merhaba arkadaşlar bende ocak ayında hamıle kalıp şubat ayında öğrenenlerdenimm kilo alımınız nasıl 20. haftadayım ve sn 2 haftada her hafta 1 kılo almış biraz fazla gibi geldi tatlı yemıyorum makarna pilav yemıyorum abur cubur yemıyorum hamur işi yemıyorum yedıgım sebze ve meyve ama neden alıyorum
aaaaay inş.canım ya ne bilim korkuyorum işte bide doktorumdan güzel cevap alamadım ya taktım kafaya hayırlısı olsun miniğim iyi olsunda sancım olsun napim dayanıyorum bi şekilde o bahaneyle akşama kadar yatıyorumSaçmalama ne erken gelmesi düşünme sakın öyle şeyler dediğim gibi yalancı sancı bu zamanlarda olurmuş senin belirtilerinde bu yönde... Neyse tatlım çok yorma kendini görüşürüz sonra :79:
doktor bilinçsiz vermez zaten dimi insan gene korkuyo tabi bende magnezyumu kullandım sonra agrıdan duramadım gene basladım mecburen..arada kestirmekte güzel oluyo bende uzunca bi aradan sonra dün yaptım 8den 10a kadar uyudum dün cok yoruldum 6da kalktım bide mayıstım akşama dogru:)çok geçmiş olsun arkadaşlar antibiyotik kullanmak zorunda kalabiliyoruz mecburen..benim gibi eziyet etmeyin kendinize kullanın ben geç kullandım geç de iyileştim..
şimdi de baş ağrısı var hafif.akşam erkenden kızımla bi uyumuşuz gece kalktım 1 saat öyle yatakta..
elif ciğim yok canım iltifat değil, gerçek .ben hiç bi zaman durduk yere bi şey söylemem.
bu arada öğrencim bana mantar getirmiş doğal dağ mantarı eşim yeme diyor..mantarı da öyle çok severim ki..sordum,ben anlarım hocam dedi.zehirliyse şöyle olur böhle olur falan filan..koca çocuklar bunlar gençler..bilirler herhalde zehirli mi değil mi?yemeğini yapmamak için kendimi zor tutuyorum.. hamaile olmasam şimdiye yemiştim.doğal mantar öyle lezzetli ki..
eevet dediğin gibi ama kasıklarda sağ sol tarafta oluyo bazen bide dünden beri mide yanması başladı varmı kızlar böyle bi şikayetiniz suan mis kokulu miniğimin göbek deliğimin 4 cm falan üstünde hissediyorum tekmelerini rahim baya büyüdü heralde az bi yemek yesem hemen doyuyorum bulantımda oluyo mideye baskı yapıyo miniğim heralde tok hissediyorum kendimi bu iyi bişey galiba belki biraz tutarım pis bogazımıo ağrılar bendede var karnımda değilde böyle bacağımın ek yeri pelvik kaslarımda falan mesela ayakta çorabımı giyemiyorum artık ağrıdan bacağımı kaldıramıyorum doktora sordum dün, biraz fazla kilo aldığın için vücudun genişlemeye başlıyor buda kaslara ağrı yapıyor dedi belki seninde o tarz bi ağrıdır çatı genişlemesi tarzı dinlenince geçiyor ama biraz yürüyüp yorulunca yine ağrıyor magnezyum verdi banada doktor
Maşallah hanımlar :) sayfamız ne güzel hareketlenir sohbetlerle... Doğa hasta olduğu için bugün evdeyiz.. ancak bakabiliyorum sizlere...
Veririz Elif'cim önce minikler gelsin...aradan bir ay geçsin başlarız paylaşımlara inşallah :)
Sevim'cim ne demek göz ardı etmek...burada saatlerce vakit geçirip birbirimize destek oluyoruz , asıl ben tesekkur ederım , katılımcı olduğun için sohbetlere :)
Annemi de hatırlarım patates sarardı kafasına , unutmuşum iyi ki hatırlattın Elifcim...birde annem biz düşüp kafamız şişince şekerle çiğnenmiş ekmek koyardı kafamıza oda iyi gelirdi :)
Doğa da bayağı belirgin di , sonra kayboldu...Bu cimcime de çok az belirgin...ilerleyen aylarda ortaya çıkr sanırım..
aaaa evet bikere burnumun üzerine şişko kuzenim oturmustu :))) annem dediğin gibi şekerli ekmek yapmıstı bak hatırladım coook küçüktüm ozamanda iyi oldu söylediğin ilk yardım önerileride gerekli artık bize:)
tam bi esmer bomba valla maş.cok tatlı ve gzel kaderide güzel olsun inş.sizlere bagıslasın rabbim.
