Ocak 2013 de hamile olduğunu öğrenenler....

Kızlar allah nasip ederse benim ilk bebeğim,doktorum bana sorarsan hamilelik boyunca hiçbir aşıyı önermiyorum dedi,ama sağlık ocağından aradılar bu olayıda sağlık bakanlığı çıkarmış anlamadım en sonunda yaptırdım,iki gündür kolumu oynatamıyordum ateş falan şimdi çok şükür iyiyim,2.dozu yaptırsammı bilemiyorum yani !

Duruyor mu diyelim teyzesi :)))

Ara ara bakıyorum Elif'cim..
Kıyafet ayırımı yapmam lazım , bir dolu var , sonra gerekli alışverişleri yapacağım..
yerim ben onun teknelerini durmasın tabi maş.ben durunca telaşlanıyorum biliyorum normal ama genede aklıma takılıyo. alısveriş için en mantıklısı bencede elinde olanlar var zaten gerekli olanları alırsın daha sonra

ama hamilelikte aşı yapılması gerek diye biliyorum ben doktoruma hiç söylemedim aile hekimliğine gittiğimde söylediler bi takvim hazırladılar. netten bak hamilelikte yapılması gereken aşılar diye çıkar zaten. doktor niye önermedi aklım takıldı normalimi bu yoksa benmi yanlıs biliyorum. agrı yapıyor evet canım beni cok etkilemedi ama genede agrıdı bigün falan ben 2.yide yaptırdım gecen hafta

evet canım ondan bahsediyorum hastası olmayanlara ücreti farklımıdır acaba.eşim bi kaç ay öncesine kadar o hastanede çalışıyodu biliyomuş herman beyi bakalım belki bende oraya yaptırırım.yanında ek olarak neler verdi peki görüntü olarak

Ben sadece tetanoz aşısı var diye biliyordum haftaya kontrolum var druma sorarım , bir de benim merak ettigim saclarım rofleli sarı baya uzadı ama boyatmaya da çekiniyorum bırakayım uzasin mi yoksa düz kendi rengine mi .boyayim bilemedim siz ne .yaptınız.

günaydınlar arkadaşlar,ben de kızımı havuza götürcğm için erkenciyim bugün :),

canım ben de öyle biliyorm yalnız tetanoz var.hatta buralarda kızamık çok yaygınlaştı.bi tanıdığım hamile olduğunu bilmeden kızamık aşısı olduğu için bebeğini aldırmak zorunda kaldı çünkü bebekte anomaliye sebep oluyrmuş direk..

boya konusunda da ben olsam boyatmazdım hamileyken saç boyatılmamalı diye biliyorum.bitkisel boyalar var ama ne kadar doğru bilemeyeceğim..hatta burda bi başlık vardı süt verirken (emzirirken) ne zaman saçlarınınızı boyattınız diye yani...

Tetanoz aşının üzerinden 5 yıl geçmişse koruculuğu kalmıyormuş bunun için ben ilk dozumu oldum , Herman bey eğer çocuklukta olmadığınıza eminseniz bir doz daha yapılmasında fayda var dedi. İkinci dozuda olacağım Ebrsa..

Hastası olmayana sanırım 500 tl civarın da bir de bu ultrasonu Herman bey yapmıyor , Gayrettepe Florance da Amina sanırım adı bu doktor yapıyor.Rapor ve görseller veriyor.

Bence de boyatma uzayan bölümleri kestir , bebeğinden daha önemli değil , sende biliyorsun. Ne kadar zararlı değil deseler de kimyasal sonuçta. Ben 38 yaşındayım şükür henüz beyazlarım boyatacak kadar değil şanslıyım :)

Güneydın canım..Bende Doğa'yı okulun gezisine yolladım babamız Muğladan dönüş yolunda bende mutfağa giriştim..önce bir bakayım sonra devam ederim dedim :)

Yeni bir kız ismi arkadaşlar ben ilk defa duyuyorum ...

NİLDA.... Mucize demek ve aynı zaman da cennet kapısın da bekleyen meleklerden birinin adı...
Aklımız da olsun..

