• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

odami degistirmeli miyim sinsi oda arkadasi

Burdaki çoğu yoruma katılmıyorum daha kapalı bir ortamda büyümüş ve bu durumlarla daha önce karşılaşmamış olabilir parayı nezaketen ve olması gerektiği gibi karşı tarafın teklif etmesi gerektiğini düşünebilirsin hepimiz zamanında o salaklıkları hatta daha fazlasını yapmışızdır😅 okuduğun bölümle de ne ilgisi var yani onu da anlamadım bu yetkinliklerin cevvalliğin diğer meslekleri yapan insanlarda da olması gerekir bir berberde esnafta öğretmende mühendiste bızler de böyle böyle akıllandık ve artık olması gerektiği gibi davranmayı öğrendik bir nevi kaşarlandık dsdsfs önemli olan bunlardan ders almayı ve hakkını savunmayı öğrenmen ve gözünü açman yoksa hayat sen öğrenene kadar bu tip insanları ve durumları karşına çıkarmaya devam edecektir bu sana ders olsun azıcık yırtık ol çirkef ol bundan sonra kimseden parasını almadan bişey yapma kendi paranın dilencisi olma ki o durumda bile bu kadar ağırlık taşımak zorunda değilsin baktın ağır taşıman gerekecek yük olacak amaaan unutmuşum der geçersin bu kadar kırılgan olmayı da bırak kırılacağın şeyler yazılmamış yorumları okuyarak bölümünü değiştirecek değilsin ya ha yorumları okuyup kendini geliştirir ilerde öyle bir avukat olmamak için çabalarsın başkalarının akıllarından ve yaşadıklarından ders çıkarıp başına gelmeden önlemini alırsın ilerisi için iyi olur ama bu olayı da yaşaman gerekiyodu bence kendini sorgulaman için hayat daha çeşit çeşit insan ve durum çıkaracak karşına 70 yaşına gelsek de hala tam olarak akıllanacağımızı keşke şöyle yapsaydık demeyeceğimizi düşünmüyorum her an bişeyler öğreniyoruz ders alıyoruz almazsak aynı durumla ikinci defa karşılaşıyoruz burda yazılanları da laf sokma olarak görmeyip iyiliğin için yazılmış birer uyarı olarak alırsan tadından yenmez eminim ilerde çok iyi bir avukat olacaksın🌸

resmen benim hevesimi hayallerimi bile bile kirmaya calisiyorsun su yazdiklarina bak istersen. herkes benim gibi 35 tyt ayt matematik yapabilcek kadar istikrarlı ve azimli olmadigi icin resmen kiskaniyorsun. senin meslek ne ablacim?
basarili olabilirsin, benim bahsettigim arkadasim da istanbul hukuk mezunu, derece yapinca ailesi puanina kiyamamis hukuk yazdirmis. gayet guzel vakitlice bitirdi çalışıyor kiz ama kendine uygun bir meslek degil iste.
daha sana angarya yukleyen arkadasina "hayir" diyememissin, ogrenci halinle sana cok gelen bir rakam icin "şu kadar tuttu" diyememissin. sence dayinin arkadasi seni arayip "yegenim basima soyle soyle bir sey geldi" diye ucretsiz danismanlik alsa, sana dilekce yazdirmak istese "hayir" diyebilecek misin? "bu hizmetim ücretli yalniz. dayimin arkadasiymissiniz size indirim yapabilirim ama bu sekilde yazmam mumkun degil" diyebilir misin?
evet deme cunku onu diyebilsen arkadasinin tamamen kendisine harcadığı bir masraf icin para da isteyebilirdin.
ya da benim bahsettigim arkadasim gibi, bir avukatlik burosunda calissan, gop adliyesine gittigini bilen biri "enginar yaaa benim acil dosyam var ali yuceli de alir misin???" dese ona hayir diyebilecek misin?
cakal heryerde cakal. sana gore "ince dusunceli" (bana göre baska bir sey) olmani kullanacak cok insan var hele ki is hayatinda.
biz kotu bir sey demiyoruz. hayir demeyi, para hakkinda konusmayi ogren diyoruz. oda arkadasiyla kavga edip odayi degistiren insan strese gelemeyen insandir, strese gelemeyen insan nasil avukat olsun?
avukatlik icin tabii ki bilgi cok onemli ama ote yandan da hayir demeyi bilen, israrci, cekinmeyen, yirtik olmak gerekiyor. kavga edip kavgayı orada birakip yine hayatina devam etmek gerekiyor. benim cok takdir ettigim bir arkadasim var yine o is yerinde tanistigim (digerleri yerinde sayar hala başkasının ofisinde kötü sartlarda calisirken o cok guzel yerlere geldi 6 yilda ekonomik olarak orta alt gruptan orta ust gruba atladi) .
bu kiz mesela yok diye basindan savan arşivcilerden, bugun git yarin gel diyen adliye çalişanlarindan nefret ederdi. herkese yok denen dosya onun kavgasından sonra verilirdi. bazi hastaneler dosyayla ilgili evraklari vekalet olmasina ragmen hasta mahremiyeti diye evraklari paylasmazdi. Bu kadin öyle cirkef cikartirdi ki herkese yok diyenler ona verirlerdi:))
herneyse mesela arsivdeki gorevliyle bugun kavga ederdi ama öte yandan o adamla yillar yili çalışacağıni da bilirdi, yarin gittiginde de adamla triplesmek yerine gönlünü alirdi, sohbet ederdi, birseyler ikram ederdi. böyle böyle aralarinda ilginc bir iliski olurdu. hem gicik olur hem severlerdi. normalde sorun cikaracak olsalar bile onu tanıdıkları icin genelde onun isini cabuk cozerlerdi:)
yani biraz boyle olmak lazım.
kavga ettin küstün oda degistirdin falan. boyle pes edersen yarin arsivciyle, ilcendeki karakol amiriyle kavga edince ne yapacaksin? kavga da etsen geride bırakmayı- çıkarların icin gönül almayi bilmen lazim iyi bir avukat olacaksan.
burada kimse senin emegini kucumsemiyor. yasin hazir cok kucukken, hazir meslek hayatina baslamamisken cabala kendini degistir diyoruz.
ben de eskiden hayir diyemezdim zamanla kendimi zorlaya zorlaya ogrendim. simdi seviyorum hayir demeyi uzun yillardir.
para konusmak evet benim icin de zor ama konusmak lazim yani hele ki senin is grubunda olan insanlar icin.
"hayir aslinda mukemmelim" diyene kadar "evet bu is icin kendimi degistirmeliyim" desen uzun vadede daha mutlu ve basarili olursuj

