- 27 Ekim 2016
- 332
- 349
- 18
- Konu Sahibi ekimkahvesen
-
Sorunlu bir cocukluğum vardı , hic bir zaman mutlu bit ailem olmadı. Annem dayak yemesin diye anneöin önüne gecmelerimle kafama aldığım darbeler. Sonrası zaten annem babamı babam annemi aldattı , halada annem babamı babam annemi aldatıyor. Babam annemin aldattığını öğrendiğinde annem türlü yalanlarla babamı inandırmıs babamda inanmıstı belkide inanmıs gibi yaptı bilmiyorum. Annemin dostundan dayak bile yedim.Otokontrolunuzu kaybetmissiniz. Ee haliyle esiniz icinde zor bir durum. Bu durumunuz icinizde birseyler birikitirdiginizden dolayi olabilir mi? Nasil desem belki yillarin birikimldir, bazi seyleri icinizde halletmeye calismissinizdir ve buda sizi yormustur. Simdide bir yerden cikiyor. Boyle bir ihtimal olabilir mi acaba ? Bunu soruyorum cunku ben de boyle bir patlama olmustu. Dusunun taaa yillar sonra aniden patladim.
Neymiş o yöntemler paylaşta duacın olayım vallahi yıldım artık :) nefes egzersizlerinide deneyeceğim sabah uyanır uynamaz arastıracam hemen
Burdan bile bir atar yaparım şimdi , bana nasıl diye sordurtmadan neden söylemiyorsun suutku hanımcım ? :)))Bak sinirlendirme haa ekimi cabuk soyle yontemleri suutku
Deneyip bir ay sonra buraya sonucu yazalım o haldeYa bu nefes egzersizlerk gercekten ise yariyor mu??? Ben de eskiden sinirlerimi daha kokay kontrol edebiliyordum simdi eskisi kadar super degilim bu konuda. Kosarak hirsimi cikardigim bile olmustu yani
Sorunlu bir cocukluğum vardı , hic bir zaman mutlu bit ailem olmadı. Annem dayak yemesin diye anneöin önüne gecmelerimle kafama aldığım darbeler. Sonrası zaten annem babamı babam annemi aldattı , halada annem babamı babam annemi aldatıyor. Babam annemin aldattığını öğrendiğinde annem türlü yalanlarla babamı inandırmıs babamda inanmıstı belkide inanmıs gibi yaptı bilmiyorum. Annemin dostundan dayak bile yedim.Ne kadarda güzel anlattım
Deneyip bir ay sonra buraya sonucu yazalım o halde
Evet bende diyorum ya cocuklugumdan geliyor bu durum bence yasadıklarım agır seylerdi . Aştım artık desemde bazen aklıma bazı seyler geliyor burada niye bunu demedim ben diyorum mesela artık bakalım önce kendi kendime aşmaya calısıp asamadığım takdirde psikolog yolu görünecek :)Bu benim sahsi fikrim tabiki ama sanki sizde yillarin birikimi var ve bazi seyleri icinizden sokup atamamissiniz. Her ne kadar esinizle mutlu isenizde gecmiste yasanmislarin izleri var. Bence bir uzmana danisin ve halinizi anlatin. Sizin gormediginiz noktalari gorup yardimci olabilir. Denemekten birsey kaybetmezsiniz.
Ben daha henüz başlamadım canım. Yapıp başarılı olmus bendr denemeye hemen yarın baslıyorum :)Guzel fikir aslinda. Siz ne zaman basladiniz bu egzersizlere.
Evet bende diyorum ya cocuklugumdan geliyor bu durum bence yasadıklarım agır seylerdi . Aştım artık desemde bazen aklıma bazı seyler geliyor burada niye bunu demedim ben diyorum mesela artık bakalım önce kendi kendime aşmaya calısıp asamadığım takdirde psikolog yolu görünecek :)
Gecmişte takılı kalmamaya calısıyorum o zamanlar biraz terapi görmüştüm bi gözün geçmişte bi gözün gelecekte olursa bugüne şaşı bakarsın demişti doktorum eşimle vakitlerimiz cok güzel geciyor ona minnettarım ama benim aklıma yatamayanı o söylediğinde yada aynı seki bir iki dega sordugunda ses tonum hemen yükseliyor ve onu kırıyorumEvet agir seyler yasamissiniz. Yazmissiniz ya "burda niye bunu demedim ben", iste bu tepkiyi bende yillar sonra vermistim. Ayni sizin gibi sinirlerim tavan yapmisti ve en ince ayrintisina kadar o zamaninda cevap vermedigim konulari teker teker canimi skan kisinin suratina vurmustum. Ama tabi bu seneler sonra oldu, ise yaradi mi? Bilmiyorum, anlik bir rahatlama oldu ama herseyin bir vakti vardir derler ya. Eger o zamanlar bu tepkimi verseydim sonradan boyle patlamalarim olmazdi diyorum. Vakit kaybetmemek gerek, gecmiste yasamak, tatsiz bir gecmisin izlerini tasiyarak yasamak izdirap. O yuzden kendinizi uzmeyin, anin tadini cikarmaya calisin, size destek olan esinizide dusunun. Beraber cok daha guzel vakit gecirebilirsiniz
Oda oluyor bazen ama pek nadir aileme sinirlendiğim zamanlar nazım eşime geciyor ona patlamış oluyorum ama asla bir baskası icin onu kırmak istemiyorum sayılı olmustur bu hep kendi icimdeki sorunlarımBaşka şeylerin hırsını eşinizden çıkarıyor olabilir misiniz?
Bazen bende de benzer durumlar oluyor da ondan soruyorum
Nefes egzersizleri , sinirlenmeye ramak kala kendi kendimizi sakinleştirme , söz verme gibi şeyler uygulayacagım :)Off bende sınırlıyim .çözüm nedir?
Ah bunlarla bir sakinleşiyorsam en ufak streste bin sinirleniyorum . Bide bazı seuleri suan buraya yazarak görüp ben napmişim diyorum :/Ayni ben! Ogretmenim ve ogrencilerim yetiskinler, ama inanin cocuktan beterler ve onlara cocuk gibi davranamiyorsunuz da zaten genellikle yaslari benden epey buyuktur, isyerinde tum sabir kotami kullandigim icin evde bir alev topuna donuyorum. Esime, aileme, Akrabalarima hic alakasiz cok basit seyler yuzunden fazla tepki verebiliyorum. Uzuluyorum bende bu durum icin ama onlara durumumu anlattim. O esnada bagirdigim siz degilsiniz uzerinize alinmayin dedim gercekten hic kimse uzerine alinmiyor ofkeliyken soylediklerim bir kulaklarindan girip digerinden cikiyor sagolsunlar iyi idare ediyorlar beni.
Ama son zamanlarda, bebegimi kaybettim ve bu olay bana cok fazla ders oldu. O kafaya taktigim seylerin hepsinin onemsiz oldugunu ogrendim, su an pamuk gibiyim sinirlerimi aldirmisim sanki, hani hic sinirlendigini bilmedigim esimi bile delirtecek bir olay yasasam gayet sakin aman saglik olsun gerisi bos diyorum geciyor....
Unuttugumuz bu aslinda, sevdiklerimizin sagligina birsey olacagini dusunmuyoruz, bunu hatirladiginiz anda hayatinizdaki herkesin ne kadar degerli oldugunu hatirliyorsunuz. Ve hicbirini uzmek istemiyorsunuz zaten hicbirseyin de degmedigini fark ediyorsunuz sinirlenmeye...
Saglik olsun deyin sakinlestirin kendinizi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?