Öfkelenmek ve sonuclari:(

Konu sahibi zaten yanlis yaptigini soylemis neden linc.
Konu sahibi her 1.sinifin basina geliyor bizimde geldi.naiflikle cozebileni gormedim ama umarim cozulur.

Aynen öğretmen benim tavrimdan dolayı demiş olabilir.Sabah konusacagim hatamı fazlasıyla anladım unutamayacağım olaydi

Konu sahibi zaten yanlis yaptigini soylemis neden linc.
Konu sahibi her 1.sinifin basina geliyor bizimde geldi.naiflikle cozebileni gormedim ama umarim cozulur.
Neden bizim başımıza geldi acaba çünkü ben bu tarz olaylarla basedecek piskolojiye sahip değilim.Kavgayi laf yarışıni hiç bilmem sevmem.Cocugum o halini görünce aynı kişiler olunca öfke oldu ve ben böyle biseyi ilk defa yaşadım.

Merak ettim, sadece ekmek arasi yese ve aksam sicak yemegini yerse ne olur?

Özgüven eksikligi simdi belli olmaz ama sonrada, ortaokul, liseye gittiginde belli olur. Ödev ve sinavlarinda kötü puan aldiginda belli olur.

Kizim 2.5 yasinda ve okulda kendisi sicak yemek yiyor. Okul yemek vermeseydi, çantasina ekmek koyardim ve onu yerdi. Erken yasta çoçuk özbakim becerilerini kazanmasi bence çok önemli.

Merhaba, sizin çocuklara direkt çıkışmanız yanlış olabilir ancak öğretmenin velileri ile konuşun demesine hiç anlam veremedim. Veliler kendi arasında mı hesaplaşıyor artık okulda? Onun dışında çocuk kendini savunmayı öğrenecek diye her gün akran zorbalığına uğramasına seyirci kalacak haliniz yok tabi ki, biz sokakta saldıya uğrasak polis de bize kendini savunmayı öğren mi diyecek o zaman? Ya da işyerinde mobbinge maruz kaldığımızda gerekli mercilere şikayet edemeyecek miyiz? Bence asıl saldırgan çocuk okulun orman kanunlarıyla yönetilmediğini, arkadaşlarını itip kakmanın yanlış olduğunu ve toplum kurallarına uymayı öğrenmeli. Okula gittiğinizde çok da alttan almayın o yüzden. Sınıf öğretmeni, idare ya da rehber öğretmen görüşmeli tabi diğer veli ile de.

Aynen öğretmen benim tavrimdan dolayı demiş olabilir.Sabah konusacagim hatamı fazlasıyla anladım unutamayacağım olaydi
Sıkmayın canınızı, anlıyorum , aynılarını yaşadık , 1. sınıf oğlan , okulun 3. günü yüzünde koca bir sıyrıkla geldi , aman allahım nasıl yaparlar bunu benim çocuğuma deyip öğretmen , müdür yardımcısı , müdüre gittik , biz konuşuruz çocukla dediler . 1 hafta sonra aynı çocuk tarafından bacakları mosmor diş izleriyle ısırılmış şekilde geldi çocuk , öğretmenimiz ben aileyle görüşeceğim dedi ve aileyi okulun rehberlik servisine yönlendirdi , meğer evde şiddet olayları varmış anne baba arasında , o çocuk 2 sene içinde evrim geçirdi resmen . Velhasıl kelam hata bizlerdede var fevri hareket edip , düşüncesizce davranabiliyoruz

Sadece ben degil bütün veliler orda ve yemek getiriyor.Beni evde bağlayan götürmemi engelleyen bir durum olsaydı ona göre hareket ederim tek çocuğum ve o benim herşeyim.Diger anneler ordayken hepberaber piknik yapar gibi yemek yerken kızımı neden mahrum edeyim.Ben gelemeyen yada gelme imkanı olupta gelmeyen velileride düşünürüm.cocugu Gel birlikte yiyin diye davet ederim

Peki cocugunuzla konustunuz mu ? Belki de gercekten canini acitmistir.

