Odasını ayırmakta geç mi kaldım acaba

seyhanece

Güzel kızım benim
Kayıtlı Üye
29 Mart 2011
179
5
318
İstanbul
Günaydın Arkadaşlar

19 Aylık bir kızım var ve bu zamana kadar bizim odamızda beşiğinde yattı bazende yatağımızda aramızda , aslında odası bizim odamızla karşılıklı fakat arada giriş var ve biraz olsun uzak kalıyor o yüzden şimdiye kadar düşünmedim ayırmayı ama sizce odasını ayırmakta geç mi kaldım veya daha erken mi

Son düzenleme:
hayir canim zamani bence biraz daha yatarsa sizinle ayirmasi zorlasir bende 1yaslarinda ayirmayi dusunuyorum

hayir canim zamani bence biraz daha yatarsa sizinle ayirmasi zorlasir bende 1yaslarinda ayirmayi dusunuyorum

Evet biraz daha büyürse zor olacak ama ben çok düşünüyorum yanlız yatarken gece uyanıp korkarsa diye aklıma geliyo o yüzden cesaret edemiyorum sonuçta arada bir oda var sayılır kapılar acık olur ama işte düşünmeden edemiyorum ..

canım bence geçikmedin.ben de kızımı 19 aylıkken odasına ayırdım.ama benim kızım uyanıyor hemen bizim oadaya geliyor ya da ağlıyor bebekken bile bu kadar uyanmıyordu.ben habire git gel sabaha kadar perişan oluyorum hala emzirdiğim için herhalde bu kadar uyanması.bir de kızım uyuyunca dış kapıyı mutlaka kitliyorum.mutfak kapısını da olur ya gece uyanır ben duymam evi tehlikelerden arındırıp öyle yatıyorum.Sana da kolay gelsin canım.inşaallah sizinki kolay olur.

Benimde oğlum 10 aylık park yatağı almıştım doğduğunda çalışmaya başlayınca çocuğumda annem baktığı için onunla akşamları beraber yatıyorduk ama şimdi artık kendi evimizdede yatağında yatmak istemiyor uyurken yatırıyorum anında gözlerini açıyor ağlamaya başlıyor bir türlü sevmedi yatağını kendi aramıza alınca hemen tekrar dalıyor ben nasıl alıştırıcam yatağına veya yanımızdan ayrı yatırmaya bilemiyorum..

canım bence geçikmedin.ben de kızımı 19 aylıkken odasına ayırdım.ama benim kızım uyanıyor hemen bizim oadaya geliyor ya da ağlıyor bebekken bile bu kadar uyanmıyordu.ben habire git gel sabaha kadar perişan oluyorum hala emzirdiğim için herhalde bu kadar uyanması.bir de kızım uyuyunca dış kapıyı mutlaka kitliyorum.mutfak kapısını da olur ya gece uyanır ben duymam evi tehlikelerden arındırıp öyle yatıyorum.Sana da kolay gelsin canım.inşaallah sizinki kolay olur.

Teşekkür ederim havalar biraz düzelsin başlamam lazım anlaşılan bu havada kapı açık yatamayız havalar ısınınca kapları açıp denemek lazım bakalım ne olacak

benim kızım da 22 aylık... ben de henüz ayıramadım..beişiğinde uyusa da geceleri yanımıza gelmek istiyor..yüzümü okşayarak uykuya dalıyor.. o sırada ben de dalıyorum tabii..en doğru zaman ne zaman bilemiyorum.. geç kalmış olmak da istemiyorum.. buna uygun bir yöntem gerekli..pat diye de ayıramam ki.. :97:

benim de şu sıralar en çok düşündüğüm konu bu
kızım 8aya kadar yanımızda beşiğinde yatıyordu 2 aydır da bizim yatağımızda
artık odasına almak istiyorum ama yatmıyor başka yatakta:(
böyle giderse iyice alışıcaz birbirmize :97:

benim kızım da 22 aylık... ben de henüz ayıramadım..beişiğinde uyusa da geceleri yanımıza gelmek istiyor..yüzümü okşayarak uykuya dalıyor.. o sırada ben de dalıyorum tabii..en doğru zaman ne zaman bilemiyorum.. geç kalmış olmak da istemiyorum.. buna uygun bir yöntem gerekli..pat diye de ayıramam ki.. :97:

Evet yaşları çok yakın bebeklerimizin

benim de şu sıralar en çok düşündüğüm konu bu
kızım 8aya kadar yanımızda beşiğinde yatıyordu 2 aydır da bizim yatağımızda
artık odasına almak istiyorum ama yatmıyor başka yatakta:(
böyle giderse iyice alışıcaz birbirmize :97:

: ) tersten başlamışsın sen sanki ilk önce yanında sonra beşik sonra oda daha kolay olabilirdi :) saka yapıyorum tabiki kolay gelsin hepimize

Benim arkadaşım hep aynı oda da yattı 5 yaşında falandı kendi odası hazırdı kendisi orda yatmak istedi öyle ayırdı banada acele etme zamanı gelince kendisi gider diyor ama ben bunu istemiyorum . benim bir sorunum daha var yaz ayında eşim işi nedeni ile Kumburgaz a yani 2 saatlik uzaklıkta bir yere gidiyo 2 ay kalıyor haftaiçi 1 gün geliyor ben çalıştığım için hafta sonları gidiyorum. Evde kalamıyorum annemde kalıyorum ve orda kızımla aynı odayı kullanıyorum yani geçen yaz böyle oldu bu yazad çok büyük ihtimal böyle olacak buda sanırım biraz daha uzatacak bu ayırma işini

Son düzenleme:
Evet biraz daha büyürse zor olacak ama ben çok düşünüyorum yanlız yatarken gece uyanıp korkarsa diye aklıma geliyo o yüzden cesaret edemiyorum sonuçta arada bir oda var sayılır kapılar acık olur ama işte düşünmeden edemiyorum ..

bizim odalar yanyana korkmamasi icin isigi birmuddet acik biraka bilirsin dicem ama ya isiga alisipda uyumasa karanlikta cok zorya benide bekliyor ogunler belkide yasini beklemeden ayiririm tam anlamazlar belki bizden ayrildiklarini

Canım tamda benim açmayı düşündüğüm bir konu açmışsın..
Benim oğlumda 18 aylık ve bizim odamızda bazen kendi yatağında bazende bizim yanımızda yatıyor. Bende bu ay ayırmayı düşünüyorum odasını. Aslında tüm dr. lar 2 yaşına kadar sizin odanızda kendi yatağında yatmalı 2 yaşından sonra kesinlikle odası ayrılmalı diyorlar. O yüzden geç kalmadık bence ama tabi alışmları kolay olmayacak o yüzden şimdiden ayırsak ancak alışmış olurlar.
Ben şöyle yapıcam onun odasında ilk bir kaç gün ben yatıcam sonra bir gün yatıp bir gün yatmıycam giderek azaltıcam onun odasında kalmaları sonra tamamen bırakıcam gece sık uyanmıyor sadce bir kez sabaha karşıo uyanıyor. Gece uyanmalarını tamamen bırakırsa aslında hiç sorun olmayacak sabaha kadar kesintisiz uykuya alıştırmak lazım ama nasıl..
Aslında daha önce odasını ayırmış arkadaşlar varsa nasıl yaptıklarını anlatsalar bize çok güzel olur.

Benimde oğlum 10 aylık park yatağı almıştım doğduğunda çalışmaya başlayınca çocuğumda annem baktığı için onunla akşamları beraber yatıyorduk ama şimdi artık kendi evimizdede yatağında yatmak istemiyor uyurken yatırıyorum anında gözlerini açıyor ağlamaya başlıyor bir türlü sevmedi yatağını kendi aramıza alınca hemen tekrar dalıyor ben nasıl alıştırıcam yatağına veya yanımızdan ayrı yatırmaya bilemiyorum..

belki onun yatağına sende yatarsan yani uyuyana kadar böyle imkanın varsa tabii yatak büyükmi küçükmü bilmiyorum ama sonra geçersin kendi yatağına belki ozaman rahat alışır

