• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Of offf..!

Kelebenkk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2017
449
486
103
36
Şu an o kadar sinirliyim ki nerden başlayacağımı bilemiyorum..
1 yaşında oğlum var öğretmenim yarım gün çalışıyorum.. geçen sene 2. dönem işe başlamak zorunda kaldım bebeğim o zaman 4 aylıktı.. eşimin ısrarıyla kayınvalidemlere geçmiştik hafta içi onlarda kalıyorduk hafta sonu eve geçiyorduk.. biliyorum çok saçma niye orda kaldınız falan diyeceksiniz ama eşim çok ısrar etti onun işine yakın oturuyor kayınvalidemler ve benim de okuluma yakın süt izni için sürekli gidiyordum bebeğimi emzirip hemen okula dönüyordum.. tek araba olunca mecbur kaldık bi bakıma..
kayınvalidem 3 ay idare eder diye düşünmüştük kayınpederim köyde yaşıyor evde sadece görümcemle kayınvalidem var.. fakat işler hiç düşündüğümüz gibi olmadı.. kayınvalidem evden kovdu gibi bir şey oldu.. siz evinize geçin burda olmuyor kızım ders çalışamıyor falan diyerek evimize gönderildik..
çok koydu açıkçası bana beni karşısına alıp açıklama yapmadı eşime söylemiş o kadar üzüldüm ki çaresiz kaldım resmen bebeğime kim bakacak nasıl olacak lohusa lohusa işe başlamışım psikolojim iyice bozuldu.. eşyalarımı toplamaya gittiğimde ağladım kayınvalidem arkamda birden yere düştü ama kolu başının altında nasıl olmuşsa üstüruplu düşmüş.. inanmadım bayıldığına açıkçası.. görümcemi çağırdım annesini yerde görünce oldu mu şimdi mutlu musun yaptığını beğendin mi dedi.. ben ikinci şokumu yaşadım suçlu benmişim gibi.. saçmalama ben ne yaptım dedim neyse eşim bütün akrabalar döküldü başımıza kayınvalidemi hastaneye götürdüler hiçbir şey çıkmadı haliyle..
bütün bunlar yaşanırken ben bakıcı arama derdine düştüm.. bunu duyan kayınvalidem ben torunuma sürünsem de gelip bakarım bakıcıya bırakmam dedi.. annem de 1 hafta ben 1 hafta kayınvaliden gelip baksın bu seneyi böyle geçirelim sonrasını sonra düşünürsün dedi tamam dedim..
Kayınvalidem bu sene de sürekli bi sorun çıkarıyor kendi sırası geldiğinde yok hastaneye gidicem yok sen arabayla buraya getir bırak.. yarın sıra ondaydı biraz önce aramış diyor ki (küçük kızı şehir dışında okuyor) x yarın gidecek sen çocuğu buraya getir.. x ben evde olmazsam yemek yemez otobüse yetişemez ya bahaneye bakar mısınız sanki küçük çocuktan bahsediyor bu kız şehir dışında üniversite okuyor.. o kadar sinirlendim ki.. bebekle evden erken çıkmak çok zor.. uykusundan uyandırmak istemiyorum.. evden çıkınca bütün düzeni bozuluyor..
ben anneme söylerim o gelir bakar dedim tamam dedi kapatırken sesi bozuk geliyordu..
ne yapacağımı şaşırdım artık..
şimdi bazılarınız bakmak zorunda değil zaten diyecek evet bakmak zorunda değil fakat bakıcıya vermeyen de kendisi.. ki eşim de bakıcı olayına pek sıcak bakmıyor..
branşım okul öncesi.. bebeğim 3 yaşına gelince yanımda okula götüreceğim fakat bu 2 sene nasıl geçecek..:/

