Ocak 2013 de hamile olduğunu öğrenenler....

benimde ilk bebişim canım bende endişe ediyorum benim miniğimde arada sagıda oluyodu 2 gündür altta tekme atıyo yada altta bazen toplanıyo agırlık oluyo. ama alta tekme attıgı zamanlarda kafası herlade yukarıdadır tahminim oyüzden endişelenmemeye calısıyorum yanlısmı biliyorum bilmiyorum canım ama bende korkuyorum erken dogum olayından . aşağıda cok baskı yaptıgında uzanıyorum yada yan yatıyorum bende genelde işe yarıyor canım

çok sağol şenaycım
kullanmamak daha kötüymüş bunu anladım cuma gününden beri var bu durum.o gün doktorum yerinde yoktu ben sadece kbb uzmanına söyledim boğazım çok kötü ağrıyo ve hamileyim diye..gerçi o da bana hamilelğinize uygun ilaçlar yazıcam dedi ama prospektüsü okuyunca kullanmaktan vazgeçtim hamileler dr a danışmadan kullanmamaloı yazıodu. taki dün geceye kadar dün gece çok fanalaşınca tekrar aldım az önce de doktorumdan geldim rahatlıkla kullanabilirsin dedi.
bu arada herman beyi haftasonu televizyonda gördüm show tv de e bebek prıogramında eşim de ne kadar tatlı bi doktor dedi.eşim de doktor bu arada.benim doktorum hakkkında da iyi şeyler söyleniyor ama sanırım herman bey çok daha deneyimlidir.istanbula atanırsak kesinlikle herman beye gidicem.benim doktorum da 38 40 yaşlarında.ali koray bayramoğlu.dr uma güveniyorum.zaten öyle diyince rahatladım..
inanır mısınız hastalık beni öyle halsiz ve bitkin yapmış ki bankamatikte kartımı hesabımı açık bi şekilde unuttum hayatımda ilk kez.ALLAH tan iyi biri hemen arkamdan gelip beni uyarıp kaartımı verdi.hastanede de paranın üstünü almadan gidiyorum kız arkamdan geliyor.sonra arabanın camını açık unutuyorum çocuklar kapıyı çaılp uyarıyor.vallahi ALLAH tan iyi insanlar karşıma çıkıyor.hiç yapmayacağım şeyleri yaptım yaa.hayret bi şey.

Şimdi hastahaneden aradılar tokluk kan şekeri biraz yüksekmiş , 100 gr'lık ikinci yüklemeye çağrıldım , 3 saat sürüyor bu test :) zaman nasıl geçecek bakalım.. Pazartesi göreceğiz.

Doktorun güven vermesi gerçekten çok önemli , şükür bu konuda şanslıyım..

hadi bakalım inşallah iyi sonuçlar alırsın.bu arada kaçıncı haftada şeker yüklemesi yapılması gerek sen kaç haftalıktın?

yok canım hiç korkmadım zaten erken doğum ve düşük tehlikesi yoktu..

Canım senin de dediğin allah iyi insanları karşına çıkarmış...dikkat et kendine...
Bugün şirkette kızım var yanım da Doğa bana yardım ediyor , uzun uzun yazamıyorum :)

Son düzenleme:

canım inş. güzel cıkar sonucun. aç mı gitmem gerek kaç saat sürüyo ilk önce 50 grlıkmı yapıldı.

canım inş. güzel cıkar sonucun. aç mı gitmem gerek kaç saat sürüyo ilk önce 50 grlıkmı yapıldı.

Evet canım aç gitmen gerekiyor , kantinden bir limon aldırıyorlar :)) Limonata tarzı bir şey yapıyorlar 50 gr'lık.
Önce kan alıyorlar açlık kan şekerine bakıyorlar , aynı zaman da idrar testide istiyorlar.
İlacı içtikten bir saat sonra tekrar kan alıp tokluk kan şekerine bakıyorlar.

