Offf anne olmak ne kadar zor

İnanın faunusa koyabilsem koyarım heralde:KK53:
Başına kötü birşey geleceğini düşündüğümde içimde çok derin bir sızı hissediyorum
Hele bunun gözümün önünde olması onu koruyamama fikri acı veriyor
Biliyorum korumacı bir anneyim ama elimde değil

Küçükken herşey daha kolay belki büyüdükçe kendi tercihleri oldukça daha da sor korumak kollamak ..
sert çıkmayın, sabırlı olun Gösterceğiniz en küçük bir tavır hataya teşvik eder kızınızı
Kızınızla ne kadar arkadaş gibi de olsanız
İlla ki paylaşmadığı şeyler olacak sizinle
Ama her daim ona güvendiğinizi ve her şartta yanında olduğunuzu hissettirirseniz kızınız da bir o kadar az hata yapacaktır

Hiç bir açıdan uygun değiller
Çocuk sigara içer kasksız motor kullanır döğmeli bir şekil
Ben kızımın kulaklarını bile delirmedim
Evimizde sigaranın s si yoktur
İlk önceliğimiz güvenliğidirde
Nasıl olacak bilmiyorum

bunlar birbirlerine denk olmadıkları anlamına gelmez. çocuğu tanımıyorsunuz, bu dış görünüşlerinin altında dünya iyisi, efendisi olabilir. şimdi benim kardeşim de motorcu, dövmeli ve sigara kullanıyor. ama kendisi opera sanatçısı ve kadın ruhundan çok iyi anlayan biri olduğu gibi efendi ve oldukça ileri görüşlü bir gençtir. bilmem anlatabiliyor muyum?? hem ülkeyi efendi görünümlü insanlar yönetiyor da ne oluyor?? neyse gerisini anladınız.

önyargılarınızı kenara bırakabilirseniz sadece şunu söyleyebilirim. siz annesiniz ve direk müdahale yerine küçük tepkiler, minik oyunlar şeklinde çocuklarınızı kendi düşünceleriymiş gibi yaparak yönlendirebilirsiniz. benim annem yaptı zamanında şimdi fark ediyorum. bana o zaman bu hareketler batmadığı gibi doğruyu da görebilmemi sağlamıştı.
umarım anlatabilmişimdir.

Nasıl olacak bilmiyorum
bende kızımın kulaklarını bıle kupe deldırtmedım buyuyunce ısterse kendı yapar onun bedenı dıye dusundugumden ama
aman zarar gormesın aman uzulmesın dıye sarıp sarmalıyorum cok duygusal endıselı bırıyımdır fakat su solda profıl resmınde gordugunuz kısı olan ben o ben varya genclıgımde gorsenız saclarım punk kulagımın ust kıkırdagına kadar kupeler ve pıercıng vardı bende ... motorcuyduk bız arkadaslarla motor turları derı derı kıyafetler ozamanlar tıpımı gorsenız bu kız serserı derdınız sımdı evım romantık kokuyor ucus ucus kelebekler

cocugunuzun kendını bulmasına kesfetmesıne hata yapmasına ızın vermenız lazım cocuk sıgara ıcıyor dovmelı dıye hayır denmez cok sacma ınsanları tıpıyle yargılamamalısınız pırıncın ıcındekı sıyah tastan degıl beyaz tastan korkun tıpıne bakınca bu cocuk boyle dıyebıldıgınız kısıden degılde herseye evet tamam dıyen uysal gıbı gorunen efendı gıbı duran ınsanların yasattıgı hayal kırıklıgı daha buyuk olabılır ınsanların vıcdanları kalplerını gorunusuyle olcemezsınız

deneyıp yasayıp kendısı tecrube edecek sız sadece canın sıkılırsa bır sorun olursa ben burdayım deyın dınleyın sorarsa akıl verın yıne kendı bıldıgını okuyacak ama bu saydıgınız bahanelerle yaklasırsanız sıze akıl bıle sormaz emın olun

Selam kızlar
Benim 18 yaşındaki kızım birinden hoşlanıyor
Çocuk çıkma teklif etmiş
Kızımda kabul etmek istiyor ama
Kabul etmesini istemiyorum uygun değiller
Lâkin müdahalede etmek istemiyorum
Şuan dertlerine ortak arkadaş gibi dinliyorum
Bir anne olarak çok müdahale etmeden yavrumu korumak kollamak istiyorum
Yanlış yaparsa üzülür kırılır diye düşünüyor üzülüyorum
keşke benim annem de senin gibi duygulara önem veren biri olsaydı :'( bizim ailede mesela diz/film vs. izlenirken hiç gülünmez/ağlanmaz yani duygularımızı birbirimize hiç belli etmeyiz.
Tebrik Ediyorum gerçekten. :)

Benim eşim 40 yaşında kulakta küpe, minimalist dövmeler, uzun saç( bazen açık, bazen topuz) bir de yaşlanmıyor adam. Sigara içer, çok arada iki bira yuvarlar.

