- 28 Ocak 2013
- 2.166
- 80
- 78
hayırlısı olsun canım duan kabul olmus ne gzel adanada güzel diye biliyorum dediğin gibi sıcacıkta olur tasınıcaksınız yani eşyaalrın falan nasıl gidicek canım
Kızlar ne güzel ardı ardına sohbetlet etmişsiniz :) oku oku bitmedi..Ben hala çalıştığım için ekranım açık ama bakmıyorum yazılanlara..Adanaya bir kere gittim :) çok güzel ve modern bir şehir ..
İstanbul evet zor bir şehir ama vazgecemem sanırım :) eşim İzmirli hedefi 45 yaşın da İzmir'e dönmek bakalım kısmet...
daha belli değil canım yine de çıkma ihtimali var diyelim.
öyle bi şey olursa önce çok değer verdiğim demir döküm tencerelerimi kendim sararım onlar çok önemli benim için çünkü.kıyafetleri de kendim katlarım onun dışındakileri de firmalar yapıo zaten biz öyle geldik buraya..
bu arada eşim bilgisayarı görürecek nöbeti var..
Öğle 12 - 13:00 arası yemek saatimiz :) Eşimle sık sık eve gidiyoruz o diyet yaptığı ben bebek beklediğim için kendi yaptığım yemekleri yemek daha mantıklı geliyor :) karnımız doyunca benım pamuk sekerı kuduruyor :)) dolanıp duruyor :)
bizim minikte yemekten önce daha cok vuruyo tepiniyo yemekten sonra mayısıyo biraz gene dolanıyo ama. bencede en güzelş ve saglıklısını yapıyosun canım bu arada blogunda resminizi görmüştüm bizde eşimle aynen öyleyiz onun göbüşü 9 aydan daha fazla görünüyoartık yiyim yemeğimi öyle bi dengesiz besleniyorum ki yavrum allaha emanet. bi bu konuda annelik yapamıyorum aaah aah
sürekli bunu tekrarlıyorsun , söyle bakalım neden dengesiz beslendiğini düşünüyorsun.. Sık sık yemiyormusun , yoksa abur cubur mu çok yiyorsun..
Sevim'cim allah gönlünüzden geçen yeri nasip etsin... Gurbet zordur.. Yaşamadım hiç ama yaşayan arkadaşlarım söyler bunu...
evde bişey bulamayınca tost yapıyorum hem sucuk yiyorum hem ekmek yiyorum. Bi sabahları yumrta yiyorum bi saglıklı o var yani patates kızartması yiyorum. Dengeli beslenemiyorum peynir hiç yemiyorum süt içmiyorum bi yogurt yiyorum oda her zaman değil haksızmıyım ama düzgün besleyemiyorum cocugumu
Canım özellikle sucuk , salam , sosis hamilelikte kullanılmaması gereken yiyecekler. Patates kızartmasını bende hafta sonları yiyorum kızartmayı zeytinyağın da yapıyorum hafif ve lezzetli oluyor sen de bunu deneyebilirsin. Mutlaka süt içmelisin , süt içemiyorsan peynir yoğurt öğünlerinde olmalı.
Ceviz mutlaka tüket özellikle sabah kahvaltıların da , bebeğin beyin gelişimi için çok önemli..
Sebze , et ve özellikle balık hamilelikte tüketmen gereken yiyecekler canım..
merhabalar..
evet şenay haklı.. şarküteri ürünleri(salam sosis sucuk ve pastırma) bebek için çok zararlı.aslında bizim yoğurdu da kendimiz mayalamamız gerekiyr.ben kendim mayalıyorum yoğurdumu.bunun dışında arada hazır ayran da içiyorum büskivi ve çikolata gibi abur cubur da yediğim oluyor ama onun dışında dikkat etmeye çalışıyorum.
bizim bir de katkı maddeli ve aromalı şeyler tüketmememiz lazım.mesela kola,fanta gibi asitli içecekler hatta meyveli soda bile içememeliyiz ama ben ilk hamileliğimde meyveli soda içmiştim itiraf ediyrm..o zamanki doktorum izin vermişti ama onlar da aromalı olduğu için tüketmemeliymişiz.
bol meyve sebze süt yoğurt artık hangisini tüketebiliyrsak ben süt seviyorum mesela.onun gibi aslında..