Sonuç yüksekse 100 gr lık yükleme için çağrılıyoruz.
Oda üç saat sürüyor.
Üç saat boyunca sanırım her saat başı kan alınıyor...

sonuclardan haberdar edersin canm..baya karmaşık bişeymiş ya eşimde bende cok stres olucaz ogün galiba katil cıkmazsa hastaneden iyidir. allah yardımcımız olsun oooff buarada bebiş için alışverişe ne zaman gidiceksiniz. bu aralar ona taktım bi liste hazırladım. bide bi tavsiye istiyorum anneler 6 ay büyük ihtimal bebiş bizim odamızda kalıcak çünkü cocuk odasıyla yatak odamız cok uzak 6 ay bizimle kalır acaba beşikmi alayım yoksa oyun parkı beşiklerdenmi alsam daha iyi olur ama onu alırsamda eşyalarını nereye koyucam gene gardrop gerekli olucak yada varmı baska bi çözüm sizler ne yapmayı dşünüyosunuz.

Doğa'dan örnek vereyim :) Doğa'da yatak odamız da 6 -7 aya kadar kaldı , sallanan beşikler var onlardan almıştım , bizi epey idare etti , sonra yine yatak odamız da küçük bir karyola edindik arkadaşlardan 3 yaşına kadar da öyle kaldı. 4 yaşın da kendi oda takımını aldık.
Oda takımınız da genç kız odası gibi 1.20 genişlikte ki yataklardan aldık kı , gece ara ara yanın da yatmamı istiyor ( hala :) ) o zamanlar da çok işe yarıyor. Börtülü böcekli bir şey almadık ki , 12-13 yaşına kadar kullanabilsin. Çünkü o yaşlar da zevkleri epey değişiyor.

Bu arada benim de eşim bekleme ve bekletilme konusun da çok agresifdir.Dün Doğa ile beni hastahaneye bıraktılar , ben işimi hallederken onlar dolaştırlar :) kendimi kötü hissedersem ararım gelirsin dedim şükür bir şey olmadı :) Sen de bu taktiği deneyebilirsin.. diğer türlü hem kendilerini hem bizi geriyorlar :)

canım ben de sana doğayla ilgili bi şey soracaktım konuyla pek ilgisi yok ama sonuçta gelişimiyle ilgili.şimdi benim kızım 4 yaşında ve burda çok güzel bi olimpik yüzme havuzu açıldı..en aşağı 4 yaş ve üzerini alıyorlar 5 yaşında kızlar vardı öyle güzel yzüyorlardı ki..ben de kızımın yüzmeyi çok iyi öğrenmesini istiyorum.ancak o arkadaşlarım olmadan asla diyor.zaten annesiyle de arkadaş olduğum bi arkadaşıyla gidiyordu önce ama o kız gelmek istemeyince bizimki de boşladı..sonra kreşteki bazı arkadaşlarının da gelmesini isteyince arkadaşlarının annelerini bile aradım ancak onlar benim kadar itibar etmediler oysa ki özgüven gelişimi için çok önemli bi spor.hem fiziksel hem de psikolojik gelişm için çok önemli..bıkmadan yılmadan ikna etmeye çalıştım arkadaşsız hayatta yapamıyor benimki..kendinden büyük kızları da çok seviyor senin kızını da çok severdi görse eminim.
şimdi benim sana sorum sen doğayı böyle bi kursa gönderdin mi
sanırım benim kızımın biraz daha zamana ihtiyacı var.oysa ki öğrenmese bile kursa gitseydi bayağı bi mutlu olacaktım.bakalım zman ne gösterecek

elifcim
ben kızımda bebekken sallanan bi beşik almıştım.beşik zmanla eskidi.kayınbabamlar da yatak almışlardı.altında bazası da var kıyafetlerini hala oraya koyarım.hatta kenarında çekmeceler var.yaşı ilerleyip büyüdüğü zaman çekmeceyi kaldırıp yatağın boyunu uzatmamız mümkün ama aslında büüyüdükçe dolap da gerekiyor.ben dolap eksikliğini hissediyorum şu anda açıkçası..