Adam yaşlanmıyor, yaşlanmıyor, yaşlanmıyor. Ben bildiğin anne oldum her halimle. Görenler önce bir garipsiyor çıldırıyorum. Adam yaşlanmıyor. Öğretmen kendisi, yöneticilikte yaptı. Hiç öyle kedi falan kestiğini de görmedim.

Adam yaşlanmıyor bir de. Bu aralar iyice sorun etmeye başladım. Yaşlanmıyor bir de.
😁😁😁😁😁

Ası dediğim dedik biri değil mantıklı akıllı bir kızdır ama ilk ilişkisine müdahale etmem güven problemi oluşturur diye korkuyorum
Bence eğer için rahat etmeyeceke müdahale etme. Sen de tanış. Benim kız kardeşim 19 a basıyor ve lise birinci sınıftan beri arkadaşı var. Anneanneme, kardeşimin babaannesine kadar tüm aile bireyleri ile tanıştı çocuk. Her ne yapıyorlarsa otomatik olarak ailemizin haberi oluyor.. bazıları için aile tanismasi işin ciddiye binmesi anlamına geliyor ama değil:) ilişkileri hakkında yorum yapılmıyor ya da sevgililermis gibi davranilmiyor. Belli bir mesafe var herkesin çocukla arasında. Ama biz faydasını gördük çünkü kız kardeşim başına buyruk bir kız, bu sayede hiç sorun yaşamadık. Eğer istemedigimizi soyleseydik eminim o çocuğu kafasında daha çok buyutecekti daha çok isteyecekti. Ama şu an gayet sağlıklı bir birliktelikleri var, birlikte üniversiteye yerleşmeye çalışıyorlar vs vs. Tanışmak lazım.
Ki ben de ilk sevgilimi 19 yaşımda yaptım ve ilk olarak annemin iş yerinin olduğu bir avm de buluşmuştuk. Annemle tanıştı vs, annem anlayış gösterdiği için annemden hiçbir şey gizlemedim. Kişisel olarak çok faydasını gördüm. Herhangi bir sorunda annem iliskimi bildiği için direkt anneme olayları anlattım vs vs. Ayrıca dış görünüşe bakmamak lazım.:)

kendi adıma kızım ciddi bir ilişkiye girmeden cocukla tanışmak istemezdim .. bu yaşta flörtler çok doğal ayrıca cocuğun hayata adım atması kimlere güvenmesi gerektiğini anlaması içinde önemli kazık yemesi çok korkulacak bir durum değil yani .. zaten bir süre sonra ayrılırlar .. asıl ciddiye binerse müdehale etmek lazım ilk tanıdığıan kapılmak daha kötü

su-doku,
siz uygun olmadıklarını düşünüyorsunuz ama kızınız farklı düşünüyor, sigara içmesi, trafiğe çıkınca kendi güvenliğini düşünmemesi kötü bir şey ama isterse tüm vücudu dövmeli, her yerinde piercing olsun, kulakları da küpelerden sarksın, bunlar uygun olmama kriteri değildir bence, tamam kafanıza takıp endişe ediyorsunuz, kızınızdan 6 yaş büyük kızı olan bir anne olarak duygularınızı anlıyorum ama siz istediğiniz kadar koruyun kızınızın arkadaş çevresinde sigara içen de vardır, alkol alan da vardır, dövmelisi de vardır, piercinglisi de, küfür edeni de vardır, erkek arkadaşıyla birlikte olanı da, siz istediğiniz kadar kızınızla arkadaş gibi olun, sonuçta onun annesisiniz, kızınız bunun bilincinde, kendiyle ilgili şeyleri anlatır ama arkadaşlarının her özelini sizle paylaşmaz çünkü nasıl ki her anne evladını bilir, her evlat da annesini bilir, nelere tepki göstereceğinizi bilecek yaşta.

Kızınıza açık olun, endişelerinizi de dile getirin, siz söylemesenizde sizin kriterlerinizi bildiğinden zaten tasvip etmediğinizi anlıyordur ama bırakın görüşmek istiyorsa görüşsün, bu yaşa kadar temel eğitimini verdiyseniz ufak tefek yanılmaları olur ama korktuğunuz kadar büyük yanılgılara düşmez, erkek arkadaştan ne beklediğini, ne gibi kriterler aradığını anlamasına yardımcı olur bu tip deneyimler, biz annelerin asıl endişe etmesi gereken çocuklarımızın karşısına çıkan kişinin saplantılı biri olup olmamasıdır, kısıtlayan, yaşam biçimine müdahale eden, aileden bile öncelikli olmayı talep edip isteyen, saplantılı biri benim için daha korkutucudur.

