Odasını ayırarak doğru mu yaptım?

Bebek açısından ben de bir sıkıntı göremiyorum ama özlüyorum ya sanki
Eşim diyo ki aramızda yatsa falan
İyice bana vicdan yaptırıyor
Bu dediğiniz çok tehlikeli.
Yaşadığım ülkede biz böyle bişey yapsak,
Kapımıza gelirler..
Kemikleri tazecik bunların.
Hani koluna parmağına az dönüp yatsanız,
Allah korusun..
Hiç o vicdan azabına girmeye değmez.

Ayirmakla en iyisini yapmissiniz ben ilkini 20 gunlukken ayirdim. Simdi hala cok rahat uyur 5 yasi bitti. Ikincisi 1.5 aylik olacak henüz ayirmadim çünkü daha yeni yeni sesini duyuyorum ağlayinca,yorgunluktan ölü gibi uyuyorum. Gun içinde biraz daha düzeni otursun onu da ayırırım. En gec 1 ay sonra. Hicbir sey olmaz sonra yok yanimizdan gitmiyor bizimle yatiyor, 2 kisi uatip 3 kisi kalkiyoruz dersiniz. Ne gerek var bunlara tamam sevigoruz opuyoruz kokluyoruz da herkesin de bir hayati var. Sartlar el versigince odalar ayrilmali.o da bir birey.

En dogru zaman. Suan size kücük gelse de inanin cok hizli büyüyorlar 8 9 aylik oldugunda herseyin farkinda oluyor ve alismasi daha zor. Ikiniz de uykunuzu almis olarak kalkarsiniz ve güne daha güzel baslarsiniz, sonucta o da sizden rahatsiz oluyor:)
Hic vicdan yapmayin zaten gün boyu sizinle, bakimini hep siz yapiyorsunuz yeterince birliktesiniz. Ben de kizimi 6 aylikken ayirdim, ayirmayanlarin haline üzülüyorum. Anne ve cocuk birlikte uyuyorlar, baba salonda.

Bence erken hem de çok erken

4 yaşında ayırdım yani yeni.
Aynı yatakta hiç yatmadım, yanımızda beşiğinde yatti.
Bende uyku eğitimi aldım.bir uzmandan. Çok.sukur 1 yaşında düzene girmişti. Yani aynı odada da duzen sağladık biz.

Bence hatali birsey yapmiyorsun. Seni arasaydi belli olurdu. Benim kizimda sanirim iki ayliktan itibaren ayri yatiyor. Bende rahatsiz oluyordum, kiz her an uyanabilir diye tedirgin oluyordum. Kizim icin en iyisi oldu. Kizim simdi 2 yasini gecti ve halen saat 7'de uyur aksam. Hic vicdan azabi cekme. Daima kizinin arkasindasin zaten. Unutma, hem ebeveyn, hem cocugun uykusu cok önemli.

Erken ayırmak bence daha iyi.Evet gece size git gel yapmak belki biraz yorucu olabilir ama büyüdüğünde daha rahat edersiniz.Saniyorum ki odalar yakındır.Zaten uyanmış oluyorsunuz.Bebekde olsa o da bir birey ve her bireyin kendine ait özel alani olmalidir diye düşünüyorum.

4 yaşında oğlum.Bu ay içinde ayırmayı düşünüyorum.Çünkü temmuzda kardesi dogacak.Doya doya koyun koyuna uyuduk.Su anda da bana sarıldı öyle uyuyor.Dalinca babası yatağına koyuyor.Uyku konusunda da hiç problem yaşamadık.Hic pişman olmadım.Aksine çok mutluyum bu durumdan.Yeni bebekle de inşallah böyle olacak.Bana göre çok çok erken 6 ay.Ama saygı duyuyorum size de.

Benim de beş aylık bebeğim var. Bir gurup uzman evet ayrılmalı diyor ama son zamanlarda tam tersinin doğru olduğunu söyleyen bir çok uzman da var. 2 yaşına kadar anne ve bebeği iki farklı birey olarak değil tek bir vücut olarak degerlendirmek gerektiğini, güvenli bağlanma için anne ve bebeğin mümkün olduğu kadar çok yakın temasta olması hatta güvenlik önlemlerini almak kaydıyla aynı yatakta yatması gerektiginin daha doğal olduğunu soyluyorlar. Doğal ebeveynlik kavrami ile ilgili bir çok şey okudum ve benim içime sindi o anlayışa uygun hareket etmeye calisiyorum. Açıkçası duygusal olarak da konfor olarak da bana aynı odada olmak daha doğru geliyor. Ya ağlar ve geç duyarsam diye endiselenmiyor musun? Ya da yatagindan kalkıp onunla ilgilenip gelmek zor gelmiyor mu, uykun dağilmiyor mu?

