Benim oğlumda 19 aylık odasında yatıramıyorum korkuyorum yatak odasında bı yatagı var o orda yatıyor gece kendı kalkıp gelıyor yanıma korktugunda kendi odasına yatırsam bişey olsa duymam korksa ben yanına gidene kadar daha cok ağlar vallahı napıcam bılmıyorum
Baba derken evin nafakasını temin eden canlı mı ahsjsjjs. Nafaka temin ediyor o. Diğer odada horluyor.
Ben depremden çok korkuyorum çünkğ çok ufak allah korusun bişey olsa gidemem yanına diyr türlü türlü senaryo kuruyorum. Öksürse tıkansa duymam bişer olursa dıye. Bide hırsız olayı aklımı kacırtıcak ya hırzı gırerde kaçırırsa diye :) eşim çok abartı buluyor ama elimde değil korkuyorum :)
Ah annelik... onlar bize bağlı olduğu kadar biz de onlara karşı öyleyiz galiba.
Ben çalışmıyorum, bütün gün işi gücü yemeği falan bıraktım nerdeyse uyanık olduğu her dakika bişeyler yapıyoruz.
Emzirmeyi çok sevdim ama benimki hiç düşkün değil mesela. Meme emmesi bittiğinde ağzında 1 dk bile tutmuyor. Doğduğundan beri böyle. Uyku arkadaşı kullanıyor benimki, emzik de :) memeyi tut işte ağzında ı-ıh.
Aslında düşünüyorum da ben sadece onun ritmine uydum. Beni istiyorsa kucağıma aldım sarıldım. İstemiyorsa bıraktım
Bilemedim şimdi kapitalizm dedin doğru olabilir bu.
Babayı ne yaptınız
Güvenli bağlanma aslında adem güneş in savunduğu gibi bitişik yaşamak değil.
Ben de ihtiyaçları zamanında ve gerektiği şekilde karşılanan bir bebeğin bakım veren kişiye zaten güvenli bağlanma geliştireceğini düşünüyorum.
Bebek 10 sn fazla ağladı diye bozulan bir şey değil aslında. Tabiki dediğiniz doğru temas çok önemli.
Mesela kızımın her akşam 3-5 dk ağlama seansı var
Gündüz hiç ağlamıyor çünkü. gece uykusuna geçmeden önce yaşadığı günlük stresi kucağımda bağıra bağıra ağlayarak atmasına müsaade ediyorum hiç yatıştırmaya çalışmadan. O ağlama seansından sonra çok rahatlamış oluyor. ağlamayı ne kadar ertelersek o kadar stresi artmış huzursuz bir bebek oluyor.
Valla ben onu odasına atıp dizi falan izliyorum
Ne yalan söyleyeyim günün o kısmı bana bi rahatlama geliyor:)
BeN asla o odada bebek varken eşimle bişey yaşayamam açıkçası
Bebeğini güle gülr büyüt
Ben ilk aydan itibaren gece gündüzü ayırsın diye gündüz uykularından uyandığında perdeyi açarak neşeli konuşarak hareket ettim. Gece ise sessiz ve karanlık ortamda emzirme alt değiştirme falan yaptım.
Bebeği önce ev tiPi ana kucağında 1.5 aydan sonra da beşiğinde yatırdım.
Onu görmeye ihtiyacın varsa şu an öyle mutluysan devam et bence.
Hazır hissettiğinde önce yatağın yanına çektiğin beşiğe koyarsın.
Benm bebegim de 4 aylik ben de sizin gibi dusunuyorum, ben de calisiyorum ise basladigim zaman zaten bana.hasret kalacak en azindan geceleri ayni odada olalim ki cocuk baglansin aile kavramini ogrensin...ya diger odada agladiginda duymazsam..Şimdi heryerde uyuyor, salondaki koltuk dahil. Ben burada anneye doymayı önemsiyorum, en çok ihtiyaç duyduğu zamanda kurallar eğitimler vsyi kapitalizmin öğretisi olarak görüyorum bebeği ne kadar erken anneden ayırırlarsa kadın o kadar kolay çalışma hayatına döner mantığı var diye bu öğretilere şüpheciyim emzirmeyi de geç bıraktım bana doysun sonradan hasret kalıp objelere dadanmasın yok uyku arkadaşı yok emzik vs. Obsesyon olsun istemedim. Çalışan anneyim, vicdanım rahat
Sanırım kızımın uykusunun hassas olmaması bu yasa kadar aynı odada kalmamizi saglayabildi.Ne güzel şu an gece rutini :)
Ben de sallamadım, uyku arkadaşı ve emzik kullanıyoruz umarım 2 yaşına kadar emziği de bırakır, artık pek aramıyor. Darısı başıma.
SIDS ten aşırı korktuğum için bir kere bile o şekilde uyumadık.
Haftasonu sabahları üçümüz de uyumazken yatak keyfi yapalım diye yanımıza alıyorum sadece. O da yatakta öpüp sevmek için.
Kendi odasını seviyor bence. Gün içinde de orada zaman geçiriyoruz oynuyoruz falan
Sahiplenir yakında diye düşünüyorum ben de.