Yoksa dövmeli olmuş, küpe takıyormuş bunlar mühim değil, sigara evet o yaşta ciğerlerini nikotinle doldurması sağlığı için zararlı ama kızınız erkek arkadaşı sigara içiyor diye sigaraya başlamaz.
Mune
Kişi kendi güvenliğini düşünmüyorsa
Benim kızımın güvenliğini hiç düşünmez
Buda endişelenmemi haklı kılar
Ben 18 ve 16 yaşındaki kızlarımın vücutlarına keyfi dışardan bir müdahale yapmadım yaptırmadım

Reşit olduktan sonra istediklerini kendileri yapsınlar istedim

Kızım vücuduna dışardan fiziksel ayrıntılar eklemesini çok fazla istemem ama kızıma gene kalmış tabiki
Sigara gibi alışkanlıkların temeli arkadaş ortamlarında başlar diye biliyorum
Ciddi anlamda benim için çok olumsuz bir durum sigara
Öyle aman sigaradır ne var bunda diyemem yani

Umarım değindiğin her konuda ben yanılır siz haklı çıkarsınız
Sizin hayat tecrübeniz ve deneyimleriniz benimkinden fazla mune o yüzden yazdığınız her şeyi dikkate alıyorum

benım kızım 2 yaşındaydı
ben buyuyunce kendime dövme yaptıracam haberin olsun anne dediğinde ,

başta bir yutkundum sonra ' tamam annem nasıl istersen ama önce çok düşünmen lazım çünkü bu dövmeler hiç silinmiyor dedim hmmm ozaman düşüneyim dedi '

şimdi 11 yaşında ay da bir muhakkak bu konu açılır acaba ne yaptırsam der ,

ve her yaz geçici dövmemiz var ,

elim yüreğimde o günleri bekliyorum inşallahhh

Ya cok sasirdim ben
Yanlis anlama lutfen konuyu okuyunca yazana bir daha baktim inanamadim cunku
Benim kocamda dovmeli , sigara icer , motoru kask ile kullanir guvenlik onemli ama 2 universite mezunu , 2 yabanci dili su gibi akici konusur , cok kulturlu , zeki , vicdanli , merhametli bir adamdir , keske kizimin ilk sevgilisi de babasi gibi bir adam olsa
Yani bu tarz sekilcilikle karar vermek hic dogru degil
Cidden cok sasirdim , senden hic beklemezdim boyle bir dusunceyi

Ya cok sasirdim ben
Yanlis anlama lutfen konuyu okuyunca yazana bir daha baktim inanamadim cunku
Benim kocamda dovmeli , sigara icer , motoru kask ile kullanir guvenlik onemli ama 2 universite mezunu , 2 yabanci dili su gibi akici konusur , cok kulturlu , zeki , vicdanli , merhametli bir adamdir , keske kizimin ilk sevgilisi de babasi gibi bir adam olsa
Yani bu tarz sekilcilikle karar vermek hic dogru degil
Cidden cok sasirdim , senden hic beklemezdim boyle bir dusunceyi

Aslında şekilcilik değil ne düşüneceğimi bilemiyorum
Aykırı geliyor bana
Belkide hassasiyet gösteriyorum
Yanlız tek bildiğim zor olduğu

Anne olarak endiselerinizi anliyorum. Eger bir kiz annesi olsaydim kizima cinselligin sonuclarini anlatirdim. Erkeklerin cogunun askinin saman alevi gibi oldugunu bazen sadece heves ettiklerini anlatirdim. Hem fiziksel hem de duygusal zarar gormemesi icin bilincli olmasini saglamaya calisirdim. Ama bilirim ki ne kadar akilli bir kiz da olsa aptalca seyler yapabilir. Korlemesine bir ask,hoslanti adi neyse onu yasamasinin sonucunun sadece aci ve uzuntu oldugunu ogretirdim. Egitimini,kendini gelistirmesini engellememesi gerektigini bilmesi gerekir.

Aslında şekilcilik değil ne düşüneceğimi bilemiyorum
Aykırı geliyor bana
Belkide hassasiyet gösteriyorum
Yanlız tek bildiğim zor olduğu
Ama sekerim sende aykirisin
Tip olarak olmayabilirsin ama fikirlerin , goruslerin aykiri
Ne guzel kizin da sana benzemis , bence gurur duymalisin
Aykiri olmak herzaman iyidir

Bana sorarsanız , karışmayın . Ne güzel size anlatmış . Ben zamanında anneme soylemiyordum bile.oluyormuydu ? Yine oluyordu.Siz hayır deseniz de olacak. O yüzden arkadaş gibi olun , herşeyi anlatsın . Gittiği yerleri soylesin. Kolay değil biliyorum. Ama boyle olmak zorundayız.