hayırlı olsun arkadaşım hoşgeldin. rabbbim güzel miniğini eşin ve sana bagıslasın inş. toplamda ne kadar aldın ki canım bende cok masum seyler sayılmam alıyoruz işte ama sen gzelde yiyosun bilemedim ki kan hacmi rahim amniyon sıvısı süt bezleri plasenta bunlarda gelişiyo artık ee bide miniğin kilosu derken belki oyüzden öyle fazla görünüyo ama önemli olan toplamda ne kadar aldıgın canım. ben seninle aynı haftalarda iken. 4 kilo almıstım suan toplamda en son 7 kilo idi ama 2 hafta gecti üstünde 2 kilo daha almısımdır diye tahmin ediyorummerhaba arkadaşlar bende ocak ayında hamıle kalıp şubat ayında öğrenenlerdenimm kilo alımınız nasıl 20. haftadayım ve sn 2 haftada her hafta 1 kılo almış biraz fazla gibi geldi tatlı yemıyorum makarna pilav yemıyorum abur cubur yemıyorum hamur işi yemıyorum yedıgım sebze ve meyve ama neden alıyorum
Hamilelikte kilo alımı normal , toplam da kaç kilo aldın , son 3 ay en fazla kilo alacağımız dönem diye biliyorum ben.
* Herman bey aradı , 100 gr şeker yüklemem sınırda çıkmış , hamur işi , şerbetli tatlı yasak dedi. Ben normalde hamur işi , şerbetli tatlı yemem ama bu ara çok fazla meyve tükettim sanırım bundan dolayı şekerim yüksek değer verdi.
Bundan sonra daha da dikkat edeceğim.
heh cok gzel bi konuya değindin canım gecen haberlerde izliyorum meyveler göründüğü kadar masum değil diyodu fazla meyve yemekte sekeri etkiliyormus yani yeteri kadar yenmesi gerekiyomuş. hatta bazı meyvelerin yanında bişey daha yense sekeri eşitliyomuş. ama tam neydi hatırlamıyorum. inş. en kısa zamanda normal düzeye gelir bidaha test yapılıcakmı canım.
Yok elif'cim bir daha yapılmayacak sadece hamur işi ve şekerli tatlıdan uzak durun dedi de..ben zaten yemiyordum :)
Herman beye de mail attım, meyveler tetiklemiş olabilir mi diye..
Kızlar birde bende çok selülit oldu baldır kısmın da bunu da sorum dolaşımla ilgili bir sorun mu yaşıyorum diye..
Sizde de böyle bir sorun var mı
Yok elif'cim bir daha yapılmayacak sadece hamur işi ve şekerli tatlıdan uzak durun dedi de..ben zaten yemiyordum :)
Kızlar birde bende çok selülit oldu baldır kısmın da bunu da sorum dolaşımla ilgili bir sorun mu yaşıyorum diye..
günaydın şenaycım günaydınlar arkadaşlar,
ben de tiroidimi ölçtürürken aynı zamanda şekerime de baktırdım.80 çıktı açlık şekeri.ama şeker yüklemem nasıl çıkar bilmiyyrum haziranın 15 ide doktorum izne çıkyormuş..bir de o kötü geçen günümüm tek tesellisi tiroidimin iyi çıkmış olması ki endokrin dr um değerlerin iyi olduğunu ve günde yarım ilaç içmemim yeteceğini söyledi.çok sevindim biliyorsununz tiroid bebekte anne organlarının çok çalışıp bebeği besleyen sistemimn az çalışmasına dolayısı ile bebekte zeka geriliğine yol açıyor ama ilaç kullanan bi r sürü insan var forumda da çok var.ilaçla bu dengelenebiliyor .ilk kızımı da 13 haftalıkken öğrenmiştim.hamile olduğumu hiç bi doktor da ttsh istemedi..koruyan ALLAH koruyor.
bu arada kızımın kereşinde gösteri vardı dün heyecanla ona hazrılandık.ancak tam çıkacakkken kötü bi haber aldık.kötü haber tez duyulurmuş..eşimin arkadaşı aradı.hani bi adanayı istiyorduk ya,adanayı,puanı eşimden yüksek birinin yazdığını söyledi..be adam madem söyleme.madem söyleyeceksin yüz yüze söyle..moralimiz bozuk bi şekilde gittik yani..bi de öyle mutlu ymuşlar ki ararken.yememiş içmemiş yetiştirmişler.ne haset indsanlar var ya...kendileri eşimden büyük yani puanları ondan fazla ama kriterlerti tam karşılayamıdaklarından yazamıyrlar..bu da onlara bayağı bi dokunuyr herhalde.dua ediyorum bi düzen ve oyun olsun diye((beddua edesim var böylelerine..
