Ocak 2013 de hamile olduğunu öğrenenler....

testin gzel cıkmasına sevindim canım bizim 3lüde cok az risk cıktı demişti korktuk ama bebiş cok iyi bakalım herseyin hayırlısı inş. kilon iyi canım 19da ben 68dim suan 72 oldum bakalım sonuc ne olucak. hormonsuz doğal seyler bulman ne gzel yediklerinde cok faydalı maş.ben pek düzenli yiyemiyorum pek saglıklı beslenemiyorum bunun suclulugunu fazlasıyla yasıyorum sadece dua ediyorum inş.saglıklı bi bebeğim olur rabbim korusun. domates salatalık kıvırcık yumurta yogurt balık sebze ve meyve genelde yediklerim bunların yanında patates kızartması tost poğaça börek bunlarıda yiyorum pekte iyi beslenemiyorum malesef

Sevim'cim merhaba , öncelikle sonucun iyi çokmasına çok çok sevindim , içim de sıkıntı yoktu zaten iyi olacağını biliyordum. Ne kadar şanslısın ki doğal besleniyorsun bizim burada aldığım sebzeler de bile neler var kim bilir , meleklerimiz Allaha emanet .

Bende sebze ağırlıklı besleniyorum , ekmek , şeker , pirinç yemiyorum.
Günde en az 2 - 3 litre su içiyorum.
Süt çok içtiğim söylenemez genelde yoğurt ve peynir tüketiyorum , her gün yumurta yiyorum , meyvemi , kuruyemişlerimii eksik etmiyorum.

normal dogumdan korkuyorum epidural normal veya epidural sezeryan düşünüyorum ama kararsızım cevrende yada sen bu yöntemlerle yapan varmı memnunlarmı durumları nasıl

Elif'cim normal doğum hiç düşünmedim ama en sağlıklısınız o olduğunu biliyorum , ben sezeryan oldum , gittim , uyutuldum , uyandım bebeğim yanımdaydı , bir kaç saat içinde ayaktaydım üç gün sonra kendi işlerimi yapabiliyordum.

Bana hangisini olayım dersen ben sezeryan derim .

hmm cok cok teşekkür ederim canım ozaman sezeryanı tercih edim bende zaten korkuyorum kestirmeden bitsin olay neyse bayanlar benim gitmem lazım görüşmek üzere öptük hepinizi allah emanet olun hanımlar

Şenay, Elif çok teşekkür ederim kızlar,

şimdi bi şey paylaşmak istiyorum.ben 2.kızım olacağı için çok sevinmiştim ve kız isityordum. ama eşim 2.çocuk da kız olunca çok üzüldü..sonra da Allah böyle istemiş hayırlısı olsun dedi..pek belli etmemeye çalışıyor ama bunun erkek olması için neler verirdi kim bilir?!
şimdi de 3 tane olsun o da kız olursa bir daha istemicem zaten,2 sene sonra olsun diyor.zaten 3 sezeryandan sonrası tehlike..tehlike olmasa bile ben bakamam ki çalışıyorum.şimdi düşünmek için daha erken ama zaman da hızla akıp gidiyor.ne yapacağım bilmiyorum eşimin şu erkek çocuk aşkı yok mu?benim şanslı olduğumu düşünüyor ne güzel 2 tane arkadaşın olacak diyor...

bu arada ben kesinlikle sezeryan diyorum kendim için...normal doğum için şanlı insanlardan olmadığımı düşünüyorum..ilk kızımdaki tecrübelerimden..