Herkese öncelikle merhaba arkadaşlarımbikaç gün giremedim malum sancılar gene girdi araya ilaçta fayda etmedi sanırım bugün içmedim gene bi doktora sorucam belki sorunum kasılma değildir. Miniğim 3 gündür cok az hareket ediyo gene sayı fazla ama eskisi gibi neşeli değil sanki durgunluk var içim hiç rahat değil bide hep alt tarafta önceden arada olurdu artık yukarıda durmuyo kasıklarımın cok altında tekmeler hissediyorum poziyonunu cok cok merak ediyorum niye durgunlaştı varmı bu durumu yasayan. Her zaman hareket beklemiyorum tabi ama ani yavaşlaması korkutuyo tekmeleri cok hafif dahada sertleşmesi gerekiyodu oooff bilmyrm takıp duruyorum kafama bütün gün istirahat ediyorum diyebilirim sürekli yan yatar pozisyondayım rahatlıyorum öyle yatınca. Sabahları cok erken uyanıyorum 6ya düştü diyebilirim bugün eşimle yürüyüşe basladık bakalım ne kadar sürücek o etrafımda kostu bende yavaşça yürüdüm bunu saat 6 sularında yaptık :)) uyku düzenim bozuldu kendimi cok tuhaf hissediyorum miniğim iyimi acaba çarşamba günü yeni doktoruma gitmeye karar verdim yoksa eşim beni sızlanmalarımdan dolayı boşayacak:)) psikolojin bozuldu benimkinide bozucan diyo ama anlatamıyorum endişemi hiç böyle olmamıstı minik kuzum((

aaay inş.güzel gecmiştir havuz maceranız boyama konusuna katılıyrm canım genede sabretmekte fayda var

bende cok istiyodum hatta hamile oldugumu öğrenmediğim dönemde az kaldı boyuyodum iyiki boyamamısım dedim öğrendiğimde ne kadar bitkiselde deseler genede bekle canım nolur nolmaz bence tabi cünkü bende bekliyorum buna inan :)

yeni bir kız ismi arkadaşlar ben ilk defa duyuyorum ...

Nilda.... Mucize demek ve aynı zaman da cennet kapısın da bekleyen meleklerden birinin adı...
Aklımız da olsun..
ben artık tam kararımı verdim kısmetse "eslem"düşünüyoruz miniğin adını ben cok cok istemiştim taaa üni.yıllarında kısmette olur umarım. Teslim olan,allaha teslim olan anlamında eşimde nisa ismini diyo ama buralarda cok var nisa ismi pek düşünmüyorum sizce güzelmi isim eslem yada nisa.. şenaycım isim cok hoş ve duyulmamıs yani bende duymadım senin gibi hemde farklı anlamıda gzel. Sizinde seçtiğiniz isimler varmı güzel anneler

Canım öncelikle geçmiş olsun.. Bebek az hareket ediyor diyorsun , ara ara bizimkinde de oluyor mesela bugün çok fazla hareket hissetmedim.. Kendini evhama kaptırma..birde yürüyüşlerini yeni doktora göründükten sonra yapmaya başla istersen..
Evham yapma diyorum ama ne olur ne olmaz , bebeğin iyi olduğundan emin ol ondan sonra yürüyüş yap bence..

Evet isim güzelde babamız bunu da beğenmedi :)))

aaaa sende onun buldugunu begenme :) daha zaman var inş bulursunuz kısa zmanda. yürüyüşten sonra 3 4 saat agrı cektim gene sonra bi okadarda yattım iyi oldum turp gibiyim suan ama dediğin gibi yürüyüşü sormak lazım. ben bide bi hata yaptım ozaman kasılma ve agrıları cok önemsemedim cünkü bilmiyodum yeni evimize gecicez kısmetse 1 aya 11. katta daire asansörü kapatıyolar suan kimseler tasınmadı diye bizde kapalı ana denk geldik tabi merdivenleri cıkmak ve inmek zorunda kaldım bunu 2 defa yaptım 2 defadada aynı agırlık ve agrıları hissettim kaç gün kötü oldum ama sonra sonra anladım bu agrıların neden oldugunu ayakta kalınca yorulunca ve sürekli oturunca cok fazla vuruyo artık dikkat ediyorum

günaydın arkadaşlar günaydın canım
ya evet benim eşim de zeynep i başta beğenmemişti ama şimdi bi şey demiyor.zeynep i de annem beğenmiyor derin olsun diyor..