Sıcak yemeği akşam evde yese olmaz mı? Kızınız daha çok küçük özgüveni şimdi belki dediğiniz gibi eksik değildir ama örnek verdiğiniz anneler gibi 4.sınıfa kadar ona yemek taşımaya devam ederseniz ilerisi için büyük sıkıntı yaşarsınız. Bunu bütün annelere söylüyorum, bırakın çocuğunuz kendi yemeğini kendi yemeyi öğrensin

Benim oglum da bu yil anaokuluna basladi. Ilkokullar da var ayni bahce icerisinde. Aman allahim gidince sok oldum. Okulda ogrenciden cok veli var. Herkesin elinde sefer tasi . Hadi birinci siniflari anlarim . Daha yeni basladilar ama hepsi oyle.
Kesinlikle yasaklanmali diye dusunuyorum.

Ilerde yapabilir.Kizim yaşıtlarına göre zayıf dr.kontrolunde iştah açıcı balık yagi kullanıyoruz 3 ay sonra kontrolü var beslenmesine dikkat etmem lazım gerekirse kaşıkla ağzına verecem öncesinde yapmadım ne yerse deyip zorlamadım önüne tabağını koydum ama gidişat böyle oldu.Simdi sevdiği şeyleri yapıp saatine göre yemek yedirmeliyim

okulun ilk günü yeğenimi götürdüm ben de. 1 e başladı. müdür konuşmasını yaparken hiçbir velinin aranmadıkça gelmesini istemediğini açıkça belirtti. ben de yeğenime yolda giderken anlatmıştım.
“seninle asla teneffüs aralarında buluşmayacağız
işimiz gücümüz var seni bekleyemeyiz burada
hem artık sen de büyüdün tek başına arkadaşlarınla takılmayı öğrenmelisin.
eğer canını sıkan bir şey olursa öğretmenine söyle o halleder” dedim.
başta üzülür gibi oldu ama gururundan sesini çıkaramadı. şimdi alışmış, keyfi yerinde. karnı çok acıkmış geçen (beslenmesi yetmemiş) babasını arattırıp ekstra yemek istemiş.
yani büyüyorlar.
lisede öğretmenlik yaptığım için bu tarz korumacı velilerin çocuklarına çok üzülüyoruz.
kusura bakmayın ama lisede morona bağlıyorlar. ne yapması gerektiğini bilmeyen, araştırmaktan yoksun, verilen her görevi başkasına yaptırmaya çalışan öğrenciler oluyorlar ve ders için söylemiyorum bunu akran ilişkilerinde çok başarısız bireyler haline geliyorlar.

Siz beni yanlis alintiladiniz. Ben diger uyeye sormustum :))

Peki siz oyle bagirince cocuklar ne tepki verdi ?
Öncesinde sordum zaten oğlana sana vurdu mu sinir mi etti kötü mu konuştu diye çocuk sustu zaten sonrada öfkeyle bağırdım iyice sinir oldum yüzüme de bakmadı suçluluk piskolojisi

Çocuklarla direkt iletişim kurmanız çok yanlış. Direkt öğretmenle konuşmalısınız. Çocuğunuz eğitim öğretim hayatı boyunca bu tip zorbalıklara maruz kalabilir, her seferinde bu tip tepkiler veremezsiniz. Sonra olay büyür. Sadece öğretmenle konuşun.

Umarım öyle bişey olmaz araştıran okuyan ve gerekirse destek dahi almayı düşünürüm.Dedigim dedik birisi değilim herkesin fikrine saygı duyarım hiç kimse aynı kişilikte değil kalabalık ortama girince ağzımızı biraz kapatacağız basımızı ne geliyorsa bu çene yüzünden.Allah'im tekrar yasatmasin ben esitlikten yanayim.kızım vurmuyorsa kimsede ona vuramaz hemde sebebsiz

Olaylar yanlış gelişti bi daha öğretmene dahi demem kizim halletmesi için onabırakacağım bana akil ağacı oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…