Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bizim ki 5mg seninkinden çok fazla.
400 mikrogramın içine bitkisel içeriği nasıl sığdırmışlar :)

bilmiyorum ki neden gramları farklı ya da ne fark ediyor.

solgarın üstünde şunlar yazıyor:
Folik asit (folasin) 400 mcg

İçeriğinde şeker, buğday, tuz, nişasta, maya, soya ve süt ürünleri bulunmamaktadır.
Sentetik renklendirici, yapay tatlandırıcı veya koruyucu içermemektedir.
Bu maddelere hassasiyeti olanların ve vejetaryenlerin kullanımına uygundur.

folbiole de bakmıştım:
5 mg folik asit
Laktoz monohidrat, mısır nişastası, primojel, talk, magnezyum stearat

benim tercih etme sebebim nişasta vs. içermemesiydi.

Çok güzel. Özel doktor gibi. Güleryüzlü doktorları seviyorum. Aspirin de bi sıkıntı olsaydı söylerdi illa ki. Kullan bence de.

İçerik olarak daha iyi ama miktar çok farklı. Bizim günlük aldığımızın 10 da biri kadar alıyorsun. Hamile kalınca doktoruna danışırsın o folik asitine bakıyor az görürse yüksek miktarda olandan yazar. Yoksa devam edersin.

Öyleymiş canım. Ama keseyi görünce bitmiyor İnan kalp atışına kadar 2 hafta bekle diyorlar o da geçmek bilmiyor valla.
Kuzum biliyorum bunu benden duymak biraz komik gelecek sana ama bugün rahatlayınca değeri gördükten sonra aklım başıma geldi normale döndüm. Ben ben oldum. Allahım karnımızdaki yavrularımıza yaşıcak ömür verdiyse onlar yaşayacaklar zaten. Tabiki bizde dikkat edicez elimizden geleni yapıcaz. Tabiki yine endişelenicez yine merak edicez bu annelik ama geçtiğimiz günlerdeki gibi olmak istemiyorum. Çok yordu beni bu durum bebeğimin sevincini bir gram yaşayamadım.

Çok güzel. Özel doktor gibi. Güleryüzlü doktoru seviyorum. Aspirin de bi sıkıntı olsaydı söylerdi illa ki. Kullan bence de.
Özeldeki dr da kullanma dedi.korkuttu beni.bi kanaman olursa 5 gün durdurmayiz dedi.
Kullanmiyorum.bide özeldeki doktora kahve akintim var dedim.progestan yazdi.lakin o gun akintim kesildi.kullanmadim.paket öylece duruyor.
Sen fazla olursa bebege zarari olur demistin ya.bende kullanmadim.zaten akinti yok.

TSH çok kısa sürede istenilen rakamlara indirilebiliyor. O yüzden aşırı yüksek olmadığı sürece sıkıntı etmiyorlar. Sen kanda pozitif görsen ilaç yazsa keseyi görene kadar 2,5'un altına iner.
Keçiboynuzu çok iyi ona devam et. Birebir kansızlığa. Özünü alırsan o daha da etkili.

Doktoruna keşke progestanı sorsaydın. Belki zaten kullanıyor olacağını düşünmüştür. Aspirin konusunda da haklı öyle düşünmemiştim. Sonuçta pıhtılaşma yok bebek sağ Salim büyüyor. Arada 2-3 günde bir bi tane atarsın ağzına. O kadardan bişey olmaz.

Ben de folio kullanıyorum

Şimdi bi rahat nefes al ve hamileliğin tadını çıkar. Psikolojik olarak düzelmene sevindim. O duyguyu bende bilirim. Aynı yollardan geçtim. Şimdi tamam yaa doğacak belli ki gibi bi his var. güzel bi his :)

Dogru canım evet. Çok şükür troid şu an normal seviyede zaten çabuk düşer ilaçla Allah'ın izni ile. TSH'si benden düşük olanlara bile 25mcg'lık Euthyrox veriyorlarmış diye okuyunca n'olur n'olmaz diye bir sorayım dedim.

Vitaminli keçiboynuzu özü takviyesi canım eczanelerde satılandan. Bugün biri resmini göndermişti herhalde bu topikte. Ekstra olarak 400mcg'lık Folik Asit'de alıyorum zaten.

Bence gerek yok.çok sükur simdilik bisey yok.kanama alani gorse dr dinlen yada progestan al derdi.bebegin gelisimini etkilemesin istiyorum.buyüsün minnakim.
Canim bu arada bol bol su icin.bebege çok faydasi var.

Kızlar 9 gündür âdet olamadım.
Doğal âdet söktürücü olarak ne önerirsiniz? Biri maydanoz suyu önerdi ama bilmiyorum ilk kez yapacağım.

Evet arada çok fark var ya miktar olarak

Şöyle bir bilgiye ulaştım:

Birleşmiş Milletler Hastalık kontrol ve Korunma Merkezi (CDC- Centers for Disease Control and Prevention) çocuk doğurma çağındaki ve özellikle gebe kalmayı planlayan bayanların günde 0.4 miligram (400 mikrogram) folik asit almalarını önermektedir. Uygun folik asit alımı büyük önem taşır. Gebe kalmadan 1 ay önce ve sonrasında en az 3 ay alınması bebekte sinir sistemi hastalıkları riskini azaltır. Gebelik esnasında 800 mikrograma çıkılabilir.

Belki doktor sonradan arttırır gebelik oluşursa
İlaca başlamadan önce Kan tahlili yaptırdım Folat değerim 6 çıktı (bayağı iyiymiş değerin dedi)
Sınır 1,2 ile 7 arasıymış.
Bakalım şimdilik bunu içeyim... gerekirse yükseltir herhalde....

Canım yakın yumurtala ma
coraspıırınmı sadece aspıorınöı kullanıyorsun gunde bır sefer almayı dusunuyorum

aspirin riskli bişey ya
bana kolesterolüm var diye dahiliye doktoru başlatmıştı
kardiyolojiye yönlendirdi
kalp doktoru bıraktırdı coraspini

sana daha erken, adet dönemin yoğun kanamalı geçer, düzeni de bozulur dedi.
o kullandığım dönemde bir yerim kanamıştı
kanı durdurmak zor olmuştu.

sanırım daha önce pıhtılaşma sorunu yaşamış gebelerde kan sulandırıcı kullandırıyorlar
sizin öyle bi durumunuz var mı?

Benim 6.haftada bebegimin kalbi durmus.kurtaj oldum.sebebi belli degil.pihtilasma testi yaotirmadik.onun icin sebebi belki degil.kullanmadim.sence dogru mu yapiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…