canım içimi dökerken sorunu unuttum kusura bakma
bende selülüt hamilelikten önce de yoktu yapısal da olabilir bilemicem.ama malesef ilk kızımdan kalma göbek çatlaklarım var aynı annem gibi annem çok zayıftır ama göbeiği çatlak dolu..genetik herhalde.ne ettiysem engel olamadım çatlaklara..
Canım günaydın , Allah böylelerine akıl versin , milletin mutsuzluğundan mutlu olan adamlardan nefret ediyorum , Allah ıslah etsin.. Nereye istiyorsanız allahım orayı nasip etsin size Sevimcim..
Benim çatlak baldır içlerim de var biraz , Doğa'da göbekte olmamıştı. Bakalım bunda nasıl olacak , selülit çok bende ya, nefret ediyorum , hamilelikte daha da çoğaldı nedir bu anlamadım , Doğumdan sonra doktora görünmem şart.
Bu arada bu sabah tartıya çıktım hala 71 gösteriyorum. Dünki şeker haberinden sonra , bayağı bir dikkat eder oldum.
Günaydın canım,
Aynı sıkıntı ne yazık ki bende de var ama sorun etmiyorum.. İşim gereği oturarak çalışıyorum çok fazla harekette etmiyorum ne yazık kidoğumdan sonra artık bi çaresine bakıcaz.. hem burda okumuştum doğal yöntemlerle geçiyormuş aklında olsun..
evet bu kıskanç insanları ALLAH a havale ediyorum.bilmezler ki en ufak bir kalp kırmak, üzmek bile günahtır.gıybet ediyorlar resmen yani bi insanın üzülmesine neden olmak onun yüzüne de söylense gıybettir derdi lisedeki din kültürü hocam..hatta gıybet edilen kişinin varsa günahları onlara gidermiş..onların sevapları da gıybet edilene...dedikodu diye geçiyor ama çok geniş bi anlamı var gıybetin...
bu arada ne güzel hala aynı kilodasın...şu kan ilacına başladım başalyalı iştahım çok arttı.neyse vereceğiz inşallah..emzirmeyle hem bebeklerimiz beslenecek hem de kilolardan kurtulacağız ALLAH ın izniyle..
bu arada biraz yürüyünce kasıklarım ağrıyor.
bu arada ev işleriyle aranız nasıl arkadaşlar,
valla ben çok zorlanıyorum..yarım yarım yapıyorum.çabuk yorulıyrm.hiç bi zaman başalayıp DA tam olarak bitiremiyorum..
ama şu temizlik sonrası çok güzel oluyor.. onun için değer diyorum..
Benim astım problemim olduğu için evin hiç tozlu olmaması lazım , elimden geldiğince her gün toz alıp , iki günde bir de süpürüp siliyorum ancak sadece ilk katı , üst katı ancak hafta da bir temizleyebiliyorum.
Hazirandan sonra şartlar uygun olursa , ofis temizliği için işe aldığım abla bana da gelecek 15 günde bir alacağım.
En azından perde , kapı ,pencere , koltuk onları o yapsa sil süpürü ben yaparım yine.
tabi en çok onlar zor zaten.perde,kap,ı pencere, halı, koltuk tuvalet ,banyo ne bileyim bir sürü var annemle kayınvaldem fayansalrı ve duvarları da kendileri siliyorlar.ama insan çok çabuk yorulıyr.onlar için yardımcı tutmak şart.ancak ev günlük kirleniyor.bi de benim eşyarım koyu renk yeni toz alsam bile temzi görünmüyo sanki..dublex de çok zor olur temizklik..
Aynı dert bende de var mobilyalar koyu , ben prontonun spreyinden kullanıyorum , hem parlatıyor hem de toz tutmasını geciktiriyor aklında bulunsun.