1 yaşında oğlum var öğretmenim yarım gün çalışıyorum.. geçen sene 2. dönem işe başlamak zorunda kaldım bebeğim o zaman 4 aylıktı.. eşimin ısrarıyla kayınvalidemlere geçmiştik hafta içi onlarda kalıyorduk hafta sonu eve geçiyorduk.. biliyorum çok saçma niye orda kaldınız falan diyeceksiniz ama eşim çok ısrar etti onun işine yakın oturuyor kayınvalidemler ve benim de okuluma yakın süt izni için sürekli gidiyordum bebeğimi emzirip hemen okula dönüyordum.. tek araba olunca mecbur kaldık bi bakıma..
kayınvalidem 3 ay idare eder diye düşünmüştük kayınpederim köyde yaşıyor evde sadece görümcemle kayınvalidem var.. fakat işler hiç düşündüğümüz gibi olmadı.. kayınvalidem evden kovdu gibi bir şey oldu.. siz evinize geçin burda olmuyor kızım ders çalışamıyor falan diyerek evimize gönderildik..
çok koydu açıkçası bana beni karşısına alıp açıklama yapmadı eşime söylemiş o kadar üzüldüm ki çaresiz kaldım resmen bebeğime kim bakacak nasıl olacak lohusa lohusa işe başlamışım psikolojim iyice bozuldu.. eşyalarımı toplamaya gittiğimde ağladım kayınvalidem arkamda birden yere düştü ama kolu başının altında nasıl olmuşsa üstüruplu düşmüş.. inanmadım bayıldığına açıkçası.. görümcemi çağırdım annesini yerde görünce oldu mu şimdi mutlu musun yaptığını beğendin mi dedi.. ben ikinci şokumu yaşadım suçlu benmişim gibi.. saçmalama ben ne yaptım dedim neyse eşim bütün akrabalar döküldü başımıza kayınvalidemi hastaneye götürdüler hiçbir şey çıkmadı haliyle..
bütün bunlar yaşanırken ben bakıcı arama derdine düştüm.. bunu duyan kayınvalidem ben torunuma sürünsem de gelip bakarım bakıcıya bırakmam dedi.. annem de 1 hafta ben 1 hafta kayınvaliden gelip baksın bu seneyi böyle geçirelim sonrasını sonra düşünürsün dedi tamam dedim..
Kayınvalidem bu sene de sürekli bi sorun çıkarıyor kendi sırası geldiğinde yok hastaneye gidicem yok sen arabayla buraya getir bırak.. yarın sıra ondaydı biraz önce aramış diyor ki (küçük kızı şehir dışında okuyor) x yarın gidecek sen çocuğu buraya getir.. x ben evde olmazsam yemek yemez otobüse yetişemez ya bahaneye bakar mısınız sanki küçük çocuktan bahsediyor bu kız şehir dışında üniversite okuyor.. o kadar sinirlendim ki.. bebekle evden erken çıkmak çok zor.. uykusundan uyandırmak istemiyorum.. evden çıkınca bütün düzeni bozuluyor..
ben anneme söylerim o gelir bakar dedim tamam dedi kapatırken sesi bozuk geliyordu..
şimdi bazılarınız bakmak zorunda değil zaten diyecek evet bakmak zorunda değil fakat bakıcıya vermeyen de kendisi.. ki eşim de bakıcı olayına pek sıcak bakmıyor..
branşım okul öncesi.. bebeğim 3 yaşına gelince yanımda okula götüreceğim fakat bu 2 sene nasıl geçecek..:/

Eşiniz neden işi zorlaştırıyor?? Hem çalışmanızı istiyor hem bakıcı istemiyor ,kvde de zorla bakıyor belli ki. Kvye kızmayın halinizden anlamayan eşinizi haşlayın bence.

O iki sene , anne ve kv eşliğinde arada sizin sinir krizlerinizle geçecek malesef. En güzeli güvenilecek bir bakıcı bulun.
İşini görürüm ama tribimide atarım , istediğimide söylerim çünkü bebeğine bakıyorum kafasında sanırım kv

Kımseye guvenerek dogurmadınız cocugu degıl mı? Kımse kımsenım cocuguna bakmak zorunda degıl. Ha bakarsa da bakan kısıye gore sartları sekıllendırmekten baska ne secenegınız var? Yarım gun calıstıgınız parayı bakıcıya vereceksenız bırakın calısmayın kendınız buyutun cocugunuzu. Yada hep kendı annene bırak. Baska secenek yok. Ya bu deveyi güdeceksın ya bu dıyardan gıdeceksın:işsiz:

Bakici olsa daha zor olurdu bence .yapacak birsey yok su an icin.arada ona uymak zorundasin gibi goruyor.anen de varmis.bir sekikde idare et bence

Bakıcı bulun. Çocuk oyuncak olacak böyle kaç kişinin arasında.
Eşinize de anlatın böyle olmuyor diye.
Yada annesinin bakması gerektiği günleri anneniz telafi etmesin, ortada kalın, eşinizi izin almaya zorlayın, annesinin ne yaptığını görsün..
Siz annenizle idare ettikçe ortada sorun yok gibi olacak..

Bu devirde güven kelimesini taşıyabilen insanlara çok az rastlanırken arkanızı huzurlu bi şekilde dönüp gidebileceğiniz bir bakıcı varsa kafanızda hiç bu sıkıntıları cekmeyin ama çocuğunuzun anneanne ve babaanne şansı varken bu seçenek bile olmasın bence hem de sayılı bir zaman dilimi söz konusuyken.Nice insanlar var buyugunden destek alamayan memleketinden kilometrelerce uzak belli bir yasa gelince işe götürebilme şansı olmayan.Bardagin dolu tarafını göremiyorsanız bardaginizi küçültün derim.

Eşiniz neden işi zorlaştırıyor?? Hem çalışmanızı istiyor hem bakıcı istemiyor ,kvde de zorla bakıyor belli ki. Kvye kızmayın halinizden anlamayan eşinizi haşlayın bence.

Eşim polis bazen gece çalışıyor sabah geliyor eve bu durumda bakıcının eve gelmesi gibi bi durum olamaz benim sorunum zaten bebeğimin evden çıkmamasını istemem.. yani bebeğimi sabah evden çıkaracak olsam anneme ya da kayınvalideme bırakırım ama işte..

