offf :/ düşündükçe içim daralıyor

herkes çok biliyor zaten. oğlum sonbaharda doğdu e haliyle çok dışarı çıkmadı şimdi de yeni yeni çıkıyor ve kalabalığı doğal olarak sevmiyor. bizde elimizden geldiğince dışarıya çıkarıyoruz kalabalığa alışsın diye. neyse efendim bir arkadaşla kahvaltıya gittik daha ek gıdaya yeni başladık ve ben tadım şeklinde ilerliyorum. oğlum kalabalık diye durmadı huzursuzlandı ben rahatsız olmuyorum bu durumdan çünkü alıştım. oğlum huysuzlandıkça arkadaş patates kızartması ver eline diyor ki vermediğimi söylüyorum. aynı sizin gibi söylemediği kalmadı. sevdiğim biri olduğu için sustum normalde susmam. yani demem o ki bunun önüne geçmezsniz yüzünüze konuşmazlarsa arkanızdan konuşrlar ama konuşurlar. siz bildiğiniz ve rahat ettiğiniz gibi davranmaya devam edin

Eğer sehpaya sıcak çay koydularsa doğru olabı yapmışsınız. Diğer çocuklar değil ama çay çok tehlikeli. Böyle yanmalar bir anlık iş. Öyle otur gözünle takip et olayı olmaz. Ortam güvenli değilmiş.

Büyük cocuklar dikkat etmiyorsa anneler uyarmali veya kücük cocugu güvenli bir yerde oynamaya birakmali. Bizim insanimiz hep bizim cocuklarimiz icin en iyisi ne cok iyi bilir .ama cocuklari birsey kirsa veya istemedende olsa cocugunu yaralasa hemen yok olurlar. Onun icin soz fazla kafaya takmayin. Cocugunuz henüz kücük. Bazi cocuklarin "oynama" anlayislari da affedersiniz oynamaktan baska hersey3 benziyor.

o lafları dınleyıp bence gereksız sohbet gıbı gorunuyor.bırakırdım çocuğumu ortalığa peşindende gezerdim.gözum ustunde olurdu.

Bana misafir olarak gelseydiniz, çocuğunuzun önüne bir sürü kap kacak yığardım, oyalansın, siz de azıcık nefes alın diye. Ya da dönüşümlü koştururduk bebeğin peşinden. O kadar süre bebeğin sıkılacağını, sizin de keyifli zaman geçiremeyeceğinizi düşündüğümden, kucakta tutma işini ben de abes buluyorum. Ama işte etrafta biraz empati yapabilen insanlar da lazım, sizin rahatlamanız için. İnsan bir başkasının evinde rahat olamayabiliyor. Benim verebileceğim tek tavsiye, size ya da yavrunuza eziyet gibi gelen yerlere, sırf hatır gönül için gitmeyin. Ben gitmiyorum valla. Bebekli kadın olmak zor iş. Azıcık halden anlayan insanlarla görüşmek daha güzel. Diğer türlüsü gereksiz.

1 yaşındaki çocuğun sürekli kucakta olması bence de normal değil diğer çocuklarla oynayamaz ama kenarda bir kaç oyuncakla oynayabilir
Ama bana düşmez bir kere söylerim onda da anne rahat etsin diye başka da karışmam kendi bilir

Çocuk bu düşe kalka büyüyecek. Düştüğünde kendisi ayağa kalkmasını bilecek, canı yandığında ağlamaması gerektiğini başa çıkması gerektiğini bilecek. Siz ona iyilik değil çok büyük kötülük yapıyorsunuz.
Yabancı bir kadın otobüsten çocuğuyla indi ve oğlu 5 yaşlarındaydı. Ayakkabı bağcığı açılmış ve çocuk ağlıyor. Anne bağcığım açıldı diye. Kadın ısrarla “sen yapabilirsin, inanıyorum “ dedi durdu. Çocuk da 1 saate yakın oturduğu yerde ağladı ama kadın pes etmedi ve o çocuk kendi ayakkabısının bağcığını kendisi bağladı. Bunu öğrendi. İşte hayatı boyunca da her şeyi kendi başına yapması gerektiğini bilecek bu çocuk.
Ve bu dünyaya faydalı bir birey olacak.
Ama sizin çocuğunuz maaleesef öyle olmayacak. Lütfen ona bu kötülüğü yapmayın.