resmen benim hevesimi hayallerimi bile bile kirmaya calisiyorsun su yazdiklarina bak istersen. herkes benim gibi 35 tyt ayt matematik yapabilcek kadar istikrarlı ve azimli olmadigi icin resmen kiskaniyorsun. senin meslek ne ablacim?
Buranın yerlilerindendir kendisi severiz sayarız bu kadar azimle sana savunmayi öğretti bak.

Burdaki çoğu yoruma katılmıyorum daha kapalı bir ortamda büyümüş ve bu durumlarla daha önce karşılaşmamış olabilir parayı nezaketen ve olması gerektiği gibi karşı tarafın teklif etmesi gerektiğini düşünebilirsin hepimiz zamanında o salaklıkları hatta daha fazlasını yapmışızdır😅 okuduğun bölümle de ne ilgisi var yani onu da anlamadım bu yetkinliklerin cevvalliğin diğer meslekleri yapan insanlarda da olması gerekir bir berberde esnafta öğretmende mühendiste bızler de böyle böyle akıllandık ve artık olması gerektiği gibi davranmayı öğrendik bir nevi kaşarlandık dsdsfs önemli olan bunlardan ders almayı ve hakkını savunmayı öğrenmen ve gözünü açman yoksa hayat sen öğrenene kadar bu tip insanları ve durumları karşına çıkarmaya devam edecektir bu sana ders olsun azıcık yırtık ol çirkef ol bundan sonra kimseden parasını almadan bişey yapma kendi paranın dilencisi olma ki o durumda bile bu kadar ağırlık taşımak zorunda değilsin baktın ağır taşıman gerekecek yük olacak amaaan unutmuşum der geçersin bu kadar kırılgan olmayı da bırak kırılacağın şeyler yazılmamış yorumları okuyarak bölümünü değiştirecek değilsin ya ha yorumları okuyup kendini geliştirir ilerde öyle bir avukat olmamak için çabalarsın başkalarının akıllarından ve yaşadıklarından ders çıkarıp başına gelmeden önlemini alırsın ilerisi için iyi olur ama bu olayı da yaşaman gerekiyodu bence kendini sorgulaman için hayat daha çeşit çeşit insan ve durum çıkaracak karşına 70 yaşına gelsek de hala tam olarak akıllanacağımızı keşke şöyle yapsaydık demeyeceğimizi düşünmüyorum her an bişeyler öğreniyoruz ders alıyoruz almazsak aynı durumla ikinci defa karşılaşıyoruz burda yazılanları da laf sokma olarak görmeyip iyiliğin için yazılmış birer uyarı olarak alırsan tadından yenmez eminim ilerde çok iyi bir avukat olacaksın🌸
cok tesekkur ederim cok tatli dilli birisin burdaki insanlar cok uzerime geldi gibi hissettim gercekten ilac gibi geldi yorumun cok tatlisin iyiki varsin 😂

Hayir aksine bir hukukcunun boyle narin ve kirilgan olmamasi gerektigini anlatmaya cabaliyorum. Kendini guclendir diyorum.