hmm acaba beşik alsam ne zamana kadar kullanabilirim. bekletilme konusuna gelince kıskançlıgında huysuzlugundan tekde bırakmazki kan verdikten sonra dolaşabilirmiyiz yoksa oradamı bulunmamız gerek inş. hayırlısıyla atlatabilirim. aaaay en basta devlet hastanesine gidiyoduk her kontrol sonrası aglıyodum hem kendi geriliyo hem beni fazlasıyla ağlattı ve gerdi. bidaha seninle hastaneye gitmicem dedim. bundan sonrada özel hastaneye gidiyoruz dedim yeter seni düşünmicem bidaha verirsin paranı ozaman sıra beklemeyiz dedim oda razı olsu hemen . "bulundugumuz yerde özel hastane yok yarım saat mesafedeki baska bi ilçeye gittik hepte öyle devam ediyoruz artık" basta cektiğim sıkıntı bi ayrıydı. bide son günlerde üzüldüğüm baska bi konu var dogada böyle oldumu eşinde merak ediyrum benimkimi anormal sırf bu konudan tartısıyorum kaç gündür aglamakta cabası. tekme atmasını izlemiyo baska bişeyle ilgileniyo video cektim dün onu izleticem yanına gittim hala gözü televizyonda oturdum agladım söylendim zoruma gidiyo hiç heyecanlı değil gibi ama biliyorum seviyoda ilgileniyo yormuyo beni bişi olucak diye. ama benim kadar düşkünlüğü yok yada hissedemiyo bebeği olacagını benmi cok hassas davranıyorum kocammı cok duygusuz

büyüyen beşikler var sevimcim onlardanmıydı acaba oda cok mantıklı aslında beşik karyolaya dönüyo böyle bişeymiydi. heh dolap gerekiyo bu sefer yatakla uyumluda olması gerek. ben suan gene alsam takım almam gerekiyorki gene büyüdüğünde kullanabilsin. suanki bebiş için ne düşünüyosun peki canım. bide canım yüzme konusunda gerçekten haklısın yüzme baska bi faaliyet oluyo daha etkili oluyo diye düşünüyorum bende kızını keşke ikna edebilsen zaten zamanla arkadaşı olucak orada. baska bi arkadaşını ikna etsende sürekli belki itinalı gitmicek kızında etkilenicek. bu durumlar oluyor inş. enkısa zamanda ikan edersin kızını cok cok iyi olucak beden gelişimi içinde cok gzel olucak bide küçük yasta spor dallarıyla ilgilenmeye alıstırmakta cok gzel

Canım Doğa yüzme kursuna gitmedi hiç , bizim babamız aynı zaman da profesyonel olarak dalış sporu ile ilgileniyor , Doğa'ya yüzmeyi ben öğretmiş olsam da :) dalmayı babası öğretiyor , yazıldıkları bir spor kompleksi var oraya babası ile birlikte gidiyor , bizimki sosyaldir biraz hemen arkadaş edinir orada da boş durmuyor. Doğa'yı kursa bir kere göndermek istedim Devletin hizmet verdiği kurslardan birin de arkadaşım çalışıyordu , Doğa'ya denk gelen öğretmen çok sertti ben de sevmedim , gitmek istemedi bende göndermedim.

