Ne güzel çıkmış göbüs ben burdayim diyor çok da yakışmış ben 7 kilo aldım ama hala fark yok gibi drum vücudun önce kendi eksiğini tamamlıyor bundan sonra belli olur artık dedi 20 kiloya kadar yolu var dedi
ben de bugün 3lü test sonucunu aldım öyle korktum ki kötü bi risk çıkacak diye
2liden sonra doğal olarak tabii.3lü çok daha iiyi çıktı zaten doktorum da iyi olduğunu temiz çıktığını söyledi.rahat bi nefes aldım.eşime de risk kötü diye bi şaka yaptım 25 te bir dedim ödü koptu :) bi daha böyle şakalar yapma dedi.
yalnız kendimi çok halsiz hissediyorum.çabuk yoruluyorum ev işi falan yapınca..hele dün çok kötüydüm sabah çok zinde kalkıp temizliğimi yaptım( tabi yarım yarım temizlik.hiç bi zman tam anlamıyla yapamaıyorum)arada yardıncı da tutuyorum ama ev inanın 4 yaşındaki kızımdan dolayı günlük hatta anlık kirleniyor.
benim daha yeni 19 hafta oldu.dışadıdan bakılınca hamile olduğum belli oluyor benim de.şuan 66 yım.doktorum halsizliğime karşı kan testi istedi veridim sonuca göre kan ilacı vereceğini söyledi.aranızda kan ilacı kullanan var mı?ben ayrıca tiroid ilacı kullanıyorum.tiroidim yüksek.bebek için iyi olmadığından ilaçla düşürmeye çalışıyruz.
bir de nasıl besleniyorsunuz arkadaşlar?
ben organik ve hormonsuz ürünleri çok kolay bulabiliyorum van da yaşıyoruz biz.mesela özellikle köy yumurtası,el yapımı tahin pekmez,hergün 2 bardak süt ,meyve sebze zaten var(bu ara kivi ve çileğe takmış durumdayım)balık da yiyorum.mide bulantım ilk kızımda da olmadı bu kızımda da yok.
başka neler tüketmeliyiz siz nelerle besleniyorsunuz?
Dinliyorum Elif'cim sor tabi..
normal dogumdan korkuyorum epidural normal veya epidural sezeryan düşünüyorum ama kararsızım cevrende yada sen bu yöntemlerle yapan varmı memnunlarmı durumları nasıl
Elif'cim normal doğum hiç düşünmedim ama en sağlıklısınız o olduğunu biliyorum , ben sezeryan oldum , gittim , uyutuldum , uyandım bebeğim yanımdaydı , bir kaç saat içinde ayaktaydım üç gün sonra kendi işlerimi yapabiliyordum.
Bana hangisini olayım dersen ben sezeryan derim .
hmm cok cok teşekkür ederim canım ozaman sezeryanı tercih edim bende zaten korkuyorum kestirmeden bitsin olay neyse bayanlar benim gitmem lazım görüşmek üzere öptük hepinizi allah emanet olun hanımlar
Şenay, Elif çok teşekkür ederim kızlar,
şimdi bi şey paylaşmak istiyorum.ben 2.kızım olacağı için çok sevinmiştim ve kız isityordum. ama eşim 2.çocuk da kız olunca çok üzüldü..sonra da Allah böyle istemiş hayırlısı olsun dedi..pek belli etmemeye çalışıyor ama bunun erkek olması için neler verirdi kim bilir?!
şimdi de 3 tane olsun o da kız olursa bir daha istemicem zaten,2 sene sonra olsun diyor.zaten 3 sezeryandan sonrası tehlike..tehlike olmasa bile ben bakamam ki çalışıyorum.şimdi düşünmek için daha erken ama zaman da hızla akıp gidiyor.ne yapacağım bilmiyorum eşimin şu erkek çocuk aşkı yok mu?benim şanslı olduğumu düşünüyor ne güzel 2 tane arkadaşın olacak diyor...
Şenay, Elif çok teşekkür ederim kızlar,
şimdi bi şey paylaşmak istiyorum.ben 2.kızım olacağı için çok sevinmiştim ve kız isityordum. ama eşim 2.çocuk da kız olunca çok üzüldü..sonra da Allah böyle istemiş hayırlısı olsun dedi..pek belli etmemeye çalışıyor ama bunun erkek olması için neler verirdi kim bilir?!
şimdi de 3 tane olsun o da kız olursa bir daha istemicem zaten,2 sene sonra olsun diyor.zaten 3 sezeryandan sonrası tehlike..tehlike olmasa bile ben bakamam ki çalışıyorum.şimdi düşünmek için daha erken ama zaman da hızla akıp gidiyor.ne yapacağım bilmiyorum eşimin şu erkek çocuk aşkı yok mu?benim şanslı olduğumu düşünüyor ne güzel 2 tane arkadaşın olacak diyor...
benim gibi 19 haftasında olupp kıpırtı hisseden varmı ? bizde hala tık yok beklıyorum
benim gibi 19 haftasında olupp kıpırtı hisseden varmı ? bizde hala tık yok beklıyorum
elif'cim ben hayatım boyunca doğum kontrol yöntemi kullanmadım , çünkü polikiistik over problemim var ve kolay kolay hamile kalamam :)
ama arkadaşlarımın neredeyse tamamı spral kullanıyor ve oldukça memnunlar.
Birde belki de hurafe süt anneyi korur , hamile kalmaz derler ama çokta inanmamak lazım.
Sen yumurtlama günlerini biliyorsan en azından o günlerde eşinle görüşmelerin de dikkat etmelisin sanırım bu iyi bir yol olur.
elif cim ben çevremden duydklarımı söyleyeyim
geçen gün kızım hastalandı hastaneye gittik orda kızıma buhar verirken bi bayan daha var o da 8,5 aylık oğlunu getirmişti.onunla sohbet ettik 5.çocuğuymuş sipirale rağmen bu çocuğun olduğunu söyledi.
Bir de arkadaşım doğum kontrol hapı kullanıyor yasmin diye bi ilac midesini bulandırınca yaz adındaki ilaca geçmiş o da tam korumamış ve hamile kaldı.
Prezervatif daha güvenli sanki ama ne bileyim onda da yırtılma durumu olursa diye korkar insan.
Amcamın kızı üç çocuktan sonra, tüplerini mi kordonlarını mı ne bağlatmıştı.sanırım en garantilisi bu.zaten bence senin ilk olacağı için şimdiden düşünme ama bence kardeşi mutlaka olmalı.bizim yaş geçio valla gençken yapıp kurtulmak lazım belli bi yaştan sonra bakmak daha zor.ben de ilk çocuğumdan sonra hep senin gibi düşümnüyordm ama inan zamanla unutuluyor.sen daha gençsin ne güzel çocukların da seninle birlijte büyür.onlarla abla kardeş derler.
Zamanın n egetirceği belli olmuyor sözün özü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?