ben de saçlarımı boyatmak istiyorum ama emzirdiğim için nasıl olur bilemiyorum..
bir de benim cadı son zamanlarda atıyorum 10,15 dk emiyor sonra memede uyuyor ve 2,3 dk şekerleme yapıp uyanoyor..gün içinde 1,2 saat uyuduğu da oluyor..sütüm yetmiyor mu diye korkuyorum kaka durumu da günde 3,4 defa kaka yapıyor ama toplu ve yoğun yapıyor..çişli bezi de oluyor.
5 gün sonra 2 aylık oluyor benim cadı.bakalım ne durumda sağlık ocağında tartıyorz.boyunu ve kg sunu ölçüyoruz.verem aşısı olacak 5 gün sonra.büyük kızımı emziremediğimden en büyük korkum bunda da sütümün yetmemesi..o yüzden bu kadar tedirginim.
ayrıca emzik almıyor hala.beni emzik niyetine kullandığından şüpheleniyorum.
çok güzel maşallah canım yaa.keşke beril de öyle olsa..20 dk dan aşağı doymuyor..en çok yarım saat memede vakit geçiriyor küçük cadı.ancak emzik almıyor ısrarla.beni emzik yerine kullanıyor büyük ihtial.kg ve boy durumu gayet iyi demişti dr..ama duru 2 aylıkken daha dr kg u gelişimi iyi değil demişti..işte en büyük korkum sütümün yetmemesi bu yüzden..koşullandım resmen...rota virüsü aşısını da bi araştırayım.duruya yaptırmamıştımSevimcim günde 3-4 defa kaka yapıyor olması , boy ve kilosunun artıyor olması senin sutunun yaradıgını gosterır. Deniz meme de taş çatlasın 5 dk duruyor.. oyle yarım saat durdugunu gormedım..Doğa da boyleydı....sıkıntı etme kendıne..
Ben zorla verdım cok rahat ettım Sevimcim bence sen denemeye devam et , gerekırse emzık markasını degıstır..
Adet sorulmuş Doğa'da 6.ay da olmustum...Hanımlar regl oldugunuz da sutun tadının degıstıgını ve bebeklerın o donemde emmek ıstemedıklerını okudum..bır cok anne de bebegım benı emmek ıstemıyor dıye mamaya baslıyormus..boyle bır durum da ısrarlı olun ve emmeyı bırakmayın derım..
Rota virusu aşısını Doğa olmuştu..sanırım Denıze de yaptıracağız..
ben sez la 83girdim 80 çıktım sonra 10 gün içinde 70 kg düştüm.aradan 25 gün geçti annemi kaybettim taşındım herşey üst üste geldi.hala 70 kilodayım ama bizim problemimiz kaka yapamamak.kakası cıvık ama yapamıyor.çok az bir fitil veriyorum yawrucuma o zman kakasını yapıyor.bazen 6-5 gün oluyor yapmadığı.nasıl çözücez bakalım bu işi.yarın da aşımız var.rota virüsü de olmak gerekiyor ama bu aşıyı yaptıran varsa bilgilendirirmi acaba ne düşünüyorsunuz?çocuk dru arkadaşım kendi çocuğuna yaptırmamış.o yüzden tereddütte kaldım:26:
sevimcim bende istiyorum boyatmayı ama boyatmamak en iyisi kimyasal ürünler var sonucta hamileykende boyatılmıyosa emzirirkende boyatmak saglıklı olmayabilir. ama boyatmak içinde sabırsızlanıyorum. :)) bizde bi dönem öyleydik uyumuyoduda gündüz emiyo dalıyo 5 dk sonra uyanıyo emerken aglıyodu bazen bende oturup aglıyodum sütüm yetmiyo diye tedirgin oldum ama gelişimi gayet yerinde hatta önden gidiyo suan bazen öyle olabilir doktoru aramıstım o dönem ya sütünüz yetmiyo yada üşütmüş olabilir demişti. bebeğinin kg si iyi belki üşütmüştür kakasında yeşil parça geliyosa üşütmüştür canım. bu aralar bizde hep oluyor. evimiz kutup gibi ufoyla ısıtıyoruz odamızı genede bi yerden üşütüyo demekkiben de saçlarımı boyatmak istiyorum ama emzirdiğim için nasıl olur bilemiyorum..
bir de benim cadı son zamanlarda atıyorum 10,15 dk emiyor sonra memede uyuyor ve 2,3 dk şekerleme yapıp uyanoyor..gün içinde 1,2 saat uyuduğu da oluyor..sütüm yetmiyor mu diye korkuyorum kaka durumu da günde 3,4 defa kaka yapıyor ama toplu ve yoğun yapıyor..çişli bezi de oluyor.
