Ocak 2013 de hamile olduğunu öğrenenler....

benim de sat tarihim 31 aralık 25 ocakta hamile olduğumu öğrendim ben de..2 hafta önce gittim kan testim 591 çıktı.dr 3 haftalıkm dedi o zaman ama 4 haftalık olması gerekmiyor mu?dr da 13 ü 14 ü yada 15i gibi gel dedi.folik asit zaten kullanıyordum ayrıca coraspin bir de ağrılara karşı parol verdi.size ne verdi acaba?.
eğer gebelik sat den itibaren sayılıyorsa benim şuan 6 küsür haftalık olmam lazım
bakalım çok merak ediyorum ilk çocuğumda o zamanlar kpssye hazırlandığım için adet tarihimi kaçırmıştım 3 aylıkken öğrenmiştim.şimdi planlı oldu bakalım inş hayırlısıyal kucağımıza almak nasip olur ve inş isteyen herkese YÜCE RABBİM verir.

Ben de dün gittim doktora. SAT 20 Aralık ama doktor daha altı haftalıksın dedi. geçen hafta sadece kan testi yaptırmıştım özel labaratuvara kan tahlili 10000 çıkmıştı karşısında değer olarak 6 haftalık demişti, bir hafta sonra doktora gidiyorsun o da 6 haftalık diyor nasıl hesaplıyorlkar bilmiyorıum. Kalp atışları duyulmaz daha dedi. Ultrasandon baktık minnacık bişiy Benim ilk hamileliğim. SATı 20 Aalık olan başka birisi var mı?

canım benimde SAT 20 aralık. doktorum 2 hafta önce 5 haftalık demişti,dolayısıyla bu hafta 7 haftamız olması lazım. birde benim kalp atışları çok hafif duyuldu geçen hafta. bu arada benimde ilk hamileliğim:)

ilk doktora gittiğimde 3 buçuk haftalıktı kese gözükmemişti dış gebelik olabilir dedi doktor dün kese gözüktü çok şükür :) şuan 5 hafta 3 günlük ara ara yumurtalıklarımda ağrı oluyor sizde böyle bi şikayet var mı?

bende de hafif ağrı oluyor ara sıra ama fazla değil.peki beslenmeyle ilgili soru sordunuz mu dr a benim dr um salam sosis sucuk yeme hatta meyveli soda bile içme dedi aromalıdır diye.bir de meşrubat içme yoğurdu kendin mayala dedi.hepsini uyguluyorum.size de özel bi şey söyledi mi dr beslenme ile ilgili?ilaç olarak da coraspin verdi mi folik asitle beraber?ben coraspini neden verdiğini merak ediyorum açıkçası..

yok beslenme ile ilgili birşey söylemedi ama ben zaten hamilelik öncesinde de normal hayatımda da çay kahve hazır meyve suları içmezdim sürekli sağlıklı beslenirdim doktorum bunu bildiği için sana tavsiye edicek bişeyim yok dedi ilaç olarak elevit verdi folik asit vitamin karışık içinde başka birşey vermedi düşük riski yok şimdilik dedi hatta şimdi ben 10 saatlik bir araba yolculuğuna çıkıcam onunda zararı olmaz dedi ama endişeliyim inşallah sorunsuz varırırz..

Bana doktor yemekle ilgili birşey söylemedi. Bu benim 2. hamileliğim. İlk hamileliğimde 3 ay sulu yemek yemek istememiştim. Bunu doktor sordum. ''Problem değil, ilk 3 ay bebek depodan beslenir, enin yediklerinden değil'' demişti. Sonraki aylarda yediklerimiz gidiyormuş. Doktorun bana dediği bu. Şimdi sadece folik verdi. Ekstr bir ilaç vermedi.

Merhaba kızlar,
Ben de hamıle oldgumu 28 ocakta idrar testinden öğrendim, 1 şubatta da kan testi yaptırdım ve ultrasondan baktırmak istedim...
Benim ilk hamileliğim bu arada iki buçuk senedir korunuyoruz korunma biter bitmez hamile kaldım çok şükür, benim adet sıklığım 21 gündür, şimdiye kadar da hiç düzensiz olmadım... Doktor son adet tarihimi sordu, 7 gün geçmişti, bana ' çok erken dedi' suratıma baktı, o kadar kötü oldum ki, resmen 'hemen kalkmış gelmiş şuna bak ' gibi bi ifadesi vardı, neyse baktı ultrasondan kese görünmüyor, rahim duvarın kalınlaşmış dedi, bi de kan testi yapalım dedi , yaptık, ben kendimden zaten emindim, belirtilerim vardı ve insan bişiler hisseder ya, işte hissediyordum bende. Kan testi sonucu pozitif çıktı, ve ben doktorun yanına gittim üç haftalık hamilesin dedi, içimden ben zaten biliyordum demek geldi, hala düşündükçe çıldırıyorum .... bir daha o doktora gitmemeye karar verdim, folik asiti bende kullanıyorum şu an ,, yemene dikkat et dedi,az ye sık ye dedi, karnımın ağrıdığını söledim, aldırış etmedi bişi demedi:)
Ben de prof. dr aradım, konuştum, ağrılarım için bu ay normal dedi, ben en çok bu ağrılardan korkuyorum, tamam şiddetli değil ama kendimi kötü hissediyorum...sizlerde de var mı böyle bi ağrı? adet sancısının azaltılmış şekli gibi , tanımlamak grekirse.

