Odasını ayırarak doğru mu yaptım?

Şimdi heryerde uyuyor, salondaki koltuk dahil. Ben burada anneye doymayı önemsiyorum, en çok ihtiyaç duyduğu zamanda kurallar eğitimler vsyi kapitalizmin öğretisi olarak görüyorum bebeği ne kadar erken anneden ayırırlarsa kadın o kadar kolay çalışma hayatına döner mantığı var diye bu öğretilere şüpheciyim emzirmeyi de geç bıraktım bana doysun sonradan hasret kalıp objelere dadanmasın yok uyku arkadaşı yok emzik vs. Obsesyon olsun istemedim. Çalışan anneyim, vicdanım rahat

Ben hiç rahatsız olmadım bu durumdan.Çok memnunum.Güvenli bağlanma için gerekli olduğunu düşünüyorum.3 buçuk yaşına kadar gece gündüz çok çok temasAksini düşünenlere de saygım var.

Bebeğe bağlı canım.
Ayırabildiysen hiç üsteleme niye sorun olsun ki?
Ben 4aylık iken ayırdım. Sonra ne oldu 9aylık olduğunda ilk dişleri gelmeye başladı. Yine birleştik:) Akışına bırak. İyi bir annesin merak etme:)

Ablam hiç ayırmadı çocuklarını. Çünkü hiç aynı odada yatmadı.

Ikimizde de ortak bir hastalik var. Ortamda bebek varken uyuyamıyoruz.
O yüzden yandaki odaya koydu beşiği filan.
Gece ağlayınca kalkip yanına gitti.

Iki bebeğini de öyle büyüttü. O konuda cok rahat etti.

Ben yapamadım. Uyku eğitimi için ayırmayı denedim sonra kendimi yavrum götürüp içeri atıp keyfime bakıyormuşum gibi hissettim. Çıkamadım o psikolojiden. 12.5 aylık, uyku saatleri düzenli, rutinler uygulanıyor, kucağımda maksimum 10 dakikada uyuyor. Beşiği yatağın yanında. Bazen babasının horultusuna ben uyuyamıyorum, maşallah o hiç umursamıyor. Alışmış yavrum bama güme uyuyor. Hele şimdi yataktan kalkıp neenee diye sesleniyor, yataktan kalktığım an heyecanlanıyor. Kıyamıyorum. Yatsın yanımızda, sabahları kucuşta, ben zaten çalışmıyorum. O yüzden boşverdim uyku eğitimini :)

Spizella ben senin bebek bakımı ile ilgili yazılarını dikkatle okuyorum. Uyku rutinleri ile ilgili yorumunu uygulamak istiyorum ama olmuyor Çok mu erken iki ay? Dört beş ay gibi başlayalım artık diyorum.

kızım 72 günlük. Babynest içinde benimle yatakta yatıyor. Babası oturma odasında. Bizim yatak odamız çok küçük olduğu için büyük beşik koyamam. Şimdi kullandığımız beşik çok küçük ama ona da yatırıp yanıma koymaya içim elvermiyor. Yatakta benimle olması, her an yüzünü görmek beni rahatlatıyor. Bazı geceler deliksiz uyuyor. Ama düzen oturtamadık.

Adama daha ne kadar koltukta uyu denebilir ki bitişikteki odayı mecburen çocuk odası yapacağım. Dolapları hazır da büyük bir beşik almadım henüz. Altı ayı bile bekleyemem belki. Bu aralar hep güvenli bağlanma okuyorum. İki üç yaşına kadar anne bebek ayrılmamalı diyor ama bunun özel hayatı da var yani. Kararsızım. Ama çok küçük kıyamıyorum kafam baya karışık anlayacağın. Düşüncelerimi toplayıp yazamadım bile.

İki üç yaşına kadar beraber yatan annelerden bu konuyla ilgili sakıncası yoksa açıklama istesek? Çocuk uyanmıyor mu nasıl oluyor özel hayatınız?

20 aylıkken ayırdım. Sözde... İsrarla her gece kalkıp gelip araya giriyor, 28 aylık oldu. Montessori yatak yaptırdık kendi girsin çıksın diye, iyi halt ettik.
Şimdiki aklım olsa beraber hiç yatmazdım.
Ne kadar erken o kadar iyi.
Gece beslenmesini kesersin 1 2 ay sonra, sonrası huzur sonrası mutluluk.

Ne güzel şu an gece rutini :)
Ben de sallamadım, uyku arkadaşı ve emzik kullanıyoruz umarım 2 yaşına kadar emziği de bırakır, artık pek aramıyor. Darısı başıma.

SIDS ten aşırı korktuğum için bir kere bile o şekilde uyumadık.
Haftasonu sabahları üçümüz de uyumazken yatak keyfi yapalım diye yanımıza alıyorum sadece. O da yatakta öpüp sevmek için.