Sevim'cim her erkeğin gönlün de sanırım bir erkek çocuk yatıyor , eşim bana bunun lafını bile etmedi ama belki oda isterdi top oynayıp dalışa götüreceği bir erkek çocuğu olsun.
Biliyorsun bebeklerimizin erkek yada kız olmasını belirleyen kromozom erkekte var , bence iki çocuk ideal , eşinin erkek arayışı için kendi hayatından vazgeçme.. Önce bu minik prenses bir dünyaya gelsin annesi sağlıkla gelsin öncelikle... ondan sonra bunları düşünmek için zamanın olun, şimdi kafanı bulandırma , üzüntüye kapılıp , meleğimi de mutsuz etme annesi :)

* Bu arada yeni bir kız ismi geldi dün :)

LİVA
Peygamber efendizin sancağına denirmiş...aklınız da olsun....

canlarım HAYIRLI KANDİLLER RABBİM HER NE DİLERSENİZ ONU NASİP ETSİN KİMİN NEYE İHTİYACI VARSA ONU VERSİN İNŞŞŞ

tam üstüne bastın canım bende dogumdan sonra en az 5 en fazla 8 sene beklemek istiyorum ama gel bunu kocama anlat. sezeryan olunca nasıl korunucam bide emzirirsem kontrol hapıda kullanmam şenay ve sevim sizler nasıl korundunuz sezeryandan sonra 3 ay sonra spiral takılıyor diye okudum bi sitede biraz özel olucak ama fikir sahibi olmak istiyorum kocamı nasıl idare edicem bidaha uzun süre nasıl hamile kalmamayı basarabilirim

regaib kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar inş.hayırlara vesile olur. bol duayla gecer rabbim dualarımızı kabul eder. günahlarımızı affeder amiinn.

Elif'cim ben hayatım boyunca doğum kontrol yöntemi kullanmadım , çünkü polikiistik over problemim var ve kolay kolay hamile kalamam :)
Ama arkadaşlarımın neredeyse tamamı spral kullanıyor ve oldukça memnunlar.
Birde belki de hurafe süt anneyi korur , hamile kalmaz derler ama çokta inanmamak lazım.

Sen yumurtlama günlerini biliyorsan en azından o günlerde eşinle görüşmelerin de dikkat etmelisin sanırım bu iyi bir yol olur.

Elif cim ben çevremden duydklarımı söyleyeyim
geçen gün kızım hastalandı hastaneye gittik orda kızıma buhar verirken bi bayan daha var o da 8,5 aylık oğlunu getirmişti.onunla sohbet ettik 5.çocuğuymuş sipirale rağmen bu çocuğun olduğunu söyledi.
bir de arkadaşım doğum kontrol hapı kullanıyor yasmin diye bi ilac midesini bulandırınca yaz adındaki ilaca geçmiş o da tam korumamış ve hamile kaldı.
prezervatif daha güvenli sanki ama ne bileyim onda da yırtılma durumu olursa diye korkar insan.
amcamın kızı üç çocuktan sonra, tüplerini mi kordonlarını mı ne bağlatmıştı.sanırım en garantilisi bu.zaten bence senin ilk olacağı için şimdiden düşünme ama bence kardeşi mutlaka olmalı.bizim yaş geçio valla gençken yapıp kurtulmak lazım belli bi yaştan sonra bakmak daha zor.ben de ilk çocuğumdan sonra hep senin gibi düşümnüyordm ama inan zamanla unutuluyor.sen daha gençsin ne güzel çocukların da seninle birlijte büyür.onlarla abla kardeş derler.
zamanın n egetirceği belli olmuyor sözün özü..

benim gibi 19 haftasında olupp kıpırtı hisseden varmı ? bizde hala tık yok beklıyorum

alaracım
bildiğim kadarıyla ilk çocukta biraz daha geç hissediliyor 2.,3. çocukta biraz daha erken hissediliyor.benim 2. olcak Allah izin verirse..
özellikle akşam yatınca sanki içmde bi şey kayıyo..