Evet bi akrabamız öyle ezmiş bebeği
Ben de ondan korktum 8 aylık falan olunca bu defa daha bilinçli olacak gitmek daha zor olacak
Gereksiz duygusallık yapmıyım di mi
Bak nerdeyse 4 saattir mışıl mışıl uyuyo odasında
Sizce ne zaman olmalı?
Ben istemem mesela 3 Yaş
Gece beslenmesi bitince de ayrılabilirdi işte ama o da kimbilir ne zaman biter.
Bu durumda hiç sorun yaşamadınız mı? Mesela biz uyumadan önce sohbet ederiz, bebek aynı odadayken olmuyordu. ya da wc için kalktıkça ışık kapı sesi derken bebeğin uykusunu bölüyorduk. Siz içinize sinen şekilde yapmışsınız ne güzel :)
Valla 1 gece az uyusam pert oluyorum.
Genelde 10 gibi yatarım
Bugün nasıl olduysa uyumadım.
Evey oda hemen yanımızda. Kendi yerini sahiplensin çok istiyorum ben de.
Kendi de uyuyamaz ki, duygusal konuşup beni hassas yerimden vuruyor
Doğal ebeveynlik hakkında çok okudum sizin yaptığınızı savunuyorlar. Bilmiyorum ki ben aynı yatakta yatmayı denediğimde (eşim bile yokken) 1 saat o uyudu ben put gibi durdum hem uyanmasın hem bi yerine zarar vermiyim diye. Bana göre değil sanırım.
Bebek gelmeden büyük olanın düzenini kurun bence de. Sonra kardeş geldi beni bırakıp onunla uyuyorlar diye düşünmesin :) sağlıklı ve kolay bir doğum dilerim
Hiç gece öyle uzun ağlamadı
Telsiz başucumda
Ağğğğ diyE bi kere bağırıp bekliyor
GGitmezsemdozajı arttırıyor
Uykum dağılıyor kolay uyuyup uyanan bir insanım ama. Uyandığımda hiç uyku sersemi olmam cin gibi olurum. Bu aralar tekrar uykuya dalmakta zorluk çekiyorum ama
Doğal ebeveynlik yaklaşımının uyku dışındaki tüm görüşlerine göre hareket ediyorum ama uykunun belli düzen ve kuralları olması bana daha iyiymiş gibi geliyor sanırım.
Evet hemen yanda bizim de.
Eşim şu an aşırı horluyor mesela.
Verdiğim karar doğru galiba.
Montessori yataktan memnun musunuz. Benimde oğlum 3 yaşına girecek yanımda yatıyor kızım 5 yaşına girecek oda babaanne ile yatıyor yatak almak ve odalarını sevdirmek istiyorum ama oğlum bagimlim benim.hic bir fikrim yok bu konuda ama artık rahat uyumakta istiyorum
Arkadaşlar kızım 6 aylık olmak üzere.
Yaklaşık 20 gün önce odasını ayırdım.
Gece 3 kere beslenmeye kalkıyor.
Bazen de kötü günündeyse aralarda öylesine 1-2 kere daha uyanıyor.
Odasını ayırma sebeplerim:
1) uyku eğitimi sürecinde gerekli olduğunu okudum.
2) bebeğim 19.30 da uykuya geçiyor yarım saat önceden odasına gidip uyku rutinlerini yapıyoruz. O saatten sonra odasının kapısını çekip çıkmak iyi oluyor.
3) eşim geceleri horlama, öksürme, kalkıp odadan çıkma, sürekli dönme gibi hareketler içinde. Her defasında bebek uyanacak tedirginliği yaşıyorum ya da adam alıyor yastığını salona gidiyor.
4) bebekle aynı odadayken özel durumlar olmuyor.
Buraya kadar güzel ama ben vicdan yaptım:
1) çok mu küçük? korkar mı? Beni arar mı? Gibi sorularım var.
2) eşim bebeği çok özlediğini söylüyor, işten geliyorum 2 saat görüyorum bari gece olsaydı, nefesini dinliyodum falan diyor.
3) gece kalk odadan odaya git biraz daha fazla yoruluyorum benim de uykum açılıyor.
Kafam karışık açıkçası. Sizler nasıl yaptınız? Ben hatalı bir şey mi yapıyorum?
Güvenli bağlanma konusunda düşüncelerimiz sizinle benzer.Ben o güvenli bağlanma olayının ülkemizde yorumlandığı gibi bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bebeğin ihtiyaçları doğru çözümlenip hemen yanıtlandığında , görmezden gelinmediğinde bu bağ oluşur zaten gibi geliyor.
Siz ne dersiniz bu konuda acabaderin sularda görüşünüzü merak ediyorum
Bu konuda farklı görüşlere sahip uzmanlar olduğu doğru.hangi uzman?
Anlamadigim durum: bebek kendi yataginda yatiyor (umarim el kadar bebegi iki yetiskin arasinda yatiran cikmaz ) ve arada 2 metre uzaklik varken nasil baglaniyor? 6 aylik bir bebek icin önemli olan agladiginda (ihtiyac durumunda) annesinin tepki vermesidir.
Ev saray yavrusu degilse, normal sartlarda anne 2-3 dakika icinde cocuk odasinda olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?