oğlan evlendiriyoruz! mu acaba??

Takısızdır olayına pek takılmıyorum çünkü ilk kez duymadım daha öncede gördüm bir kaç düğünde takısızdır diye yazılmıştı,ama 2 kadın perde alışverişini yapamıyor mu yani çok garip kullanacak olan sensin kendi zevkine göre alamıyor mu.

evet aynen ya. ben eşek gibi afedersin uğraştım kimsenin umru olmadı şimdi benim eşim onlar için didiniyor resmen. gelin hanım eşini de alıp gidip seçip alsaymış perdesini. nesini anlamayacak. araç var, otobüs var.

Takısız düğün kadar sacma bisey duymadim cok tuhaf geldi suanda bana.abine haksızlik olmasın diye yapılan sey size haksızlik olmamişmi?ne tuhaf...

Müstakbel eltinizde tuhafmiş kendi almiyorda kaynı aliyor.analı kızlı gitsinler hadi olmadi sizi alsinlar yaniniza.

Bende söz yaptim nisan yaptim dugun yapt ne eltim ne gorumcem ne kaynanam birkere arayip sormadilar bile neyaptin bi eksigin var mi diye? bitane eltim var birde kınama gelmedi!ama kocam mutlu olsun diye asla yüzune vurmadim güldüm gectim.

Bu günler gecicek yeterki siz kocanızla kötü olmayın.sakince sorun kendi niye begenmiyor ki vs. diye? En önemlisi senin huzurun boşver.

Hic böyle bir şey duymadım cok ayip etmisler.
Benim de eşimin abisi bekar böyle bir şey söylediklerini dusundum de çok üzülürdüm. Ama en cok da kendilerini rezil etmişler.
Benim en kötü huyum kindar olmamdır sanırım ben olsam eşime sitemlerimi iletir su saatten sonra bir kuruş yardımın desteğin olmayacak derdim.
Çok ayip etmişler hayret ettim.
Bundan sonrasında her şey sizin için güzel olsun umarım çok olgun ve anlayislisiniz

Hic böyle bir şey duymadım cok ayip etmisler.
Benim de eşimin abisi bekar böyle bir şey söylediklerini dusundum de çok üzülürdüm. Ama en cok da kendilerini rezil etmişler.
Benim en kötü huyum kindar olmamdır sanırım ben olsam eşime sitemlerimi iletir su saatten sonra bir kuruş yardımın desteğin olmayacak derdim.
Çok ayip etmişler hayret ettim.
Bundan sonrasında her şey sizin için güzel olsun umarım çok olgun ve anlayislisiniz

teşekkür ederim saolsun yorumunuz için. inş hepimizin için güzel olur şu 3 günlük dünya ;)

mrb arkadaşlar. aklıma takılan birşeyler var onları sormak istiyorum size.

biz eşimle bundan 5 yıl önce evlendik. zerre kadar kimse yardım etmedi. ne kendi ailem ne onun ailesi. benim ailemde yoktu aslında. olsa yardımcı olacaklarını düşünüyorum. onun ailesi ise söz falan vermişti ama yardım etmediler. biraz bozulduk ama neyse dedik.

sonra eşimin önünde bir abisi var. ondan önce evleniyorsan davetiyeye takısızdır yazdıracaksın, o takılar abinin hakkı dediler. kp zamanında her düğüne gidip takı takmış. karşılığında geri geliyor. yani onlarda adet bu. geri gelmesi. eşim de ben de tamam dedik. çünkü artık derdimiz şu düğün olsun bitsindi.
neyse yıllar geçti aradan. ben çok da üzüntümü belli edip bir tavır almadım kimseye.
eşim de abisiyle ortak bir iş kurdu. o işte her söz eşim de. yani hesap kitap alım satım. bir sıkıntı yok o konuda.
şimdi abisi evleniyor. eşim birgün evini boyuyor, birgün mobilyalarını kuruyor, birgün elti adayımı ve ablasını alarak alışverişe götürüyor. neden?? çünkü anlarmış bu işlerden pazarlık yaparmış. bugün de beni aradı perde alıyorum diyor. nasıl yani dedim?? onlar anlamıyormuş dedi. tek başına perde almaya gitmiş. tuhaf geldi yani. ben mi fitne düşünüyorum yoksa benim böyle düşünmem normal mi bilemedim yani.
hani madem vaktin var git evde bir yemek yap da akşam eve gidince bir dinleneyim. ya da al oğlumu gezdir de bakıcıyla değil babasıyla vakit geçirsin biraz diye düşünüyorum içimden.

İçinden düşünme kocan aynen söyle.

Bu tip erkeklere "sen şundan anlarsın, sen hesap kitaptan anlarsın" diye diye iş yaptırırlar. Onlar da haa anlıyorum demii eheehe diye koşarlar her işe. Siz konuşun eşinizle ben bunca sıkıntıya ses çıkarmadım ama sen böyle yapıyosun diye. Bence bir çöpe elini sürmemeli sürmesin. Ayıp yani en başta size ayıp.

Takısız düğün ne demek biri lütfen açıklar mı ?
Takı takmak yasak mı ne demek???

Evet takı takmıcaksınız, tüm takılar büyük oğlanın sonraki düğününe demek. Sanki küçük olana gelince takıların geri dönüşü olmuş olmuyor. Sanki o başkasının çocuğu. Neresinden tutsam rezalet.

E benim eşimin kardeşi de ondan önce evlendi, ona da takılmış bizede takıldı altın, bu Ne saçma bi düşünce yahu
Ayrıca tamam kardeşidir yardım etsin filan ama gelinde bi zahmet kendi perdesini seçsin alsın, hiç mi gelinin ailesi vs yok, elbet bulunur pazarlık edecek biri

Evet takı takmıcaksınız, tüm takılar büyük oğlanın sonraki düğününe demek. Sanki küçük olana gelince takıların geri dönüşü olmuş olmuyor. Sanki o başkasının çocuğu. Neresinden tutsam rezalet.
Aaaaaa bildiğin rezaletmiş bu.
Bu oğlanı biz hiç sevmiyoruz,ne halt ederlerse etsinler bize ne,büyük oğlan canımız ona takın,ona faydası olsun demek.
Aklım durdu,devreler yandı.
:KK57:

Aaaaaa bildiğin rezaletmiş bu.
Bu oğlanı biz hiç sevmiyoruz,ne halt ederlerse etsinler bize ne,büyük oğlan canımız ona takın,ona faydası olsun demek.
Aklım durdu,devreler yandı.
:KK57:

Aynen öyle :KK12: o yüzden konu sahibinin eşinin biraz kendini çekmesi yardımcı olmaması lazım üzülerek söylüyorum ki.

Back
X