Senin cimcime şu an için istemiyorsa zorlama annesi , suda çırpına çırpına öğrenir , aklı erince de stilli yüzme için kursa gönderirsin.

yok canım beşik ayrı yatak ayrı almıştık.beşiği ben aldım, yatağını kayınbabam almıştı doğduğunda.beşik portatif her yere gidebilen yani öyle ömürlük bi şey değildi.(o yüzden bu kızıma kullanmayacağım eskidi attık zaten).zaten sallamaya öyle alışıyolar ki kendi yataklarında yatmaları için biraz büyümeleri gerekio.
yatağından bahsediyorum ben.yatağının altında baza var kıyafetlerini oraya koyuyorum ama dolap şart büyüdükçe.benim kızım da 3 yaşından beri barbi ve winks hastası olduğu için genelde de bu sevgi 10lu yaşlara kadar sürdüğü için barbili yada winksli bi şeyler tercih edebilirsin..neyse yatağın altında baza var demiştim yatağın kenarında da çekmeceler var zamanla büyüdükçe çekmeceleri kaldırıp yatağın boyu uzatılabiliyor diye almıştık o zaman.şimdilik gerek yok ama ilerle uzatmamız gerekebilir diye düşünüyrm.bir de çok çabuk büyüoyrlar doğduktan sonra özellikle.kıyafet çok fazla almamak lazım bence.gerektiği kadar yeter..ama büyüdükçe öyle güzel oluyor ki onları süslemek giydirmek lcwaikikiye gitmiyorum o yüzden gitsem muhakkak bişeyler alkasım geliyor öyle tatlı şeyler var ki..
ikinci kızıma daha hiç düşünmedik bile..yazık garibim..

yüzmeyi ben de çok severim ama öğretemem sanırım.zaten benimki 2 hafta gitti 2.haftada baloncuk yapmayı başardım anne demişti.ben de ağzına burnına su kaçmasın diye bildiğim şeyi anlatayın dedim.suya girerken burnundan nesef ver diye hatta gösterdim ama nafile anlatammadım yüzme hocasına bıraktım zaten onlar başta ağızdan sonra da burundan öğretiyrlamş herhalde.
aynen bizim kurstaki erkek hoca da çok sertti kızımın arkadaşı başta onu çok sevdiği halde çok korktu ve gitmek istemedi bayan hoca gelsin demiş ama o bile gelse gitmek istemiyo şimdi o gitmeyince benim kuyruklu cimcime de istemedi işte..aklı erince zaten muhakkak göndermeyi düşünüyorum.ne güzel babası da dalışla ilgileniyorlmmuş sen hiç daldın mı.ben denizi ve yüzmeyi çok severim eminim çok eğlencelidir..

kıyafet konusunda cok sey almak bende istemiyorum ilk 3 ay giyebileceği seyler olsun zaman gectikçe alırım inş. bide şimdi nasıl olucak toplumu zayfmı uzunmu kısamı olucak aklımda bişey olusturamıyorum. ama 3 ay giyeceği kadat giysisi olsa yeter. kızları süslemekte ayrı bi güzel tombiş bacaklarını böyle ısırası geliyo insanın hele böyle kısa elbiseler öyle gzel duruyoki tam yürüme zamanı yaza geliyo kızımın inş.tabi minik etekler elbiseler giydiricem hep hayalimde vardı. altınada fiyonklu kilot gibi seyler var onlardan ooohh ısırma yanında yat aaay bide saglıklı dogsalar rabbim bize bagıslasın yavrularımızı inş.

Canım ,
Kan verdikten sonra saatin gelene kadar dolaşabilirsin sorun yok , ama şeker yüklemesi kimilerin de baygınlık hissi yapabiliyor dikkatli ol.
Bebek ve baba meselesine gelince :)
Eşim Doğa'da çok daha meraklı ve heyecanlıydı , hatta biraz önce yemeğe giderken konuştuk , hala ikinci bir çocuğum olacağı duygusuna kapılmadım , Doğa'yı daha çok seveceğim deyip duruyor :) Biliyorum ki öyle olmayacak , ikisine de çok düşkün olacak. Babalar bebekler doğduktan sonra ancak babalık duygusuna kapılıyor , bu dönemler de bizim kadar hassas ve ilgili olmasını bekleme canım.
Bebek doğsun ondan sonra seyreyle baba kız aşkını , zaman gelecek kıskanacaksın aralarında kı ilişkiyi :) bana öyle oldu en azından :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…