ben işimi garantiye almayı severim Süt korur falan onlara zaten inanmıyorum.. Yumurtlama günümü biliyorum ama adama engel olamıyorum ki bilsem nolur kocama güvenemiyorum o konuda o hemen ister gene cocuk ben evlendikten sonrada bi zaman korundum korunmasaydım daha sıkıntı cekicektim. Ooff spiralmi taksam ondada garanti yokki bak sevim anlattı ondada hamile kalan oluyor ama kontrolü aksatmamak gerek tabi yok kayıyo yok tutmuyo. Garantili olmak lazım off kararsızım ya cok teşekkür ederim canım. Rahatsızlıgın içinde gecmiş olsun

acaba 5.cocugu oldugu için illaki bi gecşeklik vardır içeride tutmamıstır diye tahmn ediyorum. Cünkü dogumdan sonra hemen takmıyolar normal dogumda 40 günden sonra diye okudum sanki sonuc olarak rahimin kendisini toparlaması gerekirmiş. Acaba bayanda gevşeme vardır da belki oyüzden oldu neyse ama dediğim gibi kontrolleri aksatmamak sürekli takip etmek gerek. Arkadaşın ilaç değiştirdikten sonra gene 1 ay daha korunması gerekiyodu cünkü ilaç değiştirince etkisi geciyo bastan kullanmıs gibi olunuyo . Evlenmeden 1 ay önce baslanması gerekiyomus ki koruma saglanması için ama ben naptım 2 ay önceden basladım + 1 ay daha kendim korundum cektim kendimi sonra korunmadan ilacımı kullanarak devam ettim riske atmadım kendimi Prezervatif konusunda eşime kesinlikle güvenmiyrum o bi yolunu bulur gene beni hamile bırakır ben bişey yapmazsam sürekli şüphe olur acaba bi oyun yaptımı diye kafayı yerim biliyorum kendimi. Kordon baglatmak isterdim ama 2.cocuktan sonra ama allah göstermesin cocuklarda bi rahatsızlık cıkıyo kardeş gerekiyo falan filan bi sürü sey duydum vazgectim. Kardeş mutlaka gerekli ama bi aksilik olmadıgı sürece 2 cocuk düşünüyorum. Gencim ama evliliğimde bazı pürüzler var eşimle değil ama görümcemle beraber oturuyorum kendi hayatımı sakin yaşamak istiyorum peş peşe ccuk yapıp dahada bunalıma girmek istemiyorum suanki bebişimde bile inan cok cok kararsızdım ama millet için annelikten yoksun bırakmak istemedim kendimi bi bebeğim olsun kimseyi takmam onunla ilgilenir dünyayı unuturum onunla zor günümde arkadaş olur hayatımı veririm diye düşündüm bazen düşününce kendimede kızıyorum bebeğime haksızlıkmı yaptım bu dünyaya gelmesine ben sebep oldum diye bazen pişmanlık duyuyorum bencilcemi davrandım diye kızıyorum kendime ama bana hayat ışığı olucak biliyorum canımı vericem belki herseyinde titricem üstüne aaayy gece tekme atmadı uyuyamadım genelde o saatlerde hep atardı bekle bekle yok kalktım çikolata yedim sonra tekme attı da rahatladım uyudum. Inş. Onu hakedicek bi anne olabilirim. Hayatımı ona verip güzel yetiştirmek sorunsuz bilgili bi hayat vermek istiyorum öylesine dogsun büyüsün diye yapmak istemiyorum. Diğer bebeğimide tam kızım herseyi oturtturmusken artık bişeyleri basarabilirken yapmak istiyorum aynı emeği diğer yavrumada vermek istiyorum. Elim ayagım dolasmadan eksiksiz yetiştirmek istiyorum oyüzden ara vermek sart ama kocayı nasıl ikna edicem bileiyorum daha şimdiden basladım konusmaya Ne kadar önceden baslarsam okadar cabuk ikna ederim Oof ne zor su kadın işleri ya cok teşekkürler cevap için heralde en iyisi gene spiral ve sıkı kontrol tedbir Emzirme bittikten sonra hapa dönerim zaten olur biter. Biraz uzun oldu kuzura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…