hayatim kirici degilim senin gelecegini söylüyorum. oda degistirmek yerine kendi sorununu çöz çünkü senin cevval olman lazim, laf sokmadan net bir sekilde istedigini anlatman lazin ki meslegini yapasin. yoksa sonun cok acik yani ulkedeki avukatların büyük cogunlugu esine dostuna para konusunu acamadigi icin bedava hizmet veriyor. sen de dayina , kuzenine, annenin halasina, komşuna laf sokup sokup anlamasini beklersin ama kimse sen dile getirmeden cebine elini sokup da sana uc kurus vermez.
zor da olsa ogrenmek zorundasin para konusmayi, hayir demeyi.
yine ayni is yerimde hayir diyemeyen bir avukat vardi, cok nahif bir kiz. hic avukat olacak ozelliklere sahip degil ama cok guzel puan alinca ailesi baska bolum yazmasini istememis (o da hayir diyememis)
adliyeleri gezerdi herkes kendi dosyasi icin. insanlar sirf kendi usengecliklerinden , primini kendi aldiklari dosyalar icin "aa gopa mi gidiyorsun? bana da su 3 dosyayi alir misin yaa" derdi, kız da alirdi. isi yirmi dakikada bitecekken bir saatte biterdi. ya da bizim ofisten acil alinmasi gereken bir evrak olunca digerleri "suradayim buradayım, görüşmem var" diye basindan savardi. bu kiza azicik israr edince o trafikte fizana gider evrak alirdi.
hayir demeyi bilmeyen insanin yapacagi bir is degil avukatlik. senin gibi basit laflara alinan kisilere gore de degil. muvekkilller para verdigi icin kendi mali gibi davraniyor avukatlara (daha dogrusu kendi ofisini acamamis, buroda bir adamin altinda calisanlara. kendi ofisin olsa yapmiyorum isini der dosyasini birakirsin. ya da hakaret / küfür mü var, dava acar ugrasirsin serefsizle. ama patron yerinde calisinca bunlari yapamiyorsun, bunu bilen muvekkiller de hakaret boyutuna varabiliyor)
e o zaman ne yapacaksın?
yani senin er ya da gec bir yerde alinmamayi, istediklerini utanmadan soylemeyi, ima etmek yerine çat çat konusmayi öğrenmen lazim. yoksa en guzel notlari al, en güzel yerlere gir yine insanlar seni kullanmaya devam eder.
bana kizmak yerine degismeye calis. basitte basla insanlara para konusu acmaya. alistirmalar yap:)