- 28 Ocak 2013
- 2.166
- 80
- 78
Bize de göz damlası ve göz kenarı sürekli ıslak oduğu için jel verdi..
Uzman tv de bende izledim , kendi doktorumuz da burun ucunda ki bölmeye dairesel hareketlerle beşe kadar say masaj yap sonra göz altına doğru sürme çeker gibi her hareketten sonra sonlandır dedi..
Hem uzman tv dekını hem de onun dedıgını yapıyorum yıne çapaklı yıne sulu gozler..
Sondalamayı bende okudum anestezi vermeden göz yaşı kanalına iğne ile giriliyormuş sanırım bebeği yarı kundak yapıyorlarmış..bana tehlikeli geldi bir başını cevırse allah muhafaza..
Emziğe pekmez recel yerıne anne sutu surup vermen cok daha ıyı olur..Çocugu sekerlı yıyeceklere alıstırırsın bu sekılde..sebze çorbası vermek ıstedıgn de almak ıstemeyebılır..
geçmiş olsun canım şenaycım ve allaraa35 sanada gecmiş olsun canım. ben görmedim daha önce gözyaşı tıkanıklılıgıyla ilgili yazdıklarını nasıl ortaya cıktı belirtileri neydi. belki bizdede var bilgim yok ama bu konularla ilgili. inşallah kısa zamanda yavrun iyi olur.kızlar göz druna gittik..dr doğuştan gözyaşı kanalları tıkanık dedi muayeneden sonra...damla ve jel şeklinde merhem verdi...
ama ben uzman tv de izlediğim bi videoda bu durumdA bebek ya enfeksiyon kapmıştır diyor yada gözyaşı kanalları tıkanmıştr diyor.öncelikle antibiyot,k tedavisinden sonra hala geçmiyorsa doğuştan gözyaşı kanlları tıkanıklığından söz edilebilir diyor6 aya kadar ufak bi sondalama işlemi ile bu durumdan 5 dk da kurtlunabilir diyor ordaki uzman.
zaten gittiğimiz göz dr u da antibiyotik yani merhem ve damla verdi.bir de masaj önerdi.göz pınarlarından burna doğru yapacaız..anneme söyledim ağlayamayor mu diyor yok anne diyorum ağladığı zaman gözünden yaş geliyr ama böyle işte...
evet canım yaaama kız, bebe yağı göze kaçmasın yaparken?.ne bileyim ben korkarım göz pınarlarından yapın dedi dr masajı..pınarlar da göze yakın...eğer zorda kalırsam yaptırıırım 2 dk lık bi şieymiş ama iyi bi göz dr u bulmam lazım önce..ama antibiyotikler iyi geldi gibi artık sabahları daha az çapaklanıyor.sulanma geçti gibi.Canım benim de içime sinmedi onun için sürekli masaj yapıp açmaya çalışıyorum..masaj yaparken parmak ucuna bebeyağı sürersen daha kolay oluyor..
benim kızımın sol gözü sulanıyordu canım yaaa.başta önemsemedik ama geçmeyince dr a götürdük dr neden bu kadar geç kaldınız dedi.ben de kendime yakıştıramadım ama ufak bi sulanma çapaklanma dememk lazım..dr ilaç verdi antibyitik yani damla ve merhem kullanıyrz çok iyi geldi bakalım tam kesmese de..inşallah ameliyata gerek kalmaz..aama 2 dk lık bi işlemle geöi,yormuş sondalama işlemi ile bakalımilaçlare iyi gelirse gerek kalmaz.demek ki enfeksiiyon dur gzöyaşı kanalı tıkanıklığı değil.durunun,çok ufak tefek ve tatlı kıskançlıkları var..aralarında 5 yaş var duru da çocuk en nihayetinde...berili secerken bikaçkere annae beni neden sevmiyorsun dedi.bu kadar..onun dışında çok tatlı kardeşim diyip duruyor benden önce kendisi seviyor..cuma günü aşıları yaptırdık canlarım aaaaahhh o nasıl bi andı eslem agladı ben agladım eslem agladı ben agladım sonra babamız agladı( cok sükür atlattık. bana hangi aşıları yaptıgını söylemedi. bi sağ bi sıol bide sol kolundan yapıldı aşıları sizdede böylemi oldu yoksa eksik bişey varmı arkadaşlar. yavrucugum iyi cok sükür szler nasılsınız küçük kızlarla. uzun zamandır sormak istiyorum şenay ve sevim sizlere sorucam. kızlar bebişleri kıskanıyomu nasıl alıstırdınız kızların tutumu nasıl oldu ilerde lazım oluck bana. ben hep konuları kacırıyorum okumadıgım sayfalar var niye öyle oluyo acaba tekrar geri gelip okuyorum.
