ve yiyorum da( nasıl yapıcam inşallah başarabilirim.
maş. ya helal olsun aaah bi emzirme işi olmasaydı coktan veriridim. ama sevdiğim sebzelerin hiçbirini yiyemiyorum umarım cok kilo almadan durabilirm
aaaaayy inanamıyorum maş. ya kaç kiloyla girdin kaçla cıktın canım zaten en son konusmamızdada fazla kilo almamıstın. kilonda suan cok güzel.
Kızlar bayadır yokum 3 gundr migde bulantsyla ugrasyorum yarin doktora gidıcem bkalm ne diycek.
Sizce neden olmus olabilir.
Betim benzim attı ıstfra etmekten.
Doktora gtmeyede korkuyorum kotu bsy ckr dye
eshmle gitçez yarin
Kızlar bayadır yokum 3 gundr migde bulantsyla ugrasyorum yarin doktora gidıcem bkalm ne diycek.
Sizce neden olmus olabilir.
Betim benzim attı ıstfra etmekten.
Doktora gtmeyede korkuyorum kotu bsy ckr dye
eshmle gitçez yarin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?