Ocak 2013 de hamile olduğunu öğrenenler....

dayımız geldi.ama az önce gitti.o bi uçta biz diğer uçtayız..hala ve kayınpeder de gelip gittiler.berilin resmini çektirecektim ama bugün o kadar yoruldum ki söylemeyi unutmuşum..berilin resmini çek diye..babam ve kardeşim kızımı göl kenarına gezmeye götürdüler..küçükçekmece gölü,
babam ve oğlumu babam ve kızım olarak değiştirdim..
valla böyle olmayacak iyi bi foto almalıyım elektronik..

boyutları da ayarlayamadım çok küçük yapmışım.kardeşimin fototoğraf makinesi de öyle büyük ki..çok büyük olarak yüklüyor resimleri..

Allah,
benim gibi pimpirikli birine böyle dersen vallahi ben de korkARIM ŞENAY ım yaa,evet kundak yapılıyor ki bebek hareket etmesin ancak damlayı damlatırken çok ağlıyor yaa..biri mutlaka kafasını tutmalı.. aksi gibi damla günde 3 defa.merhem 1 defa..sizin ilaçlar ile aynı mı bizimkiler...
eğer iyi bi dr bulursak yaptırabilirz ama nasıl olacak yaa inşallah ilaçla geçer de gerek kalmaz..

Canım benim de içime sinmedi onun için sürekli masaj yapıp açmaya çalışıyorum..masaj yaparken parmak ucuna bebeyağı sürersen daha kolay oluyor..

cuma günü aşıları yaptırdık canlarım aaaaahhh o nasıl bi andı eslem agladı ben agladım eslem agladı ben agladım sonra babamız agladı ( cok sükür atlattık. bana hangi aşıları yaptıgını söylemedi. bi sağ bi sıol bide sol kolundan yapıldı aşıları sizdede böylemi oldu yoksa eksik bişey varmı arkadaşlar. yavrucugum iyi cok sükür szler nasılsınız küçük kızlarla. uzun zamandır sormak istiyorum şenay ve sevim sizlere sorucam. kızlar bebişleri kıskanıyomu nasıl alıstırdınız kızların tutumu nasıl oldu ilerde lazım oluck bana. ben hep konuları kacırıyorum okumadıgım sayfalar var niye öyle oluyo acaba tekrar geri gelip okuyorum.
geçmiş olsun canım şenaycım ve allaraa35 sanada gecmiş olsun canım. ben görmedim daha önce gözyaşı tıkanıklılıgıyla ilgili yazdıklarını nasıl ortaya cıktı belirtileri neydi. belki bizdede var bilgim yok ama bu konularla ilgili. inşallah kısa zamanda yavrun iyi olur.

Canım benim de içime sinmedi onun için sürekli masaj yapıp açmaya çalışıyorum..masaj yaparken parmak ucuna bebeyağı sürersen daha kolay oluyor..
evet canım yaaama kız, bebe yağı göze kaçmasın yaparken?.ne bileyim ben korkarım göz pınarlarından yapın dedi dr masajı..pınarlar da göze yakın...eğer zorda kalırsam yaptırıırım 2 dk lık bi şieymiş ama iyi bi göz dr u bulmam lazım önce..ama antibiyotikler iyi geldi gibi artık sabahları daha az çapaklanıyor.sulanma geçti gibi.
benim kızımın sol gözü sulanıyordu canım yaaa.başta önemsemedik ama geçmeyince dr a götürdük dr neden bu kadar geç kaldınız dedi.ben de kendime yakıştıramadım ama ufak bi sulanma çapaklanma dememk lazım..dr ilaç verdi antibyitik yani damla ve merhem kullanıyrz çok iyi geldi bakalım tam kesmese de..inşallah ameliyata gerek kalmaz..aama 2 dk lık bi işlemle geöi,yormuş sondalama işlemi ile bakalımilaçlare iyi gelirse gerek kalmaz.demek ki enfeksiiyon dur gzöyaşı kanalı tıkanıklığı değil.durunun,çok ufak tefek ve tatlı kıskançlıkları var..aralarında 5 yaş var duru da çocuk en nihayetinde...berili secerken bikaçkere annae beni neden sevmiyorsun dedi.bu kadar..onun dışında çok tatlı kardeşim diyip duruyor benden önce kendisi seviyor..
bebegimin sol gozu sulaniyo kizariyo arada oksuruyo sonunda hastaligimi onada bulastirdim sanirim

geçmiş olsun kendine dikkat et bebeğin için en başta cnm...