ääämm... benim babam bakti ogluma 10. aylikti. valla adam okadar cocuga bakio bide ayagima gel diyemem. gel desem gelir ama ben diyemem. zaten mahcubum... herkezin düzeni var. size gelip napicak? bütün gün mesgul olmus olur. ona giderseniz en azindan kendi isini halleder bi yandan okadar göze batmaz.

hi sürekli kaciyorsa benim kv gibi sende sadece bebegi kendi ailene baktir. parasinida ver annenin gönlünü hos tutmus olursun hem bunun ilerisi var. annene alisirsa cocuk kv ilerde pas vermez buda icinin yaglarini eritir

çocuğunla ilgili kararları eşinle birlikte vermelisiniz hayatınıza bu kadar müdahale ettirmeyin . Eşinle konuş ve iyi bir bakıcı bulup ver yoksa bir kaç ay içinde ruh sağlığın bozulacak gibi duruyor .

Ay Allah kolaylık versin. Bakıcı bulsanız "ben ne güne duruyorum gelin!" gel bak deyince naz niyaz. 4 aylık bebe ya insaf... güvenilir bir bakıcı bulmak da bir dert. ya eşiniz insiyatif alıp ücretsiz izin almanızı destekleyecek ya da annesi ile konuşacak sizi muhattap etmeyecek. benim aklıma başka yol gelmedi..

O iki sene , anne ve kv eşliğinde arada sizin sinir krizlerinizle geçecek malesef. En güzeli güvenilecek bir bakıcı bulun.
İşini görürüm ama tribimide atarım , istediğimide söylerim çünkü bebeğine bakıyorum kafasında sanırım kv

Çok haklısınız kesinlikle böyle düşünüyor.. Bu devirde güvenilebilecek, en kıymetlinizi teslim edebileceğiniz birini bulmak o kadar zor ki..

Eşim polis bazen gece çalışıyor sabah geliyor eve bu durumda bakıcının eve gelmesi gibi bi durum olamaz benim sorunum zaten bebeğimin evden çıkmamasını istemem.. yani bebeğimi sabah evden çıkaracak olsam anneme ya da kayınvalideme bırakırım ama işte..

Evde olan eşi de kabul eden bakıcılar var ya da o zaman kvye çok yakın bi yerde oturacaktınız yan apartman gibi o da geliş gidişi problem etmeyecekti,ben kızıma kv bakabilsin diye onunla üç dakikalık mesafede oturdum,şuan tam gün okulda yine aynı yerdeyim çünkü çocuk büyüyünce de sıkıntı bitmiyor bi gün bi bakıyorsunuz çocuk ishal ateşli vs okula gönderemiyorsunuz o gün yine babaannede oluyor,yani bakıcı tutmayacak ve hep kvye muhtaç olacaksanız şartlarınızı gözden geçirin ya da kafanıza uygun bi bakıcı bulun.

Çok haklısınız kesinlikle böyle düşünüyor.. Bu devirde güvenilebilecek, en kıymetlinizi teslim edebileceğiniz birini bulmak o kadar zor ki..
Maddi açıdan zorda değilsen kendin bak kuzum en güzeli. Zaten aldığının büyük kısmı bakıcıya gidecek. Diğer türlüde sinirlerin yıpranacak :(

Canım hatanı kabul ediyorsun üstüne bir daha hata yapiyorsun öğretmendin mis gibi maaşın var hiç de ona muhtaç değilsin bul bakıcı kimsenin ağız kokusunu cekme

Okurken şoke oldum; annem kayınvalidem çocuğuma baksın temalı çok konu gördüm ama sizinki kadar benmerkezcisini görmedim. Hem kendi çalıştığınız okul hem eşinizin işi oraya yakınsa kayınvalidenizin evinin yakınına taşınırsınız ama yok kadının evine çökmüşsünüz kadın artık direkt gidin demek zorunda kalmış. Sizin arabanız var çocuğu bana bırakın demiş ona da gönül koymuşsunuz. Kadın benim okuyan kızım var onun da ihtiyaçları var diyor ona da laf ediyorsunuz. Ne yapsın yani torunu oldu diye size kendini paspas mı etsin.

Bu tip konular ve konu sahipleri artik azalmalı...
Siz doguruyorsaniz siz bakacaksiniz bu insanlar cocuk buyutmus yorulmuş başa mı sarsınlar hayatı yazık yaa gercekten yazik evine yerlesmek ne demek o pisirsin sen ye sen dogur o baksin
O temizlesin sen kirlet baska bi isteginiz var mı?

Ogluma 2 yasina kadar annem bakti. Ben o zaman cumartesileri de calisiyordum hem de doktora yapiyordum. Her gun 20 km uzakliktaki anneme oglumu goturup getirdim kis ve yaz demeden. Oglum 2 yasinda iken krese verdim. Bildigim kadariyla 0 yas ibin de kreslet var. Bir arastirin isterseniz.

Bence kaynanalar bundan ayrı bir haz alıyor bizimki de doğuma çağıracak olduk benim kocam var kızımın okulu var dedi annem gelecek gelme deyince ben torunumun ilk zamanlarında olamayacak mıyım diyor istiyor ki ısrar edilsin ikna edilsin hiç umrum değil valla bakıcı tutman bence daha iyi olur trip çekeceğine

Back
X