Odasını ayırarak doğru mu yaptım?

Ne gibi bişey olmasından endişe ediyorsunuz?
Ben evde korku kelimesini kullanmayı yasakladım eşime
İkide bir korktun mu, korktu kızım diyip duruyordu
Işığı kapatıyor korktun mu diyor mesela
Yasak bizde korkmak kelimesi şu an :)
Ben örümceklerden çok korkarım şu an gıkım çıkmıyor çünkü korku sosyal şekilde öğrenilen bir şey.
Yılandan kendimiz görmediğimiz halde korkuyoruz mesela. Bu bize çevremizdekiler tarafından öğretilmiş aslında

Ben depremden çok korkuyorum çünkğ çok ufak allah korusun bişey olsa gidemem yanına diyr türlü türlü senaryo kuruyorum. Öksürse tıkansa duymam bişer olursa dıye. Bide hırsız olayı aklımı kacırtıcak ya hırzı gırerde kaçırırsa diye :) eşim çok abartı buluyor ama elimde değil korkuyorum :)

Beni yurttan aldıklarında annem kıyamadı
Her gece yanıma gelip uyudu
Nefesini hissederdim

Gittiğinde de korkup ağlardım.

En iyisi bu

En doğrusu bu yapmışsın. Bebek için de sizin için de en hayırlısı
Hem o kendi odasında kendi düzeninde daha rahat eder merak etme. Siz de daha huzurlu olursunuz

Benim kızım benden ayrıldığında daha da ufakti .

Ayy aynı eşimin dedikleri
Pencereye kilit yaptırıyo şimdi
Çocuğunu gelip alıp giderlerse diye
Hiç böyle şeyler aklıma gelmedi benim.
İkide bir diyor ki kontrol ettin mi bebeği kontrol ettin mi....

:) valla napalım ortalık çok kötü her ihtimali düşünüyor insan Allah kötülere fırsat vermesin yavrularımızı korusun

Bnde tikanmasindan cok korkuorum yanimda iken bile ya duymazsam kızımı tikanirsa diye baska bir korkum yok cok sukur bnce iyi yapmissin canim ayirmakla odasini insalah bizde yapabiliriz

Benim de tecrübem yok ama bi espiri yapayım
Çocuk kendi ayakları üstünde durmayı öğrenmiş olur

Bu arada ben çocuk gelişimciyim salt Adem Güneşin ya da başka pedegogların düşüncelerini uygulamadım oğluma.Okuduklarimi çocuğuma göre harmanladim.Güvenli bağlanma ayrı şey bağımlı çocuk çok ayrı birşey.Temas çok önemli bence.Doğdugu anda bebekleri annenin göğsüne verirler.Ilk temas önemli olduğu için.Bence 3 buçuk yaşına kadar ki temaslarda en az ilk temas kadar önemli.Bu benim şahsi fikrim.Ve çocuğumda tecrübe ettim.Sonuc olarak her anne çocuğu için ennn doğru olanı iyisini uygulamaya çalışır ve çocuğunu en iyi anne tanır.Hepimize kolaylıklar diliyorum.Güle güle büyütün bebeğinizi.

Benm bebegim de 4 aylik ben de sizin gibi dusunuyorum, ben de calisiyorum ise basladigim zaman zaten bana.hasret kalacak en azindan geceleri ayni odada olalim ki cocuk baglansin aile kavramini ogrensin...ya diger odada agladiginda duymazsam..

12 aylık olmak üzere sürekli memede ve sarılarak oğlumla ikimiz uyuyoruz akşamları babasıyla olmayı severken geceleri babasını tekmeleye tekmeleye atıyo yataktan anne diye beni çağırıyo tüm gece emilerek uyumak çok zor ama akşam yatak sefamız da ayrı güzel oğlumla he eşimle yatmayı özlemedim mi inanılmaz özledim bu yüzden aramıza soğukluk girdiğini düşünüyorum ama başta istemeyen oydu çocuk sesi çekemem ben işe gidiyorum diye benim oğlum sürekli uyanıyo sürekli ağlıyor gün içinde de çok ağlayan bir çocuk henüz yürümüyo buna da bağlıyorum bu kadar ağlamasını enerjisini atamıyor bide tam konuşamıyor sadece bir kaç kelime o kadar o da etkiliyor sanırım inşallah bizde ayrı yatakta yatabiliriz odayı geçtim yatağı ayrı olsa yetcek bana

Sanırım kızımın uykusunun hassas olmaması bu yasa kadar aynı odada kalmamizi saglayabildi.
Ki hepsi yaşanıyor.
Hatta babamız nöbet usulü çalışıyor, gece yada sabah gelip sesli bir şekilde üstünü değiştiriyor gürültü oluyor. Ama uykusunu almadiysa uyanmiyir.