4 kg doğmuş bebekle benim kızımı kıyaslayan kv.ye de sinir oluoyyrm arkadaşlar ya..2900 ile küvezden çıktı şimdi ancak 4ü geçti...

boyu 58 kgsu 4400.olmuş..sağlık ocağına gittk verem aşısı için hemşire çarşamba aşı gelirse ben sizi çağırırım dedi..sonradan geldiğimiz için.. bizden önce 6 bebek dah varmış randevulu..

bebegimin sol gozu sulaniyo kizariyo arada oksuruyo sonunda hastaligimi onada bulastirdim sanirim

Elif'cim hoşgeldin..
Doğa ilk günler kıskandı...sonra alıştı..ben her konuda ondan destek aldım..altını degıstirtim , banyosuna yardım ettirdim..kucağına verdim :) bu onun alışmasını kolaylaştırdı bırde arada 8 yaş var..Doğa da yasına göre olgun bir çocuk çabuk toparladı..
Bugün Denizi Dünya Göz hast. götürdüm..İlaç kesinlikle gözüne sürme bol masaj yap ve gözünü kaynamış ılınmış suyla sil dedi..1 yaşına kadar açtık açtık yoksa genel anes.ile açacağız dedi..

Maşalllahhhhhh allah nazardan saklasın bizimkinin kg si 2 aylıkken ..5350 idi boy 55 di..benim kızların boyları hep kucuk gidiyor :) Doğa da boyleydi..
Şenaycım az önce bloğuna göz attım çok güzel bi blog adı gibi şeker...bayağı da takipçin varmış..

Evet canım takıpcılerım de var :))) Sizde olun takıpcııımmm daha cok artsın :)
sekerkokusu.blogspot.com

berilin dr u 2 aylık bi bebeğin doğum kg suna göre en az 3,5 en fazla da 6,5 arasında olması gerektiğini söylemilşti..
manken gibi olacak benim kızlar da..enine değil boyuna gidiyor..boya gittikçe de zayıf gözüküyor yaa..takıyorum bu durumu zayıf gözüküyor gözüme kimsenin bebeğiyle kıyaslamak istemiyorum bebeğimi dr gayet iyi diyor ama tokat gibi geliyor gözüme gözüme...neyse sağlıklı olsun da sorun değil obez olmasından iyidir diyip avutayım kendimi...maşallah manken kızlarıma...

merhaba arkadaşlarım ben geldik gene. nasılsınız fıstıklar nasıllar. bizler iyiyiz suan kızımı sallıyorum uykusundan aglayarak uyandı tekrar dalamadı. bazen cok bazen hiç uyumuyo gündüzleri sizlerdede böylemi.
inşallah kısa zamanda düzelir canım rabbim acil şifalar versin inşallah. maş. kızların için sevindim canım. burada eşimin arkadaşının cocugu var eslemle 1 ay var aralarında bi oğlu var. bide 4 yasında kızı var eslemin dogdugu gün cocugu yere atmıs düşünün cok kıskanıyo hırcınlık yapıyo normaldede hırcın bi cocuk. kadın hangi cocuguna napsın aallah yardımcısı olsun.
4 kg doğmuş bebekle benim kızımı kıyaslayan kv.ye de sinir oluoyyrm arkadaşlar ya..2900 ile küvezden çıktı şimdi ancak 4ü geçti...
yatsın kalksın dua etsin haftalarca küvezde kalan cocuklar oluyo sapa sağlam rabbim bagısladı daha ne istiyo eli ayagı düzgün bi melek nasip etti size. kafana takma canım kv.ler hep böyle cok biliyosa kalksın kendi yapsın bi cocuk ayy sinirim bozuldu.
bence tam yerinde boyuda kilosuda endişe etme zayıf gördükçe yemiyolar zayıflıcaklar zayıflar sanıyosundur ama hiç endişe etme büyüdükçe değişiyo sağlıklı olsunlarda kilo fazla eksik dert etme iyi bi annesin eminim her ikisinede iyi bakıyosun.

çok sağolasın canım benim,iyi niyetinden dolayı..gerçekten bu durumu çok takıyorum. duru, beril kadarken dr durunun gelişimini yeterli bulmadı ve mamaya başladım ama berilin dr u gayet iyi dedi o yüzden pek takmamaya çalışıyorum ancak kayınvalide ve bazı cahil insanları da takıyorum ister istemez..neyse gitti de kurtuldum...duruda çok moralimi bozuyorlardı..duru bebekken..belki de ondan sütüm yoktu..ALLAH A HAVALE ETTİM BAŞLARAINA GELMEYEN KALMADI..gerçekten..
BİR DE şimdi çok kızıyorum kendime keşke bu kadar ara koymasaşmışım diye beril şimdi 2 yaşında olsaydı keşke...zor bi bebek değil ama daha iyi olurdu yine de..

