slm kızlar ben yeni üyeyim bende 32+4 haftalık hamileyim kızımın gelmesini sabırsızlıkla bekliorum haftaya p.tesi doktor randevumuz var bakalım bebişim ne kadar olmus :)
Şenay cım ne güzel kurtuldun bak sen..
keşke biz de bi an önce kurtulsak..
burda tecrübelerini bizimle paylaşman ne güzel...
gaz için diyorsun sanırım rezene ve papatya çayını..doğuma giderken alayım yanıma ben de..hümana da alayım diyorum ama..
bir de mamaya ihtiyaç olur mu ki?..inşallah olmaz..olursa da eşim gider alır eczaneden ben sadece aldığım biberonu koyarım ne olur ne olmaz...
ben süt pompasını aventten aldım..hazır yani..reflü yastığı da var onu da götürsem mi?meyilli ve yana yatırmak için iki tarafında yükselti var..yastık dediğim tam bebeğe göre yatak diyebiliriz..:)
asid boric dediğin şey nedir?eczaneden bulabiliriz sanırım...
canım
göğüs ucu aparatlarını denedin mi işe yarar mı acaba?
süt pompasını çantaya koymayayım değil mi hastanede ihtiyaç olur mu?
2009 da doğum yapım ama hiç bi şey hatırlamıyorum..
Allah sanada bian önce sag saglm kızni kucagna almayi nasıp etsn insallah
benim bugn denizmle 21. Günüm kzm annesni hc ûzmyo we adimz denEki Görüntüle 785546 iz gozlermzde mavi
Eda cım peki uykusu nasıl düzen girdi mi hiç baktın mı ne kadr sıklıkta emiyor..yani kaç saatte bir?
Evet gaz için rezene ve papatya Sevimcim..bol bol için hastane de özellikle ,benim ve bebeğin gaz çıkışı çok çabuk oldu , ayıptır söylemesi dün akşam da büyük tuvalete çıkabildim.
Biberon hazır olsun , hastanede ki hemşireler bebek emmek istemeyince uğraşmamak için çok diretmiyor ama ben ısrarla emecek dedim , mama verdirtmedim onun bebek ilk geldiğinde kolunuzda ki serum ve aparatları sizin bebeği tutmanızı zorlaştıracak pes etmeyin ısrarla emzirin. Bir ara ben emzirirken bebeği tutamadım için serumu emzirme zamanları çıkartırıp bitince taktırdım.
Ponpan yanın da olsun ama ben evde ihtiyaç duydum hast. göğüslerim çok şişmedi , eve geldim koltuk altıma kadar davul gibi oldu , bende madela aldım.. ara ara onu kullanıyorum..
Ama asid boric ve madacasolle ile göğüs uçlarım daha iyi şuan.. onun için daha çok emziriyorum.
Göğüs ucu aparatı hiç denemedim inan bilmiyorum belki de yarardı işe..
Maşallah meleğimeeee... Maviş mi oldu denizin annesi :) Bizim ki için de ( babamız ve sülalesi mavi gözlü) Mavi diyorlar ama çook erken daha ya kararır ya acılır bekleyeceğiz biraz..
Ewet bizm kucuk prensesin gözleri maviş cokta tatlı duruyo ama melegmde mavi göz
senin melegnıninde gózleri mawış olursa harika bı tesadüf olur...
Denizım maşallah topladi kendıni baya dogduguna 3140 gramdi suan 4 kilo dogdugunda boyuda 51 cmdı suan 58 cm soktaym
Eee sûtten ayiramiyoruz tombisi emerken keyif yapyo
günaydııııın güzel anneler nasılsınız..mutlugünle olsun hepinize,,,
Eda cım peki uykusu nasıl düzen girdi mi hiç baktın mı ne kadr sıklıkta emiyor..yani kaç saatte bir?
Şenay cım sen nasılsın..sizin daha çok yeni olduğu için minikler bırakmıyordur..
doğum yaptığın gün neler yaşadın..fırsat bulunca yazabilir misin..dikişlerin falan acıyor mu şu anda kaç günde ayağa kalıtın falan?
Kizlar cok ozel hi mevzu ama lutfen kusuruma bkmyn sormak istiyorum normlnde esimle aramdaki gecen kari koca iliskisindn kimsrye bahsetmek fakat bahsedicem bugn size cnku szi ablam bi goruyorum benim kanamam bitti 3 gndur hcbsy yok dn aksam esimin zoruyla iliskiye grmyi denedik ve ben cigligi bastim cnku canim cok yandi dogumdan snra boyle olmasi norml mi :26:
Bu ara da doktorun tartısına göre 80 , evde ki tartıma göre 78 ile doğuma girdim , ben evdekine güveniyorum ,sabahları aç karnına ve kıyafetsiz tartıldım hep.
Şu an kilom 73 :) 15- 20 gün sonra tekrar düzenli ve ekmeksiz yemekler yemeye başlayıp yavaş yavaş aldığım kg leri vermek istiyorum.