elifcim sen çok şanslısın bak rizede yaşıyorsun balığın tazesi bol.etin iyisi bol..oranın hayvanlaarı doğal otlaklarda otladığı için eti de lezzetli olur diye tahmin ediyorym arada bi de zeytinyağlı yemekelr ekle süper.. kahvaltıda da kaşar ve beyaz peynir zeytin domates salatalık gibi şeyler yiyince de zaten doyarsın illa tost istersen bence sucuksuz yapsan senin için daha iyi ollur..zaten bi arkadaş kaşarda daha çok kalsiyum var demişti.
merhaba şenaycım valla cok cok haklısınızda malesef ben peyniri hayatım boyunca yemedimki. sütü kakaolu yapınca içebiliyorum . şarküteri yasak biliyorum ama öyle i an geliyo ki yemek için bişey bulamıyorum ona sarılıyorum. balık seviyorum aslında ama suanki sartlarım beni öyle daraltıyoki bişey yapasım gelmiyo . insanın canı ceker keyifli yemek ister ben yapamıyorum malesef bi bu konuda bebeğime bakamıyorum cok suclu hissediyorum kendimi( yavrum rabbime emanet inş.saglıklı dogar
rizedeyim ama balık acısından dediğin dogru ama et acısından kimse ilgilenmiyo bu konularla herkes sehire gelmiş cay zamanı köye gidiyolar çay daha revaşta burada. saydıgın zararlı seyleri tüketiyorum malesef eşim almaz asitli içecek ama görümcem alısverişe gidince alır. ee ben de aşırı su içiyorum gün geliyo canım cekiyo dolapta görüyorum içmek istiyorum bi dönem uzak durdum ama artık engel olamıyorum. eşim her yemeği yemiyo tek onu düşüsem neyse yemek yaparken ablasınıda göz önünde bulunduruyorum bireysel bişey yapamıyorum ki öyle olsa sabah akşam salata yerim. ben eve kıvırcık domates karnıbahar meyve almasam kşmsenin alacagı yok bende eşim olmadan cıkamıyorum ne varsa onunla yetiniyorum malesef. süt ürünlerinden sadece yogurt yiyebiiyorum hiç yemedim bebeklikten beri her seferinde kusmusum yiyemedim yani hiç tatlarını bilmiyorum süt içtim ama beyaz peynir kaşar hiç yemedim bi kokularını bilyorum yani okadar.. ooof ooff inş.bi çözüm bulablrim bu duruma teşekkür edrim arkadaşlar
benim trabzonlu bi arkadaşımm var
tatilden gelirken bayağı bi et ve kıyma getirdi..biz de yedik oraların eti farklı oluyor tadı bile çok farklı ve lezzetli..
ben de bu açıdan karadenizde yaşamak isterdim et ve balık taze,bol,sağlıklı ve lezzetli.
kaşar yemedim demişsin ama sucuk da çok ucuz bişey değil...
neyse eşim kızıyor pc başında bebeğe radyasyon verdin çok diye..
Elif'cim ben de çok kola içerdim bir zamanlar , Canan Karatay diyetini uyguladım iki yıl önce ondan sonra çoook canım çekerse yılda bir iki içitim , asitli bir şey canım çekince Sade sodanın içine limon sıkıyorum öyle içiyorum. Bol şalgam bol kefir tüketiyorum , yoğurt bizde çok sevilir , yumurta her sabah yenir , peynir de öyle.. Bence biraz zorla kendini bebeğin için sağlıklı şeylerle devam etmen gerektiğini zaten biliyorsun biraz azim sadece...