Şimdi herkes ASPİRİN marka bir sprey kullanıyor Bim ve A101 de satılıyormuş , gidip bende aldım , hem ucuz hem etkili , tuvalet ve lavaboları pırıl pırıl yapıyor , ofisteki abla camaları , pimapenleri onunla siliyor bembeyaz oluyor :)
Marka diye tonlarca parar verdiğimiz ürünlerden daha etkili..
bu arada arada bir evi adaçayı ile siliyorum , kötü bakterileri öldürüp eve ferahlık verirmiş , gerçekten daha ferah hissediyorum evin kokusunu o zamanlar , aklında olsun .
eskiden cok kilo idim zayıfladım selülitler cıktı ortaya bide göbeğimde catlaklarım vardı sanki daha önce hamileymişim gibi düşünün artık selülitimde catlagımda eskiden kalma :) suan varmı yokmu anlayamıyorumki canımYok elif'cim bir daha yapılmayacak sadece hamur işi ve şekerli tatlıdan uzak durun dedi de..ben zaten yemiyordum :)
şeker yüklemen ne zaman canım. izne cıktıgında nasıl olucak benimde gecen gün aklıma o geldi. sonucunun iyi cıktıgına coook sevindim canım. rabbim korusun miniklerimizi o görünüyo o biliyo bizden fazla. fesatlıga bakarmısın bazı insanlar böyle canım baskalarının üzüntülerinden mutlu oluyolar amacı neydi acaba halbuki ne gerek var iyilşkten zarar gelmez hiç bi zaman ama bazı insanlar bunu bilemiyolar. allaha havale et canım illa bi yerlerine bişey dolanır. kimsenin ahı kimsede kalmazgünaydın şenaycım günaydınlar arkadaşlar,
ben de tiroidimi ölçtürürken aynı zamanda şekerime de baktırdım.80 çıktı açlık şekeri.ama şeker yüklemem nasıl çıkar bilmiyyrum haziranın 15 ide doktorum izne çıkyormuş..bir de o kötü geçen günümüm tek tesellisi tiroidimin iyi çıkmış olması ki endokrin dr um değerlerin iyi olduğunu ve günde yarım ilaç içmemim yeteceğini söyledi.çok sevindim biliyorsununz tiroid bebekte anne organlarının çok çalışıp bebeği besleyen sistemimn az çalışmasına dolayısı ile bebekte zeka geriliğine yol açıyor ama ilaç kullanan bi r sürü insan var forumda da çok var.ilaçla bu dengelenebiliyor .ilk kızımı da 13 haftalıkken öğrenmiştim.hamile olduğumu hiç bi doktor da ttsh istemedi..koruyan ALLAH koruyor.
bu arada kızımın kereşinde gösteri vardı dün heyecanla ona hazrılandık.ancak tam çıkacakkken kötü bi haber aldık.kötü haber tez duyulurmuş..eşimin arkadaşı aradı.hani bi adanayı istiyorduk ya,adanayı,puanı eşimden yüksek birinin yazdığını söyledi..be adam madem söyleme.madem söyleyeceksin yüz yüze söyle..moralimiz bozuk bi şekilde gittik yani..bi de öyle mutlu ymuşlar ki ararken.yememiş içmemiş yetiştirmişler.ne haset indsanlar var ya...kendileri eşimden büyük yani puanları ondan fazla ama kriterlerti tam karşılayamıdaklarından yazamıyrlar..bu da onlara bayağı bi dokunuyr herhalde.dua ediyorum bi düzen ve oyun olsun diye((beddua edesim var böylelerine..
ben görümcemle yasadıgım için arada bulaşık yıkıyorum odamı yavaş yavaş topluyorum. salon tozlarını alıyorum ufak işler yapıyorum kısacası diğerlerini o yapıyo. odamı toplayana kadar kasıklarım catlıyo zaten. temizlik sonrası hep cok gzel oluyo şaheser yaratmıs gibi hissediyo insan bide lezzetli yemek yapınca eşimin gözündeki o mutlulugu görünce cok seviniyorum :)))bu arada ev işleriyle aranız nasıl arkadaşlar,
valla ben çok zorlanıyorum..yarım yarım yapıyorum.çabuk yorulıyrm.hiç bi zaman başalayıp DA tam olarak bitiremiyorum..
Aynı dert bende de var mobilyalar koyu , ben prontonun spreyinden kullanıyorum , hem parlatıyor hem de toz tutmasını geciktiriyor aklında bulunsun.
