Aynen öğretmen benim tavrimdan dolayı demiş olabilir.Sabah konusacagim hatamı fazlasıyla anladım unutamayacağım olaydiAlışırsınız merak etmeyin , sizin çocuğunuz istediği kadar sakin olsun , bu durumlar yaşanıyor . Biz velilere büyük gelen olaylar idarenin alışkın olduğu durumlar oluyor . Çocuklara davranışınız yanlış olmuş farkındasınız en azından , ama öğretmende hatalı bence , gidin ailesine söyleyin diye hiç bir öğretmenden duymadım . Çünkü öğretmenler velileri karşı karşıya getirmek istemez herhalde sizin tavrınızdan dolayı böyle bişey dedi o da .
Neden bizim başımıza geldi acaba çünkü ben bu tarz olaylarla basedecek piskolojiye sahip değilim.Kavgayi laf yarışıni hiç bilmem sevmem.Cocugum o halini görünce aynı kişiler olunca öfke oldu ve ben böyle biseyi ilk defa yaşadım.Konu sahibi zaten yanlis yaptigini soylemis neden linc.
Konu sahibi her 1.sinifin basina geliyor bizimde geldi.naiflikle cozebileni gormedim ama umarim cozulur.
Herkesin düşünce yapısı olaylara bakış açısı farklı haklı olabilirsiniz ama öğlen arası sıcak yemek yapıp kızıma götürürüm özgüveni eksik değil kendini ifade de edebiliyor eksik olanı bugün anladım olayları cozmeyi ve herşeyi benden beklememeyide ogretecegim.
Haklısınız ama ilkini güzellikle anlattım.Keske ikincide olsaydı geri dönüşü olmuyor yasanacakmisCocuga siddetin yanlis oldugunu, bagirarak yani psikolojik siddet uyguyarak anlatmak
Sıkmayın canınızı, anlıyorum , aynılarını yaşadık , 1. sınıf oğlan , okulun 3. günü yüzünde koca bir sıyrıkla geldi , aman allahım nasıl yaparlar bunu benim çocuğuma deyip öğretmen , müdür yardımcısı , müdüre gittik , biz konuşuruz çocukla dediler . 1 hafta sonra aynı çocuk tarafından bacakları mosmor diş izleriyle ısırılmış şekilde geldi çocuk , öğretmenimiz ben aileyle görüşeceğim dedi ve aileyi okulun rehberlik servisine yönlendirdi , meğer evde şiddet olayları varmış anne baba arasında , o çocuk 2 sene içinde evrim geçirdi resmen . Velhasıl kelam hata bizlerdede var fevri hareket edip , düşüncesizce davranabiliyoruzAynen öğretmen benim tavrimdan dolayı demiş olabilir.Sabah konusacagim hatamı fazlasıyla anladım unutamayacağım olaydi
Sadece ben degil bütün veliler orda ve yemek getiriyor.Beni evde bağlayan götürmemi engelleyen bir durum olsaydı ona göre hareket ederim tek çocuğum ve o benim herşeyim.Diger anneler ordayken hepberaber piknik yapar gibi yemek yerken kızımı neden mahrum edeyim.Ben gelemeyen yada gelme imkanı olupta gelmeyen velileride düşünürüm.cocugu Gel birlikte yiyin diye davet ederimMerak ettim, sadece ekmek arasi yese ve aksam sicak yemegini yerse ne olur?
Özgüven eksikligi simdi belli olmaz ama sonrada, ortaokul, liseye gittiginde belli olur. Ödev ve sinavlarinda kötü puan aldiginda belli olur.
Kizim 2.5 yasinda ve okulda kendisi sicak yemek yiyor. Okul yemek vermeseydi, çantasina ekmek koyardim ve onu yerdi. Erken yasta çoçuk özbakim becerilerini kazanmasi bence çok önemli.
Peki cocugunuzla konustunuz mu ? Belki de gercekten canini acitmistir.Aynisi basima geldi gecen hafta tam cocugumu okuldan alicam sinifta cantasini topluyordu sonradan ogrendigim sira arkadasinin annesi benim.ve ogretmenin yaninda cocugumu oynarken canini acitma diye uyardi.Basta kime soyledigini anlamadim sonrasinda kime dedi bu ya olduk cocuguma sordum o da anlamamis ne dedigini.Ancak farkettik ki kizi sikayet ediyormus evde ve bizimkine ayar vermeye calisiyor.Simdilik ses etmedim bir daha boyle birsey yapsin bakalim ben tepkisiz kalacakmiyim?Her cocuk kuzu gibi oturmayabilir hareketli olabilir zamanla herseyi ogrenecekler uyumu yakalayacaklar bu ne ofkedir ya
Herkesin düşünce yapısı olaylara bakış açısı farklı haklı olabilirsiniz ama öğlen arası sıcak yemek yapıp kızıma götürürüm özgüveni eksik değil kendini ifade de edebiliyor eksik olanı bugün anladım olayları cozmeyi ve herşeyi benden beklememeyide ogretecegim.
