offf :/ düşündükçe içim daralıyor

Büyük çocuklar neden koşuyordu onu anlamadım. Bizde çocuk olduk, etrafta arkadaşların da çocukları var, kimse koşmuyor. Özellikle misafirlikte... Evde ev oyunları oynanır benim bildiğim, park bahçeler koşmak için daha uygun.. Ben biraz haklı buldum sizi. Çay var çocuklar koşuyor, daha yeni yürümeye başlayan bir bebek.... Ayrıca her ortamda kucağınızda tutacak değilsiniz ya ortam olmamış demekki. Millette konuşmayı ne çok sever yok özgüveni eksik olur filan. Sanki çocuğun hayatı o misafirlikten ibaret.

Keşke herkes sizin kadar duyarlı olsa, bence gayet doğru davranmışsınız, insanlar eleştirirken bir de sanki konunun uzmanıymış gibi takıntılısın, vs şeklinde yorum yaparlar, bazı anneler aman psikolojisi bozulur aman özgüveni olmaz diye gittikleri yerde çocuk kırsın döksün, düşsün hiiiçç rahatlarını bozmuyorlar

siz haklısınız olan kazalar hep bir anlık kazalar .
Sonradan ah vah demektense ayakta durmak daha iyi.
Zamanı gelince çocuğunuzda koşar oynar. Sizden başka kimse bilemez çocuğunuz için en doğrusunu

İnanın bırakSam düşecek ben daha çok rahatsız olacağım vicdanen
Nereye dusecek?
Cukura mi dusecek?
Heryerde sivri demirler var ona mi carpacak?
Yapmayin allah askina brnim de bebegim var , birakin dussun , siz ortami zarar vermeyecek hale getirisiniz , sehpa varsa kenara cekersiniz vs cocuk da oynar , kosar , dusecekse duser
Cocugunuza cok zarar veriyorsunuz boyle
Dusmesinden daha fazla zarar veriyorsunuz

Cocuk tabi ki kirip dokmesin
Ama kucakta cocukla ayakta durmak ne kadar mantikli misafirlige gidilen evde ?
Ve bir yasindaki bir bebekten bahsediliyor
Serilir yere bir battaniye , iki uc oyuncak konur cocuk yere birakilir oynasin diye
Yazik yahu boyle kucakta durunca cocuga

Acikcasi bana fazla geldi, misafirlige gelmis ve ayakta cocukla duran bir misafir beni de rahatsiz ederdi,gozunuz uzerinde olarak birakabilirsiniz oyle ortamlarda bence. Ben cocuklarin yerde ve duse kalka buyudugune inaniyorum,hem sosyallesmesi hem reflekslerinin gelismesi acisindan.

Kuzenimde sizin gibi fazla korumaci buyuttu cocugunu, cocuk okula basladiginda her gun telefon geliyordu dustu, kasi patladi, kolu kirildi vs diye. Cunku cocuk dusmeyi bile bilmiyordu, biri itip kaktiginda yere duserken elini kolunu koymayi bile ogrenememisti, kendini kollayamiyordu. Bu cok buyuk bir sorun. Omru boyunca yaninda olmayacaksiniz onu her yasinda kendi kendine koruyabilmesi icin firsat vermeniz lazim

Haklılar biraz. Tabii sizin de haklı olduğunuz konular var. Çocuğunuzun yaşıtı çocuğu olan kişilerle daha sık görüşürseniz, yine gözünüzün önünden ayırmadan sosyalleşmesine izin verirseniz baya faydalı olur. Hazır havalar da ısınırken çok evden çıkmıyoruz zaten demeyin. Onların da dışarıyı tanımaya, arkadaş edinmeye ihtiyaçları var. Tabii kendinden çok büyük çocuklarla olması sağlıklı olmayabilir.

Çay faslı sırasında kucakta tutmak mantıklı bence.

Ama ben de şaşırıyorum, benimkiler çok nazlı, sıcak basar hayatta kucakta o kadar durmazlar. Nasıl tutabildiniz?

Misafir kucakta çocukla sürekli dikilse tepelerinde dikilen biri varmış gibi de hisseder insan. Biraz abartmışsınız. O yaş grubu genelde bebeklerle oynarken dikkat ediyor ve şefkat, ilgi gösteriyor. Oyunlarını onun etrafında şekillendirirlerdi belki de ve çocuğunuz da mutlu olurdu. Baktınız zarar verecek gibiler, alırdınız yine. Gözünüzün önünden ayırmadığınız müddetçe bir sorun olmaz bana kalırsa ama tabi karar size ait.

Ayy nasıl durdun yahu o kadar zaman ayakta.
Bizim de bir akraba çocuğu mikrop kapmasın diye 1 yaşına kadar yürüteçten indirmemişti.
Büyük çocuklar ortalıkta koşturuyorsa sizde çocuğu yere bırakıp peşinde dolansaydınız.

Gözetiminiz altında bırakmalıydınız bence

Kucağa alışmak alışmamak meselesinden ziyade,sizin ve çocuğun rahatı açısından. Şimdi oyun parkına dahi götürseniz boy boy çocuklar oluyor etrafta farklı yaşlarda,orda da kucakta mı tutacaksınız?
Tabiki yanında durursunuz düşme,çarpma vb durumları minimize edecek şekilde hareket edersiniz ama bu kadarı bana fazla geldi.

Bence çok takılmanız gereken bir konu değil ben ve kardeşim evde dünyaları yıkardık ama misafirlikte yerimizden kıpırdamazdık hatta anneme ay çocukların ne kadar uslu filan derlerdi o da ah bir bilseniz derdi Biz bu hareketi annem uyarmadan yapıyorduk tek fark bu.
Sonuç olarak: özgüven eksikliği gibi bir sorunumuz yok sadece nerde nasıl davranacağımızı biliyoruz.

ayakta durduysanız harbiden biraz saçma olmuş onu şuan gördüm. Madem çocuk katılmak istiyor engellemeseydiniz. Çocuk bu kafayı bir yere toslamadan büyüyenimiz yoktur.
Ben sakince oturdu sandım kucağınızda

Oyun parkına onunla birlikte bende giriyorum.
Bu şekilde çözüm buldum.
Yoksa büyük çocuklar vurmak isteyebiliyor

Cay - kahve icerken herkes otururken siz kucaginizda cocuk ayakta durarak mi ictiniz?
Otururken cocuk kucakta olsa garipsemezdi kimse bence de, ayakta olunca garip olmus objektif olarak bakarsaniz siz de anlarsiniz.

herkes o kadar alışmış ki doğurup salmaya..ben de sizin gibi yapardım emin olun..

ve de herkes çocuğunu istediği gibi büyütür..ister kucağa alıştırır ister alıştırmaz..kime ne yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…