onun ailesi istiyor beni.seviyorlar da ama annemin haberi falan var babamın yok.nasıl söyleyeceğiz bilmiyorum.hem burda görev yapıyor ama işte insanlar ilk defa duyunca önyargıyla yaklaşıyorlar.genelde yapamazsın edemezsin anlaşamazsın falan diyorlar.zaten olursa da ailesiyle kalmayacağız.bakalım inşşş hayırlısıyla olur.çok tşk ederim cvp verdiğin için:kedi:
konunuzdan çok konu başlığınız dikkatimi çekti of anne of baba ne demek oluyo acaba.aileme mezhep farklılığından erkek arkadaşımla evlenmemi istemiyo diyebilirdiniz.aile bişey söylüyorsa hep senin iyiliğin için söylüyodur ama siz oflamaya başlamışınız.
bu olayın aynını ev sahibimin kızı yaşamıştı. Onlar alevi sevdiği oğlan da sünni. Onun annesi de çoook tepki gösterdi. Kız hergün ağlıyordu resmen. Ama o amcasından yengesinden yardım aldı. Babasına söylediler. Sonra istemeye gelmişler. Duyunca şok olmuşum. Ben evlenmelerine ihtimal vermiyodum çünkü. Sonra kıza sordum annenin davranışları nasıl diye. O da dediki oğlum diyo başka bişi demiyo. Çocuk kendini sevdirmiş kadına. Ağustosta evlenecekler şimdi. Kadın 180 derece döndü resmen. Bence sende ilk babana açıl. Eğer sen yapamıyosan amcana yada güvendiğin, babanın güvendiği birine söylettir. Sonra hep birlikte oturun konuşun, tartışın. Eğer sevgiline güveniyosan babana istersen araştır sor soruştur dersin. Böylece senin ne kadar ciddi olduğunu da görmüş olur. Ev sahibimin kızını erkek tarafı zorlamadı. İlla sünni olacaksın demedi. Belki senin erkek arkadaşın da böyle derse annen yumuşar diye düşünüyorum...
Herşeyin hayırlısı...
konunuzdan çok konu başlığınız dikkatimi çekti of anne of baba ne demek oluyo acaba.aileme mezhep farklılığından erkek arkadaşımla evlenmemi istemiyo diyebilirdiniz.aile bişey söylüyorsa hep senin iyiliğin için söylüyodur ama siz oflamaya başlamışınız.
bizim bi yakınımız var oğlan sunni kız tarafı alevi
oğlan istemeye gittiğinde kız tarafı çok karşı çıktılar bayağ problem oldu vs. erkek tarafı sunni diye istemediler ama bi şekilde oldu kaydirigubbakcemile5
şimdi 2 tane çocukları var ve çevrede parmakla gösterilen çiftler arasındalar ne mezhepleri sorun oldu
hatta kız tarafı diyomuşki şimdi keşke zamanında problem çıkarmasaydık
bence sen okul bitene kadar ses çıkarma okul bitsin iş ciddiye geliceği zaman tavrını koyarsın evdekilere daha şimdiden problem yaratma daha 2 sene var 2 seneye neler olur
ozamanda verir illaki amma iyilikle amma zorlukla vericek illaki
Bence her şey iki tarafın hoş görüsüne kalmış...
Bana göre bir insan eğer insanlıktan nasibini almamışsa, hoşgörüsüz ve bencilse; alevi veya sunni olsun gözümde zerre değeri olamaz...
:umursamaz:
Öncelikle unutulmaması gerekn bir şey daha var: Din ve inanç Allah ile kul arasındadır.
Toplum değil...
Sen erkek arkadaşına güveniyorsan, tanışsınlar.
Tanışmaları için fırsat yarat yavaş yavaş.
Ve birbirinizi seviyorsanız vaz geçmeyin, mücadele edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?