• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

odami degistirmeli miyim sinsi oda arkadasi

neden oyle depresif bi yorum yaptin ki? zamanla insanlar bazi seyleri ogrenir. daha 20 yasindayim
İncelik yapacağım diye diye bir hâl olmuşsunuz.Kız bakmış sesiniz çıkmıyor , kuzu kuzu her denileni yapıyorsunuz,o da tüm imkanlarınızdan faydalanmış.Oturun kendinize kızın,milletin hizmetçisi oldum yaaaa diye özeleştiride bulunun.

İncelik yapacağım diye diye bir hâl olmuşsunuz.Kız bakmış sesiniz çıkmıyor , kuzu kuzu her denileni yapıyorsunuz,o da tüm imkanlarınızdan faydalanmış.Oturun kendinize kızın,milletin hizmetçisi oldum yaaaa diye özeleştiride bulunun.
Yurt ortamında insan bi şaşırıyor olanlara. Artık değişir konu sahibi de. Benim de pahalı bir jean i mi bir gün giyeyim diye alan olmuştu başka odadan.15 gün geçti gelmedi. İsteyince mürekkep lekeli vermişti. Şaşkınlıktan niye böyle pantolon ya da aynısını al vs diyememiştim. Ha şimdi olsa yolarım ödetirim o jean i. Biri ile de montları değişmiştik . Ben yokken kevdşsğninkini almış odadan ama benimkini getirmedi . Haram ettim geçtim. Yani o yaşlarda bu salaklıklar oluyor. Hayat boyu böyle olursa sorun asıl. Ders olmuştur konu sahibine de. Akıllanmıştır. O gün bugün kimseye eşyamı vermem mesela🙈

Sen öğrencisin kendıne gel . yerınde olsaydım attıktan sonra parasını ıbanıma atsana yanımda yok derdim atmazsa da vaktim olmadı zaten sende parayı göndermedin kusura bakma der geçerdim . Kimse için 40 dk beklemem samimi bi arkadaşın değilmiş belliki parayı bile isteyememıssın .
oda değiştirmeye gerek yok açık açık gondermedın daha parayı die ıbanını gönder zorlukta kaçacaksanız neden hukuk okuyorsunuz ?

Yurt ortamında insan bi şaşırıyor olanlara. Artık değişir konu sahibi de. Benim de pahalı bir jean i mi bir gün giyeyim diye alan olmuştu başka odadan.15 gün geçti gelmedi. İsteyince mürekkep lekeli vermişti. Şaşkınlıktan niye böyle pantolon ya da aynısını al vs diyememiştim. Ha şimdi olsa yolarım ödetirim o jean i. Biri ile de montları değişmiştik . Ben yokken kevdşsğninkini almış odadan ama benimkini getirmedi . Haram ettim geçtim. Yani o yaşlarda bu salaklıklar oluyor. Hayat boyu böyle olursa sorun asıl. Ders olmuştur konu sahibine de. Akıllanmıştır. O gün bugün kimseye eşyamı vermem mesela🙈
Evet hayatın bir döneminde hepimizin bu tarz enayiliği olmuştur🤭,burada tek sorun konu sahibi özeleştiri yapmıyor, hepimiz karşıdaki kıza sayıp sövsek rahat edecek.Oda değiştirmek çözüm değil her sorunu kaçarak çözemez.

Evet hayatın bir döneminde hepimizin bu tarz enayiliği olmuştur🤭,burada tek sorun konu sahibi özeleştiri yapmıyor, hepimiz karşıdaki kıza sayıp sövsek rahat edecek.Oda değiştirmek çözüm değil her sorunu kaçarak çözemez.
Çok haklısın. Kaçmak asla çözüm değil.

Çok pasif kalmışsınız. Parayı direkt istememişsiniz ama gelsin diye sürekli kendinizce bir şeyler yapmışsınız. Bu konu günedeminizi ne kadar tutmuş. En başında "Notları çıkardım parası şu kadar tuttu. Bu da ibanım oraya atarsın." demeliydiniz.
Arkadaşınız toksik ve çirkef biri. Ama siz de çok pasifsiniz.
Kendinizi savunabilmelisiniz. Siz Hukuk okuyorsunuz.
Birileri ile bir şeyleri bekleyerek değil net olarak söyleyerek iletişim kurmalısınız. İnsanlar içinizi okuyamaz. Siz ifade edeceksiniz. Talep edeceksiniz.
Önce paranızı alın. Her şey gözünüze batar artık. Sürekli huzursuz olmaktansa odanızı değiştirin. Ben bunu kaçmak için değil de huzursuzlukla yaşamamak için yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Ama gitmeden çat çat söyleyin her şeyi.