sevimcim bunu düşünmek bile etkileyebiliyomuş sütü annenin emdireceğini güvenmesi gerekiyomuş oyüzden düşünme psikoloji cok önemli emziklik döneminde5 gün sonra 2 aylık oluyor benim cadı.bakalım ne durumda sağlık ocağında tartıyorz.boyunu ve kg sunu ölçüyoruz.verem aşısı olacak 5 gün sonra.büyük kızımı emziremediğimden en büyük korkum bunda da sütümün yetmemesi..o yüzden bu kadar tedirginim.
ayrıca emzik almıyor hala.beni emzik niyetine kullandığından şüpheleniyorum.
dogumun ilk gününden sonra 40 gün oldum canım. 2 gün sonra az az kanamalarım yine basladı bazen arttı 2 hafta böyle sürdü.herkese selamlar..bisey sorucam kizlar sez sonrasinda nexamn adet oldunuz..benim tam kirkim doldu kanamam azaldi bitti derkn adet oldum sizlerin nasildi
bi bilgim yok canım ama dediğim gibi eğer üşüttüyse kakasının değiştigini biliyorum.ben hala adet olmadım.
bu arada yediklerinize göre bebeğinizin kakası değişiyor mu hanımlar,
mesela ben bugün brokoli çorbası ve ıspanak tükettim kızımın kakası yeşildi..
canım bu deneyimini bizimle paylaşırsan cok sevinirim. bende bikaç ay sonra planlıyorum uçak yolculuğunu neler yasadın anlatırsın bende ne yapacagımı bilemiyorum umarım rahat gecer hem yavrularımız hem bizim için. bu arada ucak yolculugundan sonra bebeğin kakasında yeşil parçalar olabilirmiş. dün doktorum söyledi. endişelenme hemen sıcak havlu ısıt sıcak tut yavrunubenimkinin degismiyor hala altin sarisi farklisini gormedim simdilik.bebekle ucak yolculugu yapan varmi sali gunu izmire gidiyorum tek olucam umarim defne hanim aglamaz cok korkuyorum
biz 2 ay 1 haftalık olduk ama niye aramadılar saglık ocagından arıcaz demişlerdi. gün gecmesi durumunda bişey olurmu arkadaşlar bide bu ay hangi aşılarımız var
ben bu yeşil kaka olayını dr umuza sordum
başta kendisi bana emzirme durumumla ilgili sorular sordu.ben de beni sık sık emmek istiyor dedim.memeyi bırakıp hemen uykuya dalıyor 5 dk sonra kalkıp tekrar emmek istiyor ..uzun emdiği de oluyor dedim.
dr umuzun söyledğine göre,
bebek kısa emdiği zaman sadece daha sulu olan önsütü alıyor.bu da sindirimi güçleştiriyor.önsüt daha fazla laktoz içerdiğinden kaka yeşil oluyr dedi.bir memeyi tamamen boşaltana kadar emmesi gerekir tam olarak besin değeri olan sütü yani son sütü alması için dedi.gerçekten de benim kızım belki de emzik kullanmadığından bu kısa kısa emmeleri çok yapıyor..ama ben daha çok bi memeyi boşaltana kadar vermem gerektiğini daha önceden de bi kitaptan öğrendiğim için buna dikkat ediyordum..ancak ne çare ki emzik almıyor ve arada çok kısa emerek uykuya geeçiyr..ilk fırsatta emzik markasını değiştireceğim..
bir de genelde altın sarısı oluyordu kızımın kakası bugün de öyleydi dün yeşil şeyler de yiyince öyle bi bağlantı kurudum dr olabilir dedi..ama daha çok yukarda yazdığım sebebpten..bi meme yumuşayana kadar emzirelim arkadaşalar..çünkü besleyici olan son süt
bir de rota virüsü aşısını araştırıken pnömokok aşısı ile karşılaştığım büyük kızıma bu aşıyı yaptırmadım.ama bu aşı daha gerekliymiş
öğrediğime göre..yaptıran var mı acab?
biz 2 ay 1 haftalık olduk ama niye aramadılar saglık ocagından arıcaz demişlerdi. gün gecmesi durumunda bişey olurmu arkadaşlar bide bu ay hangi aşılarımız var
bu ay 5 aşımız varmış doktorumuzu aradım. nettende baktım şimdi 5 tane görünüyo. yavrum cok aglıyo içim parçalanıyo bende aglıyorum onunla braber gözyaşlarımı tutamıyorum eşimde bi taraftan gözleri doluyo eslem zaten parçalana parçalana ağlıyo normalde hiç ağlamıyo öyle ama aşı olurken çok içleniyo minik meleğim( nasıl gecicek oooff
Sevim cim sarılık kaç çıktı en son..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?