Kendi odasını seviyor bence. Gün içinde de orada zaman geçiriyoruz oynuyoruz falan
Sahiplenir yakında diye düşünüyorum ben de.

Sakin canim o hataya dusmeyin ayni odada yatmaktan daha beter bi durum o .

Evet bi akrabamız öyle ezmiş bebeği

Ben de ondan korktum 8 aylık falan olunca bu defa daha bilinçli olacak gitmek daha zor olacak

Canım bence iyi yapmissin.

Gereksiz duygusallık yapmıyım di mi
Bak nerdeyse 4 saattir mışıl mışıl uyuyo odasında

Bence erken hem de çok erken

Sizce ne zaman olmalı?

8 aylik ayirdim, iyi ki oyle yapmisim sonrasinda hic sorun yasamadik.

Bana cok erken ayirmissin diyen kuzenlerim cocuklari 3 yasini gecti hala koyun koyuna yatiyor ayiramiyor odasini

Ben istemem mesela 3 Yaş
Gece beslenmesi bitince de ayrılabilirdi işte ama o da kimbilir ne zaman biter.

Bu durumda hiç sorun yaşamadınız mı? Mesela biz uyumadan önce sohbet ederiz, bebek aynı odadayken olmuyordu. ya da wc için kalktıkça ışık kapı sesi derken bebeğin uykusunu bölüyorduk. Siz içinize sinen şekilde yapmışsınız ne güzel :)

Valla 1 gece az uyusam pert oluyorum.
Genelde 10 gibi yatarım
Bugün nasıl olduysa uyumadım.

Evey oda hemen yanımızda. Kendi yerini sahiplensin çok istiyorum ben de.
sende ona yaptır:)) ya ezersen gece çocuğu diye..

Kendi de uyuyamaz ki, duygusal konuşup beni hassas yerimden vuruyor

Doğal ebeveynlik hakkında çok okudum sizin yaptığınızı savunuyorlar. Bilmiyorum ki ben aynı yatakta yatmayı denediğimde (eşim bile yokken) 1 saat o uyudu ben put gibi durdum hem uyanmasın hem bi yerine zarar vermiyim diye. Bana göre değil sanırım.

Bebek gelmeden büyük olanın düzenini kurun bence de. Sonra kardeş geldi beni bırakıp onunla uyuyorlar diye düşünmesin :) sağlıklı ve kolay bir doğum dilerim

Hiç gece öyle uzun ağlamadı
Telsiz başucumda
Ağğğğ diyE bi kere bağırıp bekliyor
GGitmezsemdozajı arttırıyor
Uykum dağılıyor kolay uyuyup uyanan bir insanım ama. Uyandığımda hiç uyku sersemi olmam cin gibi olurum. Bu aralar tekrar uykuya dalmakta zorluk çekiyorum ama

Doğal ebeveynlik yaklaşımının uyku dışındaki tüm görüşlerine göre hareket ediyorum ama uykunun belli düzen ve kuralları olması bana daha iyiymiş gibi geliyor sanırım.

Evet hemen yanda bizim de.
Eşim şu an aşırı horluyor mesela.
Verdiğim karar doğru galiba.

Dogdugundan beridir odasi ayri benimkinin. Hic ayni odada yatmayi dusunmedim. Zaten odalar kucuk bizim evde,3 kisiye yetmezdi. Bir de kendi duzeni olsun istedim. Bence sizinki de dogru bir karar. Varsin uykunuz acilsin,daha fazla yorulun ama en azindan cocugunuz rahat ve mutlu uyusun.

Valla tebrik ediyorum hiç geri adım atma. Ben 3.5 yaşındaki kızımı bir türlü ayiramadim şimdiki aklımla Allah izin verirse ikinci cocugum olursa doğar doğmaz odasına koyucam ben gece gelip gidip bakmaya raziyim

İnsan ister istemez, duygusal bağlıyor, bende 7 aylık ayırmıştım, hemde odalarımız birbirine 2 adım uzaktaydı.
Yatak odasında beşiğin
durdugu yeri boş görünce ağlamaya başlamıştım
Ama şimdi 3 yasina girecek, çok da iyi yapmışım diyorum, 3 4 yaşında yeni ayrılıyor yaşıtları, daha çok zorlanıyor onlarda.
Ha sabahları kalkıp geliyor, yada arada ortamizda kaçamak yapıyor ama olsun olacak o kadar..
Yani bebeğin çok reaksiyon vermediyse zaten işin doğrusu budur. O yüzden hiç vicdan yapma derim ben.

Yanında yatmaya alışırsa ayırması daha zor olur ilerde. Ben ikisini de 6 aylık olmadan ayırdım. Kendı odamla çocuklarınki yanyana ve kapılarımız açık nefes alışlarını bile duyuyorum içim de rahat oluyor.