Hukuk öğrencisisin, avukat olacaksın belki de hakim savcı.
Ama bu kadar pasif bir karakter ile nasıl ollursun bilemedim senin şimdiden tuttuğunu koparman lazım

En başta söylemen lazımdı.
Arkadaşının tek haklı olduğu konu nedem içinde tutup söylemedin demesi
Bence de çok haklı
Böyle bir beklentin varsa en başta söyleyeceksin şu kadar tuttu diye.

Oda arkadaşını değiltirmek sana kalmış ama senin önce karşı tarafa düşüncelerini direk söyleme yetisini kazanman gerek

Ya biz de 20 yaşında olduk ama bu nedir yani? Fanusta mı yetişiyor bu yeni nesil? Alt tarafı şu kadar tuttu diyeceksiniz bin tane tiyatro çevirmişsiniz. İlk gun tatlı tatlı çözülecek sorun son gün kavga kıyamet olmuş yani hoş mu böyle olması? Keske ya kendinize daha uygun bir meslek seçseymişsiniz ya da yol yakınken kendinizi biraz değiştirin.

Ben olsam fotokopiciye önce arkadaşının istediği notların fiyatını hesaplatır kendisine sorarım şu kadar tutuyormus istiyorsun değil mi diye sonra da yazarım şu kadar öderdim ibana atarsın vs.Böyle hediye gibi olmuş senin yaptığın.Bir ay neden bekliyorsun arkadaşın da çakalın tekiymiş zaten bazı insanlar adam kullanmayı sever.Bak sonra da üste çıkmış niye içinde tuttum filan diye:)

Herkes hukuk okumamali, kendini savunamayan biri sira müvekkillerine gelince nasil savunacak?

Muvekkil geldi diyelim para vermesi gerektigini nasil soyleyeceksiniz?

Yapacağınız tek sey bilmem ne hukuku notu su kadar tuttu, iban'imda su deyip mesajla bildirmek olmalıydı bu kadar kivranacak ne var anlayamadim.

cok kiricisin ya
hayatim kirici degilim senin gelecegini söylüyorum. oda degistirmek yerine kendi sorununu çöz çünkü senin cevval olman lazim, laf sokmadan net bir sekilde istedigini anlatman lazin ki meslegini yapasin. yoksa sonun cok acik yani ulkedeki avukatların büyük cogunlugu esine dostuna para konusunu acamadigi icin bedava hizmet veriyor. sen de dayina , kuzenine, annenin halasina, komşuna laf sokup sokup anlamasini beklersin ama kimse sen dile getirmeden cebine elini sokup da sana uc kurus vermez.
zor da olsa ogrenmek zorundasin para konusmayi, hayir demeyi.
yine ayni is yerimde hayir diyemeyen bir avukat vardi, cok nahif bir kiz. hic avukat olacak ozelliklere sahip degil ama cok guzel puan alinca ailesi baska bolum yazmasini istememis (o da hayir diyememis)
adliyeleri gezerdi herkes kendi dosyasi icin. insanlar sirf kendi usengecliklerinden , primini kendi aldiklari dosyalar icin "aa gopa mi gidiyorsun? bana da su 3 dosyayi alir misin yaa" derdi, kız da alirdi. isi yirmi dakikada bitecekken bir saatte biterdi. ya da bizim ofisten acil alinmasi gereken bir evrak olunca digerleri "suradayim buradayım, görüşmem var" diye basindan savardi. bu kiza azicik israr edince o trafikte fizana gider evrak alirdi.
hayir demeyi bilmeyen insanin yapacagi bir is degil avukatlik. senin gibi basit laflara alinan kisilere gore de degil. muvekkilller para verdigi icin kendi mali gibi davraniyor avukatlara (daha dogrusu kendi ofisini acamamis, buroda bir adamin altinda calisanlara. kendi ofisin olsa yapmiyorum isini der dosyasini birakirsin. ya da hakaret / küfür mü var, dava acar ugrasirsin serefsizle. ama patron yerinde calisinca bunlari yapamiyorsun, bunu bilen muvekkiller de hakaret boyutuna varabiliyor)
e o zaman ne yapacaksın?
yani senin er ya da gec bir yerde alinmamayi, istediklerini utanmadan soylemeyi, ima etmek yerine çat çat konusmayi öğrenmen lazim. yoksa en guzel notlari al, en güzel yerlere gir yine insanlar seni kullanmaya devam eder.
bana kizmak yerine degismeye calis. basitte basla insanlara para konusu acmaya. alistirmalar yap:)

Herkes hukuk okumamali, kendini savunamayan biri sira müvekkillerine gelince nasil savunacak?

