Ocak 2013 de hamile olduğunu öğrenenler....

şenaycım işey sorucam miniği dogdugunda nasıl giydiriceksin. alta zıbın yada alt üst iç zıbın üste tulum mu olur mesela hiç fikrim yok

Elif'cim Doğa'dan örnek vereyim.
Doğunca içte bady , üste tek parça tulum.
Ayakta içte çorap , tulumun üstüne ince bir hırka giydirmiştim. Şubat bebeği idi.
Bebek çok küçük olduğu ve kıyafetleri ne adar küçük alsakta hala bebeğe büyük geldiği için, bebek için de dönüyor , iki parça olunca , göbeği , sırtı açılıyor tutarken ama tek parça tulum olunca.. bebeği rahat tutuyotsun. alttan her iki bacağın da da çıt çıt olmalı ki altını rahat açabilesin. Hastahane çıkısını buna göre alabilirsin canım.

Hafta sonu misafirim vardı , blogdan arkadaşım yıllardır tanısıyoruz ilk defayüzyüze geldik :) onun da 6,5 aylık kızı var..tam dediğin gibi kat kat lokum gibi yedik bitiremedik :)))

aaaaay en tatlı zamanı bide bizim bebişlerde 7 8 aylık olucaklar bu zamanlarda ve cok dua ediyodum bebeğimin yürümesi yaza gelsin kostursun diye cok sükür kabul etti rabbim inş. saglıklı dogsunda bebişler bi o günleri görelim. 8 9 aylıkken yürümeye baslıyolr dimi yiğenim erken yürümüştü ama öyle hatırlıyorum bakalım biz nasıl olucaz. o bacakları kolları öpmeye doyamazsın aaaaaaah aaaahhh poposuda görünsün elbisenin altından bide oooohhh balım benim

aynen uzun tulum baya alıcam zaten 2 parça almam dediğin gibi acılıyo. bizim bebişler ne sıcaga ne soguga gelicek gecen sene burası eylülde baya sıcaktı. alta uzun kollu zıbınmı yoksa kısa kollumu giydirim. bide zıbının bacak tarafı acık oluyoya bişey daha giydirmek gereklimi yoksa tulumumu giydiricez direk. 2 tane hastane cıkısı alıcam ama 10lu falan oluyo atlet kilot falanda oluyo ben seti kendim olusturucam hastane cıkısında ihtiyaç duyucam ekstra sey battaniye polar battaniyesi suan 3 tane var 2 tane penye battaniye yeterlidir. şapka,uzun tulum,eldiven,bikaç önlük,iç zıbın ,bikaç penye hırka bunlara yogunluk vericem. baskada bişey yok zaten :))öyle tahmin ediyorum

Doğa 10 aylık yürümüştü..kimi çocuklar erken yürüyor ama kimileri de yaşları geçince ancak yürümeye başlıyor. Geç yürürlersede sıkılmayalım eninde sonunda kalkıyorlar ayağa :)

İçine kısa kollu giydirdim hastahane odası çok sıcak oluyor zaten.
Eğer üşüdüğünü düşünürsen bady'nin altına ayaklı pantolonlardan giydirebilirsin Elif'cim.
Ben setten çok bir kaç tane tulum alacağım , Doğa'ya hiç eldiven giydirmedim mesela.
Şapka da çok nadir taktık.
Battaniye Örgü yada Polar yerine penye tercih ettim.
Önlük yerinede yumuşak kumaştan ağız bezleri götürdüm yanım da :)

Zaten doğuma yakın hastahane çantası paylaşırız

evet değişiyo her bebek bir olmuyo... cok sagol bilgiler için. peki eldiven gerekli olmuyomu ev nasıl olucak bilmyiroumki belki sıcak olucak cocuguda bunaltmamak gerek. şapkayada gerek olmıcak belki. gezmeye korkuyorum artık biyere gitmeyi planlarken yatabileceğim biyer olucakmı diye düşünüyorum cok sükür bugün iyiyim az önce agrı girdi gecti hemen allah şükğr iyiyim. bide çarşamba günü randevu alıcaktım ama gidicem doktor baya iyi galiba zaten önermşlerdi en basta gitmediğime cok pişmanım geç diye dikkate almadım ama kadın baya basarılı arastırdım bugün nettende. pazartesi gününe alabildim randevuyu ogüne kadar dogurmazsam iyidir:))) aaay kendimi paniklendiriyorum yok yere belkişde bişeyim yok bide bikaç gündür adet sancısı gibi agrılarda cekiyorum. hastane cantasını evet paylaşalım eksikleri görürüz hem. dogum doktorun herman beymi olucak canım