4 buçuk aylıktı kendi odasında yatırmaya başladım. Zaten her uyandığında yanına gidiyorum, hemen yan odamda. Kötü bir sonuç yaşamadık. Aksine kendi odasını , yatağını sahiplenmeyi öğrendi. Uyuyalım dediğimde kendi odasına gidiyor hemen, 16 aylık şuan.

Eşler arasındaki ilişkiye de olumlu katkısı var ayrı yatırmanın. Tabi bu ikinci planda. Öncelik bebeğin konforu.

Ben aynı odadayken çok müdahale ediyodum
Mesela çocuk sağdan sola kafasını çeviriyor ya hemen uyandı sanıp emzik verme pışpışlama falan derken uyuyan çocuğu uyandırıyormuşum
Şİmdi ayrı odada o küçük sesleri duymuyorum
Daha rahat uyuyor bence de.

İşte biz hazır olamıyoruz bence bebeklerden ziyade :)

Duygusal bakma bence
İleride rahat edersin
Ben de öyle düşünüyorum hatta 3-4 aylıkken gibi

Gece beslenmesi çok sık olmazsa 4 aylıkken falan olabilir vivi
İnşallah uyku düzeni olan bi bebeğin olur

Ben hiç cevap vermiyim 21 aylık hâlâ yanımda yatıyor

Uvvvv o bana çok uzun geliyo mesela. Ama siz mutluysanız neden olmasın

3 yaşında ayırdım

Kendi odasına gitmek istedi mi
Kabul etti mi o yaşta da artık beni istemiyolar mı diye düşünür diye korkardım ben sanırım.

Uyku açısından eşim de bebek de rahatladı aslında
OlaN bana oldu
Beşikten alıp koyuveriyodum şimdi kalk yataktan git gel yapıyorum
Bakma sen onun nefesini dinliyordum demesine . Kendi uyuyana kadr gidip odasina nefesini dinleyip ciksin

Bak bu iyi fikir
Zaten ben gece bebekle ilgilenirken kendisi sırtı dönük yatıyordu yahu

Bizim de uyku eğitimi oldu gibi bişey
Akşam 19.30 -20.00 arası uyuyor
Sabah 7 civarında kalkıyor. Gündüz 3 kere uyuyor
İnşallah ben de böyle diyebilirim.

Sizin de kaliteli uyumanız lazım ki gündüz enerjiniz yetsin
Evet ilk seste hemen uyanıyorum telsiz de var zaten

Uyku saatini değiştirin bence. Adam çocuğunu görmüyormuş.

Eşim 17.30 da geliyor bebek 19.30-20.00 arası uyuyor. Bebeklerin ritimleri böyleymiş geç uyursa da sabah yine 7 de kalkıyor bu da yetersiz bir gece uykusu demek. Eşim için evet az bir süre ama bebeğim o saatten fazla dayanamıyor ki

Sağol :)
Ben de hiç yanımda yatırmadım
Bence bebek beni pek aramıyor
Hiç aynı yatakta gece boyu yatmadık
Hiç sallayarak ya da kucağımda memede uyutmadım. Ama arada sarılmak istiyor galiba gece uyandığında aç değilse yeni emzirdiysem kucağıma alıp bi kaç dk sarılıyorum geri uyuyor sonra

Bence en dogrusu bende 8.ayda ayirmistim kendi odasinda yatirmaya basladm cokta rahat oluyo ne kadar erken okadar iyi

Huysuz olduğu günler,
Bebek odasına kendinize yatacak yer yapıp orada yatın.
Emin olun 7-8 ay sonra ne iyi yapmışım diyeceksiniz.

Bence bu tamamen bebekten bebege degisir. Bebeginiz huzurluysa sık uyanmalari yoksa ayri odada oldugu icin mutsuz degilse olabilir. Benim oglum 16 aylik suan ayiramam mesela odasini. Cunku bazen deliksiz uyuyor bazen sık uyaniyor disten dolayi. Uyanip beni goremezse uykusu iyice açılır diye düşünüyorum eziyet olur ikimiz icin de

Benim de 3 yasinda cocugum hamileyim daha baslarindayim simdi ayrisam kardesi dogdugunda bizim odada uyuyacagi icin kiskanir icerler mi diye korkuyorum 6 aylikken ayiranlari tebrik ederim ben 3 yasinda hala ayiramiyorum.. sanki evlendirecegim alti ustu yan odaya gidecek ama iste yapamıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…