Montessori yataktan memnun musunuz. Benimde oğlum 3 yaşına girecek yanımda yatıyor kızım 5 yaşına girecek oda babaanne ile yatıyor yatak almak ve odalarını sevdirmek istiyorum ama oğlum bagimlim benim.hic bir fikrim yok bu konuda ama artık rahat uyumakta istiyorum

Ah annelik... onlar bize bağlı olduğu kadar biz de onlara karşı öyleyiz galiba.

Ben çalışmıyorum, bütün gün işi gücü yemeği falan bıraktım nerdeyse uyanık olduğu her dakika bişeyler yapıyoruz.
Emzirmeyi çok sevdim ama benimki hiç düşkün değil mesela. Meme emmesi bittiğinde ağzında 1 dk bile tutmuyor. Doğduğundan beri böyle. Uyku arkadaşı kullanıyor benimki, emzik de :) memeyi tut işte ağzında ı-ıh.
Aslında düşünüyorum da ben sadece onun ritmine uydum. Beni istiyorsa kucağıma aldım sarıldım. İstemiyorsa bıraktım
Bilemedim şimdi kapitalizm dedin doğru olabilir bu.

Üç buçuk yaşında hala koynumda yatan bir oğlum varken ben de yorum yapmayayım :)) muhtemelen askere giderken hala koynumda olmayacak. Yani inşallah ahsjsjjs.

Babayı ne yaptınız
Ben hiç rahatsız olmadım bu durumdan.Çok memnunum.Güvenli bağlanma için gerekli olduğunu düşünüyorum.3 buçuk yaşına kadar gece gündüz çok çok temasAksini düşünenlere de saygım var.

Güvenli bağlanma aslında adem güneş in savunduğu gibi bitişik yaşamak değil.
Ben de ihtiyaçları zamanında ve gerektiği şekilde karşılanan bir bebeğin bakım veren kişiye zaten güvenli bağlanma geliştireceğini düşünüyorum.
Bebek 10 sn fazla ağladı diye bozulan bir şey değil aslında. Tabiki dediğiniz doğru temas çok önemli.
Mesela kızımın her akşam 3-5 dk ağlama seansı var
Gündüz hiç ağlamıyor çünkü. gece uykusuna geçmeden önce yaşadığı günlük stresi kucağımda bağıra bağıra ağlayarak atmasına müsaade ediyorum hiç yatıştırmaya çalışmadan. O ağlama seansından sonra çok rahatlamış oluyor. ağlamayı ne kadar ertelersek o kadar stresi artmış huzursuz bir bebek oluyor.

Valla ben onu odasına atıp dizi falan izliyorum
Ne yalan söyleyeyim günün o kısmı bana bi rahatlama geliyor:)

BeN asla o odada bebek varken eşimle bişey yaşayamam açıkçası

Bebeğini güle gülr büyüt
Ben ilk aydan itibaren gece gündüzü ayırsın diye gündüz uykularından uyandığında perdeyi açarak neşeli konuşarak hareket ettim. Gece ise sessiz ve karanlık ortamda emzirme alt değiştirme falan yaptım.
Bebeği önce ev tiPi ana kucağında 1.5 aydan sonra da beşiğinde yatırdım.
Onu görmeye ihtiyacın varsa şu an öyle mutluysan devam et bence.
Hazır hissettiğinde önce yatağın yanına çektiğin beşiğe koyarsın.

Ben ayırmadım. 10 aylık ve eşim sabah 4 de bazen 3 de göreve gidiyor kahvaltı hazırlıyorum yine de kızım sese uyanmıyor o uykusuna devam ediyor. Bazen beşik bazen bizim aramızda yatıyor. Anne kokusuyla uyumasını güvende hissetmesini daha önemli buluyorum.ama benim bebegim gece 3 kez emmeye kalkıyor o yüzden uykumuz dagılmasın diye odada. Sizde emzirme çok degilse normal.

Bir de şu küçük dairede oturan siz miydiniz? Eğer öyle ise çok normal ayırmanın.

Benim oğlumda 19 aylık odasında yatıramıyorum korkuyorum yatak odasında bı yatagı var o orda yatıyor gece kendı kalkıp gelıyor yanıma korktugunda kendi odasına yatırsam bişey olsa duymam korksa ben yanına gidene kadar daha cok ağlar vallahı napıcam bılmıyorum

Çıktım bi yola geri dönersem tutarsız olurum. Ssağolun valla sayenizde içim rahatladı

İlk bir iki gün beşiğin durduğu yere ben de baktım üzüldüm yahu
Halbuki duvarın arkasına gitti sadece :)

Uyuyana kadar başında bekliyorum, uyandığında da sesleniyor sıpa gittiğimde gülüyor heyecanlanıyor bi de :) ondan yana sorun yok da ben arada coşuyorum işte anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…