Şu an kayınvalidem burada ve enfes yemekler yapıyor yemeden duramıyorum :)
Eda cım bende de Şenay gibi doğumdan sonra isteksizlik oldu...ben de bi müddet yapılmaması gerekiyor diye biliyorum eşin biraz daha sabretmeli..kızı için senin için..Kizlar cok ozel hi mevzu ama lutfen kusuruma bkmyn sormak istiyorum normlnde esimle aramdaki gecen kari koca iliskisindn kimsrye bahsetmek fakat bahsedicem bugn size cnku szi ablam bi goruyorum benim kanamam bitti 3 gndur hcbsy yok dn aksam esimin zoruyla iliskiye grmyi denedik ve ben cigligi bastim cnku canim cok yandi dogumdan snra boyle olmasi norml mi :26:
Çok güzel annesi bu Deniz kız ve maşallah kızıma annesi her yerde söyleme boyunu kilosunu.. ne kadarlık oldu gün olarak benım cımcıme ile kıyaslayayım :)
Bizimki hafif bir sarılık oldu , 3190 doğduk , 2970 cıktık..dunkı tartı da yıne 3130 olmusuz ıyı dedı Dr..boyuna baktırmayı unuttum :))
maşallah cimcimelere...
Sevimcim..
Sezeryandan sonra akşam 8 gıbı ilk ayağa kalktım cok acı verıcı ve sancılıydı , ıkıncı gun daha sık kalktım..daha az acıdı.
ucuncu gun eve geldik.. dolandım..
4-5-6 gun evde temızlık yapıyordum :)
Acı cok az var.. gogus acısı daha cok(
evet ben de duruda aynen öyle oldum..şu göğüs kalkanlarındaan denesen aventinki iyi diyorlar..ben kullanmadım ama..avent zaten iyi bi marka..
Canım kırkı cıkmadan ılıskı yasak dıye bılıyorum , hem dını hem sağlık acıısından... eğer daha kırkı cıkmadı ıse esınden bıraz anlayıs ıste..
Can acıması normal Doğa'da bende yasamıstım , hatta bir yılı bulan ısteksızlıkte olmustu
Bu ara da doktorun tartısına göre 80 , evde ki tartıma göre 78 ile doğuma girdim , ben evdekine güveniyorum ,sabahları aç karnına ve kıyafetsiz tartıldım hep.
Şu an kilom 73 :) 15- 20 gün sonra tekrar düzenli ve ekmeksiz yemekler yemeye başlayıp yavaş yavaş aldığım kg leri vermek istiyorum.
Şu an kayınvalidem burada ve enfes yemekler yapıyor yemeden duramıyorum :)
Denizim suan 23 gunlukkgozlerde masmavii küçük aşkıminnn
Esime dedi. Ypmylm dedim gunah dedim vay efendim sogudun yice bnden iyice bekar hayati yasiyorum vs vs. Sirf sussun diye girdik ama oda sonra girdigimize bin pismn oldu bni acidan kivranir bi vaziyette gorunce...
Zaten denizde agladi tam o an ohhh olsun onaa
Ben doguma 70 kilo grdm dogumda 5 kilo vermisim su 23 gundede 6 kilo verdim suan 59 kloyumm dogum yaradi banaa
iyi maşallah sana..eski haline dönersin çabuk toparlarsın kendini..
yemene içmene dikkat ediyo musun?sütün nasıl?
Denizim suan 23 gunlukkgozlerde masmavii küçük aşkıminnn
Esime dedi. Ypmylm dedim gunah dedim vay efendim sogudun yice bnden iyice bekar hayati yasiyorum vs vs. Sirf sussun diye girdik ama oda sonra girdigimize bin pismn oldu bni acidan kivranir bi vaziyette gorunce...
Zaten denizde agladi tam o an ohhh olsun onaa
Ben doguma 70 kilo grdm dogumda 5 kilo vermisim su 23 gundede 6 kilo verdim suan 59 kloyumm dogum yaradi banaa
Eda cım bende de Şenay gibi doğumdan sonra isteksizlik oldu...ben de bi müddet yapılmaması gerekiyor diye biliyorum eşin biraz daha sabretmeli..kızı için senin için..
Kesinlikle yapılmamalı bence de..
ooooo enfes yemeklere kim dayanabilir..
ben bi de şunu anlayamıyorum emzirirken nasıl diyet yapabiliriz..
sağolsun kan ilaçları iştahımı açtı da açtı.
yuvarlanıp gidiyoruz...bu koca göbekle..kardeşim koca göbek diyor bana..:)
Sutum masllah su gibi ama belli biseyden sona katilasiyo nuzuyo resmen neden oyoe oouyo acaba sizin basiniza didimi hc oyle sy su da iciyorum gnde rahat 4 lt yoo yememe icmeme dikkat etmyorum desem yalan olu cnku cogu sry gaz ypyo eskidn ydgm cogu seyi suan yemiyorum ..
kızlar vallahi ALLAH emanetim..
dün babam kızımın üstüne çay döktü..
şaşırdı tabi elbisesini falan kaldırdı.çocuk bağırdı...kızımı alayım derken yerdeki çaya basıp bi güzel kaydım...
20 kg kadar aşağı yukarı kızım .unutuyorum bazen..kaldırıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?