Uzmanlar guvenli baglanma için 2 yasından once ayırmayı tavsye etmıyor. S Spizella

Ben o güvenli bağlanma olayının ülkemizde yorumlandığı gibi bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bebeğin ihtiyaçları doğru çözümlenip hemen yanıtlandığında , görmezden gelinmediğinde bu bağ oluşur zaten gibi geliyor.

Siz ne dersiniz bu konuda acaba derin sularda görüşünüzü merak ediyorum

Şaka bir yana gerçekten memnunum.
Düştüsü kalktısı yok. Kızım da çok seviyor. Tek kötü noktası ne, daha 2 yaşına girmemiş çocuğun kafasına göre gece kalkıp gezmesine müsaade etmiş olduk. Ama sizde bu sorun olmayacak.

Ben standart yatak yaptırdım 90x190 oldukça memnunum. Sizin çocuklara da olur bence.

Doğru olanı yapmışsın,bizim torunda 6.ayını bitirdi annesi odasında yatırdı..
Hiç bir sorunlada karşılaşmadı,alışması gerekiyor yatağına odasına.

Güvenli bağlanma konusunda düşüncelerimiz sizinle benzer.
Bu konuda Adem Güneş tarafından çok sık gündeme getiriliyor,ben kendisinin çizgisinde değilim.

Bebek ağladığında ilgilenilip,fiziksel ve duygusal ihtiyaçları geciktirilmeden,
uygun yollarla,
yumuşak ses tonu ve temasla gideriliyorsa;
kısacası bebek ihtiyaç duyduğu ölçüde ilgi,sevgi ve fiziksel temas görüyorsa,
o bebek ebeveynine güvenli bağlanır.

Bebeklerin yatağı kaç ayda ayrılmalı? sorusunun cevabı her ailenin kendi iç dinamiklerine ve bebeğin mizacına göre değişir.
Kanun hükmünde kararname gibi en az 2 yıl,
en az 9 ay vb süreler belirtmeyi doğru bulmuyorum.

Siz de kendinize göre uygun olduğunu düşündüğünüz bir zamanda bebeğinizin odasını ayırmışsınız ve anladığım kadarıyla bebeğiniz buna olumsuz tepki vermiyor.
Bu durumda sorun yok,içiniz rahat olsun.

Bu gibi kararlarda bebeğimizin tepkilerinin,
bizim için en iyi yol gösterici olduğunu düşünüyorum.
Evladınızı sağlıkla ve sevgiyle büyütün.

Uzmanlar guvenli baglanma için 2 yasından once ayırmayı tavsye etmıyor. S Spizella

hangi uzman?
Anlamadigim durum: bebek kendi yataginda yatiyor (umarim el kadar bebegi iki yetiskin arasinda yatiran cikmaz ) ve arada 2 metre uzaklik varken nasil baglaniyor? 6 aylik bir bebek icin önemli olan agladiginda (ihtiyac durumunda) annesinin tepki vermesidir.
Ev saray yavrusu degilse, normal sartlarda anne 2-3 dakika icinde cocuk odasinda olur.

Bu konuda farklı görüşlere sahip uzmanlar olduğu doğru.
Sanırım yorum sahibi de 'bebekler,
en az iki yıl ebeveynleri ile yatmalı' diyen uzmanların görüşünü benimsiyor.
Diğer sosyal bilim dallarında olduğu gibi psikoloji biliminde farklı ekoller ve yaklaşımlar var.
Bu noktada ebeveynler,uzmanlardan fikir almakla birlikte,daha çok kendi iç seslerini,
en çok da bebeklerini dinlesinler diyorum.
Dinlemeyi ve anlamayı bilirsek,
bebekler çok şey anlatıyor aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…