Konustum ve sadece koşuyordum sırtıma vurdu dedi ilkindede geçerken tekme atip itmislerPeki cocugunuzla konustunuz mu ? Belko de gercekten canini acitmistir.
Ilerde yapabilir.Kizim yaşıtlarına göre zayıf dr.kontrolunde iştah açıcı balık yagi kullanıyoruz 3 ay sonra kontrolü var beslenmesine dikkat etmem lazım gerekirse kaşıkla ağzına verecem öncesinde yapmadım ne yerse deyip zorlamadım önüne tabağını koydum ama gidişat böyle oldu.Simdi sevdiği şeyleri yapıp saatine göre yemek yedirmeliyimSıcak yemeği akşam evde yese olmaz mı? Kızınız daha çok küçük özgüveni şimdi belki dediğiniz gibi eksik değildir ama örnek verdiğiniz anneler gibi 4.sınıfa kadar ona yemek taşımaya devam ederseniz ilerisi için büyük sıkıntı yaşarsınız. Bunu bütün annelere söylüyorum, bırakın çocuğunuz kendi yemeğini kendi yemeyi öğrensin
Siz beni yanlis alintiladiniz. Ben diger uyeye sormustum :))Konustum ve sadece koşuyordum sırtıma vurdu dedi ilkindede geçerken tekme atip itmisler
aynen hocamAynen öyle ya.
Şimdi öğretmen bağırsa çocuğuma bağıramazsın diye okul basıyor veliler.
Öncesinde sordum zaten oğlana sana vurdu mu sinir mi etti kötü mu konuştu diye çocuk sustu zaten sonrada öfkeyle bağırdım iyice sinir oldum yüzüme de bakmadı suçluluk piskolojisiSiz beni yanlis alintiladiniz. Ben diger uyeye sormustum :))
Peki siz oyle bagirince cocuklar ne tepki verdi ?
Umarım öyle bişey olmaz araştıran okuyan ve gerekirse destek dahi almayı düşünürüm.Dedigim dedik birisi değilim herkesin fikrine saygı duyarım hiç kimse aynı kişilikte değil kalabalık ortama girince ağzımızı biraz kapatacağız basımızı ne geliyorsa bu çene yüzünden.Allah'im tekrar yasatmasin ben esitlikten yanayim.kızım vurmuyorsa kimsede ona vuramaz hemde sebebsizokulun ilk günü yeğenimi götürdüm ben de. 1 e başladı. müdür konuşmasını yaparken hiçbir velinin aranmadıkça gelmesini istemediğini açıkça belirtti. ben de yeğenime yolda giderken anlatmıştım.
“seninle asla teneffüs aralarında buluşmayacağız
işimiz gücümüz var seni bekleyemeyiz burada
hem artık sen de büyüdün tek başına arkadaşlarınla takılmayı öğrenmelisin.
eğer canını sıkan bir şey olursa öğretmenine söyle o halleder” dedim.
başta üzülür gibi oldu ama gururundan sesini çıkaramadı. şimdi alışmış, keyfi yerinde. karnı çok acıkmış geçen (beslenmesi yetmemiş)babasını arattırıp ekstra yemek istemiş.
yani büyüyorlar.
lisede öğretmenlik yaptığım için bu tarz korumacı velilerin çocuklarına çok üzülüyoruz.
kusura bakmayın ama lisede morona bağlıyorlar. ne yapması gerektiğini bilmeyen, araştırmaktan yoksun, verilen her görevi başkasına yaptırmaya çalışan öğrenciler oluyorlar ve ders için söylemiyorum bunu akran ilişkilerinde çok başarısız bireyler haline geliyorlar.
Olaylar yanlış gelişti bi daha öğretmene dahi demem kizim halletmesi için onabırakacağım bana akil ağacı oldu.Çocuklarla direkt iletişim kurmanız çok yanlış. Direkt öğretmenle konuşmalısınız. Çocuğunuz eğitim öğretim hayatı boyunca bu tip zorbalıklara maruz kalabilir, her seferinde bu tip tepkiler veremezsiniz. Sonra olay büyür. Sadece öğretmenle konuşun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?