geçmiş olsun canım şenaycım ve allaraa35 sanada gecmiş olsun canım. ben görmedim daha önce gözyaşı tıkanıklılıgıyla ilgili yazdıklarını nasıl ortaya cıktı belirtileri neydi. belki bizdede var bilgim yok ama bu konularla ilgili. inşallah kısa zamanda yavrun iyi olur.
bebegimin sol gozu sulaniyo kizariyo arada oksuruyo sonunda hastaligimi onada bulastirdim sanirim
bebegimin sol gozu sulaniyo kizariyo arada oksuruyo sonunda hastaligimi onada bulastirdim sanirim
cuma günü aşıları yaptırdık canlarım aaaaahhh o nasıl bi andı eslem agladı ben agladım eslem agladı ben agladım sonra babamız agladı( cok sükür atlattık. bana hangi aşıları yaptıgını söylemedi. bi sağ bi sıol bide sol kolundan yapıldı aşıları sizdede böylemi oldu yoksa eksik bişey varmı arkadaşlar. yavrucugum iyi cok sükür szler nasılsınız küçük kızlarla. uzun zamandır sormak istiyorum şenay ve sevim sizlere sorucam. kızlar bebişleri kıskanıyomu nasıl alıstırdınız kızların tutumu nasıl oldu ilerde lazım oluck bana. ben hep konuları kacırıyorum okumadıgım sayfalar var niye öyle oluyo acaba tekrar geri gelip okuyorum.
geçmiş olsun canım şenaycım ve allaraa35 sanada gecmiş olsun canım. ben görmedim daha önce gözyaşı tıkanıklılıgıyla ilgili yazdıklarını nasıl ortaya cıktı belirtileri neydi. belki bizdede var bilgim yok ama bu konularla ilgili. inşallah kısa zamanda yavrun iyi olur.
boyu 58 kgsu 4400.olmuş..sağlık ocağına gittk verem aşısı için hemşire çarşamba aşı gelirse ben sizi çağırırım dedi..sonradan geldiğimiz için.. bizden önce 6 bebek dah varmış randevulu..
Şenaycım az önce bloğuna göz attım çok güzel bi blog adı gibi şeker...bayağı da takipçin varmış..
inşallah kısa zamanda düzelir canım rabbim acil şifalar versin inşallah. maş. kızların için sevindim canım. burada eşimin arkadaşının cocugu var eslemle 1 ay var aralarında bi oğlu var. bide 4 yasında kızı var eslemin dogdugu gün cocugu yere atmıs düşünün cok kıskanıyo hırcınlık yapıyo normaldede hırcın bi cocuk. kadın hangi cocuguna napsın aallah yardımcısı olsun.evet canım yaaama kız, bebe yağı göze kaçmasın yaparken?.ne bileyim ben korkarım göz pınarlarından yapın dedi dr masajı..pınarlar da göze yakın...eğer zorda kalırsam yaptırıırım 2 dk lık bi şieymiş ama iyi bi göz dr u bulmam lazım önce..ama antibiyotikler iyi geldi gibi artık sabahları daha az çapaklanıyor.sulanma geçti gibi.
benim kızımın sol gözü sulanıyordu canım yaaa.başta önemsemedik ama geçmeyince dr a götürdük dr neden bu kadar geç kaldınız dedi.ben de kendime yakıştıramadım ama ufak bi sulanma çapaklanma dememk lazım..dr ilaç verdi antibyitik yani damla ve merhem kullanıyrz çok iyi geldi bakalım tam kesmese de..inşallah ameliyata gerek kalmaz..aama 2 dk lık bi işlemle geöi,yormuş sondalama işlemi ile bakalımilaçlare iyi gelirse gerek kalmaz.demek ki enfeksiiyon dur gzöyaşı kanalı tıkanıklığı değil.durunun,çok ufak tefek ve tatlı kıskançlıkları var..aralarında 5 yaş var duru da çocuk en nihayetinde...berili secerken bikaçkere annae beni neden sevmiyorsun dedi.bu kadar..onun dışında çok tatlı kardeşim diyip duruyor benden önce kendisi seviyor..
geçmiş olsun kendine dikkat et bebeğin için en başta cnm...
