Odasını ayırarak doğru mu yaptım?

Ben de 6 aylik ayirdim sorun yasamadim 8 yasina kadar yatagindan baska yerde yatmuyordu smdi bizim yataktan baska yerde yatmiyor bebeginzn durumunu siz daha iyi bilirsiniz uygun zamansa sizin icin uygun zamandir ama kendinize gore degil bebeginize gore dusunun yoruluyorum diye degil mecbur kalkacaksiniz

27 aylık odasını yeni yaptım yeni ayırdım hatta bazen yanımızda da yatıyor.. Oda ayırması konusunda her pedagog farklı düşünceye sahip..
Benim görüşüm aynı odada kendi yatağında uyku eğitimi verilebilir yani odanıza beşik koyabilirsiniz..

Adem Güneş Rümeysa Demirörs Benşm takip ettiklerim. Baska adını hatırlamadığım uzmanlar da bu konuda hemfikir. Böylesi benim için de uygun ve aklıma yatıyor. Sizin için uygun değilse uygulamayın.Herkesin kendi bebeği kendi tercihi. Benim bebeğim için uygun gördüğüm 2 yasına kadar aynı odada uyumak.

Aynen öyle. Benim aklıma yatan fikir bu.Bebegımle aynı odada yatıyorum. Bebeğim mutlu eşim de ben de bu şekilde daha huzurluyuz.

Keşke ben de yapsaydım benim kızım 11 aylık, geceleri sık uyanır. İlk uyuttuğumda 3-4 saat kesintisiz uyuyor, sonra uyanıyor ve uyandığı zaman tekrar beşiğine yatırınca tekrar uyanıyor ve ben mecburen yatağa alıyorum, yatağa alınca susuyor. Bir de diyelim ki uyanmadı biz odaya girdikten sonra mutlaka uyanıyor, ayağımın çıt sesine mesela Ki birkaç haftadır gece boyu müzik açık olmasına rağmen, çünkü mutfaktaki sese dahi kalkıyor

Yani bence doğru bir uygulama yapmışsınız, umarım iyi de olur

Teşekkür ederim yorumunuz ve güzel dilekleriniz için.
Ben bebeğimin buna hazır olduğunu düşündüğüm için bu adımı attım onun tarafından da bir direnç ya da olumsuzluk olmadı, ama ben arada duygusallaşıp özlüyorum çok garip bir his :)
Uyanıkken uyusun diye uyuyunca uyansın diye bekliyorum :)

Yaklaşık 20 sn içinde yanında oluyorum :)
Düşündüm de gündüz uykularında odada yalnız oluyordu zaten yatak odasında bile olsa. Gece de onun için değişen bir şey olmuyor aslında. 19.30 da uyuttum ve şu an itibariyle 2.5 saattir uyuyor. Bu sürede zaten yatak odasında bizimle yatıyor olsa bişe biz henüz uyumadığımız için yine yalnız olacaktı

Öyleydi zaten, yani aynı odada kendi yatağında. bebeğimin uyku eğitimini neredeyse tamamladık
Odamızdayken biz onun rahatını kaçırıp uyandırdığımız için oda ayırmaya karar vermiştim.

Gece sık uyanmalar gündüz uykusunun kısa tutulması yüzünden oluyormuş
Gündüz uykularının 30-45 dk arası sürmesi alışkanlık yaparak gece de sık uyanmaya sebep oluyormuş

Gündüz uykularımız düzeldi artık ama benim kızım hareket sensörü gibi, odanın kapısını aralasam fark ediyor. Yaklaşık 3 saattir uyuyordu, şimdi kendiliğinden uyandı, emiyor. Ama tekrar yatağına bırakınca uyanıyor böyle zamanlarda mecburen yanıma alıyorum. Bıraktıkça uyanıp ayılıp kalitesiz uyumasındansa yanımda uyusun diyorum malesef. Eşim zaten haftada 3 dört gece görevde oluyor, haricindeki günler kızım yatağı işgal edene kadar yanımda sonra misafir odasına geçiyor ki genelde biz yattıktan maximum yarım saat sonra uyanıyor. Keşke ben de ayırsaydım. Ama 4. Ve 6. Ayları arasındaki süreçte pamukçuk idrar yolu enfeksiyonu ve grip üstüste geldi içim elvermedi aldım yanıma ihtiyaç duydukça. Hoş ben yine 1 yaşından önce ayırmam diyordum, şimdi kızım ne zaman hazır olursa diyorum

Size zorluk olmuş ama onun keyfi yerinde gibi :) babayı da atmış
Yalnız birşey diyeyim biraz büyüyünce baba gelsin anne gitsin istiyor kızlar
Kendimden biliyorum
Kaç defa anneme sen git ben babamla yatıcam dedim :)

Size zorluk olmuş ama onun keyfi yerinde gibi :) babayı da atmış
Yalnız birşey diyeyim biraz büyüyünce baba gelsin anne gitsin istiyor kızlar
Kendimden biliyorum
Kaç defa anneme sen git ben babamla yatıcam dedim :)

Doğrudur, çok babacı zaten gündüz hep babasına gider benden babasına atılır falan ama gece mesela uyandığında eşime sen tut ben su içip vs geliyorum diyorum kız kıyameti koparıyor, gece beni istiyor sonrasını bilemem. Şu an yine yanıma kuruldu
Geçen bir gün uzun süre ayrı kaldık, geldiğimde huzursuzdu zaten, yatırdıktan sonra da hep uyandı. En son bizim yatağa aldım, ben yattım, uykusunda kafasıyla sürüne sürüne benim yastığıma geldi şimdi ben onu nasıl keyfinden edeyim? Kıyamıyorum.

gayet doğru yapmışın, benim büyük 4 ü geçti ne arızalar çıkartıyor bilsen sonuç: hala ayıramadım yaramazı

Ben de 6 aylıkken ayırdım. çünkü 7-8 aylıkken işe başlamak zorundaydım.
Odasına alışmasını istedim. Neyseki bir problem çıkmadı. Şimdi 4 yaşında. korkuyu büyüdükçe öğrendiklerinden küçükken pek korktuğunu hissetmedik. Şimdilerde "korktum, yanınıza geldim" diyip, gece yastığıyla yanımızda alıyor soluğu :)
Biraz da bizi özlediğinden numara gibi geliyor bana bu korku meselesi. :)

Ne tatlı ya
Büyüsün de gelsin tabi :)

Ne tatlı ya
Büyüsün de gelsin tabi :)
Öyle tabi.
Daha kaç yıl yanımızda yatabilecek ki... Birbirimize doyalım hiç değilse :)
Aramıza giriyor. bi kolu babada bi bacağı benim üstümde...
Hafta içi günlerde, günde maksimum 5 saat görüşebiliyoruz zaten. Hafta sonlarımız tam gün Allah'tan.
Naapsın özlüyor. Çocukken ihtiyaç duyuyor anneye-babaya daha çok.

Allah kimseyi evlatsız, evlatları da anasız-babasız bırakmasın. Allah her iki tarafın da hayırlısını versin. Hayırlı Ana-Baba ve Hayırlı Evlat!

Çok çok erken anneyle güvenli bağlanma diye bir konu var araştırıp okumanızı öneririm yazık hem bebeğe hem bebeğinizle ilişkinize ayrıca babası da haklı...Küçük bebek ve çocuklar anne kokusu ile anneye dokunarak uyumak isterler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…