Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

canım ben comfort tan iki tane yaptım ikisinde de çıktı çizgi bu nasıl testmiş ya predictor ü yapmasam kesin gebeyim diyecektim o testlere güvenip
göğüslerim acıyor o var birde kasıklar batıyor belki psikolojiktir belki ben istiyorum diye öyle oluyor
yarın normal bildiğimiz beş liralık testlerden yapıcam silik de olsa çıkması lazım artık yarın yumurtlamadan sonraki 12. gün

Lütfen bakar misiniz sizde ??

Ben gördüm Çizgi, normal gebelik testi bu kadar çıkması normal sonuçta. Ihmal etme kan testini yaptır biran once.

Göğüs ağrısı bende geçen ay adetime iki gün kalana kadar oldu. Hiç göğsüm ağrımazdı benim.
Fazla umutlanma, olursa da süpriz olsun insallah

Haklısın canım. İşte bende o yüzden ayda bir hormon tahlili yaptırıyorum. Mesela soğan kürü yaparken midemde sıkıntı olup olmadığını doktora sordum yapabilir miydim dedim. Çiğ çiğ yesen bile bişey olmaz dedi. İncir kürü yaparken prolaktinime baktım 14.03tü yüksek mi dedim doktora gayet iyi dedi. Şimdi de folik asit içiyorum o zaten doktor tavsiyesi. E vitaminine başladım bugün. Bi de keçiboynuzu özü içiyorum onun zaten hiç bi zararı yok. Elimden geldiğince kontrollü gitmeye çalışıyorum. Ama olacağı varsa olur tabi. Kaderden kaçılmaz :) pazartesi bakıcam artık hormonlar ne alemde. İncir kürünü ben e2'm düşük diye yaptım saraçoğlunun tavsiyesiyle bizzat kendisiyle görüştüm. Doktorlar bebek olur dediği halde Saraçoğlu olmaz dedi. Ve saraçoğlunun dediği çıktı olmadı. E2'mi yükseltebilmişsem bişey yapmam daha. Kürde yapmıyorum zaten. O kadardı :) yine de uyarın için teşekkür ederim :)

Canim benim e2 93 kaç olmalı birşey demedi doktor ama nette tam değeri bulamadım farklı şeyler yazmislardi
Bende <20 yazıyor. Onu düşürmen lazım canım 50-60 üzeri sıkıntılı. Düşük olursa bi ihtimal çocuk olabiliyor yine ama yüksekliği yumurta oluşumunu ve gelişimini bozuyormuş. Bunu bana doktor söyledi ama benim yaşımla senin yaşın aynı değilse değerlerde farklı olabilir hemen korkma. Ben 24 yaşındayım bu arada. Bana yaşıma göre bi değer söylemiştir büyük ihtimalle doktor.

Kız kronik deyince koştum geldim. Ondan bende de vardı yıllardır. Ağır enfeksiyonlu diye kayıtlıydım e-nabız'da düşün yani :) yıllardır kullanmadığım antibiyotik kalmadı bitkiler bilmem neler kalmadı. Bil bakalım neyle yendim bu illeti :)

İnşAllah vardır tereddüt ettim şimdi çünkü bu kullandığım gebelik testi markasıyla ilgili olumsuz kötü yorumlar okudum.
Moralim çok bozuldu ya

Kız maşallah bizde ben kısa eşim 1.83
Daha iyi kız ben özel günlerde topuklu giyince dev gibi oluyorum sevmiyorum. Topukluyu kaldırabilecek boy daha iyi :) 1.80'lik gelindim düşün yani düğünümde. Dev gibi gelin

Ama uzun boyun da avantajı var. Mesela ben nadiren pantolon paçası kestirmişimdir :) paralar cepteee

H

Hayır yapmadım hiç sadece doktorum ultrasyon ile muayene etti ve çok hafif tembellik olduğunu söyledi onun dışında tahlil falan istemedi yani
Tahlilsiz sadece ultrasonla tembellik var demek de neymiş yaa. Onun doktorluğuna ... neyse ağzımı bozmuycam. Sen doktorunu değiştir canım. Adet olursan da hormon tahlili yaptır. Sadece hormonla da olmaz sadece ultrasonla da. Boşa bekletiyor bu doktorlar anlamıyorum valla.
Ya bi de diyelim ki anladın tembellik olduğunu. Belki başka bi sıkıntı var hormonlarında baksana kızcağıza. Empati yoksunları. Bak kızdım akşam akşam.

Bemde şaşırmıştım ilk başta hatta ben kendim istemiştim bütün tahlilleri hayır dedi hiç gerek yok jersey normal git 1 yıl deneyin ve yasında küçük olacak dedi
Zaten ben de öyle düşünüyorum adet olmazsam (ki inşallah olmam) arkadaşımın tavsiyesi üzerine başka bir doktora gidecem :\

Çok iyi ya

Doktorlar biraz rahat oluyor canım bu konuda. Hele ki evlilik 1 yılı geçmediyse. Ama anne olmak isteyenlere o 1 yıl nasıl geçmek bilmez onu bilmiyorlar. En doğrusunu yaparsın. İlgili bi doktor şart bu aşamada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…