%99 Herman bey olacak bir aksilik olmazsa Elif'cim
Benim ekran açık , ofisteyim...görüşürüz..

arkadaşlar inanır mısınız resmen şeker hastaları gibi komaya girdim yaa,

şöyle ki
benim tiroidim yüksek ya her ay kan veriyorum aç karnına..biliyorsunuz bebek için iyi değil tiroid yüksekliği..benden başka var mı burda tiroid şikayeti olan bilmiyorum..neyse bugün tiroid için aç karnına kan verdim kan vermek sorun değildi 2 dak.da bitti.ancak hem benim ihmalkarlığım hem de kan verdikten sonra gittiğim sağlık ocağındakilerin yüzünden resmen şekerim düştü..

kızım da sabah hastaydı.kendim devlette kan verdim onu da özele götürdüm.bu arada bi şey de yemiyorum doktor ondan da kan tahlili ve röntgen istedi buhar verdi.neyse bunları yaptırayım derken zaman geçti sonra da tetenoz için sağlık ocağına gideyim dedim.

gitmez olaydım altı üstü bi aşı yapacaklar burnumdan getirdiler zaten açım..bilsem böyle olacağını hastaneinin kantininde bi şeyler yerim.normalde açlığa dayanıklıyımdır ama nedense dayanamadım bi türlü bu sefer..

2 saat aile hekimini sormak için bi yukarı bi aşağı sonunda pes ettim durumumu anlattım yani ayıp yaaa..zaten açım saat 12 ye gelio..
neyse tetenoz aşısı oldum sonunda..

şimdi yemek yedim ama başım fana ağrıo diyorum yaa resmen şeker hastaları gibi oldum bu ayyy yaa..

Sevim'cim çok geçmiş olsun.. ne duyarsız insanlar var senin durumunu görüp neden yardımcı olmuyorlar. Devlet hepmi bu şekilde olacak ( Şimdi daha iyisindir umarım..

Merhaba anne adayları işte benim böbüşte bu :) bayağı büyüdü ama artık takmıyorum

Eki Görüntüle 721762

Maşallah meleğimize annesi :)
Hepimiz hemen hemen aynu duruyoruz farkındamısınız :)
Bir ay sonra da paylaşalım bakalım durum ne olacak :) Şu anda herkes fit anne :)

biz geldiiiiiikkkk.:)
inanamıyorum ya insanın sabrını nasıl zorluyolar bide hamilesin biraz anlayıs ya bu ne ihmal. uzun süre hem ac kaldın hem kosturdun hemde stres yasadın biraz rahatla gzelce bi dinlen canım gecmiş olsun.

Merhaba anne adayları işte benim böbüşte bu :) bayağı büyüdü ama artık takmıyorum

Eki Görüntüle 721762
kız cok güzel görünüyo maşallah valla ck cok tatlı hiçte takılıcak gibi değil tam anne görünüyosun maşallah ikinizede. göbüş cok cok hoş görünüyo

Maşallah meleğimize annesi :)
Hepimiz hemen hemen aynu duruyoruz farkındamısınız :)
Bir ay sonra da paylaşalım bakalım durum ne olacak :) Şu anda herkes fit anne :)

:))) 1 ay sonra ekrana sıgmıcam canım bana kızma ama gelecegimi görünüyorum telefon resmi cekerken bi tarafım eksik kalacak hayırlısı bakalım buaralar gene boşverdim yiyorum bebişim iyi olsun aman napim öyle böyle 7 kilo aldım bi 7 daha alim miniğim dogsun emzirirsem inş. 6aydan sonra baslarım emziremezsemde hemen ölümüne diyet yapıcam kısmetse

Burdan sonra bir topik açarız ,anneler birlikte zayıflıyor diye kendimizi gaza getiririz :)

evet tabi ki inşallah..beraber zayıflayacağız

şenay elif çok teşekkür ederim kızlar

görmezden gelmedğiniz için.. ikiniz de çok kibar,zarif,ince nazik hanımlarsınız işte! daha ne sıfat bulayım...

