Öfkelenmek ve sonuclari:(

ben sizin için söylemedim zaten
siz tecrübesizsiniz henüz yeni başladınız öğretmen çocukları bile binbir sorun yaşayabiliyor böyle durumlarda size bilgi verilmeliydi ve öğretmenin tavrı hoş değil veliye söyleyin demesi vs.
bence öğretmen çözebilirdi bu olayı.
4. sınıfta hala anneler yemek götürüyormuş ya ona istinaden söyledim. ne saçma ya

yukarıda ne güzel demişsiniz kendi çözmesi için uğraşacağım diye inanın en doğrusu bu
bir dahakine -umarım olmaz da-
ben sana vurmuyorsam sen de bana vurmayacaksın diyecektir kızınız.

Olaylar yanlış gelişti bi daha öğretmene dahi demem kizim halletmesi için onabırakacağım bana akil ağacı
Ya neden öğretmene dahi demem diyorsunuz ki, tabi ki söyleyeceksiniz. Belki ikisi ile birden baş etmesi çok zor olacak çocuğunuzun, neden önlem almak varken zehir olsun okulun ilk günleri, ona da yazık değil mi?

Sok oldum, orasi okul, piknik yeri degil. Üzüldüm tüm ögrencilere. Özerklik yok. Kendilerini kesf etmek, kendi basina birseyler yapmak yok.

Yerinde olsam, cocugumu baska bir okula yazdirirdim. Simdiki gittigi okul profesyonellikten uzak, egiticilikten uzak. Tavrin yanlis oldugu halde, ögretmenin tek derdi "bana kizmada, kime kiziyorsan kiz"

Ne diyeyim, Türkiyenin egitim durumuna cok üzüldüm.

Onlar götüremiyor maalesef sonra çocukları da anne herkes geliyor bir sen gelmiyorsun diyor halbuki yaptıkları birşey de yok yemek götürüp sonra 40 dk orda lak lal yapıyorlar ama çocuk onu bile istiyor işte

Evinizde isterseniz peşinden kaşıkla koşun ama okul orası. Hiç mi bu durumdan şikayetçi olan yok hayret ettim. Çalışan velilerin çocuklarına yazık değil mi? Herkesin yapıyor olması bu durumu normalleştirmiyor ne yazık ki. Eğitimin geldiği hale gerçekten üzüldüm sizin okulda da öğretmende de sorun var bu duruma göz yumdukları için hatalı hepsi.

Ilk basta başka okulu düşündük tanidik eğitimcilerden fikir aldık ama kısmet böyleymiş.Suan onunda pişmanlığını yaşıyorum

Bence böyle yapark suçsuzken suçlu hale düşmüşsünüz direk öğretmenle konuşsaydınız keşke aslında öğretmenlerde çok ilgisiz kadın direk kesip atmış konuyu bence yarın gidip özür falan dilemeyin ben olsam dilemezdim

Gerçekten bir fikrim yok biz iki haftadır gidiyoruz.Durum böyle önceki senelerde de böyleymiş termosla çay getiren bile var kısır yapanı da duymuştum.Yasak gelirse kimsede mahrum olmaz herşeyi ona göre uydururuz

Bende ona şaşırdım ama benim ofkeli olmamdan demis olabilir.

Bende ona şaşırdım ama benim ofkeli olmamdan demis olabilir.
Keskin sirke küpüne zarar hesabı olmuş bence hiç yarın olayların üzerine gitme zaten birkaç güne unutulu eğer birdaha tekrarlarsa olay gidip öğretmenle konuş ailesine ne diyebilirim hoca olan sizsiniz siz eğitiyosunuz de bune ya hocalarda herşeye hazır cvp olmuş

Kendimi iyi hissetmek için hata mi düzeltmeye çalışacağım yanlış yaptım ve davrandım.Bunu unutamam öyle öfkeli değilimdir.ögretmende kendi yaptığından sorumlu onun bileceği bisey

Kardeşim 10 yaşındayken arkadaşının kafasını yaralamıştı kaza sonucu yaralama derken ufacık bir olay zaten hastaneye gidildi hemen sorun olmadığı anlaşıldı ailem de çocukla özel olarak ilgilendi. Fakat sonra o çocuğun velileri kardeşimin peşini bırakmadı her yerde kenara sıkıştırıyor uzak dur çocuğumdan vs diyorlardı. Ben de lisedeyim o zaman baktım çocuk okula gitmek istemiyor artık ailem de olay kapandı sanıyor ama ailesi rahat durmuyor ben biliyorum. Gittim okula kardeşimi o koca adam sıkıştırmış yine azarlıyor tuttum adamı kolundan bağırıp çağırdım dedim ki eğer bir daha bu çocukla muhattap olursan ben de senin çocuğunu rahatsız ederim asıl siz uzak durun kardeşimden diye. Adam özür diledi defoldu gitti, bu olay bir daha yaşanmadı ancak kardeşim şuan hala okuldan nefret eder. Gitmemek için çırpınıyor yani çocuk. Çünkü bir travma yaşadı.
Yani demem o ki lütfen çocukların 2 katı büyüklüğünde olduğunuzu onların sizden korkacağını unutmayın. Bu olaylar her yerde olur akran zorbalığı diye bir şey var. Olay öğretmende bitiyor onunla çözün bu işi.

Benim burda takıldığım nokta sınıfta öğrenciden çok Veli varmış galiba. Uyum haftası bitti. Öğrencilerin kaçıncı sınıf olursa olsun sınıflarında öğretmenleriyle olmaları gerekli. Bu şekilde sürekli sınıfa girerseniz güvensiz ve sorunlu bir çocuk yetiştirirsiniz

Evet yaptığınız hiç hoş değil fakat öğretmen bana aşırı rahat geldi.
Bence öğretmen gerekli sorumluluğu alıp olayı iyi yönetmemiş pasif kalmış, bana ne tavrı sizi daha da sinirlendirmiş oysaki orada
Olaya dahil olsaymış bu kadar sinir olmazdınız

Ya konu sahibi zaten pişman. Tecrübesizlikten yapmış. Ama doğru değil. Çocukların yanına gidip vurmamaları gerektiği konusunda uyarabilirdi ama sanırım ilk kez başına gelince bilememiş. Şöyle de bir durum var bazı çocuklar şiddete meyilli, neden gidip durup dururken başka bir çocuğa vurursun? Yani o çocukların ailede iyi eğitim almadıkları belli. Oyun oynarken, kavga ederler, birbirlerine sataşırlar anlarım ama durduk yere başka bir çocuğa vuran, iten çocuk normal değildir. Tabi bunun çözümü çocukları azarlamak değil, konuşmak.

aynen hocam
veliye şikayet ediyorum bu gidişle üniversite hayal olacak derslerde uyuyor diye.
ne yapsın geç yatıyor dedi bana bir tanesi
İşimiz çok zor.
Hocam kendinizi bu kadar parçalamayın bize ders anlatmak için barajı geçsek yeter diyoruz biz demişlerdi bana öğrenciler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…