Hadi bi tane benden gelsin. 13 yalımda imperfore hymen ameliyatı geçirdim. Buna bağlı olrak da 10 yıl sonra enfeksiyona bağlı tüplerimi aldılar.. üstelik teşhis edemedikleri için de epey geç kalınmıştı ve iltihap kaplamıştı içimi.. doktor o zaman dedi ki 30 yaşına kadar
tüp bebek düşün sonrasında çocuk ihtimali düşer, yumurtalar bizden hızlı yaşlanır.. genciz, takılmadık tabi.. bir de nasip bu işler. Geçen yıl 33 yaşımda evlendim ve durumu bildiğim için de hemen bir tüp bebek doktoru ile görüşüp duruma bi el atalım dedik. Baktık ki amh 0,49! Derin endometriyozis var, kronik enfeksiyon var! Dediler ki vakaya bak,geçmişi de maşallah.. sonra istanbulda engin oral hocaya gittim hemen. Çikolata kisti ağrılarım artmıştı. Dediki evet haklısın ama bi seçim yapman gerek.. ya ameliyat olacaksın bu da senin amh değerini etkiler ya da istiyorsan önce çocuk yapmam gerek. Çocuğu seçtik. Rahim ameliyatı oldum bu süreçte şekil bozukluğu için. İki kez yumurta toplandı ve imkansızdı, çok zordu.. hiç umutla ayrılamadım doktordan.. birinci opuda 1 tane 3.gün embriyomuz donduruldu.ikinci kez yumurta toplamada iyice umutlar yerle birdi, yumurtalar gelişmiyordu.. uzadı uzadı derken 18. Gün istenilen düzeye ulaştı. Ve mucize ya; 4 tane 6 güne kadar giden embriyomuz oldu!! Ve baktılar kalitesi de çok iyi hemen transfer kararı verildi.. ama inanın bana umut bağlamadılar, çok zor bir vakaydım. İçersi savaş alanı gibi.. 5. Gün test yapmaya başladım.. 6. Gün 8. Gün… hepsi pozitifti. Umutlanma dedi herkes, hiç motivasyonum yok . Üzülüyorum. Kimse inanmıyor çünkü. Sonra 9. Gün kan verdim . 346!!!! Hala umut yok kimsede bu arada. Kimyasaldır, ilaçlardandır vs. 2 gün sonra tekrar kan verdim ve evet 826! İnanın hala umutlandırmadılar beni çünkü imkansızdı.. zordu.. ama Allah isteyince oluyor. Neyle imtihan edildiğimizi bilmiyoruz. Şu an 5 aylık hamileyim. Hala bir problem bekleniyor ve yıkılmadan yürüyoruz inşallah.. Allah herkesin gönlüne göre versin.. dua dua dua.. lütfen inanın. O yavrunun yuvası olabileceğinize gönülden inanın..