şimdi de başım ağrıyor.tetenoz aşısı baş ağrısı yapar mı acaba sizde böyle oldu mu?

biz destek olmicazda kim olucak canım benim ben teşekkür ederim. derdimize her zaman derman buluyoruz rahatlıyoruz cogu zaman. iltifatlar için cok sagol arkadaşım o senin yüreğinin güzelliği. bendede 2 haftaya yakın bas agrısı cektim ara ara geliyo ama tetanozla baglantısı varmıdır hiç düşünmedim acıkcası tetanozuda 15 mayısta oldum bilmemki belkide etkisi vardır. bas agrın stresten ve acıktıgındanda olabilir canım beni etkiliyo hemen agrım oluyo biara beynimi söküyolardı sanki ne uyuyabiliyorum ne ilaç içebiliyorum cok sükğr atlattım. kocakarı yöntemi yaptım. patates dilimledim alnıma koydum bide sıkıca basörtüsüyle sıktım faydası oldu dene istersen yada sadece başörtüyle sık ikiside güzel geliyo bana

günaydın kızlar..nasılsınızz?? ben öksürükle boğuşuyorum gece acile gittim fena üşütmüşüm çok dikkat edin kendinize havalar çok yanıltıcı mecburen antibiyotiğe başladım kızım oluyor kesin onuda öğrenmiş olduk doktora gidince :) hemde 400 gr olmuş bile çok mutlu oldum onu görünce :)

günayyydıııııııııınnn annişer ve mis kokulu minikler.. Sanada günaydın canım. Aaaaay mutlu olmamak elde değilki böyle anlatılınca valla kendi bebeğimi görmüş kadar seviniyorum. çok geçmiş olsun arkadaşım aman sende cok dikkat et bu gece cok sıcaktı ama sabah uyandıgımda üşüyerek uyandım bende yazın hasta oluyorum kışın cok nadir bakalım bu seneyi ağır hastalık gecirmeden atlatabilecekmiyim. Yaz gribi oluyorum 2 3ay atamıyorum zaman zaman. Maş. Miniğine inşallah hep gzel beslenir saglıklı olur.. Kaç kilo aldın toplamda 4 hafta sonra senden göbüş resmi bekliyoruz gördünmü biizmkileri :)) hepimiz 25 haftalıktık koydugumuzda. Bu arada kız anneleri cogaldı hayırlı olsun hayırlı sağlıklı huzurlu bi ömür gecirsin inş. Miniklerimiz

Bayanlar bişey sorucam hani hamilelikte göbekte bi koyu çizgi oluyoya o cıktı dimi benim daha henüz cok uzamadı ama baya net görünüyo altta benim 2 3 haftadır var ama gittikçe koyulaşıyo dahada yukarı cıkıcak heralde yengemin hamileliğinde öyle hatırlıyorum

çok sağol canım eskiden böyle hemen hasta olmazdım sanırım artık bağışıklık sistemi çok düşüyor ondan öksürük olmasa şikayetim olmıcak ama karnımı ağrıtıcak kadar şiddetli öksürüyorum yaa ben çok kilo aldım 7 kilo aldım dün doktor çok kızdı bana bal pekmez muz tatlı herşey yasak bundan sonra çok çok az yiyeceksin dedi kendini savaştamı sandın dedi göbeğimi koysam şaşırırsınız şuanda 8 aylık gibi geziyorum resmen böyle giderse ben rahat bi 90 kiloyla doğuma giricem sanırım
o çizgi bendede daha tam net değil bazı kadınlarda hiç oluşamayabiliyormuş

bende 7 kilo aldım kafama taktım göbüşü koydum kızlar şişko görünmüyosun dedi artıktakmıyorum bende 80le bitiricem galiba benimde dikkat etmem gerek 72dim 2 hafta önce yine 2 kilo almısımdır ay dolmadan kilo alıyorum bakalım sonumuz ne olucak.hıım bilmiyodum bunu herkeste oluyo diye düşünmüştüm ama dogumdan sonra geciyomus zaten

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…