yatsın kalksın dua etsin haftalarca küvezde kalan cocuklar oluyo sapa sağlam rabbim bagısladı daha ne istiyo eli ayagı düzgün bi melek nasip etti size. kafana takma canım kv.ler hep böyle cok biliyosa kalksın kendi yapsın bi cocuk ayy sinirim bozuldu.4 kg doğmuş bebekle benim kızımı kıyaslayan kv.ye de sinir oluoyyrm arkadaşlar ya..2900 ile küvezden çıktı şimdi ancak 4ü geçti...
bence tam yerinde boyuda kilosuda endişe etme zayıf gördükçe yemiyolar zayıflıcaklar zayıflar sanıyosundur ama hiç endişe etme büyüdükçe değişiyo sağlıklı olsunlarda kilo fazla eksik dert etme iyi bi annesin eminim her ikisinede iyi bakıyosun.berilin dr u 2 aylık bi bebeğin doğum kg suna göre en az 3,5 en fazla da 6,5 arasında olması gerektiğini söylemilşti..
manken gibi olacak benim kızlar da..enine değil boyuna gidiyor..boya gittikçe de zayıf gözüküyor yaa..takıyorum bu durumu zayıf gözüküyor gözüme kimsenin bebeğiyle kıyaslamak istemiyorum bebeğimi dr gayet iyi diyor ama tokat gibi geliyor gözüme gözüme...neyse sağlıklı olsun da sorun değil obez olmasından iyidir diyip avutayım kendimi...maşallah manken kızlarıma...
merhaba arkadaşlarım ben geldik gene. nasılsınız fıstıklar nasıllar. bizler iyiyiz suan kızımı sallıyorum uykusundan aglayarak uyandı tekrar dalamadı. bazen cok bazen hiç uyumuyo gündüzleri sizlerdede böylemi.
inşallah kısa zamanda düzelir canım rabbim acil şifalar versin inşallah. maş. kızların için sevindim canım. burada eşimin arkadaşının cocugu var eslemle 1 ay var aralarında bi oğlu var. bide 4 yasında kızı var eslemin dogdugu gün cocugu yere atmıs düşünün cok kıskanıyo hırcınlık yapıyo normaldede hırcın bi cocuk. kadın hangi cocuguna napsın aallah yardımcısı olsun.
yatsın kalksın dua etsin haftalarca küvezde kalan cocuklar oluyo sapa sağlam rabbim bagısladı daha ne istiyo eli ayagı düzgün bi melek nasip etti size. kafana takma canım kv.ler hep böyle cok biliyosa kalksın kendi yapsın bi cocuk ayy sinirim bozuldu.
bence tam yerinde boyuda kilosuda endişe etme zayıf gördükçe yemiyolar zayıflıcaklar zayıflar sanıyosundur ama hiç endişe etme büyüdükçe değişiyo sağlıklı olsunlarda kilo fazla eksik dert etme iyi bi annesin eminim her ikisinede iyi bakıyosun.
evet canım takılıyo malesef en güzelini yapmıssın rabbime bırakmakla kimsenin ahını kimsede bırakmıyo cok sükür bende sahit oldum oluyorumda cok sükür. bende kısmet olursa eslemden sonra korunabildiğim kadar korunup 5 yaşında falan istiyodum neden böyle bi düşünceye kapıldın canım acaba ben böyle düşünmekte hatamı yaptıyorum bebeklerin arasında fazla sene olmamalımı.çok sağolasın canım benim,iyi niyetinden dolayı..gerçekten bu durumu çok takıyorum. duru, beril kadarken dr durunun gelişimini yeterli bulmadı ve mamaya başladım ama berilin dr u gayet iyi dedi o yüzden pek takmamaya çalışıyorum ancak kayınvalide ve bazı cahil insanları da takıyorum ister istemez..neyse gitti de kurtuldum...duruda çok moralimi bozuyorlardı..duru bebekken..belki de ondan sütüm yoktu..ALLAH A HAVALE ETTİM BAŞLARAINA GELMEYEN KALMADI..gerçekten..