buarada güzel anneler bugün kontroldeydim. şeker yükleme testim tahminim gibi vasat gecti. kaç kere eşime kırıldım kaç defa gözümden yaslar aktı hatırlamıyorumama sonucum cok sükür 79 cıktı gayet iyi dedi doktor fakat doktorum değişti diğeri gitti demiştim bu doktordan hiç memnun kalmadım. tesadüf lavaboda bi hamişle karsılastım aynı hastanede baska bi doktora gidiyo sordum doktorundan memnunmsun diye cok memnunum cok ilgileniyo dedi. bende ona gidicem 2 hafta sonra belki okadarda duramam. aaaay kadında beni motive etti daha hiç konusmadan kaç aylık dedi hamile oldugum belli oluyomu dedim tabi dedi göbeğin hamile gib dedi bende dedimki bende hep kilo almısım gibi görünüyo diye moralim bozluyodu dedim yok dedi hamile gibisin dedi muhabbet etmeye basladık ayaküstü motive oldum o an önceki doktorum tüm ölçümleri ultrason kagıdında veriyodu bu sefer bu bayan vermedi. ben kilosunu sormasam söylmiyordu 850 900 civarında dedi bide tamda bişey demedi. kalp sesini dinletmedi. biz istemesek ultrason resmi vermiyordu. ama öyle bi pozisyon yakaladı ki tabiki oda benim kızımın becerikliliği eli cenesinin altında iken bize poz verdi cok seker göründü. cinsiyetini sordum kız gibi dedi ama diğer kontrolde bidaha bakalım dedi ben bu işi anlamadım. bide 26 haftalıksın dedi suan 25 haftalıgım halbuki son adet tarihimide sormadı. karnımda sancım vr 3 haftadır bunu söyledim. magnezyum bide demir ilacı verdi. yeni ilaçlarım bunlar. şimdi bişey sorucam şenay ve sevim sizce verdiği ilaçlara baslayayımmı yoksa yeni doktora gidene kadar bekleyeyimmi. karnımdaki sancı kasılmalardan oluyormuş magnezyum bunu önlicekmiş dolayısıyla erken dogum olasılıgı olmayacakmıs netten arastırdım bunuda sizce ne yapmalıyım.. miniğim haftasına göre baya tombiş. aynı anası babası gibi cokta iyi bişey değil hep diyetle ugrasmasa yavrum bizim gibi. ama minik cok saglıklı allahıma binlerce sükürler olsun. şekerli suyu içerken canım cıktı buarada bi anda içtimki kurtulim diye eşimde dalga geciyo bu bitti diğerini getirin dedi deli (fondip yaptım da şaşırdı kendileri ) baya halsizleştim bulantım oldu açlıktanda ölecektim sonra iştahsızlaştım falan filan cok şükür bu havaleyide atlattık kazasız belasız. havadislerimiz böyle uzun oldu birazcık
cesaret edemiyorum hiç bilmediğim biişey nasıl yicemki peyniri bi kokusu oda midemi bulandırıyo hamilelikten dolayı değil öncedende öyleydi. buaradakilerin düzeni cok farklı ben simdi istanbulda olsam ooooo öyle gzel beslenirdimki ama burada sebze anlayısı yok meyveyede düşkün değiller daha cok agır seyler seviliyo. en baslarda okadar zorlandımki yeme alıskanlıklarım fazlasıyla değişti. bildiğim gibi hareket edemiyrumki. bende diyet yaptıgım dönemde 2 yıl neredeyse cipsi kola burger hepsini bitirdim tek damla yiyip içmedim ama burada eşim sagolsun ablası sagolsun durduramadım kendimi ama yogurt tüketiyorum tükettiğimde 1 kaseyi geciyo o yerini tutmazmı peynirin
heh bide ne tarttı ne tansiyon ölçtü bide onu yapmadıElifcim öncelikle demir ilacını sen daha yeni mi kullanıyorsun , ben hamileliğimin hemen ertesi başladım. Karın sancıları , ağrıları geçen haftadan beri bende de var , ama bana magnezyum önermedi Herman bey.Bence ikinci doktorunu bekle canım. Senin meleğine maşallahhh diyorum annesi ben , benim cimcime cımbız mı olacak ne 680 ler de :))) Bunu eşime desem bak gördünmü bir şey yemiyorsun bebek kilo almıyor diyecek :)
Kilo artşın nasıl ben hala 71 gösteriyorum çok şükür :)))
heh bide ne tarttı ne tansiyon ölçtü bide onu yapmadıooff cok gözüme battı ilgilenmemesi. en basta folik asit aldım 3 aydan sonra decavit diye vitami kullanıyorum halada öyle içtiğim ilaçta demir var ama niye ayrıca verdi bilmiyorum ben beklim diğer doktoru bencede
ya yanlıs ölçtü kendide celişkili cevap verdi yada gercekten dogru ben zaten 700 800 diyecek diye belkiyodum ama 900 tahmin etmedimeşim ilk 5 haftalıkken ultrason resmini görünce bak bişey yemiyosun ne kadar küçük dedi ne kadar bişey bekliyosa nokta kadardı zaten ozaman. şenaycım bende siz normalsiniz biz her zamanki gibi anormaliz artık kızımla beraber diyet yapar yapar dururuz baska caresi yok aaay cok sükür saglıklı hepte öyle olur miinklerimiz amiiinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?