merhaba canım
bende bel ağrısı şelinde..özellikle uykudan uyandığımda bu ağrı daha çok hissediliyor.bir de hafif bi baş ağrısı var. karın ve kasık ağrısı çok değil..ben de adetime 4 gün kala öğrendim hamile olduğumu.dr ları takma onlar sürekli bizim gibileri gördikleri için onlara normal geliyor herşey..ilk çocuğumda ikili testte değerlerin iyi olmadığını söylemişti dr.normal olduğu halde bi de korkunun ecele faydası yok demişti. zeynep kamildeki asistanlar yok mu hepsi aynı. şimdiki aklım olsa şikayet ederim başhekime....eve nasıl ağlaya ağlaya geldiğimi hiç unutmam sonra internetten yorum yapmayı öğrendim değerler gayet iyi özel e gittim normal olduğunu söyledi.içim rahatlamıştı....boşver sen dr ları...

bende karın ağrısı vardı bu ağrılar yerleşme ağrısıymış ve normalmiş

ana d kendi söyledi. sık sık az az ye dedi.kahvaltıda mutlaka peynir tüket, öğle ve akşam yemeklerinde yoğurt tüket ve süt iç dedi. kahve, çay, soda tüketmemeye çalış, çikolata vs pek yee bunların sana bir faydası olmaz dedi. Ben beslenme uzmanında da gittim. üç ana 4 ara öğün verdi bana. ara öğünler meyve+süt/ yoğurt/ ayran; 1 ara öğün meyve+ ceviz/badem/fındık.
ana öğünlerde protein, karbonhidrat, tahıl dengesi kurmalısın dedi. Çay, kahve, kola vs tüketme dedi. şimdilik aklıma gelenler bunlar.

bende folik asit ve demir hapı kullanıyorum. karın ağrısı bende kramp şeklindeydi normal bu ağrılar, rahim büyüyor ve yerleşme ağrısı oluyor demişti.

merhaba arkadaşlar ben hamile olduğumu 29 aralıkta öğrendim ve ocak ayında kalp atışlarıyla birlikte tam emin oldum.
son adet tarihim 27 kasım buna göre 10+6 olmam lazım ama ben 11+4üm sanırım erken döllenme:))
doktorum şimdilik sadece folik asit verdi kan değerlerimi çok iyi gördüğü için başka ilaç almamın şuan gerekli olmadığını söyledi.bu haftalar içerisinde ikili test yaptırmam gerekiyor.
kasıklarımda ara ara ağrılar oluyor yine bu hafta sırt ve bel ağrım başladı birde bulantısı olan arkadaşlar için bi müjde vereyim benim bu hafta mide bulantım azalmaya başladı sanırım bi kaç hafta sonra tamamen bitmiş olacak.

bende 9+3 hamileyim kıslar :) ama sürekli rapor alıp işe gidemeyenlerdenim. mide bulantıları bel ağrıları ve kistlerim büyük olduğu için rahime yaptıkları baskı en son olarakta bugün hastaneye gittim ve idrar enfeksiyonu kaptığımı öğrendim. tekrar rapor bir sürü ilacım var kafamı bile zor kaldırıyorum. sizin nasıl geçiyor hamileliğiniz bulantılarımçok sizinde öyle mi?

çok geçmiş olsun canım benim 6 haftalık oldu.bu 2.hamileliğim..ilkinde de bulantı yoktu bunda da yok.hafif bi baş ağrısı bir de bel ağrısı çekiyorum.

Ben de 8 haftalık hamileyim.Dün akşam sancıyla kendimi hastaneye attım.Gaz sancısı gibiydi ama çok korktum tabi.uzman geldi ultrasonla baktı.Kalbi atıyor dedi ama hafif bir kanama var rahimde dedi.İlaç falan da vermedi.Öğretmenim ben ve hergün akşama kadar ayaktayım.Dinleneyim mi dedim gerek yok dedi.Önemli bir durum değildir herhalde bu kanama diye düşünüyorum.Yine de eve gelince yatıyorum. Rahim içi kanaması olan var mı başka?

canım sana da çok geçmiş olsun.idarenle konuşup az ders almak istediğini söyleyebilirsin 15 saat yada 16 st verebilirler.ben de öğretmenim.ben 16 saat derse giriyorum.yine de yorucu oluyor hamilelikte öğrenciler yoruyor insanı.dönem daha yeni başladı ders programını başlarda 40 defa değiştiriler.eğer öğretmen yeterliyse kabul ederler.inşallah bi daha tekrarlamaz bu durumun...

bir de 6 aylık doğum izni kesinleşti mi acaba 6 ayın hepsini doğumdan sonra kullanma hakkımız var mı bu konuda bilgin var mı biri var biri yok diyor...

Bende ogretmenim 11. Haftamdayim bulantilarim son hizda.30 saat derse giriyorum bransciyim.ogrencilerle hamile diilken basedemiyordum kotu bi semtteyim.bilmiyorum napacam mudur rapor almamida istemiyor..

Bende ogretmenim 11. Haftamdayim bulantilarim son hizda.30 saat derse giriyorum bransciyim.ogrencilerle hamile diilken basedemiyordum kotu bi semtteyim.bilmiyorum napacam mudur rapor almamida istemiyor..

canım ben de branşçıyım coğrafyacıyım okulum büyük ve 5 coğ.cıyız.hatta bana mdr kendi okulumda değil de evimin hemen önündeki anadolu lisesinde çalışır mısınız diye söyledi kabul ettim hem de 12 ler.rahat olur diye düşündüm.zaten test çözüyorum sınav konularını anlatıyorum.zaten rapor alıp gelmezler belki..

bence sen de dediğim gibi idarene söyleyebilirsin. 30 saat dğl hamileyi normal insanı bile çok yorar.öğretmen yeterliyse 15 saat girebilirsin..idaren iyidir umarım bu dönemlik seni idare edebilirler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…