Nasıl olacak bilmiyorum
Benimde yetisip geliyor. kızınız illaki nasil büyüttüyseniz o şekil olur bu yaştan sonra değişeceğini sanmıyorum.
Haaa illaki onunla sigara içer belki ufak bor dövme yaptiradabilir ama akli basinda mantikli bir insansa kendine dur diyebilir bence belki taniyinca kızınız sevmiycek hoslanmiycak

Mune
Ben 18 ve 16 yaşındaki kızlarımın vücutlarına keyfi dışardan bir müdahale yapmadım yaptırmadım

Kızım vücuduna dışardan fiziksel ayrıntılar eklemesini çok fazla istemem ama kızıma gene kalmış tabiki

Sizin hayat tecrübeniz ve deneyimleriniz benimkinden fazla mune o yüzden yazdığınız her şeyi dikkate alıyorum

Eşim ortaokulda başlamış sigaraya ve günde 1 paket içerdi. Sevgili olduğumuz dönemde ben de denicem diyip durdum (sigaradan nefret ederim) bir kere bile müsaade etmediği gibi bu konuda bana tavır bile koydu. Sonuç olarak o bıraktı :) dikkatli olun tabii ama kızınız öyle her şeye kapılıp giden biri değilse onun kararlarına biraz güvenin

Mune

su-doku,
endişe ettiğiniz her konuda karşıdakine değil kızınıza güvenin, çocuk kask takmıyorsa kızınızın güvenliğine de önem vermez diye düşünüyorsunuz, endişenizde haklısınızdır da, lakin kızınız sizden aldığı eğitimle kendi güvenliğini sağlar, duyguları yanısıra mantığıyla da hareket eden biri olarak neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilir, sigara evet arkadaş ortamında başlar lakin siz ebeveyn olarak sigaranın zararlarını anlatıp bilinçlendirdiyseniz kızınız içmez, kendi kızımdan örnek vereyim, ben de eşim de sigara içiyoruz, kötü bir alışkanlık olduğunu kabul ediyorum ama kızıma sigaranın zararlarını anlattım, anne baba olmamız mükemmel olduğumuzu göstermez, bizde kötü huylara, alışkanlıklara sahip olabiliriz, sen kendini bizden de ileriye taşı ve anne babanda gördüğün hataları yapma diye anlattım, yeri geldiğinde bizi eleştirmesini de söyledim, ki eleştirir de, sigaranın büyüdüğünü ispat etme yolu olmadığını, kendini edep adap kültür ve eğitimiyle ispat etmenin daha makbul olduğunu, sigaranın hem sağlığına zarar veren, hem de saçına, üstüne sinen kokusuyla içenin bile rahatsız olduğu bir alışkanlık olduğunu söyledim, bu yaşına kadar bir defa dahi içmedi, ki arkadaş çevresinde de içenler var, onlarla buluşmaya gittiğinde saçım başım küllük gibi koktu deyip duş alan bir kız, zira temiz ve güzel kokmaya aşırı takıntılıdır, belki bu takıntısı bile onu sigaradan uzak tutuyor.

Aslında herşey anne babanın çocuğuyla ne kadar iletişimde olduğu, kurduğu iletişimde ne kadar doğru yöntemlere başvurduğuyla doğru orantılı, mükemmel biri değilim, çok da olumsuz yanlarım var, anneyim diye kendimi üstün de görmüyorum ama çocuk yetiştirirken arada hataya düşsemde o hataları çabuk toparlayıp kendimdeki kötü yanları kızım için avantaja çevirebilmeyi başardım, örneğin sigara konusu, örneğin kitap okuma alışkanlığım olmamasına rağmen kızımı iyi bir kitap okuyucusu haline getirmiş olmam gibi.

Dediğim gibi kızınızdan korku ve endişelerinizi saklamayın, duygularınızı anlatın ama onun artık büyüdüğünü kendi doğru ve yanlışlarını yaşayarak öğrenmesi gerektiğinin bilincinde olduğunuzu da söyleyin, ne olursa olsun onun yanında olduğunuzu, ona güvendiğinizi, ileride pişman olacağı adımlar atmasından endişe duyduğunuzu zira onun canı yanarsa sizin canınızın daha çok yanacağını bilsin, siz duygularınızı dürüstçe ve içtenlikle anlatınca otomatikman çocuğunuz da rahatlayıp içinden tüm geçenleri anlatıyor, o anlattıkça zaman geçtikçe endişeleriniz bir nebze olsun geçecektir ama tabii annelik gereği kalp sıkışmaları, korku ve panikler asla tümüyle geçmez, mezara kadar bu böyle, ileride istediğiniz gibi biriyle yuva kursa da hep bir endişe olacak, analığın doğası bu.

Back
X