Ocak ayında çift çizgiyi görmek isteyenler buraya....

kızlar öyle bir ağırlık çöktü kü üzerime gözleriimi açamıyorum esnemekten bir hal oldum
midem de yine başladı
ben eve gitmek istiyorum

bir yazı aktarıyorum....

31 Aralık 2008 ~

Çocuk sahibi olmak fikri ne kadar da uzaktı bana. Pek çok konuyla aynı anda ilgilenirken, okurken, çalışırken bebek sahibi olmak, bebekli aileler, anneler, yavrular ilgi alanımın çook dışındaydı o zamanlar. Ne zaman ki çok âşık oldum, hormonlarım bebek de bebek diye gevezeliğe başladı. Evlendik ve hiç beklemek istemedik. Kontrollerden geçip, bir süre folik asit içtikten, sağlıklı beslenip vitaminlerimizi aldıktan sonra hazırız dedik. Beklentimizin ikinci ayında malum gecikme henüz olmadan önce bir sürü test aldık. O silik pembe çizgi bir geldi, bir gitti, acaba, olur mu derken, evet. Kan testi sonucu söyledi. Hamileydim.

Öncesini anlatmalı biraz… Kadın hastalıkları konusu bizim ailede gündem başlıklarından biriydi hep. Hamile kalmadan, evlenmeden önce miyomlarım olduğunu biliyordum. Üstüme polikistik over sendromu (PKOS) denen hastalıktan muzdariptim. Gittiğim bir kaç meşhur jinekolog bu koşullar altında hamile kalamayacağımı, kalsam da düşüreceğimi söyleyerek moralimi bozdular, ameliyat önerdiler. Son gittiğim doktorum bu yorumları saçma buldu. Deneyelim, olmazsa o zaman düşünürüz dedi, ki zaman kendisini haklı çıkardı. (Hamile kalamamak PKOS’tan, düşürmek PKOS artı miyomdan) Bu aslında zor bir karardı benim için, çünkü yakın bir arkadaşım hamileliği sırasında başta sorun olmaz denilen bir miyomun havasız kalarak boğulması sonucunda hamileyken ameliyat olmak zorunda kalmıştı. Nadir görülen bir durum olarak değerlendirdik ve riski aldık. Diğer ihtimal hamilelik öncesi miyom ameliyatı olmaktı ki bunun da ayrıca komplikasyonları olabilirdi. Miyomlar ağrıya neden olabilirdi, bebişe zararı yoktu, anneye dertti. Göğüslemeye hazırdım.

bu arada doğumu anlatıyor.. geçiyoruummm.....ve son paragrafı kopyalıyorum

Şunu söylemek isterim, ters yöndeki tecrübeme rağmen miyom sahibi olmak normal doğuma engel değil. Kötü yerleşmedikleri sürece olabilir. PKOS’lu olmak hamile kalmaya engel değil. Sezaryen dikensiz gül bahçesi değil. Sıkı takip, güvenilir doktor, olumlu düşünce. Eğer sezaryen olmak zorundaysanız, epidural, spinal bunları iyi öğrenin ve bir süre normal olarak hareket edemeyeceğinizi bakıma ihtiyacınız olacağını kabullenin. Acı var. Bunu başından bilmek belki süreci kolaylaştırır.

aaa doğru.. çalışıyordun kaç gündür... nasıl geçti? iyi geçti mi?
dua etmiştik sana zihin açıklığı dilemiştik işe yaradı mı? =)

Biraz gec oldu gerci baya bi gec oldu ama yazamadim ksr bakma:) Sagolun hepiniz evet ise yaradi galiba canim. Gectim bitti bütün sinvalarim aldim diplomami :sm_cool:

selam kızlarrrr... bende bugün şeker ve kontrolümü yaptırmak için kan verim... malum şeker direnci bizim için önemli mevzuu..siz neler yaptınız dün gece meleğim küstü galiba bana

selam kızlarrrr... bende bugün şeker ve kontrolümü yaptırmak için kan verim... malum şeker direnci bizim için önemli mevzuu..siz neler yaptınız dün gece meleğim küstü galiba bana

inşallah iyi sonuçlar alırsın..
kimse küsmemiştir merak etme... kötü birşey söylemedinki.. girememiştir nete...

gülüş eğer yoğun çalışıyorsan olabilir tatlım ben saat 5 e doğru evde oluyorum o yüzden de yemek yapmak durumundayım yani mazeretim yok

bende eşimden önce gidiyorum eve genel olarak pratik yemek yapıyorum
bazen canım istemiyor yapmak ama mutfağa girince kendime geliyorum :)
valla ben hala iş yerindeyim saat 7de evde oluyorum hiçbirşey yapacak halim olmuyor yapsamda 9dan önce yiyemiyoruz kocişle rejimdeyiz resmen akşamları yemiyoruz

evet...çünkü çok telaşlıydı... pko u kanserle karıştırmış gibiydi:))) dün hiç bişi demeden çıkınca dedim yanlışmı anladı acaba...neyse

evet...çünkü çok telaşlıydı... pko u kanserle karıştırmış gibiydi:))) dün hiç bişi demeden çıkınca dedim yanlışmı anladı acaba...neyse

yok canım.. yanlış anlaşılcak bir durum yoktu...
dert etme.. geelcektir...
kendi telaşına düşmüştür... doktora gitmiştir falan...
gelsin alırız haberlerini artık..
edut sen folic asit içiyorsun değilmi?

çok düzenli olmasada içiyorum... bu arada ada çayı adım onu ne zaman başlamam lazım

değişiklik yapayım dedim canım
sen nasılsın baya oldu görüşmeyeli?
özletiyorsunuz walla kendinizi olmuyor böyleeee

ya sorma en son hamilelik olmayınca tepem attı gittiim annemlerin yanına balıkesire bi ay kendime tatil yaptım stres attım şimdi geldim işte bugünde kırmızı gördüm gene pazartesi başlıcaz tedaviye doktora gidicez gene bakalım herşeyin hayırlısı sebin hamileymiş ölemi duyunca çok sevindim senden ne var ne yok nasıl durumlar?

kızlar ben bugün GNc ye uğradım.2 tane ilaçları var...erkek ve bayan için etken maddesi L-arginine amino asidi, kan damarlarını genişletmeye yarıyormuş kadın sperm ve yumurtalık için destek kalite arttırıcı dedi ama bence bu sadece mantık olarak cinsel performansa etkisi olur gibi geldi...mantıksız geldi almadım...konu ile ilgili bilgisi olan varmı?

edutcum
ADAÇAYI ADETTEN SONRA ıLK 10 GÜN ıÇıLECEK. SONRA BIRAKILACAK. YUMURTLAMADAN SONRA ıÇıLıRSE DÜŞÜK YAPABıLıR.

hoşgeldin biyologul

CANIM SEBİN VE SUPREME HAMİŞ :)
bende durum aynı temmuzdan beri çalışmlar devam ediyor
dr 8 ay süre vermişti önümüzdeki ay 8 ay doluyor olmazsa dr gideriz sanırım tekrar olmadı yani
beklemek sıkıyor walla beni

sende iyi yapmışsın valla tatil iyi gelmiştir canım benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…