Hayir demeyi ogren, hakkinida savun.

cok tesekkur ederim cok tatli dilli birisin burdaki insanlar cok uzerime geldi gibi hissettim gercekten ilac gibi geldi yorumun cok tatlisin iyiki varsin 😂
Ne demek rica ederim🥰 onlar da senin iyiliğini düşünüyor aslında ama herkesin tarzı farklı oluyor şimdiki akıllarıyla yol göstermeye çalışıyorlar hepimiz o yollardan geçmişizdir onları da heves kırıcı olarak almamanı ve basamak olarak görüp yükselmeni tavsiye ederim💕

Ooff ne alaka kıskanmak ya? 35 ayt tyt yapmış olman sana kendini savundurma becerisi kazandırmamış işte. Neyin var senin kıskanılacak? Burada yazılan bi yorumla kırılacaksa hevesin hayalin demek ki o kadar da azimli ve istikrarlı değilsin

merhaba universitede hukuk okuyorum. 3. sinif ogrencisiyim yurtta kaliyorum. yurdumla okulum arasi mesafe 40 dk. 20 dk marmaray 20 dk yurume mesafesinde. yurtta oda arkadasimla sohbet ederken dedim ki bizim okulun ordaki fotokopiciye gitcem (orasi ucuz ve cok guzel cekiyor) ben de nezaketen disari cikarken "bir sey ister misin" dedim. bi anda bana ceza ve ticaret pratigi cikarir misin dedi. bi anda şok oldum nezaketen sormustum. neyse yolda giderken umarim unutur dedim içimden. bi anda marmarayda 235 sayfa ticaret 70 sayfa ceza pratigi atti. ben sok oldum hay basima bela aldim demeye basladim icimden. bilerek "oha 235 sayfa mı" yazdım. kanka zahmet etme istersen gibisinden bir sey yazmasini bekledim. yazmadı. işte ticaret a4 olsun ceza a5 olsun falan dedi. dedim tamam. kendi bacagima sıktım diyorum icimden. not yerine gittim. sıra vardı sıra bekledim. kendi ve onun notlarini cikarttim. onun notlarina spiral taktirdim. abilere talimat verdim şu a5 şu a4 olcak diye. o notlarin basinda bekledim. kırtasiyecide bir 30 40 dk bekledim. o sirada ona mesaj atiyorum cikariyorum seninkileri gibisinden. o da bakmadı mesajıma notlari cikardim. fotograf attim bak seninkilere mor kapak yaptirdim diye. mesajima baya sonradan dondu. cok tatli olmus tesekkur ederim dedi. hala parasini teklif etmedi. ben o gun kadikoye gittim. onun ve kendi notlarimi tasiyordum. sirtim agriyor zaten. hala para teklifi gelmedi. ben 9da yurda geldim. bi baktim bu sevgilisiyle bulusmus 12de gelir. notları onun masasinin ustune biraktim. ona bir mesaj attım dedim ki "senin ceza pratiğinle benimki farklı galiba ben 150 sayfalik ceza pratigi cikardim degis tokus edip okuruz olmadi" gibisinden ona hatirlatici bi mesaj attim. gece 12de he olur yazdı. ben 12de uyuyordum. sabah uyandim, hala notlarin parasinı teklif etmedi. ben de sasirdim kac kez ona mesaj atmisim notlarla ilgili nasıl teklif etmez diye dusundum. sabah uyaninca ona aldigim notları kutuphanesine kaldirdigini gordum. yani gormus. sabah yine para teklifi gelmeyince ona hatirlatma amacli sana cikardigim notlara bakabilir miyim dedim. o da gosterdi. ben de bakıp ona geri verdim hala para teklifi yapmadi ve yuz yuze tesekkur etmedi. ben böyle şok oldum. aradan 1 ay gecti. tabi bu 1 ay boyunca benden de faydalanmaya devam etti. 200 tllik hukuk notlari grubuna girmemis benim telefonumdan not bulup kendine attı. ayrıca benim kutuphanemdeki esya kitabinin fotokopisini cekebilir miyim dedi. tamam dedim. bi kere de ona 15 hafta ses kaydi notu vermistim ceza hukuku icin. o da bana ben ona haftalari okuyup okuyup verince dedi ki "ben de sana kendi cikardigim ceza notunu veririm" dedi. tamam dedim ben de. neyse ceza hukuku sinavi onceki gunu beni aradı. dedi ki "hani sen bana not cikarmistin ya" dedi. ben de notlarin parasini teklif etcek