Muvekkil geldi diyelim para vermesi gerektigini nasil soyleyeceksiniz?

Yapacağınız tek sey bilmem ne hukuku notu su kadar tuttu, iban'imda su deyip mesajla bildirmek olmalıydı bu kadar kivranacak ne var anlayamadim
türkiyenin en güzel yerlerinden birinde hukuk kazandim. marmara hukuk 3. sinif ogrencisiyim. hic sinifta kalmadım. mezuna da kalmadim. 21 yasima yeni agustosta gircem. zaten erken yasta mezun oluyorum derslerim de kotu degil geciyorum sinifi alttan da dersim yok. onun harici sürekli spor yapan fitness yapan, her hafta 1 kitap bitiren, ingilizcemi kendi kendime c1 düzeyine cikarmis bi genc kizim. gelecegim ve kendim icin cok emek veriyorum. iyi bir hukukcu olcagimdan da eminim. arastirmayi ogrenmeyi cok seviyorum. lisede insanlarla konusurken kekelerdim. cok asosyaldim. kotu de bir aile dinamigim var. suan gayet insanlarla normal bi sekilde konusabiliyorum. cok fazla arkadas cevrem var. kendimi bu yonde gelistirdim. tabi sosyallesirken onceden sosyallesmedigim icin birtakim sorunlarla bas basa kaliyorum ve hassas bi yapim oldugundan biraz uzuluyorum. ama kendimi bu kadar degistirip gelistirebilmisken hayır deme sorunumu da hayli hayli cozup gelistirebilecegime inaniyorum. sizin gorusunuzu merak ettim yazarken. neden bana boyle yapti diye uzuldum. sizin de boyle insanlar hukukcu olmamali demeniz bir genc kizin bu kadar emegini hayallerini yikmak gormemek. o kadar ugraslar verdigim hukuk fakultesini en kisa zamanda bitirecegim. hayallerimden de vazgecmeyecegim

türkiyenin en güzel yerlerinden birinde hukuk kazandim. marmara hukuk 3. sinif ogrencisiyim. hic sinifta kalmadım. mezuna da kalmadim. 21 yasima yeni agustosta gircem. zaten erken yasta mezun oluyorum derslerim de kotu degil geciyorum sinifi alttan da dersim yok. onun harici sürekli spor yapan fitness yapan, her hafta 1 kitap bitiren, ingilizcemi kendi kendime c1 düzeyine cikarmis bi genc kizim. gelecegim ve kendim icin cok emek veriyorum. iyi bir hukukcu olcagimdan da eminim. arastirmayi ogrenmeyi cok seviyorum. lisede insanlarla konusurken kekelerdim. cok asosyaldim. kotu de bir aile dinamigim var. suan gayet insanlarla normal bi sekilde konusabiliyorum. cok fazla arkadas cevrem var. kendimi bu yonde gelistirdim. tabi sosyallesirken onceden sosyallesmedigim icin birtakim sorunlarla bas basa kaliyorum ve hassas bi yapim oldugundan biraz uzuluyorum. ama kendimi bu kadar degistirip gelistirebilmisken hayır deme sorunumu da hayli hayli cozup gelistirebilecegime inaniyorum. sizin gorusunuzu merak ettim yazarken. neden bana boyle yapti diye uzuldum. sizin de boyle insanlar hukukcu olmamali demeniz bir genc kizin bu kadar emegini hayallerini yikmak gormemek. o kadar ugraslar verdigim hukuk fakultesini en kisa zamanda bitirecegim. hayallerimden de vazgecmeyecegim
Emeginizi asla kucumsemiyorum.
Ama akademik başarı ile meslegin getirilerini yerine getirmek apayri seyler.
Ben de ulkenin en iyi üniversitelerinin birinde iletisim okudum. Ayni okulu kazandigim, derslerinde basarili arkadaslarim var. Ama gelin gorun ki reelde meslegi yerine getirecek karakter ozelliklerinde degil bazıları. Bunu fark edenler akademisyen olarak devam etti, ya da sektor değiştirdi, bambaska isler yaptı.

Eski veterinerimiz kopek sevmezdi. Bayagi sevmezdi, kliniğe gittigimizde mumkun oldugu kadar uzakta durmak isterdi, tuyden salyadan rahatsiz olurdu. Ki bu adam veteriner hekimlik okumus, kendi kliniğini açmış bir adam.

O yuzden bu tip elestirileri alinip bozulacak seyler olarak gormeyin. Kendinizi gelistirme, henuz fırsatınız varken meslege daha uygun bir karakter edinme yolunda elestiriler olarak algilayin.