BİR DE şimdi çok kızıyorum kendime keşke bu kadar ara koymasaşmışım diye beril şimdi 2 yaşında olsaydı keşke...zor bi bebek değil ama daha iyi olurdu yine de..
büyüüüüük geçmiş olsun 3nüzdemi hastasınız. aman dikkat edin umarım kısa zmanda düzelirsiniz minik kızdamı hasta oldu napıyo deniz nasıl geciriyo yerim ben onu kıyamam yaaa. bizde 75.günümüzdeyiz. maş. nasıl gecti günler. aynen dediğin gibi banada öyle geldi. artık hareketlendiler ya onun etkisi olabilir. en son 1 hafta önce doktordaydık. boyumuz 60 cm kg 6300 idi deniz ne kadar oldu . bizim minik boyuda kg de babaya cekti gerci bende kiloluyum ama boyuda uzun. ilk ay 8 cm bi anda uzadı son ayımızda 2 cm uzadı. artık gelişimleri yavaşlıcak sanırım.Günaydın Elif'cim ,Sevim'cim ,
Bir haftadır ailenin kızları olarak griple mücadele ediyoruz inşallah kazanacağız :)
Denizin bugün 3. ayı bitti...ay kontorülümüz olacak akşam, bakalım gelişimi nasıl , bu ay bana kg pek fazla almadı gibi geldi göreceğiz..
İnşallah sizler ve kızlarım da iyidir ..
merhaba güzel bayanlar ve mis kokulu minikler. nasılsınız arkadaşlarım bizler iyiyiz bugün zor bi gün gecirdik meleğimle beraber bugün toplasak gündüz 2 saat uyudu akşama kadar uyumadı mayışık mayışık gününü gecirdi. akşamda yine zorla yatırdım yoksa yatmaya niyeti yoktu. bi konuda yardım istiyorum özel bi soru olucak ama yardım edip etmeme konusunda tamamen size bırakıyorum kesinlikle kırılmam. ben eşimle beraber olmaya korkuyorum hem hamile kalma korkusu hem dogum anı aklıma geliyo. dogumdan sonrası 1.5 ay falan özel bölgeme hiç bakmadım dikişlerim ne oldu ne bitti kendimden de tiksindim. farklı hissediyorum kendimi. artık dikişim yok rahimimde eski haline dönmüş ilişki için engeliniz yok dedi doktorum sadece kuruluk olabilir dedi ilaç verdi. ama ben endişemden kurtulamıyorum. bide şu var eslem odamızda kalıyo yavrumun yanında yapmaktanda utanıyorum. eşimle yatağa girdikten sonra sarılıp yatıyoruz biz bişey yapmaya niyetimiz olsa bile hemen kımıldıyo uyanıcak gibi oluyo. yapamıyorum cesaret edemiyorum sizler naptınız benim neyapmam gerek bu psiklolojiyi nasıl atlatıcam. bu konu hakkında yardım alıcak kimsem yok oyüzden fikrinizi almak istedim. şimdiden cok sagolun.
evet canım takılıyo malesef en güzelini yapmıssın rabbime bırakmakla kimsenin ahını kimsede bırakmıyo cok sükür bende sahit oldum oluyorumda cok sükür. bende kısmet olursa eslemden sonra korunabildiğim kadar korunup 5 yaşında falan istiyodum neden böyle bi düşünceye kapıldın canım acaba ben böyle düşünmekte hatamı yaptıyorum bebeklerin arasında fazla sene olmamalımı.
ELİF im ben pişman oldum.keşke 3 yaş ara koysaymışım diyorum...duru 2 yaşındayken yapsaymışım.en güzeli 3 yaş bence..ben senin yerinde olsam 3 yaş ara kyarım insan rahata alışınca zor oluyor.ne bileyim gerçekten zor bi bebek değil.annem bana kızıyor emzik de verme zaten ağlamıyor diyor.çok bilmiş kayınvaldemler bu çocuk pek ağlamıyor bi sorun mu var caba diyor..yani alıştırmayacağım zaten almıyor kuzucuk..ama yine de 3 yaş olsaymış araları keşke diyorum..yaş 31 belki ondan sen daha gençsin belki sende sorun olmaz 5 yaş.ama yine de rahata alışınca yaş da geçmiş oluyr ve zor oluyr...yine de sen bilirsin tabi ne güzel abla sanarlar seni ama ben pişman oldum.
Günaydın Elif'cim ,Sevim'cim ,
Bir haftadır ailenin kızları olarak griple mücadele ediyoruz inşallah kazanacağız :)
Denizin bugün 3. ayı bitti...ay kontorülümüz olacak akşam, bakalım gelişimi nasıl , bu ay bana kg pek fazla almadı gibi geldi göreceğiz..
İnşallah sizler ve kızlarım da iyidir ..
çok geçmiş olsun bu aralar herkes hasta.umarım çabuk iyileşirsiniz..gelişim için maşallah yavrucuklara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?