herhalde dedim. ama dedi ki " bana not cikardigin gün kendine 150 sayfalik baska bir ceza notu cikarmistin onu bana atar misin" dedi. ben bi sok oldum hala para teklifi yok. ona 300 sf not cikarmisim. babamin hayrina mi cikardim orda o kadar sira beklemisim spiral yaptirmisim o kadar yol gidip tasiyip getirmisim. sonra ben ona 150 sayfalık notu attım. onu aradım. dedim ki " sana 150 sflik notu attim sen de bana kendi cikardigin ceza ozel notunu vercektin" dedim. bi anda "hmmmm ben ama 3 sf cikardim hic detayli degil" dedi. boyle garip bi ses tonuyla dedi. sonra ben de "bisey olmaz olsun" dedim o da "aksam yurtta gosteririm" dedi. akşam oldu. yurtta suratima bakmiyor. göstermedi notunu. hicbirsey de demedi. sanki bu konusma hic yasanmamis gibi yaptı. benim de iyice sinirim bozulmaya basladi. ayrica surekli kendisi bizim ne yaptigimiza oda icinde neye ne kadar calistigimiza kadar da didik didik inceliyor iyice rahatsiz olmaya basladim ondan. sonra onla konusmaya karar verdim. dedim ki " hani ben sana not cikarmistim ya" o da bi anda "ne notu? sen bana not mu cikardin? hangi not?" falan demeye basladı. şoka girdim cunku 2 gün once beni arayıp "sen bana not cikarmistin ya hani" diyor. en sonda 2 dk sonra "hee" dedi. dedim ki "ben o gün oraya kadar gittim. sira bekledim. yol yaptim gittim tasidim. vaktimi harcadım. maddi ve manevi bir emek verdim. sen orda bana onun parasini bile teklif etmedin. ne de tesekkur ettin. ben kendimi cok kullanilmis hissettim ve kirildim" dedim. bi anda sinirlenmeye basladi. dedi ki "unutmusumdur ne var yani? sen de etut odasina girerken kapiyi kapamayi unutuyorsun. ben sana bisey diyo muyum? ayrica bunu 1 ay boyunca icinde saklamissan kendi icinde bir eksiklik var demektir" dedi. ben de sok oldum. "kendi icinde eksiklik var ne demek ne alaka" dedim. o da dedi ki "ben senin meyveli yogurdunu bile yiyince gidip sana meyveli yogurt aliyorum sana para mi kitlemeye calisiyorum manyak misin sen" diye bagirdi. ben de dedim sen benle nasil boyle konusuyorsun. kirildigimi dile getirdim sadece dedim. o da bi anda bagirmaya basladı. bana dedi ki "senin aldigin notlara bakmadim bile" yalan soyluyor cunku ben onun kitapliginda benim ona aldigim notların yiprandigini altini cizdigini ve okudugunu gormustum. ben de ona dedim ki "zaten hep ben sana not veriyorum sen hic vermiyorsun" bi anda bana dedi ki " cunku ben kitaptan calisiyorum. sizin de gotunuz yiyosa kitaptan calisin" ben de nasil boyle konusuyorsun dedim. bi anda bana bagirarak "hadi hadi don onune dersini calis sinavim var" diyerek bagirdi. ben de sinirlendim odaya gidip agladım. bi insan nasil 2 gun once ona aldigim notu hatirlayip sonradan hatirlamaz? ayrica 300 sflik not biri sana aliyorsa unutur musun? neden aldigin notlara bakmadim zaten diye yalan soyluyor baktigini gordum. niye bana oyle bagirdi ve hakaret etti? odami degistirmeli miyim sizce? odada izleniyormus gibi hissediyorum. valizime kitap koydugumu arkadas ortaminda herkesin icinde soyledi. ve odada 5 dk spor hukuku kitabini elime alinca arkadas ortaminda seni gordum sen cok calistin spor hukuku kitabini eline aldin falan demeye basladi. ben de boyle gozetleniyormus ve kullaniliyormus gibi hissettim. sinsi ve kurnaz buluyorum onu asiri. sizce odami degistirmeli miyim?
Şunu anlamadım 1500 tane saçma sapan msj atacağınıza çıkar çıkmaz kanka şu kadar tuttu neden yazmadın ya da acil gibi arayıp bu kadar tutacağını bilmiyordum üstümde yok gönderir misin neden demedin konuda haklıyken haksız gibisin çözemedim