Evet hep ayaktaydim
Ben çocukların rahat bırakılması ve böylece bir problemle karşılaştıkları zaman nasıl çözebileceklerini öğrenmeleri taraftariyim.
Ha ortam tehlikeliyse kontrollü bir şekilde bırakıp gözlemleyebilirsiniz. Gözünüz üstünde olur ama çocuğunuzda böylelikle farklı bir deneyim edinmiş olur. Farklı ortamlara girip yeni deneyimler edinmeleri bagimsizlasmalari için gerekli. Bence bundan sonra kontrollü de olsa biraz serbest bırakın çocuğunuzu.

Bana misafir gelip çocukla ayakta dursaydınız sürekli sizi bi daha çağırmazdım evime sanırım. Çocuğunu kucaktan her indiren ortalığa salmıyor he endiseliyseniz de oyalancak birşeyler götürseydiniz yanınızda canavar yutacak gibi kucakta bebekle dikilmenin alemi nedir

Niye yere koyaydiniz ya da oturduğunuz koltuga oturtsaydiniz eline oyuncak verip? Yani sürekli ayakta olmaniz ben olsam beni de rahatsiz ederdi.. ki bende çok pimpirikliyimdir ama sizin ki tuhaf olmuş cidden...

ben saldim kızımı.
1,5 yaşinda.
kuzenimin çocuığu var 3 yaşinda. beraber oynuyolar çocuk kızıma bu burun agzi el gibi bişey öğretiyo gözlerime bak gözlerime diyo
nasıl oynuyolardi çok mutlu oluyorum ya:) peşinden hiç ayrılmadi

Krese 5 yaşında verebilirim. Ancak.
O da yarım gün. Daha fazla yollayamam
Kreş için çok geç kalırsınız 5 yaşı beklerseniz.Çünkü çocuğa bu yaşta yetiyor olabilirsin ama özellikle 2 buçuk yaşından sonra çocuğun sosyal gelişimi ve kendi kendine birşeyleri başarabilmesi için okul öncesi eğitim kesinlikle göz ardı edilmemeli.
Oturmaya gittiğin yerde önce oturuyorsun sandım ama ayakta durman gerçekten seni de yormuştur dolayısıyla senin rahatlaman açısından sana tavsiye vermeye çalışmışlar kötü bir niyetleri yok belli ki.Biraz daha az korumacı olmaya çalışırsan sen de daha rahat edersin evladında.

Bebeklerin yanında sehpa üzerinde sıcak içeçeklerin tüketilmesi ne kadar doğru bilemiyorum .
böle olursa benim kucagimda durmasi lazim. sehpa çay ikramliklari çocuk saldiriyo. ne bilim benim kızım da saldiriyordu hayır demesini öğrettim. olmaz diyorum anliyo gidiyo.tabi ortalıkta geziniyor. :)
serbest biraktim o konuda göz bulunmasina dikkat ediyorum.
benim gözüm iyi görmüyo hep çocuğumun üzerindeyim. başka tarafa bakamiyorum.

En fazla yere oturur kızınızı yerde oyalayabilir diğre çocukların sevmesine izin verebilirdiniz. Ilgilenmek isteyen çocuklar vardır mutlaka o ortamda. Bebeğimiz ordaki çocuklarla hiç iletişime geçememiştir ayaktayken. Boşa geçmiş bir gün bebek icin:):) abarttım mi ne. Ama gerçekten böyleyse biryere gitmenin anlamı yok evde oturun ozaman.

Kesinlikle çok doğru.. ama siz değiştirmezseniz kendinizi sürekli çocuğunuzun arkasından koşan bir anne olacaksınız. Kaç yaşında olursa olsun .

Zaten sık sık çıkmıyormuşsunuz o halde bu çocuk sürekli kucakta oturan bir çocuk değil, o zaman sıkıntı yok. Keşke tüm anneler sizin gibi olsa da çocuklu misafirlerden illallah etmesek..

Buna takilmayin ağzı olan konuşur ,banada aynısını diyorlar çocuk kucak delisi olmuş ,oysa kızım kucak sevmiyor ,ayakta sallamaya alışmış diyorlar keşke ayakta uyusa ,açıklama yapmayın benim çocuğum narin de geç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…