Siz kendi hakkinizi savunamiyorsunuz, bu dogru.

Sizin basarisiz, iki sene okulu uzatan bir arkadasinizin agzi oyle iyi laf yapar, oyle cabbar çıkar ki sizden cok daha iyi avukatlik yapar. Sasirir kalirsiniz.

Akademik basari tabii ki onemli ama henuz meslege atilmamisken kendinizi bireysel olarak da gelistirmeniz lazim. Her sey not, yabanci dil degil.

Laf salatasi yapiyorsun ablacim, tamam bir hukukcu gerektiginde laf salatasida yapabilmeli ama su bana verdigim cevapta sorununla alakali zerre kadar bir savunu yok.

Senin meselen sadece hayir diyememek degil hakkini savunamamak. Ne demek yani bilmem kac yuz sayfa fotokopi isteyen birinden parasini isteyememek? Cok sacma.

Daha odadan ayrılmadan su kadar sayfa su kadar tutar, verirsen hallederim veremiyorsan halledemem dersiniz olur biter.

Sen bunun yerine ne yapmissin, 1 ay boyunca sacma sapan hatirlatmalarla laftan anlasin diye beklemissin, bu kadar hassas biri nasil avukatligin altindan kalkacak? Avukatlik iyi bir okulu kazanip, guzel notlarla mezun olmak degil sadece, stajinda ne yapacaksin mesela? Icten ice beni kullanamazlar, ben en iyi hukuk fakultesinde okudum diye ağlayacak misin?

Biraz cevval, biraz yirtik olmalisin.

Bir altındaki yoruma cok katılıyorum. Bak mesela senin mesleğinle direkt ilgili bir dizi var, Better call Saul. Adam ipsiz sapsız biriyken dışarıdan hukuk bitirip sırf çakallığı ve ağzının laf yapmasıyla çoğu kişinin gelemeyeceği yerlere geliyor.
Kendimden örnek vereyim, Türkiyenin en iyi üniversitesinden mezun olduğumda çoğu arkadasim direkt savunma sanayine girip kolayca yüksek maaşlar alarak iş hayatına başlayıp su an mesleğin 10 12.yillarinda da üst düzeye geldiler çünkü o çarka kolayca uyum sağlayabildiler. Bense prensip ve karakter olarak savunma sanayi gibi bir alanda çalışamayacağımı bildigim icin coook daha zor bir yoldan yürüdüm ve belki de yeni yeni onların bulunduğu konuma geldim. Evet şu an yaptığım işle doğaya ve insanlığa faydalı bir sey yapıyorum ama zamanında kendimi daha iyi tanıyıp en baştan kendime gore bir alan secseydim belki çok daha kolay bu noktaya gelirdim.
Senin şu an insanlara kendini savunman sana hiçbir sey katmayacak ama bu kadar tecrübeli kişinin tavsiyesini dinlersen uzun vadede kendin rahat edersin.

Ortada bir konu varsa vakit gecip uzamadan ilk anda konuşmak büyük sorunların önüne geçer.

Maddi konular üstünde konusulmamasi gereken ayıp seyler değildir.

Kibarlık olsun diye istemediğin şeyleri teklif etme ya da yapma.

Son düzenleme:
Laf salatasi yapiyorsun ablacim, tamam bir hukukcu gerektiginde laf salatasida yapabilmeli ama su bana verdigim cevapta sorununla alakali zerre kadar bir savunu yok.

Senin meselen sadece hayir diyememek degil hakkini savunamamak. Ne demek yani bilmem kac yuz sayfa fotokopi isteyen birinden parasini isteyememek? Cok sacma.

Daha odadan ayrılmadan su kadar sayfa su kadar tutar, verirsen hallederim veremiyorsan halledemem dersiniz olur biter.

Sen bunun yerine ne yapmissin, 1 ay boyunca sacma sapan hatirlatmalarla laftan anlasin diye beklemissin, bu kadar hassas biri nasil avukatligin altindan kalkacak? Avukatlik iyi bir okulu kazanip, guzel notlarla mezun olmak degil sadece, stajinda ne yapacaksin mesela? Icten ice beni kullanamazlar, ben en iyi hukuk fakultesinde okudum diye ağlayacak misin?

Biraz cevval, biraz yirtik olmalisin.
resmen benim hevesimi hayallerimi bile bile kirmaya calisiyorsun su yazdiklarina bak istersen. herkes benim gibi 35 tyt ayt matematik yapabilcek kadar istikrarlı ve azimli olmadigi icin resmen kiskaniyorsun. senin meslek ne ablacim?

Back
X