- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.208
- 698
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Ben çocukların rahat bırakılması ve böylece bir problemle karşılaştıkları zaman nasıl çözebileceklerini öğrenmeleri taraftariyim.Evet hep ayaktaydim
Kreş için çok geç kalırsınız 5 yaşı beklerseniz.Çünkü çocuğa bu yaşta yetiyor olabilirsin ama özellikle 2 buçuk yaşından sonra çocuğun sosyal gelişimi ve kendi kendine birşeyleri başarabilmesi için okul öncesi eğitim kesinlikle göz ardı edilmemeli.Krese 5 yaşında verebilirim. Ancak.
O da yarım gün. Daha fazla yollayamam
böle olursa benim kucagimda durmasi lazim. sehpa çay ikramliklari çocuk saldiriyo. ne bilim benim kızım da saldiriyordu hayır demesini öğrettim. olmaz diyorum anliyo gidiyo.tabi ortalıkta geziniyor. :)Bebeklerin yanında sehpa üzerinde sıcak içeçeklerin tüketilmesi ne kadar doğru bilemiyorum .
Saka misin sen?Evet hep ayaktaydim
Acikcasi bana fazla geldi, misafirlige gelmis ve ayakta cocukla duran bir misafir beni de rahatsiz ederdi,gozunuz uzerinde olarak birakabilirsiniz oyle ortamlarda bence. Ben cocuklarin yerde ve duse kalka buyudugune inaniyorum,hem sosyallesmesi hem reflekslerinin gelismesi acisindan.
Kuzenimde sizin gibi fazla korumaci buyuttu cocugunu, cocuk okula basladiginda her gun telefon geliyordu dustu, kasi patladi, kolu kirildi vs diye. Cunku cocuk dusmeyi bile bilmiyordu, biri itip kaktiginda yere duserken elini kolunu koymayi bile ogrenememisti, kendini kollayamiyordu. Bu cok buyuk bir sorun. Omru boyunca yaninda olmayacaksiniz onu her yasinda kendi kendine koruyabilmesi icin firsat vermeniz lazim
Buna takilmayin ağzı olan konuşur ,banada aynısını diyorlar çocuk kucak delisi olmuş ,oysa kızım kucak sevmiyor ,ayakta sallamaya alışmış diyorlar keşke ayakta uyusa ,açıklama yapmayın benim çocuğum narin de geçÇoook düşkün olduğum bir kızım var.
Dün bir misafirlige gittik büyük çocuklar koşturup duruyordu. Bende hiç kucağımdan indirmedim zarar verebilirler diye. Herkes bana laf söyledi ya. Yok özgüveni düşük olur yok bilmem ne. Ama ev ortamı ev zaten küçük ve sürekli koşturan büyük çocuklar. Kızım ezilirdi 1 yaşında daha yeni yürüyor. Ayrıca başkasının evi orası. Sağı solu karıştırmasini doğru bulmuyorum. Zaten çok nadir çıkarız. Dünde yarım saat durduk ama bebeğimi kucağımdan indirmedim diye yok alışmış alistirmissin. Yok bilmem ne herkes bişey söyledi. Hangisine cevap vereceğimi şaşırdım.
Ne takıntılı olmadığım kaldı. Ne evhamli olmadığım.
Siz ne düşünüyorsunuz
çocuğumu ortaya salip bacak bacak üstüne atıp çayımi kahvemi içmeyi bende bilirim
Ama bebeğimin canı yanabilir
Bunu riske edemem ki.
Kucağıma almayacaksamm neden doğurdum ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?