• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Of offf..!

ay canım buna benzer bi konu bende açtım burdakiler bakmak zorunda değil kayınvaldene mi güvenip çocuk yaptın demekte bir numaralar .. bende bakıcı tutamadım bunları çekerek devam ettim bakıcıya veremiyosan sabrediceksin 1 yıl daha yada işine yakın yerde kreş bulucksın zaten yarım gün çalışıyormuşsn çocuğunla gider gelirsn yada bu kadına dayanıcaksın onlarda mebcur olduğunu bildiği için kullanmayı iyi biliyolar Allaha havale et elbet geçecek bugünler

Ocak ayından sonra bakıcıya vermeye karar verdik eşim de baktı böyle olmuyor çocuk bi hafta anneanne bi hafta babaanneyle allak bullak oluyor.. hak verdi sonunda bana çok şükür..
Annem bir şey demez ama kayınvalidem ne tepki verecek merak ediyorum.. şimdi çevresinde de torununa bakmayan kayınvalide olarak anılacak ve imajını baya sarsacak bu durum..

Eşim naparsa yapsın KV çocuğa bakacak diye evine yerlesmezdim. Bu en büyük hataniz olmuş.
Kadın kızının son günü birlikte olmak ister geçirmek ister buna hiçbirşey diyemezsiniz.
Kadının işi varsa evine bırakmak zorundasınız zaten çoğu bakıcı evinde bakıyor.
Bakıcı tutmamak için KV nin ben bakarım bakiciya vermem lafını bahane etmeyin. Çok rahatsizsaniz ister bakıcı tutarsiniz bu da sizin bileceginiz iş. Ayrıca eşinizde bakıcı olayına laf ediyorsa onu da isteseniz çok rahat susturursunuz. Bedavaya çocuğunuz bakılıyor hem de bakan kişi anneanne veya babaanne ise genelde siz onlara uymak zorundasınız. Sabah evden binlerce çocuk çıkarılıyor anne baba işe giderken.

tek çare annenizin bakması ya da bakıcı . çocuğa yazık bir orada bir burada. okul öncesi öğretmeni olarak bağlanma döneminin, güvenli bağlanmanın önemini biliyorsunuzdur zaten. çocuk sizin şartlarınıza uymasın siz çocuğun şartlarına uyun. eşiniz gerekirse annesine geçsin hafta içi evde istirahat günlerinde.

Allah yardımcınız olsun çok zor bir süreç. ama tekrar ediyorum 2 sene en azından siz çocuğun şartlarına ayak uydurmalısınız.

Şu an o kadar sinirliyim ki nerden başlayacağımı bilemiyorum..
1 yaşında oğlum var öğretmenim yarım gün çalışıyorum.. geçen sene 2. dönem işe başlamak zorunda kaldım bebeğim o zaman 4 aylıktı.. eşimin ısrarıyla kayınvalidemlere geçmiştik hafta içi onlarda kalıyorduk hafta sonu eve geçiyorduk.. biliyorum çok saçma niye orda kaldınız falan diyeceksiniz ama eşim çok ısrar etti onun işine yakın oturuyor kayınvalidemler ve benim de okuluma yakın süt izni için sürekli gidiyordum bebeğimi emzirip hemen okula dönüyordum.. tek araba olunca mecbur kaldık bi bakıma..
kayınvalidem 3 ay idare eder diye düşünmüştük kayınpederim köyde yaşıyor evde sadece görümcemle kayınvalidem var.. fakat işler hiç düşündüğümüz gibi olmadı.. kayınvalidem evden kovdu gibi bir şey oldu.. siz evinize geçin burda olmuyor kızım ders çalışamıyor falan diyerek evimize gönderildik..
çok koydu açıkçası bana beni karşısına alıp açıklama yapmadı eşime söylemiş o kadar üzüldüm ki çaresiz kaldım resmen bebeğime kim bakacak nasıl olacak lohusa lohusa işe başlamışım psikolojim iyice bozuldu.. eşyalarımı toplamaya gittiğimde ağladım kayınvalidem arkamda birden yere düştü ama kolu başının altında nasıl olmuşsa üstüruplu düşmüş.. inanmadım bayıldığına açıkçası.. görümcemi çağırdım annesini yerde görünce oldu mu şimdi mutlu musun yaptığını beğendin mi dedi.. ben ikinci şokumu yaşadım suçlu benmişim gibi.. saçmalama ben ne yaptım dedim neyse eşim bütün akrabalar döküldü başımıza kayınvalidemi hastaneye götürdüler hiçbir şey çıkmadı haliyle..
bütün bunlar yaşanırken ben bakıcı arama derdine düştüm.. bunu duyan kayınvalidem ben torunuma sürünsem de gelip bakarım bakıcıya bırakmam dedi.. annem de 1 hafta ben 1 hafta kayınvaliden gelip baksın bu seneyi böyle geçirelim sonrasını sonra düşünürsün dedi tamam dedim..
Kayınvalidem bu sene de sürekli bi sorun çıkarıyor kendi sırası geldiğinde yok hastaneye gidicem yok sen arabayla buraya getir bırak.. yarın sıra ondaydı biraz önce aramış diyor ki (küçük kızı şehir dışında okuyor) x yarın gidecek sen çocuğu buraya getir.. x ben evde olmazsam yemek yemez otobüse yetişemez ya bahaneye bakar mısınız sanki küçük çocuktan bahsediyor bu kız şehir dışında üniversite okuyor.. o kadar sinirlendim ki.. bebekle evden erken çıkmak çok zor.. uykusundan uyandırmak istemiyorum.. evden çıkınca bütün düzeni bozuluyor..
ben anneme söylerim o gelir bakar dedim tamam dedi kapatırken sesi bozuk geliyordu..
ne yapacağımı şaşırdım artık..
şimdi bazılarınız bakmak zorunda değil zaten diyecek evet bakmak zorunda değil fakat bakıcıya vermeyen de kendisi.. ki eşim de bakıcı olayına pek sıcak bakmıyor..
branşım okul öncesi.. bebeğim 3 yaşına gelince yanımda okula götüreceğim fakat bu 2 sene nasıl geçecek..:/
güzel kardeşim ücretsiz izine ayrıl.. net. degmrz

bakmaz zorunda değil diyenleri ben anlamıyorum anlamak da istemiyorum ,güzel kardeşim parana sözün geçsin kv içinde kim ne derse desin hiç umursama ,ver paranı baktır zaten biraz zaman geçince kreşe verirsin,bu zamanların kalıcı değil geçici elbet bu çocuk büyüyecek,numaradan bayılmasıda varmış senden bilmişler yarın başka bişey olur çocuğa baktırdınız hasta ettiniz derler.hiç minnet etme ha annene nazın geçer bakabilirse ne ala yoksa boşver.

Bayılma numarasının sebebi hatasını telafi ettirmekti.. hani ben sizi evden kovdum falan oldu ya ben ağlayınca pişman oldu nasıl bastırabilirim bunları diye düşündü ve bayıldı..
O günden sonra ben zaten bakıcı ayarlamıştım duyunca kıyamet koptu ben sürünsem de gelip bakıcam vermem kimselere falan dedi..

Dedi ama yan çiziyor şuan da. Laf çok ama icraat yok görüldüğü üzere.

Back
X