bugün ben de tiroid için kan vermeye gidicem hayırlısı bakalım.ya şu demir ilacı ne iğrenç bi şeydir öyle içiyorum nasıl midemi bulandıryor anlatamam

sana da günaydın canım bence de doktora sor ona göre davran.havuz da çok iyi geçti bu arada..arkadaşı var ya cimcime sorunsuz girdi..ama ayın 17 sinde balıkesire gidicem yarım kalacak diye üzülüyrm inşallah orda vardır..

derini de ben istemiyorum söylenişi güzel olabilir ama pek bi anlamı da yok gibi..sığ olmayan diyelim..mecazi düşününce anlamlı olabilir ama ne bileyim anlamlı gelmiyor bana..neyse annem sonuçta bi şey demez koymasam da..ancak ilk hamileliğimde kayınvakdemler karışmıştı sinir katsayım çok artmıştı.hatta ismi koymadan önce dalga geçmişlerid duru sabun diye..doğduktan sora geçmediler tabi.bana da ders oldu.hiç bi zaman söylemeyeceğim hangi ismi koymak istediğimi...

günaydın canım. sorunsuz gecmesi güzel baya eglenmişlerdir. uzun süremi kalıcaksın balıkesirde.

derin güzel dediğin gibi kulaga hoş geliyo. hayrılısı olsun canım. banada şimdi soruyolar isim düşündünmü diye biliyorum karısacaklarını yok düşünmedim daha diyorum. ama kocamı ikna ettim kimse döndüremez zaten müdahale ettirmezde diye tahmin ediyorum bakalım oyunu kurallarına göre oynuyorum cogu zaman napim elini verince kolunuda istiyolar sonra :) en gzeli söyleme sizin özeliniz hem duruda gayet güzel hemde cok gzel anlamıda cok hoş

Günaydın güzel anneler :)

Elif'cim öncelikle evin hayırlı uğurlu olsun Allah ağız tadı ile oturmayı nasip etsin.
miniğimin iyi olmasına sevindim canım.

Sevim'cim Derin olmasın , bir kız için hoş bir isim değil... erkekler camiasın da farklı anlamlar yükleniyor bu isme

Şimdiden hayırlı yolculuklar canım :) Bizde o tarihler de İzmire geçeceğiz :) allahın izni ile..

Duru isminii çooook severim :)
Bu hafta sonu bir bayanla tanıştım... Kızınıza Deniz ismini koysanız ne güzel olur , Doğa ile uyumlu dedi.. İsimlerle ilgileniyor araştırmalar yapıyormuş. Ebru ismi çok anaç , sevimli olurmuş...Arzular da çok zengin dedi :))

evet deniz ve doğa uyumlu gercekten hoşta oldu babanız begendimi deniz ismini

Baba zaten Deniz olabilir diyordu en baştan beri :) Sıcak geldi..
dün bir kız çocuğu ile tanıştık o kadar güzeldi ki ( maşallah) adın ne diye sordum BADE..dedi...onu da sevdik :)))

evet oda cok gzel. aslında gzel isimler var ama kurandada gecsin diye düşününce cogu gecmiyo ama cok hoş isimler var.ayyy böyle miniğime yazın giydiricem seyleri düşünüyorum kolları bacakları ortada tombiş tombiş tam öpmelik ısırmalık cok mutlu oluyorum bi görebilsem inş.hepimize nasip etsin rabbim.

şenaycım işey sorucam miniği dogdugunda nasıl giydiriceksin. alta zıbın yada alt üst iç zıbın üste tulum mu olur mesela hiç fikrim yok

Hafta sonu misafirim vardı , blogdan arkadaşım yıllardır tanısıyoruz ilk defayüzyüze geldik :) onun da 6,5 aylık kızı var..tam dediğin gibi kat kat lokum gibi yedik bitiremedik :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…