Günaydın Elif'cim ,Sevim'cim ,
Bir haftadır ailenin kızları olarak griple mücadele ediyoruz inşallah kazanacağız :)
Denizin bugün 3. ayı bitti...ay kontorülümüz olacak akşam, bakalım gelişimi nasıl , bu ay bana kg pek fazla almadı gibi geldi göreceğiz..
İnşallah sizler ve kızlarım da iyidir ..

merhaba güzel bayanlar ve mis kokulu minikler. nasılsınız arkadaşlarım bizler iyiyiz bugün zor bi gün gecirdik meleğimle beraber bugün toplasak gündüz 2 saat uyudu akşama kadar uyumadı mayışık mayışık gününü gecirdi. akşamda yine zorla yatırdım yoksa yatmaya niyeti yoktu. bi konuda yardım istiyorum özel bi soru olucak ama yardım edip etmeme konusunda tamamen size bırakıyorum kesinlikle kırılmam. ben eşimle beraber olmaya korkuyorum hem hamile kalma korkusu hem dogum anı aklıma geliyo. dogumdan sonrası 1.5 ay falan özel bölgeme hiç bakmadım dikişlerim ne oldu ne bitti kendimden de tiksindim. farklı hissediyorum kendimi. artık dikişim yok rahimimde eski haline dönmüş ilişki için engeliniz yok dedi doktorum sadece kuruluk olabilir dedi ilaç verdi. ama ben endişemden kurtulamıyorum. bide şu var eslem odamızda kalıyo yavrumun yanında yapmaktanda utanıyorum. eşimle yatağa girdikten sonra sarılıp yatıyoruz biz bişey yapmaya niyetimiz olsa bile hemen kımıldıyo uyanıcak gibi oluyo. yapamıyorum cesaret edemiyorum sizler naptınız benim neyapmam gerek bu psiklolojiyi nasıl atlatıcam. bu konu hakkında yardım alıcak kimsem yok oyüzden fikrinizi almak istedim. şimdiden cok sagolun.
evet canım takılıyo malesef en güzelini yapmıssın rabbime bırakmakla kimsenin ahını kimsede bırakmıyo cok sükür bende sahit oldum oluyorumda cok sükür. bende kısmet olursa eslemden sonra korunabildiğim kadar korunup 5 yaşında falan istiyodum neden böyle bi düşünceye kapıldın canım acaba ben böyle düşünmekte hatamı yaptıyorum bebeklerin arasında fazla sene olmamalımı.
büyüüüüük geçmiş olsun 3nüzdemi hastasınız. aman dikkat edin umarım kısa zmanda düzelirsiniz minik kızdamı hasta oldu napıyo deniz nasıl geciriyo yerim ben onu kıyamam yaaa. bizde 75.günümüzdeyiz. maş. nasıl gecti günler. aynen dediğin gibi banada öyle geldi. artık hareketlendiler ya onun etkisi olabilir. en son 1 hafta önce doktordaydık. boyumuz 60 cm kg 6300 idi deniz ne kadar oldu . bizim minik boyuda kg de babaya cekti gerci bende kiloluyum ama boyuda uzun. ilk ay 8 cm bi anda uzadı son ayımızda 2 cm uzadı. artık gelişimleri yavaşlıcak sanırım.

Elif'cim seni çok iyi anlıyorum..yemek içmek ne kadar doğal ve normal ise sağlıklı cinsel hayatı istemekte okadar doğal ve normal...
İlk aylarda , geçirilen ameliyat,bebeğin huzursuzluğu , uykusuzluk nedeni ile ötelediğimiz bu ihtiyacı ,bir zaman sonra arka plana atmaya devam ediyoruz.. Erkekler bunu hiç bir zaman unutmasalar da biz bayanlarr çocuklarımız yuzunden unutabıleceğımız kadar unutuyoruz..

Eş ile görüşme de kendınden utanmana gerek asla yok.. bebegınden utanmana ıse hıc yok.. Onun derın uykuya daldığı zamanlarda bu görüşmeleri yapmaya dıkkat edebılırsın..uyanırsa da yaacak bır sey yok.. acıkmıs ise gogus ucunu sılıp bebegını emzırebılırsın ( yakında bır hocayı dınledım onun soyledıgı bu) sonra o zaten derın uykuya dalacaktır yıne..

Ben Doğa da kuruluk yasamadım ama Denız de yasadım..ılac kullanmadım bır kac denemeden sonra duzene gırdı..
Bunlar cok dogal seyler sıkılmadan her ıstedıgını sorabılırsın..
Aranız da en yaşlı benım :) 39

3 ay sonu kontrolümüz de ...
Boy :57,5 cm
Kg:5930
Baş:39,7

Bu ay bira zyavaş gitmişiz , Doktorum reflü nedeni ile neredeyse her öğününü çıkaran bir çocuk için gayet iyi endişelenmeyin desede..bu rakamlar beni mutlu etmedi

Son düzenleme:
tekrar merhaba arkadaşlar,
biz de çarşamba günü verem aşımızı olduk sol kol ve iki bacaktan.bu aşının içinde pnömokok da varmış.hemşireye sordum pnömokok aşısı 2008 den beri yapılıyormuş.önümüzdeki ay hemşire rota virüsü aşısından bahseeti.devlet karşılamıyormuş sanırım.150 tl ymiş.3 gün yıkamayın dedi ..bi bebek gelmedi de öyle yaptı aşıyı hemşire.zor bulunan bi aşıymış.yazık yavrum çok ağladı yaaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…