Sozcu gazetesi bir gercege parmak basmis. Sen begensen de, begenmesen de.. CHP de MHP de AKPnin secim hukumeti kuralim onerisini kabul etmediklerine gore ortaya tek bir yol kaliyor zaten. Anayasa ortada iken herkes kendi kafasina gore hukumet kuracak degil ya.. Ille de erken secim diyen bazi seyleri goze almis demektir.Sözcü Gazetesinden inciler dırım dırımm
Ak parti iktidar olmasın diye hdp'ye emanet oylarını vererek meclise girdiren zihniyet utansın!!!...
Chp hdp oy verdiğini sagır sultan bile duydu duymamış olmanız imkansız ve hala da inkar ediyorsanız nete girip seçim sonuçlarını kontrol edin bakalım hdp 1 sıra oldugu yerler neresidir??
kemal kılıçtaroğlu neden ''MERTLİK'' ''ADAMLIK'' yapıp da kendi memleketinden adaylığını göstermedi???
Tunceli de neden chp 1 tane bile vekili çıkmadı?
mhp diye bir parti mi var??! Hani ben neden göremiyorum acaba?Hala akp nin iktidar olamamasını chp ve MHP den şüphelenenler varya yazık diyorum size aklınız bu kadar mı...
AKP ve HDP amaclari uzerindeki uc farki soyler misiniz? Biri baskanlik istiyor, digeri bu baskanligin getirebilecegi eyaletlere bolunme esnasinda guneydoguda kurulan eyaletin ozerk olmasini.. Cozum sureci boyunca ne konustular saniyorsunuz? Demirtas cark edip "seni baskan yaptirmayacagiz" deyince isbirlikleri bozuldu.Akp iktidar olmasın diye Hdp'yi destekleyen aydınlar utansınhoş utanmazlar ve suçu yine başkasına yıkarlar. Hani nerde Selocan
Bu sizin görüşünüz hanımefendimhp diye bir parti mi var??! Hani ben neden göremiyorum acaba?
bahçeli o koltuktan kalkıp birazda devlet ve millet için hayırlı olan işlere imza atsa diyorum
Sanırım adam bu koltuktan kalkarsam bir daha beni otutturmazlar korkusuyla yerinden hiç kalmıyor
Benim actigim konuya cevap yazdigin icin soruna cevap vereyim. Amerika'da baskanlik sistemi vardir, ve ornekleri arasinda en guzel calisan sistemdir. Cunki Amerika'da yasalar cok gucludur, Amerika demokrasiyi kanun ve kurallar ile sikica korur. Hakkinda yolsuzluk, rusvet saibesi olan, "halki din, dil, irk bakimindan kin ve nefret soylemleri ile ayrimciliga tahrik etmek" sucundan hukum yemis bir sahsin Amerika'da degil baskan olmasi, senatoya bile girebilmesi imkansizdir. Temiz gecmis, temiz vizyon, ABD anayasasina baglilik baskan olmada esastir. Yeminler senatoda laf olsun diye edilmez. Amerika'da devlet once kendini yozlasmadan ve hukuksuzluktan korumaya onem verir. Cunki Amerikan vatandasinin ve Amerika'nin en kaliteli yoneticiler tarafindan yonetilmeye layik olduguna inanilir. Amerika baskan adayinda ustun nitelikler ve temiz gecmisi sart kosar, orada onune geleni, yandaslara iltimas geceni partiler baskan secemezler.Başkanlık sisteminden neden bu kadar çok korkuyorsunuz ve karşı çıkıyorsunuz? Abd başkanlık sistemi yok mu?
Zararlı mı değil mi daha bunu bilmeden karşı çıkıyorsunuz.
BAŞKANLIK SİSTEMİNİN DÖRT ANA AVANTAJI
Başkanlık sistemini savunan düşünceye göre bu sistemin dört ana avantajı var:
Doğrudan yetki: Başkanlık Sistemi'nde başkan doğrudan halk tarafından seçilir. Bazılarına göre bu; devlet başkanının gücünü dolaylı yollardan göreve getirilen liderlere kıyasla daha meşru kılar. ABD'de devlet başkanı halk oylamasından hemen sonra toplanan Seçiciler kurulu tarafından seçilir.
Kuvvetler ayrılığı: Başkanlık sisteminde başkanlık ve yasama meclisi iki paralel yapı olarak işlev görür. Bu sistemin destekçilerine göre; böylelikle her iki birim birbirini karşılıklı olarak denetleyerek suistimalin ve makamın kötüye kullanılmasının önüne geçilmiş olur.
Hızlı karar mekanizması:Güçlü yetkilerle donatılmış bir başkan değişiklikleri ivedilikle işleme koyar. Fakat bunun yanında bazılarına göre kuvvetler ayrılığı sistemi yavaşlatır.
İstikrar: Sabit bir görev süresi olan devlet başkanı her an değişebilecek bir başbakana kıyasla daha istikrarlı bir ortam temin edebilir.
Anlamak istemiyorsun. Suc her ulkede islenir, her meslekten insanlar tarafindan da islenebilr. Bu yuzden yazdiklarinin dogruluguna veya yanlisligina girmeyecegim.Şu amerika demokrasi devleti diyenler yok mu, beni gülmekten öldürecek bir gün
Demokrasi ülkesi abd polis çocuklara şiddet uygulayıp kelepçeliyor. Elinde silah olmayan insana silah doğrultup öldürebiliyor ve zenciler ikinci sınıf insan muamelesi görüp hor görülüp aşagılanıyor.
abd özgürlük ülkesi ve demokrasi ülkesi özgürlükler ülkesi diyenlere
Artı Muhabbet - Billur Kalkavan - Başörtüsü
Bu videoyu sonuna kadar izleyip amerika nasılmış ögrensinler derim.
Ak parti iktidar olmasın diye hdp'ye emanet oylarını vererek meclise girdiren zihniyet utansın!!!...
Chp hdp oy verdiğini sagır sultan bile duydu duymamış olmanız imkansız ve hala da inkar ediyorsanız nete girip seçim sonuçlarını kontrol edin bakalım hdp 1 sıra oldugu yerler neresidir??
kemal kılıçtaroğlu neden ''MERTLİK'' ''ADAMLIK'' yapıp da kendi memleketinden adaylığını göstermedi???
Tunceli de neden chp 1 tane bile vekili çıkmadı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?