Para konusunda haklısın ama bir şey ister misin diyip not isteyince de inşallah hayır der başıma bela aldım demen senin de sinsi olduğunu gösterir kusura bakma başına bela aldığını düşündüğün bir insana sormazsın,madem onlara bir şey almak istemiyorsun nezaketle alakasız bu, ben oda arkadaşlarıma param olduğu gün sorarım ama bana yetecek kadarsa param sormam,maalesef pasifsin hakkını savunacaksın avukatlık nasıl yapacaksın ya da hakimlik savcılık.

Yorumlari okudum da kimse sinavlarda başarisiz olduğunu söylemiyor inatla okulum şu, şu puani yaptim vs diyorsunuz.
Ben en iyi okulda super puanlarla mezun olmadim çunku bunun için hergangi bir çaba/çalışma göstermedim. Şuanda da Hollandada dümdüz ofis calisaniyim, gelecek planimda bir ara kurye olmak 😄😄
Bundan da rahatsizlik duymuyorum cunku mutluyum bu sekilde.
Siz ve bazilari saniyor ki oturup ders calisip sinavda puan yapinca otomatik size saygi duyulacak, her yaptiginiz sey dogru olacak, siz herkeslerden iyi olacaksiniz sizinle ayni puanlari almayan kimsenin sizi elestirme hakki olmayacak. 😬öyle bir sey yok sinav basariniz karakterinizle alakali bir sey degil.

AMA 15 yasimda bile kendimi boyle kullandiran pasif bir insan olmadim ben mesela.

Yorumlari okudum da kimse sinavlarda başarisiz olduğunu söylemiyor inatla okulum şu, şu puani yaptim vs diyorsunuz.
Ben en iyi okulda super puanlarla mezun olmadim çunku bunun için hergangi bir çaba/çalışma göstermedim. Şuanda da Hollandada dümdüz ofis calisaniyim, gelecek planimda bir ara kurye olmak 😄😄
Bundan da rahatsizlik duymuyorum cunku mutluyum bu sekilde.
Siz ve bazilari saniyor ki oturup ders calisip sinavda puan yapinca otomatik size saygi duyulacak, her yaptiginiz sey dogru olacak, siz herkeslerden iyi olacaksiniz sizinle ayni puanlari almayan kimsenin sizi elestirme hakki olmayacak. 😬öyle bir sey yok sinav basariniz karakterinizle alakali bir sey degil.

AMA 15 yasimda bile kendimi boyle kullandiran pasif bir insan olmadim ben mesela.
16 yasimda üniversiteye girip 20 yasimda mezun oldum. Ulkenin en iyi universitelerinden birini 3,85 ortalamayla bitirdim, bir donem Hollanda'da Erasmus ogrencisi olarak okudum.
Ben yorum yapmaya hak kazanmis miyimdir acaba :D

Meslek kişiliği farklıdır özel hayat kişiliği farklıdır bir kere. Ben de meslekte cevvalimdir ama özel hayatımda herkesin bendeki kredisi 100dur git gide kendisi bitirir bunu. Bence arkadaşının kredisi bitmiş. Değiştir odana

Bak işte bu tavrı sana yol gösteren değil seni kullananlara göstermen lazım:) senin hayalini hevesini kırma motivasyonu ne olabilir sadece çok sevecen olmayan bir üslupla gözünü açmaya çalışıyor sen konuyu hemen matematiğe getiriyorsun. Tüm beyin potansiyelini orda mı kullandın naptın?

Not: benim matematik full idi, bunun yanında fizik kimya biyoloji de çok iyiydi😎ama hayat matematik çözme becerisinden ibaret değil

Sen bunu sen nasıl yaptın bunu sen 16 yaşında 😂
Ilkokula 5 yasimda baslamisim. Lisede hazirlik okumadim, benim zamanimda liseler 3 seneydi. Üniversiteyi ilk girisimde kazandim. Okulu da uzatmayinca 20 yasinds mezundum :D

Ha bir ise yaradi mi, hayir. Erkenden calisma hayatina basladim :D keske okulu uzatip ogrenciligin tadini cikarsaymisim :D

Back
X