Benim oğlumda 18 aylık ve bizim odamızda bazen kendi yatağında bazende bizim yanımızda yatıyor. Bende bu ay ayırmayı düşünüyorum odasını. Aslında tüm dr. lar 2 yaşına kadar sizin odanızda kendi yatağında yatmalı 2 yaşından sonra kesinlikle odası ayrılmalı diyorlar. O yüzden geç kalmadık bence ama tabi alışmları kolay olmayacak o yüzden şimdiden ayırsak ancak alışmış olurlar.
Ben şöyle yapıcam onun odasında ilk bir kaç gün ben yatıcam sonra bir gün yatıp bir gün yatmıycam giderek azaltıcam onun odasında kalmaları sonra tamamen bırakıcam gece sık uyanmıyor sadce bir kez sabaha karşıo uyanıyor. Gece uyanmalarını tamamen bırakırsa aslında hiç sorun olmayacak sabaha kadar kesintisiz uykuya alıştırmak lazım ama nasıl..
Aslında daha önce odasını ayırmış arkadaşlar varsa nasıl yaptıklarını anlatsalar bize çok güzel olur.

Evet bu yöntem güzel olabilir aslında yavaş yavaş

belki onun yatağına sende yatarsan yani uyuyana kadar böyle imkanın varsa tabii yatak büyükmi küçükmü bilmiyorum ama sonra geçersin kendi yatağına belki ozaman rahat alışır

Yok yatamam ki park yatakları bilirsin imkanı yok yani zaten kendiside okadarçok hareketliki saat gibi dönüp duruyor yatakta park yatağında zorlanıyor tabi bide derin olduğu için korkuyor sanırım nasıl halledicez bu işi bilemiyorum bakalımmm...

Son düzenleme:
Yok yatamam ki park yatakları bilirsin imkanı yok yani zaten kendiside okadarçok hareketliki saat gibi dönüp duruyor yatakta park yatağında zorlanıyor tabi bide derin olduğu için korkuyor sanırım nasıl halledicez bu işi bilemiyorum bakalımmm...

evet bende kendi odamda park yatakta yatırıyorum .. odasına yatak alma imkanın varsa veya evinde ikinizn yatabileceği birsey odasına geçirip alısana kadar yanında yatabilirsin

merhaba canım.ben kızımı 19 aylıkken ayırdım.ilk önce tek kişilik yatak aldık ona korkuluklu olan olurya çok dönüyor düşebilir.ilk ayıracağım akşam ben yattım onunla.sonraki akşam yalnız yattı ama sabaha kadar git gel çünkü emiyor hala.doğru dürüst uykusu yok yatıyor biz de tam uyumaya gidiyorum gözlerimi kapattığım an bir bakmışım karşımda ben yine odasına götürüyorum.4_5 defa geliyor en son bizimle yatıyor.babasını tekmeliyor atıyor yataktan babası onun odasında mecbur geceyi geçiriyor.yani çok perişan oluyoruz hepimiz.emzirmeyi kesince belki düzelir diye umut ediyorum.22 aylık olacak.hayırlısı Allah hepimize kolaylık versin.

ben yine Sabiha paktuna'nın söylediğini yazayım... bebekler, 36.aya kadar anneyi ayna görüyor... yani anne;onun için kolu- bacağı falan... bu süre 36.ay dolmadan bitmiyor... o yüzden odaları ayırırsanız çocuk rahat edemeyecektir.. odaları ayırma işini 4- 5 yaş olarak yaparsanız daha sağlıklı olur... bol şans...

ben yine Sabiha paktuna'nın söylediğini yazayım... bebekler, 36.aya kadar anneyi ayna görüyor... yani anne;onun için kolu- bacağı falan... bu süre 36.ay dolmadan bitmiyor... o yüzden odaları ayırırsanız çocuk rahat edemeyecektir.. odaları ayırma işini 4- 5 yaş olarak yaparsanız daha sağlıklı olur... bol şans...

o zaman bizde bebeğimiz için en iyisini yaparız ve 4-5 yaşında ayırırız. Teşekkü
r ederim :34:

asıl ben tşk ederim seyhanece.... buarada bilmem yazmama gerek varmı kızlar ama, odalar aynı diye aynı odada nasılsa uyumuştur diyerek kocalarımızla özel anlarımızı yaşamayacağız.. çözüm??? özel anlar için ayrı oda......................

çoçuk 2 yaşına kadar anne babanın yanında
4 yaşına kadar aynı odada yatması lazımmış
uzman pedogog dr.un kitabında okudum
inş. bende uygulayacağım
çoçuğun ruhsal gelişimi için en sağlıklısı buymuş

Back
X