Şimdi herkes ASPİRİN marka bir sprey kullanıyor Bim ve A101 de satılıyormuş , gidip bende aldım , hem ucuz hem etkili , tuvalet ve lavaboları pırıl pırıl yapıyor , ofisteki abla camaları , pimapenleri onunla siliyor bembeyaz oluyor :)
bu arada arada bir evi adaçayı ile siliyorum , kötü bakterileri öldürüp eve ferahlık verirmiş , gerçekten daha ferah hissediyorum evin kokusunu o zamanlar , aklında olsun .
bu arada ev işleriyle aranız nasıl arkadaşlar,
merhaba güzel anneler minik bebişlerrr nasılsınız biz iyiyiz şükür.. acıktık bişeyler yicem inş. aaaay nazar değmesin miniğim bugün eski performansına geri döndü tekme fazla atmıyo ama öyle bi geriniyo çalkalanıyoki karnım gıdıklanıyorum özellikle yan yatınca bunu yapıyo bu aralarda hep yatıs pozisyonundayım oda rahatladı dolanıyo bi oraya bi buraya dinlendiğim içn agrımda olmuyo formülü buldum artık az bi agrım olsun hemen istirahat ediyorum biz böyleyiz teyzeleri minikler ve sizler nasılsınız.
eskiden cok kilo idim zayıfladım selülitler cıktı ortaya bide göbeğimde catlaklarım vardı sanki daha önce hamileymişim gibi düşünün artık selülitimde catlagımda eskiden kalma :) suan varmı yokmu anlayamıyorumki canım
şeker yüklemen ne zaman canım. izne cıktıgında nasıl olucak benimde gecen gün aklıma o geldi. sonucunun iyi cıktıgına coook sevindim canım. rabbim korusun miniklerimizi o görünüyo o biliyo bizden fazla. fesatlıga bakarmısın bazı insanlar böyle canım baskalarının üzüntülerinden mutlu oluyolar amacı neydi acaba halbuki ne gerek var iyilşkten zarar gelmez hiç bi zaman ama bazı insanlar bunu bilemiyolar. allaha havale et canım illa bi yerlerine bişey dolanır. kimsenin ahı kimsede kalmaz
ben görümcemle yasadıgım için arada bulaşık yıkıyorum odamı yavaş yavaş topluyorum. salon tozlarını alıyorum ufak işler yapıyorum kısacası diğerlerini o yapıyo. odamı toplayana kadar kasıklarım catlıyo zaten. temizlik sonrası hep cok gzel oluyo şaheser yaratmıs gibi hissediyo insan bide lezzetli yemek yapınca eşimin gözündeki o mutlulugu görünce cok seviniyorum :)))
hiç duymamıstım rastlamadımda galiba yada dikkat etmedim bidaha bime gittiğimde mutlaka bakıcam ve alıcam. etkili olduktan sonra marka olup olmaması önemli değilki. cogu markalar böyle para kazanıyo zaten. genelde alısverişi bimden yapıyorum bende bimi seviyorum:))teşekkürler canım tavsiye için
ben yapamıyorum şahsen ağda devrini kapattım 2 ay önce zaten kaşlarımı alırken bile canım yanıyo daha hassaslaştım sanki hamilelikte..Ben çalıştığım için hafta sonları yapıyorum tam günümü alıyor akşamada pestilim çıkmış oluyo camlarıda kocam siliyo ayda bir, şimdilik böle idare ediyoruz. doğuma yakın birine yaptırım zaten.. yaa temizlik değilde ben çorap ayakkabı falan giyerken çok zorlanıyorum bide dün ayak tırnaklarımı keserken ter döktüm resmen..:26: bu hafta sonu ağda yapıcaktım bakalım becerebilcekmiyim bu haldeyken
çok sağol elifçim
onların amacını şöyle açıklayayım şimdi bunlar eşimden büyük(ki büyük olmayanlar da var onların da istemediklerine adım gibi eminim)hatta ima yapıyrlarmış.neyse bunların biri 40 diğeri 45 inde falan.daha kriterleri taşıyamıyorlar yani ing sınavı ve yayın özellikleri yok (ama puanları yüksek daha yaşlı oldukları için)bu kriterleri taşıyacaklar ki tam olarak istedikleri yerleri yazabilsinler.zaten harıl harıl çalışıyrlar kriterlri taşımak için.şimdi onların derdi biz dururken bu tıfıl nasıl gider zaten biri de adanalı...
şeker yüklemem haziranın sonu yada sonuna doğru olmalı ama doktorum gitmeden bi görünceğim bakalım.14 ünde inşallah o zaman olur bakalım şimdilik tiroid için baktırırken açlık şekerine de baktırdım 80 idi.ama şeker yüklemesi naslı çıkar bilemiyorum.olmazsa onu da devlette yaptırırım.
benim de kasıklarım öksürünce , çok gülünce bi de yorulunca ağrıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?